Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

5307 0
Відвідати театр чи сходити на виставку, піти на фестиваль вуличної їжі, або подивитися жіноче регбі . Tvoemisto.tv пропонує розважитися і відпочити
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 21 травня, на 12:00 запрошує на музичну казку для дітей «Попелюшка»

Музична казка для дітей на 2 дії

Виконується українською мовою

В основі музичного твору лежить добре відома казка «Попелюшка» – про працьовиту дівчинку, злу мачуху та її ледачих дочок – Колючку і Злюку. Добра повчальна історія продовжує тішити і дивувати маленьких і дорослих.

Головну героїню казки Попелюшку прозвали так, тому що в будинку вона постійно поралася коло печі, вигортала з неї попіл, а також виконувала всю важку і брудну роботу. Щоб хоч якось прикрасити життя працьовитої дівчини, їй на допомогу приходить добра Фея. Силою своїх казкових чарів вона нагороджує Попелюшку пишною каретою, чудовою сукнею і кришталевими черевичками. Але дія добрих чар недовга: рівно о 12-ій ночі Попелюшка перетвориться з вишуканої незнайомки в звичайну дівчину.

Але це буде пізніше. Зараз Попелюшку чекає бал в королівському палаці. Там вона зустрінеться з Принцом. Її розум і доброта запалять у його серці вогонь любові. Але скоро північ – Попелюшці пора йти. Вона поспішає і … губить кришталевий черевичок.

Вартість квитків: 40-150 грн.

 

А у суботу 20-травня, на 15:00 Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) запрошує на Цикл концертів із екскурсіями «Музика дзеркальної зали»

Наталія Юречко – вокал (сопрано),

лауреат міжнародних конкурсів

Наталія Лотоцька – фортепіано,

лауреат всеукраїнських і міжнародних конкурсів

Вартість квитків: 100 грн.

 

В неділю, 21 травня, о 18:00 на виставу без антракту «Святомиколаївський вечір» кличе своїх глядачів Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки,1).

Вистава Алли Бабенко за п’єсою Романа Горака «Святомиколаївський вечір» з’явилася від бажання повернути Україні ім’я однієї з несправедливо забутих талановитих її дітей. Хоча Ольга прожила довге життя, 105 років, реабілітовано її лише посмертно у 1992 році. Сюжет п’єси – сюрреалістичні спогади письменниці у засланні – розгортається довкола вбивства Ярослава Галана, у причетності до якого Дучимінську звинуватили. Алла Бабенко, як знаний творець психологічного театру, відводить конфлікт від детективного сюжету.

Митець, час і обставини. Ірина Вільде і Ольга Дучимінська жили в один історичний період, близько спілкувалися. Ірина Вільде стала радянською письменницею, визнаною при житті, її твори друкували томами, вивчались у школі. Непокірна ж системі Ольга Дучимінська стала вигнанницею, доживаючи життя в Івано-Франківську у двоюрідної сестри Степана Бандери – не мала навіть належного кола спілкування, адже знайомі уникали її як ворога народу.  Дві визначні українські письменниці – дві різні долі. Хто правий? Чи не завелика ціна поламаного життя…

Тривалість: 1 година, 20 хвилин

Вартість квитків: 50-150 грн.

 

Перший театр (вул. Гнатюка, 11), 20 травня ,  18:00 запрошує на трагедію «Ромео і Джульєтта».

З моменту написання та перших сценічних постановок найвідомішої трагедії Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта» минуло не одне століття. Попри це, історія кохання юних веронців залишається однією з найулюбленіших у світі серед глядачів і читачів і з часом не втрачає своєї актуальності та краси. Світ постійно змінюється, але людські стосунки і пристрасті, описані Шекспіром, – ні.

Вистава «Ромео і Джульєтта» за перекладом Юрія Андруховича (вид-во «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», 2016 р.) – це нагода по-новому почути та побачити історію закоханої пари на сцені Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва у постановці заслуженого діяча мистецтв України Вадима Сікорського!

Тривалість вистави: 1 год. 40 хв.

 

А у неділю, 21 травня , Перший театр (вул. Гнатюка, 11) о 12:00 та о 15:00 запрошує на виставу для дітей «Маленька Баба-Яга».

Чи готові Ви разом із Маленькою Бабою-Ягою поринути у світ пригод та магії? Пройти усі містичні випробування? Якщо так, то Вам – до нас!

За українською міфологією Баба-Яга – родоначальниця і предкиня усіх відьом у світі. А наша Маленька Баба-Яга ще тільки вчиться чародійству і наполегливо готується до іспитів, щоб стати справжньою відьмою. Їй допомагає вірний друг – Ворон Абрахамс, а зла Тітка Румпумпель створює перешкоди. Та Маленька Баба-Яга ладна усе подолати, аби тільки потрапити в омріяний світ дорослих відьом, танцювати разом з ними у Вальпургієву ніч на горі Блоксберг…

А можливо, треба залишитися серед людей і допомагати їм у біді своїм добрим чаклунством? Який шлях обере для себе Маленька Баба-Яга? Подивимось!

Вистава орієнтована на дітей віком від 7 років.

Музика

20 травня о 17:00 у Львівському будинку органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) відбудеться «Benedictus ‒ органний концерт Олени Мацелюх»

Як відійти від буденності, заглибитись у духовне?

Вам у цьому зможе допомогти орган, який своїм звучанням наближає до Бога.

Органістка Олена Мацелюх виконає для Вас органні твори композиторів, що перенесуть Вас у неймовірний світ «небесних» звуків: Й.С. Бах, Ф. Ліст, Б. Котюк, Ж. Ален...

Відчуйте себе на небі ‒ приходьте на концерт

Вартість квитків: 40 грн.

 

А 21 травня о 17:00 у Львівському будинку органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) запрошують на органний концерт «Музика Й.С. Баха»

Весна вже завершується, а ви ще не чули «весняного» Баха?

Виправити це можна дуже просто ‒ прийти на концерт і поринути у атмосферу весни із органом, флейтою Пана та «весняним» Бахом ;)

Олена Мацелюх (орган) та Ігор Мацелюх (флейта Пана) вже підготували чудову програму, яка не залишить байдужими поціновувачів якісної класики.

Вартість квитків: 40 грн.

Кіно

У Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) будуть насичені кіновихідні. Крім Weekendу фільмів Девіда Лінча, у кінотеатрі відновлюють показ фільмів на даху.

20.05 Субота   

15:00 – Мультфільм для дітей 

17:00 – «Чарівні чудові» (Великобританія, США, 2016, романтична комедія)  

18:30 – «Пальми в снігу» (Фернандо Гонзалез Моліна, Іспанія, 2016, мелодрама) 

21:00 – «Любов і пристрасть. Даліда» (Франція, 2016, мелодрама, біографія) 

21:00 – (показ на даху) Weekend фільмів Девіда Лінча: «Шосе в нікуди» (1997)**

21.05 Неділя  

13:30 – Мультфільм для дітей  

15:00 – Мультфільм для дітей   

16:30 – «Пальми в снігу» (Фернандо Гонзалез Моліна, Іспанія, 2016, мелодрама) 

19:00 – Weekend фільмів Девіда Лінча: «Твін Пікс: Крізь вогонь» (1992)*

21:00 – «Чарівні чудові» (Великобританія, США, 2016, романтична комедія)

Вартість квитків: 30 грн.

*Квитки на Weekend фільмів Девіда Лінча: 40 грн.

** Квитки на покази на даху: 40 грн - попередній продаж, 60 грн - у день показу

 

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на мультфільм «Пташиний ульот».

Усиновлений при народженні і з дитинства вихований лелеками, юний горобець Річі впевнений, що він один з них. Але коли приходить час мігрувати до Африки, його сім'я змушена розповісти йому правду і залишити його одного в лісі, адже він не перелітний птах і не зможе перенести такий довгий переліт. Річард бажає довести всім, що він справжній лелека та вирішує відправитися на південь самостійно. Разом з ним до цієї подорожі вирушають його нові друзі: ексцентрична сова Ольга, у якої є уявний друг і Кікі ‒ самозакоханий папуга, виспівуючий пісні в стилі «диско». Чи вдасться Річі домогтися свого і чи зможе він прийняти себе таким, яким він є насправді?

Захоплюючий пригодницький мультфільм «Пташиний ульот» це друга спільна робота режисерського дуету Генкель-Мемарі. До цього вони встигли попрацювати над фільмом «Упс ... Ной відплив!». Прем'єра стрічки відбулася в рамках Міжнародного Берлінського кінофестивалю в лютому 2017 року. Саундтрек до мультфільму виконаний Брюссельською філармонією

Час сеансів у суботу та неділю: 3D (11:45; 15:15; 17:00) 2D (10:15; 13:05; 17:30)

Вартість квитків: 75-135 грн.

Виставки

З 10 травня по 12 червня  у Національному музеї у Львові імені Андрея  Шептицького (гол. будівля, просп. Свободи 20) відбуватиметься виставка Павла Макова «Фонтан».

У виставковому проекті Павла Макова «Фонтан» важливу роль відіграють цифри. Переважно чотиризначні, що позначають роки, і ті, що діляться на два.

У 1917-му, сто років тому, відбулася мистецька «революція 17-го року» – ховаючись під псевдонімом Річарда Матта, Марсель Дюшан представив свій «Фонтан» на виставці «Суспільства незалежних художників» у Нью-Йорку. Від реді-мейду залишилися лише фотографія і пізні авторські репліки.

У 1995-му Павло Маков створив «Фонтан виснаження» – символ життєдайності у великому циклі UtopiA. Вперше його образ виник на малюнку «Збір соку», який увійшов до авторської книги «Книга води» (1994) і за словами художника «…з'явився сам собою, майже без моєї участі і визначив подальший розвиток подій на багато років». За структурою він відповідав анатомії людини і харківським рікам у тому місці, де Харків впадає у Лопань. Надалі образ був розвинений у кількох роботах під назвою «Місце. Фонтани» (1995), такими собі мапами водопостачальних споруд Харкова, жодна з яких тоді не працювала. Врешті-решт, «Фонтан виснаження» отримав матеріальне втілення у бронзі та неодноразово ставав частиною ландшафтів на роботах різних серій.

 

З 21 березня по 15 вересня у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) триває виставка «Скарби Підгорецького замку»

Вперше за багато десятиліть (від 1939 року) частина творів мистецтва, які свого часу прикрашали інтер’єри Підгорецького замку, представлені для широкого кола глядачів. Зібрані воєдино понад 200 експонатів творять неповторний контекст, вони і самі розкриваються в ньому особливим чином, даючи нагоду безпосередньо торкнутись сторінок минувшини, відчути дух сторіч, зрештою, по-новому побачити справжні скарби, якими володіємо, їх непроминальну вартість.

На виставці «Скарби Підгорецького замку експонуватиметься українська частина колекції – твори живопису, скульптура, зброя, ужиткове мистецтво. Цілісна, продумана режисура експозиції з елементами інтерактивності має свій образ, втілила такі аспекти і форми популяризації музейних цінностей, які є адекватними сьогоденню.

Метою виставки є привернути увагу до визначної пам’ятки архітектури, яка потребує нашої спільної опіки. Адже після реставрації замку в його стіни можуть назавжди повернутись твори колишньої колекції.

 

З 11 до 21 травня, у Львові можна відвідати Третю загальноміську виставку акваріумних риб «Барви гуппі плюс» (гуппі та інші види акваріумних риб, які народжують живих мальків).

Організовує виставку Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр та Львівський клуб акваріумістів. Експонати на виставку представлятимуть міський дитячий еколого-натуралістичний центр та приватні акваріумісти міста Львова, а також гості з Києва та Харкова.

На виставці представлено 32 авторських акваріуми, об’ємом 20-60 літрів. Також вперше на виставці і вперше в Україні будуть представлені окремі види акваріумних риб природного забарвлення, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Виставка триватиме у приміщенні Міського дитячого еколого-натуралістичного центру (вул. Кубанська, 12) щодня з 12:00 до 18:00 до 21 травня.

Вхід вільний.

Спорт та змагання

У неділю, 21 травня, громадська організація «Lviv Bicycle Club» проводить традиційний масовий велозахід, котрий щороку збирає сотні прихильників здорового і активного способу життя.

Очікується, що цього року у Львові до щорічного велосипедного свята долучаться більше тисячі велосипедистів.

Учасники Велодня збираються о 10:00 на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької (просп. Свободи). Об 11:00 стартує урочистий велопробіг: колона велосипедистів вирушить за маршрутом пр. Свободи – вул. Городоцька – вул. Кульпарківська – вул. Наукова – вул. Хуторівка – пр. Червоної Калини – вул. Стуса –  вул.  Шота Руставелі – вул. Зелена – вул. Князя Романа – пр. Свободи.

Загальна довжина маршруту ‒ приблизно 20 км.

Головною метою заходу є популяризація велосипеда як екологічно чистого, дешевого і зручного засобу пересування по місту, як способу дбати про своє здоров’я та підтримувати себе у хорошій фізичній формі. Крім того, Велодень покликаний ще раз привернути увагу представників влади, бізнесу, громадських організацій, освіти до важливості створення та розвитку належної інфраструктури, проведення регулярної освітньої роботи з вивчення правил безпечної поведінки на дорозі усіма учасниками руху.

 

В Універсальному спортивному залі СКА (вул. Генерала Грекова 1) 20-21 травня відбудеться III дитячий міжнародний турнір з художньої гімнастики «БАГІРОЧКА – 2017», у якому візьмуть участь понад 200 гімнасток з України та інших країн. Цей турнір дає змогу юним граціям визначити найсильніших в одному з найпрестижніших дитячих турнірів, які проводяться весною у м. Львові.

Організаторами заходу є ЛОГО- спортивний клуб «Багіра» спільно з управлінням молоді та спорту Львівської міської ради.

Розклад змагань:

20.05.2017 субота

9:00 – початок змагань,

14:30 – урочисте відкриття турніру.

21.05.2017 – неділя

9:00 – початок другого дня змагань

15:00 – нагородження переможців та призерів змагань та закриття турніру.

 

20 травня 2017 року на львівському стадіоні «Юність» (вул. Болгарська, 4) відбудеться другий тур чемпіонату України з регбі-7 серед жіночих команд Суперліги та Вищої ліги.

Участь в найвищому жіночому дивізіоні візьме і львівська команда «Леви».

Початок ігор об 11 годині.

Вхід вільний.

Цьогоріч у жіночій Суперлізі регбі-7 змагаються чотири жіночі команди: «Отрада» (Одеса), «Авіатор» (Київ), «ХТЗ-Олімп» (Харків) та «Леви» (Львів).

У змаганнях Вищої ліги візьмуть участь ще шість регбійних жіночих команд України.

Наступний, третій тур жіночої Суперліги з регбі-7 відбудеться в Харкові 1 липня ц.р., а четвертий тур прийматиме столиця України місто Київ 30 вересня.

 

З п’ятниці по неділю львівський осередок організації «Пласт» проведе щорічні змагання «Свято Весни». Більш, ніж 1300 пластунів ночуватимуть в наметах, будуватимуть споруди, готуватимуть на польовій кухні та змагатимуться між собою у практичних ділянках. Захід пройде з 19 по 21 травня на аеродромі «Цунів» (Городоцький р-н Львівської обл. ).

Кожне «Свято Весни» має свою легенду. Цього року молоді хлопці та дівчата створять пластову Кремнієву Долину. Територію заходу розділять на три підтабори – торгівельних мереж, культурно-соціального розвитку та технічного розвитку. Завдання – придумати та розвинути свої стартапи у напрямках, креативно поєднавши це з елементами життя в природі.

Найочікуваніший елемент програми «Свята Весни» – велике змагання з практичного пластування. Дівчата і хлопці надаватимуть першу медичну допомогу, стрілятимуть в імпровізованому тирі, в’язатимуть вузли, варитимуть західноукраїнські страви на вогні, орієнтуватимуться з картою, розпалюватимуть вогнище в жорстких умовах. Серед інших точок програми – футбол, волейбол та навіть можливість стрибнути з парашутом для старшої молоді.

Програма «Свята весни» (субота, 20 травня)

7:00 – 10:00 Вставання, вмивання, руханка, сніданок

10:00 – 12:00 Спортивні змагання ( хлопці - футбол, дівчата - волейбол)

11:00 – 11:23 Відкриття «Свята Весни» для новацтва (пластуни від 6 до 11 років)

12:00 – 13:00 Перевірка підтаборів учасників

13:00 – 14:00 Обід

14:00 – 16:00 Змагання «Мій зв`язковий і гніздовий зможе» (керівники малих пластових груп змагаються між собою)

16:00 – 18:00 Змагання з Куховарення

20:00 – 21:00 Конкурс «Нічна ілюмінація» (змагання з найкреативнішого освітлення свого підтабору)

20:30 – 23:00 Пластова вечірка

Фестивалі

20-21 травня у Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького пройде третій фестиваль вуличної їжі Street Food So Good Festival.

Цьогоріч  фестиваль планує охопити аудиторію  понад 10 тисяч відвідувачів, а організатори  обіцяють справді насичену програму. Відтак, у програмі Street food so good. Весна,2017 – 5 основних напрямків.

У цьому сезоні свої кулінарні напрацювання презентуватиме понад 30 підприємців у сфері харчування. Фестивальне меню ярмарку вуличної їжі передбачає найрізноманітніші страви: сендвічі, бургери, хот-доги, чіабати, млинці, широке мангальне меню, різноманітні салати, національні страви народів світу: бельгійські вафлі, фалафель, хумус, китайська локшина, мексиканське буріто, тако. Охочі посмакувати стравами традиційної галицької кухні не залишаться без улюблених страв, як і любителі солодкого.  На десерт – домашні сирники, мафіни, торти, штрудель та інша випічка. У меню також великий асортимент свіжих прохолодних напоїв, справжня львівська кава.

Уже вдруге на території фестивалю діятиме Street Fashion – новий для міста  формат дизайн-маркету, де свою стильну продукцію представлятимуть популярні бренди з усієї України.

Усі екосвідомі відвідувачі фестивалю зможуть придбати необхідну продукцію на еко-маркеті  Street Food so good. У планах – залучити до співпраці понад 20 українських локальних виробників, фермерів, що реалізують якісні натуральні продукти, а також запропонувати відвідувачам смачні вегетаріанські, веганські та сироїдські страви. На еко-маркеті будуть представлені якісні зразки молочної, м’ясної продукції, крупи, соки широкий асортимент меду, та інші екологічно чисті та корисні для здоров’я продукти.

Вперше в історії фестивалю – вуличний лекторій для якісної комунікації та обміну досвідом. Просто неба усі охочі зможуть взяти участь у кулінарних воркшопах, а також цікавих обговореннях, що стосуються гастрономічних тенденцій, актуальних проблем міста. У списку лекторів – галузеві експерти та популярні блогери.

А для найменших відвідувачів свята організатори підготували чимало дитячих розваг, конкурсів несподіваних квестів та, звісно, спеціальне дитяче меню.

Родзинкою цього року також стане Dog-Friendly Zone (Дружня до собак). Вперше на території фестивалю знайдеться місце для найвибагливіших чотирилапих клієнтів. Поласувати смаколиками в спеціалізованому ресторані для собак, провести активно час, зробити фото на пам'ять в декорованому куточку – все це чекатиме на щасливих господарів та їхніх улюбленців

 

У суботу, 20 травня у Львові, паралельно з іншими містами України, з 12:00 до 20:00 відбуватиметься День вуличної музики.

Локації:

Парк Івана Франка

гурти Secret Forest та W.A.Y.S

Це буде експериментальна подорож в світ музики і мантр, за рамки своїх звичних настроїв і повсякденних турбот, назустріч до себе спрвжнього. Цей молодий, проте амбітний музичний проект своєю музикою надихає піднестись над буденністю й тривогами та відчути незабутню атмосферу спокою та невагомості.

Площа Митна

Сольні виконавці: Олег Пряник, Леонід Бедрунь, DJ Moseezus, Наталя.

Крім сольних виконавців, ви побачите найповажніший дует Дня вуличної музики «Ретровернисаж» та дует «Гліссандо». Завершить чудовий музичний день та створить вечірню атмоферу гурт «ДихАй»

Площа Ринок (біля Ратуші)

Упродовж дня запалювати атмосферу будуть такі виконавці як: Юра Щасливий, The Melory, Safari Beach, Means - Yes!, GM Project, Ескізес, Ретровай. А завершить вечір знаменитий дует «Кхань і Влад».

 

З 18 травня до 11 червня – майже на увесь місяць Львів зануриться у музичну атмосферу, яку принесе XXXVI Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози». Довга історія, зіркові гості фестивалю та атмосфера старовинного Львова вже 36 років приваблюють поціновувачів музичного мистецтва.

Читайте також: Львів'ян запрошують на фестиваль музичного мистецтва «Віртуози». Програма

20.05. СУБОТА, 18:00.

Концертний зал імені С. Людкевича

Вєрніков і друзі

Світлана Макарова – скрипка (CH-IT)

Павєл Вєрніков – скрипка (CH-IT)

Марія Ткачик – скрипка

Роман Юсипей – баян (DE-UA)

Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів»

(Художній керівник – М. Скорик)

Олександр Земцов – дириґент

 

А. Вівальді – Концерт для трьох скрипок Фа мажор, RV 551

Ґ. Канчелі – «Kapote» (Одного разу) для баяна, ударних, бас-гітари і струнних

Ґ. Канчелі – Данеліада (фантазія на теми музики з фільму Кін-Дза-Дза)

Ґ. Канчелі –  EX CONTRARIO для 2 скрипок з оркестром

А. Пушкарьов – Фантазія на тему пісень Л. Утьосова для 2 скрипок з оркестром

Найталановитіші музиканти зберуться разом у філармонії, щоб подарувати вам незабутній вечір, де класична музика (Вівальді) поєднається з кіномузикою (Канчелі) й естрадою (композиція на теми пісень Леоніда Утьосова). Уродженець Одеси, скрипаль Павєл Вєрніков концертує по всьому світу, і виступав у таких залах, як Карнегі-гол у Нью-Йорку, Ла Скала в Мілані й Концертґебау в Амстердамі, а також музикував разом зі Святославом Ріхтером, Джеймсом Ґалвейом, Патріком Ґалоа. До Павла Вєрнікова приєднаються визначні музиканти: Роман Юсипей (кнопковий акордеон), Марія Ткачик й Світлана Макарова (скрипка), і всі вони виступатимуть у супроводі оркестру INSO-Львів під батутою Олександра Земцова.

21.05. НЕДІЛЯ, 18:00.

Концертний зал імені С. Людкевича

Італійська камерна вокальна музика

Софія Соловій – сопрано

Жанна Микитка – фортепіано

В програмі музика В. Белліні, Ґ. Доніцетті, Дж. Россіні, Дж. Верді, П. Масканьї, Дж. Пуччіні, О. Респіґі.

Камерний вокальний жанр дозволяє композиторам передати особливі, інтимні та тонкі настрої. Йому довіряли і довіряють найсокровенніше.

Як відомо, Італія – батьківщина опери. Саме там видатні композитори творили складні картини людський доль на великих сценах. Але більшість із цим митців писали також і в камерному жанрі, адже тонкі інтимні почуття довіряти краще йому.

Зірковий дует у складі солістки Римської та Мадридської опери, Софії Соловій та відомої піаністки Жанни Микитки перенесе у світ тонкої лірики та душевності, що ними багата італійська музика.

 

З 18-го травня, разом з усім світом Львів відзначає Міжнародний день музеїв

Понад 20 музеїв Львова з 18 травня по 31 травня 2017 року готують  особливу програму: спеціалізовані тематичні екскурсії, мистецькі вечори, лекції, майстер-класи, огляди виставок та експозицій. Вікова категорія – необмежена, пропонується програма для дорослих, дітей та молоді. Також є можливість відвідати окремі музеї за доступними цінами або стати учасником безкоштовних заходів.

Детально ознайомитися з програмою і обрати подію собі до смаку можна за посиланням

Читайте також: Львів відзначатиме День музеїв. Куди піти з дітьми

 

15-го травня розпочався фестиваль «LvivKlezFest-2017», що триватиме 3 тижні.

У рамках Фестивалю пройдуть 2 унікальні виставки: «Гебрейський світ» (з колекції Львівської національної галереї мистецтв) та фотовиставка «Євреї, котрі прославили Львів», яка буде інстальована просто неба на Просторі 3-х синагог (що на пл. Арсенальній, 5). Її зможуть подивитися усі, хто прогулюватиметься єврейським кварталом цими днями.

Читайте також: У Львові відбудеться фестиваль єврейської музики. Програма

21 травня 2017 року

11:00, 13:00
Екскурсія єврейським кварталом
Початок – вул. Гнатюка, 11

18:00
Ювілейний концерт «В колі друзів» (ансамблю «Varnitshkes» – 10 років!)
Перший Театр – вул. Гнатюка, 11

 

День відкритих дверей

Львівський ботанічний сад ЛНУ ім. І. Франка (вул. Черемшини, 44) з 14:00-18:00 запрошує у неділю, 21 травня на черговий День відкритих дверей. Сад й далі заквітчаний рододендронами, піонами та бузком.

Милуватись цвітом треба в хорошій компанії, тож беріть з собою найрідніших!

Марія Стахів

ТЕГИ: Планета Кіно львів, Львівський будинок органної та камерної музики, Свято весни, Львівський кіноцентр, Міжнародний день музеїв, День Вуличної Музики, Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької, Львівська галерея мистецтв, Перший театр, Національний музей ім. Шептицького, Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької, Міжнародний день музеїв у Львові, XXXVI Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози», Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр та Львівський клуб акваріумістів, Lviv Bicycle Club, III дитячий міжнародний турнір з художньої гімнастики «БАГІРОЧКА – 2017», другий тур чемпіонату України з регбі-7 серед жіночих команд Суперліги та Вищої ліги, Street Food So Good Festival, LvivKlezFest-2017, Львівський ботанічний сад ЛНУ ім. І. Франка

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!