Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3825 0
Весна приносить не лише тепло і світло, а й різноманітні культурні події. Tvoemisto.tv пропонує підбірку того, що можна подивитися, послухати чи відвідати цими вихідними.
фото: feel-tour.in.ua

фото: feel-tour.in.ua

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28)11 березня, о 17:00 та о 20:00 запрошує на концертну програму «Кращі пісні Notre Dame de Paris».

Знаменита історія босоногої циганки та трьох абсолютно по-різному закоханих в неї чоловіків.

У своєму музичному втіленні, на сьогодні вважається однією з кращих і улюблених глядачами. Вона займає заслужене місце під нотним сонцем разом з такими відомими мюзиклами як «Привид Опери» або «Мама Міа», однак завдяки дивовижній красі французької мови виривається далеко вперед за рівнем емоційного напруження.

Мюзикл, який потрапив до Книги рекордів Гіннесса як найуспішніший. Сім дивовижних голосів під надриви скрипок і плач віолончелей, змусять заново пережити, знову повірити і в який раз закохатися в красу. Заплутавшись в чаклунстві прекрасного, глядач отримає унікальну можливість емоційно очиститися, забути про тривоги, відчути неповторний смак легенди.

У проекті залучено 150 артистів і понад 30 тонн світлового і звукового обладнання

Вартість квитків: 120-780 грн.

 

А вже у неділю, 12 березня Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) о 12:00 ставитиме музичну казку для дітей «Попелюшка».

В основі музичного твору лежить добре відома казка «Попелюшка» – про працьовиту дівчинку, злу мачуху та її ледачих дочок – Колючку і Злюку. Добра повчальна історія продовжує радувати та дивувати маленьких і дорослих.

Головну героїню казки Попелюшку прозвали так, тому що в будинку вона постійно поралася коло печі, вигортала з неї попіл, а також виконувала всю важку і брудну роботу. Щоб хоч якось прикрасити життя працьовитої дівчини, їй на допомогу приходить добра Фея. Силою своїх казкових чар вона нагороджує Попелюшку пишною каретою, чудовою сукнею і кришталевими черевичками. Але дія добрих чар недовга: рівно о 12-ій ночі Попелюшка перетвориться з вишуканої незнайомки в звичайну дівчину.

Але це буде пізніше. Зараз Попелюшку чекає бал в королівському палаці. Там вона зустрінеться з Принцом. Її розум і доброта запалять у його серці вогонь любові. Але скоро північ – Попелюшці пора йти. Вона поспішає і … губить кришталевий черевичок.

Вартість квитків: 40-150 грн.

 

11 березня, о 18:00 на виставу «Украдене щастя» за мотивами однойменного твору Івана Франка кличе своїх глядачів Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки,1).

«Хто у кого вкрав щастя?» – питання навчальної програми до найрепертуарнішого твору Івана Франка. Замислившись над цим, навіть непрофесійні критики знайдуть декілька відповідей – брати, які віддали Анну за нелюба, Микола Задорожній, що став перепоною на шляху у закоханих, Михайло Гурман, увірвавшись у розмірене життя подружжя, та і сама Анна, яка так і не вгамувала своє серце. Театр, як організм спресованої критичної думки, вбачає в «Украденому щасті» привід для серйознішої розмови.

Тривалість: 3 години 20 хвилин

Вартість квитків: 50-100 грн

 

А вже 12 березня, о 12:00 та о 18:00 Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки,1) запрошує на мюзикл «Труффальдіно з Бергамо».

Труффальдіно родом із Бергамо заплутає й без того непрості життєві перипетії двох головних пар закоханих – Беатріче та Флоріндо, Кларіче та Сільвіо, прислуговуючи одразу двом панам, й, кмітливо, сміючись, вивертається з пасток у які на кожному кроці потрапляє, знайшовши чарівну дівчину й для себе, улагодивши фінансові проблеми свої та чужі. Усе з легкістю, гумором, пританцьовуючи та співаючи, змушуючи повірити що життя й справді гра, гра благородна, красива, з щасливим фіналом.

Тривалість: 3 години

Вартість квитків: 50-100 грн

 

11-12 березня, о 18:00 у Львівському академічному духовному театрі «Воскресіння» (пл. генерала Григоренка, 5) ставитимуть п'єсу «Іфігенія в Авліді».

Вперше в Україні постановка «Іфігенія в Авліді» Евріпіда. Герої давньогрецької міфології оживуть в сучасному, цікавому, мистецькому, експериментальному трактуванні. Питання, які були актуальні 5 тисяч років тому – актуальні і сьогодні. Так, є ще щось, що змінює людину і навколишній світ. Евріпід – планета, яка може розчавити, або возвисити.

Антична трагедія Евріпіда, адаптація театру «Воскресіння». Прем’єра – 4 березня 2016 року.

Вартість квитків: 100 грн

 

11 березня, о 19:00 Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3) представляє чудний глум за текстами Григорія Сковороди «Благодарний Еродій»

Чим довше дивимось, тим живіша старанність, тим сильніше бажання, чим глибше осягаємо внутрішню суть, тим більші й солодші чудеса відкриваються. Чи не є се найсолодші й неситі соти вічності? Світ неситий, бо не задовільняє. Вічність несита, бо не засмучує.

Задумник гри чудної — Володимир Кучинський

Сотворитель образів — Богдан Поліщук

Навчителі пластики та рухів — Андрій Водичев, Ольга Семьошкіна

Забави з голосом та співом — Тамара Ґорґішелі

Гра світла і візії — Володимир Стецькович

Тривалість вистави: 1 година 30 хвилин.

Вартість квитків: 90-100 грн

 

Перший театр (вул. Гнатюка, 11), 11 березня, о 18:00 запрошує на виставу «Ромео і Джульєтта».

Перша постановка в Україні «Ромео і Джульєтти» Вільяма Шекспіра у перекладі Юрія Андруховича. З моменту написання та перших сценічних постановок найвідомішої трагедії Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта» минуло не одне століття. Попри це, історія кохання юних веронців залишається однією з найулюбленіших у світі серед глядачів і читачів і з часом не втрачає своєї актуальності та краси. Світ постійно змінюється, але людські стосунки і пристрасті, описані Шекспіром, – ні.

Вистава «Ромео і Джульєтта» за перекладом Юрія Андруховича (видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», 2016) – це нагода по-новому почути та побачити історію закоханої пари на сцені Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва у постановці Вадима Сікорського

Вартість: 16-50 грн.

 

11 березня, о 12:00 та о 14:00 Львівський театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» (вул. Фредра, 6) ставитиме виставу для дітей та їхніх батьків «Шовкова косиця»

«Шовкова косиця» є свідченням сили артистичного духу, віри і відданості, покликом до кожного із нас, з бажанням бути почутим. Актори, улюбленці малят, працюють і творять світ, невідомий для сильних світу цього.

За мотивами казки Анжеліки Конської. Драматургічний варіант Василя Хомика та Олега Новохацького. Художник – О.Городецька, музика М.Сало.

Для дітей віком від 3-х років, тривалість 40-45 хв.

Вартість квитків: 35 грн.

Музика

11 березня, о 19:00 у Львівській обласнії філармонії (вул. Чайковського 7) звучатиме концерт «Класика і джаз»

Концерт дуету В’ячеслава Новікова (фортепіано, Фінляндія) та Максима Гладецького (контрабас, Україна). Концерт поєднає класичну та джазову музику.

У першому відділенні В’ячеслав Новіков виконає класичні твори:

– Людвіг ван Бетховен. Соната до мінор «Патетична»

– Франц Шуберт. 4 експромта, оp. 99: до мінор, Мі-бемоль мажор, Соль-бемоль мажор та Ля-бемоль мінор

Друге відділення стане джазовою частиною концерту, до піаніста приєднається контрабас – Максим Гладецький.

Вартість квитків: 80- 200 грн

 

У !FESTrepublic Club (вул. Старознесенська, 24-26) 11 березня, з 19 по 22:00 відбудеться ГИЧ - Львів. Презентація «Під маркою Івана Яковича»

ГИЧ оркестр запрошує на презетацію свого нового альбому «Під маркою Івана Яковича» з піснями різних народів, перекладених доктором Франком 100 років тому.

Вартість квитків: 80 грн.

Кіно

У Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) будуть насичені кіновихідні

11.03 (Субота)

15:00 Мультфільм для дітей    

17:00  Гніздо горлиці (Тарас Ткаченко, Україна, Італія, 2016 , драма )*

19:00  Патерсон (Джим Джармуш, США, 2016, романтична комедія) мовою оригіналу з субтитрами  

21:00  Лев (Гарт Девіс, Австралія, 2016, пригодницька мелодрама) озвучений українською мовою   

12.03 (Неділя)

13:30 Мультфільм для дітей

15:00 Гніздо горлиці (Тарас Ткаченко, Україна, Італія, 2016 , драма )*

17:00 Гніздо горлиці (Тарас Ткаченко, Україна, Італія, 2016 , драма )*

19:00   Лев (Гарт Девіс, Австралія, 2016, пригодницька мелодрама) мовою оригіналу з субтитрами   

21:00  Патерсон (Джим Джармуш, США, 2016, романтична комедія) мовою оригіналу з субтитрами  

Квитки: 30 / * 40 грн, можна придбати у касі кінотеатру

 

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на пригодницьку драму «Життя і мета собаки».

Всі любителі собак знають, наскільки відданими вони можуть бути. Великі та маленькі, породисті чи дворняги, довго- чи гладкошерсті, мисливські, їздові, сторожові і декоративні – всі вони незмінно стають кращими друзями і помічниками своїм господарям. А що вони самі відчувають до людей? Адже комусь дозволяють спати на дивані, а когось тримають на ланцюгу. Які уроки підносить тваринам життя поруч з людиною? Про ці та багато інших особливостей життя домашніх улюбленців можна дізнатися з нового фільму.

Час сеансів у суботу та неділю: 10:15, 12:15, 16:20

Вартість квитків: 60-120 грн.

Виставки

Культурно-мистецький центр «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35) з 7 по 21 березня запрошує ознайомитися з проектом Влодка Кауфмана «Бесіда».

Бесіда триває весь час.

Уривки розмов, штампи новин, суха статистика втрат чи перемог, образи з кіно, розповіді тих, хто був там, кліше пропаганди, чутки, здогади… народжують його обриси.

Він проявляється на стінах чи квитках на проїзд, виникає із тріщин на асфальті або уривка газети, випливає із плям, викладається із безладно розкиданих предметів, вимальовується із тіні…

Він стає то стає чіткішим, то розпливається. Часом робиться повністю зрозумілим, а часом геть втрачає свою достовірність. Деколи розмивається за буденним життям, деколи стає більш справжнім за нього.

В один моменти він виокремлюються в конкретну особу, в інший – стає загальним образом.

Це – бесіда із ним, однаково приреченим на непомітну смерть і забуття чи на героїзацію і тиражування.

 

У Галереї сучасного сакрального мистецтва «IconArt» (вул. Вірменська, 26) до 12 березня відбуватиметься виставка Ольги Ковтун та Андрія Коваленка «Свято»

Вихованці майстерні Миколи Стороженка у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури доволі рано проявили себе як непересічні митці з власною живописною манерою. Занурившись у вивчення українського та європейського ренесансного й барокового живопису, художникам вдалось створити особливий світ барв, знаків та образів, котрі ні з чим не сплутаєш. У гамірному світі нових технічних здобутків Ольга Ковтун та Андрій Коваленко знаходять місце для тиші давно проминулих епох, запрошуючи кожного з нас, глядачів, зазирнути у цей, майже казковий світ.

Вхід вільний

Семінари та лекції

11 березня, о 11:30, Феміністична майстерня ( пл. Ринок 42; вхід з подвір’я) запрошує долучитися до вікімарафону «Мистецтво і фемінізм 2017»

Учасники Вікімарафону навчаться редагувати Вікіпедію і можуть написати статтю про діячку мистецтва. Гендерний розрив у Вікіпедії відома проблема. Щоб її подолати, по всьому світу проводяться вікімарафони Art+Feminism. Це нагода долучитися до висвітлення у Вікіпедії інформації про жінок, що зробили вагомий внесок у мистецтво, і їхню творчість.

Початок об 11:30, але можна приєднатися можна і пізніше: захід триватиме до 17:00. Прихопіть з собою ноутбук чи планшет для роботи.

Запропоновані статті до написання можна знайти за цим посиланням, ви також можете приходити й зі своїми ідеями. Контактна особа: Віра Моторко 066 774 04 99

Вхід вільний

 

11 березня, о 11:00 Книгарня «Є» (просп. Свободи, 7) кличе дітей віком 5-10 років на дитячу суботу: Читання й забавки до Шевченківських днів.

Захід для дітей 5-10 років та їхніх батьків. На зустрічі до Шевченківських учасники читатимуть вірші, говоритимуть про Кобзаря, а також будуть роздивлятись його картини і власноруч малювати портрет Шевченка.

Попередня реєстрація — 050 512 70 71 (Юля).

Вхід вільний

Підготувала Марія Стахів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!