Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

5282 0
Гарна погода прийшла до Львова і принесла всім легкість та хороший настрій. Провести весело перші вихідні цієї весни вам допоможе Tvoemisto.tv
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 5 березня, о 18:00 запрошує на класичну оперу Джакомо Пуччіні «Мадам Батерфляй»

Виконується італійською мовою з українськими субтитрами

Лібрето Луїджі Ілліки та Джузеппе Джакози за драмою Давіда Беласко «Гейша»

Вартість квитків: 50-300 грн

 

4 березня, на 18:00, на прем’єру мюзиклу «Труффальдіно з Бергамо» кличе своїх глядачів Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки,1).

Композитор Олександр Колкер. Лібрето Володимира Воробйова, Кіма Рижова за мотивами п’єси «Слуга двом панам»

Труффальдіно родом із Бергамо заплутає й без того непрості життєві перипетії двох головних пар закоханих – Беатріче та Флоріндо, Кларіче та Сільвіо, прислуговуючи одразу двом панам, й, кмітливо, сміючись, вивертається з пасток у які на кожному кроці потрапляє, знайшовши чарівну дівчину й для себе, улагодивши фінансові проблеми свої та чужі. Усе з легкістю, гумором, пританцьовуючи та співаючи, змушуючи повірити що життя й справді гра, гра благородна, красива, з щасливим фіналом.

Тривалість: 02:30

Вартість квитків: 50-150 грн

 

5 березня 2017, о 18:00 у Львівському академічному духовному театрі «Воскресіння» (пл. генерала Григоренка, 5) вперше в Україні, ставитимуть постановку «Іфігенія в Авліді» Евріпід. Герої давньогрецької міфології оживуть в сучасному, цікавому, мистецькому, експериментальному  трактуванні Заслуженого діяча мистецтв України Я. Федоришина. Питання, які були на часі 5 тис. років тому – актуальні і сьогодні. Так, є ще щось, що змінює людину і навколишній світ. Евріпід – планета, яка може розчавити, або возвисити. Приходьте на виставу «Іфігенія в Авліді» і відчуйте це самі.

Вартість квитків: 100 грн

 

5 березня, о 19:00 Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3) представляє виставу для дорослих Девіда Гарровера «Ножі в курях, або Спадок мірошника»

Творці вистави «Ножі в курях, або Спадок мірошника» роздумують над зіткненням світоглядних моделей і систем мислення. Забобонному і апріорі упередженому способу дивитися на речі протиставляється відкритий і гуманний погляд нової людини, сповненої невситимою жагою до постійного пізнавання і відвагою бути самітним відлюдником.

Проект реалізовано за сприяння Британської Ради в Україні

Тривалість вистави: 01:30

Вартість квитків: 80-200 грн.

Музика

5 березня, о 18:00, у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського 7) вперше у Львові звучатиме проект «Kids Sing Beatles» у супроводі симфонічного оркестру «INSO-Львів».

Найкращі хіти Ліверпульської четвірки виконають лауреати та переможці українських та міжнародних конкурсів та фестивалів, солісти вокальної студії Мистецького Центру «Фора» та гурт «Fora Five». Художній керівник Уляна Пастернак, директор, заслужений Артист України – Володимир Кудовба.

Частину коштів з проекту буде перераховано у благодійний фонд «Порятунок дитини з лейкемією»

Вартість квитків: 70- 200 грн.

 

У !FESTrepublic Club (вул. Старознесенська, 24-26) З 4 березня, 22:00 до 5 березня, 6:00 відбудеться виступ культового dBridge

dBridge - ветеран британської сцени drum & bass, є однією з ключових фігур формування жанру.

Ще у кінці 90-х dBridge був центр-персоною легендарної команди Bad Company, а також частиною Future Forces Inc

Потім dBridge трансформував свої творчі ідеї у Autonomic саунд, що врешті виявився вагомим внеском у електронну музику загалом.

Зараз dBridge відомий не тільки, як днб артист, його саунд звучить і в берлінському Бергайні і на Rinse FM, а графік гастролей охоплює всю планету.

Вартість квитків: попередній продаж 140 грн, в день вечірки 180 грн.

Кіно

У Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) будуть насичені кіновихідні

Субота (4 березня)

15:00 – Мультфільм для дітей

17:00 – Патерсон (Джим Джармуш, США, 2016, романтична комедія) мовою оригіналу з субтитрами

19:00 – Гніздо горлиці (Тарас Ткаченко, Україна, Італія, 2016, драма)*

21:00 – Лев (Гарт Девіс, Австралія, 2016, пригодницька мелодрама) озвучений українською мовою

Неділя (5 березня)

13:30 – Мультфільм для дітей

15:00 – Патерсон (Джим Джармуш, США, 2016, романтична комедія) мовою оригіналу з субтитрами

17:00 – Фестиваль фантастичного кіно

19:00 – Гніздо горлиці (Тарас Ткаченко, Україна, Італія, 2016 , драма)*

21:00 – Лев (Гарт Девіс, Австралія, 2016, пригодницька мелодрама) мовою оригіналу з субтитрами

Квитки: 30 / *40 грн, можна придбати у касі кінотеатру

 

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на фентезійну драму «Голос монстра».

Її зняли спільно кінематографісти з Іспанії та США. У основу сюжету покладено книгу Патріка Несса, він і адаптував сценарій. Історія про те, як нічні кошмари допомагають упоратися зі страшною новиною, належить британській письменниці Шиван Доуд. Вона померла від раку, не встигнувши закінчити книгу, і історію згодом дописав Несс. Режисерське крісло зайняв іспанець Хуан Антоніо Байона. Зйомки розпочалися у вересні 2014-го і проходили в Іспанії та Англії.

Час сеансів у суботу та неділю: 10:30, 12:45, 15:00, 17:15, 19:30.

Вартість квитків: від 85 до 150 грн.

Виставки

З 4 по 26 березня, у виставкових залах  історичного комплексу НМЛ ім. Андрея Шептицького (вул. М. Драгоманова, 42), у рамках року Японії в Україні посольство Японії в Україні та Національний художній музей України презентують виставку японської гравюри укійо-е «Світ кабукі» – одного з виняткових явищ світового мистецтва, яке вплинуло на формування не тільки культури Японії, але й на історію всієї світової культури.

Оглянути експозицію можна з 10:00 до 18:00 щодня окрім понеділка та вівторка.

Вхід: загальний квиток – 9 грн, дитячий – 3 грн;

тимчасові виставки – 3 грн, звичайний квиток, 1 грн – дитячий;

постійна експозиція – 5 грн, загальний, 1 грн – дитячий.

Екскурсії: для учнів та студентів – 10 грн, для дорослих: група до 15 чол. – 15 грн; більше, ніж 15 чол. – 20 грн;

екскурсії іноземною мовою (англійська, польська, російська): – 50 грн.

 

У кав’ярні «Штука» (вул. Котлярська, 8 (бічна вул. Шпитальної)) з 1 по 31 березня, триватиме виставка живопису Олени Василів «Горизонти»

Невеликі за розміром пейзажі наповнені різнобарв’ям, легкістю і ліричним спокоєм, водночас у кожному відчутне монументальне бачення простору. «Полотна підсумовують окремі періоди у моєму житті, тодішні почуття, емоції. Сподіваюсь, це пульсування передасться глядачу», – коментує художниця.

Вхід вільний

 

З 21 лютого по 12 березня у Мистецькій галереї «Зелена Канапа» (вул. Вірменська, 7) відбувається виставка Мирослава Дедишина «Поєднання»

Львівський скульптор Мирослав Дедидишин майстер інтригуючих поєднань. До прикладу, в його мистецькій особі поєдналися дві: він відомий у світі як Maximilian Delius. Саме на такій вимозі – зміни імені, ґрунтується його багаторічна (з 1996-го року) співпраця з статусною (1896 року заснування) Німецькою галереєю «Vogel», котра має філії по всій Німеччині. І саме під таким іменем Дедишин багаторазово виставлявся як соло, так і в спілці з скульптурами гучних імен, зокрема – Сальвадора Далі, Bruno Bruni, Paul Wunderlicht. В Австрії навіть видано марку з скульптурою Дедишина (Максимільяна Деліуса).

Корисний відпочинок

У неділю, 5 березня, о 16:00 ГО «За ЕКОрозвиток» спiльно з Першою Львiвською Медiатекою органiзовує рольову гру на екологiчну тематику «Keep Cool». Учасники заходу зможуть вiдчути себе у ролях керiвникiв держав, регонів, представників преси та громадськості, зробити свiй внесок у розвиток екологiчної ситуацiї у свiтi. Гравцi матимуть змогу набути нових знань та навичок, а також спробувати кооперуватися мiж собою для покращення долі планети.
«Keep cool» – це популярна настільна гра, розроблена вченими Потсдамського Інституту з досліджень кліматичних змін.
Мета цієї гри сприяти підвищенню розуміння громадянами взаємозв'язків міжнародних відносин та стану клімату у всьому світі. Гра активно використовується європейськими університетами, школами та громадськими організаціями як засіб для підвищення рівня обізнаності з екологічних та кліматичних проблем.
Як зазначають організатори, опісля гри за чаєм та кавою учасники зможуть обговорити екологічні проблеми у світі, зокрема України та Львова.
Вхід на захід є безкоштовним без попередньої реєстрації.
Місце проведення: Перша Львівська Медіатека (м. Львів, вул. Мулярська, 2а).
Контактна особа: Діана Попфалуші
Тел.: +38 063 426 17 03
 
Підготувала Марія Стахів

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!