Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2619 1
Львів – у скорботі через смерть Блаженнішого Любомира Гузара. До дня похорону розважальні події будуть перенесені або змінять формат.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

До дня похорону Любомира Гузара (5-го червня) на львівській Ратуші та адміністративних будівлях буде приспущено прапори. Також розважальні події, які попередньо планувались на ці дні, перенесуть на інші дні або відкоригують формат з урахуванням обставин.

Читайте також: На вихідні у Львові зміниться розклад розважальних заходів

Прощання з Любомиром Гузаром

Субота, 3 червня

09:00 – Заупокійна Архиєрейська Літургія в архикатедральному соборі Святого Юра (очолює Блаженніший Святослав)

Похоронна процесія вулицями Львова. Панахида

Від’їзд похоронного кортежу до Києва

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 3 червня, на 18:00 запрошує на оперу «Мойсей»

Опера на 2 дії, 5 картин,  з прологом та епілогом

Лібрето Богдана Стельмаха і Мирослава Скорика за однойменною поемою Івана Франка

Виконується українською мовою

Пустеля в Синаї. Ранок. Єгошуа ніжними словами будить зі сну свою кохану Лію. Неподалік від них малеча робить будиночки з піску, і ця забава дивує молодих, адже діти ніколи не бачили нічого, крім пустелі. Гра в місто, слова про місто, як мрія, «війшли в кров і душу дитини».

Надходять Авірон і Датан із групою своїх прибічників.

Вони докоряють Мойсеєві і його однодумцям, до яких належать Лія та Єгошуа, за важкі випробування нескінченною подорожжю.

Вартість квитків: 50-400 грн.

 

А у суботу та неділю Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) запрошує на Цикл концертів із екскурсіями «Музика дзеркальної зали»

3 червня

Субота (15:00; 16:00)

1. Ф.Шопен – Баркарола ор.60

2. Ф.Шопен – Вальс ор.34 №1

Сергій Григоренко, лауреат міжнародних конкурсів – фортепіано

 

4 червня

Неділя (15:00; 16:00)

1. Г.Ф.Гендель – З дев’яти німецьких пісень Neuen Deutsche Arien 6-та і 7-ма:

·        6. Singe, Seele, Gott zum Preise

·        7. Die ihr aus dunklen Gruften den eitlen Mammon grabt

2. Й.С.Бах – «Alleluia» з кантати 51 «Jauchzet Gott in allen Landen»

3. Й.С.Бах – «Heute noch, Lieber Vater, tut es doch!» з «Кавової кантати»

4. Г.Ф.Гендель – «How beautiful are the feet» арія з ораторії «Месія»

Соломія Матушевська – сопрано

Мар’яна Самотос – фортепіано

Вартість квитків: 100 грн.

 

В суботу, 3 червня о 18:00 на містерію «Ісус, син Бога живого» кличе своїх глядачів Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки,1).

Містерія на 2 дії за Євангеліями від Матвія, Марка, Луки та Івана

З давніх часів існували так звані постановки на релігійну тематику, які здійснювалися за підтримки церкви, щоб викликати «богобоязнь» у віруючих прихожан, а також для пропаганди релігії. (Ми знаємо такі жанри, як: містерія, мораліте та міракль).

Час йшов, все змінювалося, театр набув нового розвитку, на світ народилися геніальні драматурги, актори, виникла режисура, як напрямок, з’явилося кіно. Саме останньому ми завдячуємо появі «несправжнього» Христа, а саме: створеного образу. У 1905 році виходить перший німий повнометражний фільм «Життя і страсті Ісуса Христа», де головний герой – Син Божий.

Реакція церкви неоднозначна: з одного боку – це богохульство, а з іншого – тисячі  глядачів, які відкривають для себе сакральне. (Опускаємо світову літературу). В театрі також починається ера «позитивного героя», кожний шукає свого Ісуса.

Одвічна тема хвилювала і художнього керівника Національного театру імені Марій Заньковецької народного артиста України Федора Стригуна. І це не дивно, адже поставити виставу про Ісуса Христа – це те ж саме, що знову написати Євангеліє, але вже власними руками.

Це велика відповідальність і разом з тим велике щастя та благословення. Він здійснив мрію багатьох, адже «Ісус – син Бога живого» – це трепет душі, це емоції, які важко приховати, це неймовірна вистава, яку варто дивитися безліч разів.

Тривалість: 2 години, 50 хвилин

Вартість квитків: 50-70 грн.

Музика

3 червня о 17:00 у Львівському будинку органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) відбудеться концерт «Композитори-романтики ХІХ століття. Орган, флейта і сопрано»

Вам розкриється музика композиторів-романтиків: Р. Вагнера, Ж. Массне, Ф. Шопена, Дж. Верді і не тільки... Твори цих чудових композиторів оживуть і Ви зможете насолодитись прекрасним звучанням величного органу, на якому майстерно гратиме органістка Надія Величко.

Окрім органу на концерті Ви почуєте надзвичайну флейту солістки Юлії Богданової, а ще й голос-сопрано Ірини Маковецької.

Вартість квитків: 40 грн.

 

А 4 червня о 17:00 у Львівському будинку органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) запрошують послухати «Музику Франції. Орган та флейта Пана»

Талановите музичне подружжя Олена Мацелюх (орган) та Ігор Мацелюх (флейта Пана) зіграють саме для вас.

Ви почуєте чудові органні твори кращих французьких органістів: Л. Боельмана, Т. Дюбуа, Ж. Лянгле, К. Сен-Санса, Сезара Франка...

Приходьте на концерт і відчуйте себе у Франції

Вартість квитків: 40 грн.

 

Кіно

У Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) будуть насичені кіновихідні.

27.05 Субота     

15:00 Мультфільм для дітей   

17:00 – «Чарівні чудові» (Великобританія, США, 2016, романтична комедія)

19:00  «Я бачу»: Львівська прем’єра фільму (Ольга Фразе-Фразенко, Україна, 2015)

21:00 – «Любов і пристрасть. Даліда» (Франція, 2016, мелодрама, біографія)

21:00 (показ на даху) Кіноклуб LFC на даху. Ніч з вампірами: «Інтерв’ю з вампіром» (Ніл Джордан, США, 1994) і Дракула (Френсіс Форд Коппола, США, 1992)**

 

28.05 Неділя 

13:30 Мультфільм для дітей   

15:00 Мультфільм для дітей   

16:30 – «Пальми в снігу» (Фернандо Гонзалез Моліна, Іспанія, 2016, мелодрама)

19:00 «Чарівні чудові» (Великобританія, США, 2016, романтична комедія)

21:00 «Любов і пристрасть. Даліда» (Франція, 2016, мелодрама, біографія)

21:00 (показ на даху) «Чарівні чудові» (Великобританія, США, 2016, романтична комедія)*

 

29.05 Понеділок  

21:00  (показ на даху) «Любов і пристрасть. Даліда» (Франція, 2016, мелодрама, біографія)*

Квитки – 30 грн, можна придбати у касі кінотеатру , або онлайн на gastroli.ua

*Квитки на покази на даху: 40 грн - попередній продаж, 60 грн - у день показу

** Вхідний квиток на дах: 100 грн.

 

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на мультфільм «Спарк: Герой всесвіту».

На одній з планет 13 років тому трапилася непоправна катастрофа. Справедливого короля, який там правив, скинув його брат, генерал Зонг. Він не пощадив планету, розколовши її на уламки. На одному з них тепер справжнісіньке сміттєзвалище. Тут, серед куп сміття, живе юний Спарк зі своїми друзями. Випадково герої знаходять спосіб переміститися до інших, хто вижив після тієї руйнівної атаки на планету. Спілкуючись з жителями інших уламків, Спарк дізнається, що він насправді є сином короля і лише йому під силу скинути Зонга, відновивши справедливість у всесвіті.

Мультфільм «Спарк: Герой всесвіту» про сміливого принца створений спільно мультиплікаторами з Канади, Південної Кореї і США. Виробництво велося на трьох студіях: двох канадських – Red Rover International і Toonbox Entertainment, а також на Gulfstream Pictures, заснованій в 2013 році в США. Прем'єра мультфільму відбулася в Торонто на Міжнародному фестивалі анімаційного мистецтва.

Час сеансів у суботу, неділю та понеділок: 3D (10:00; 15:40; 17:25) 2D (12:05; 15:00)

Вартість квитків: 75-135 грн.

 

Виставки

З 10 травня по 12 червня  у Національному музеї у Львові імені Андрея  Шептицького (гол. будівля, просп. Свободи 20) відбуватиметься виставка Павла Макова «Фонтан».

У виставковому проекті Павла Макова «Фонтан» важливу роль відіграють цифри. Переважно чотиризначні, що позначають роки, і ті, що діляться на два.

У 1917-му, сто років тому, відбулася мистецька «революція 17-го року» – ховаючись під псевдонімом Річарда Матта, Марсель Дюшан представив свій «Фонтан» на виставці «Суспільства незалежних художників» у Нью-Йорку. Від реді-мейду залишилися лише фотографія і пізні авторські репліки.

У 1995-му Павло Маков створив «Фонтан виснаження» – символ життєдайності у великому циклі UtopiA. Вперше його образ виник на малюнку «Збір соку», який увійшов до авторської книги «Книга води» (1994) і за словами художника «…з'явився сам собою, майже без моєї участі і визначив подальший розвиток подій на багато років». За структурою він відповідав анатомії людини і харківським рікам у тому місці, де Харків впадає у Лопань. Надалі образ був розвинений у кількох роботах під назвою «Місце. Фонтани» (1995), такими собі мапами водопостачальних споруд Харкова, жодна з яких тоді не працювала. Врешті-решт, «Фонтан виснаження» отримав матеріальне втілення у бронзі та неодноразово ставав частиною ландшафтів на роботах різних серій.

Читайте також: У Львові працює інтерактивний годинник-карта

З 21 березня по 15 вересня у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) триває виставка «Скарби Підгорецького замку»

Вперше за багато десятиліть (від 1939 року) частина творів мистецтва, які свого часу прикрашали інтер’єри Підгорецького замку, представлені для широкого кола глядачів. Зібрані воєдино понад 200 експонатів творять неповторний контекст, вони і самі розкриваються в ньому особливим чином, даючи нагоду безпосередньо торкнутись сторінок минувшини, відчути дух сторіч, зрештою, по-новому побачити справжні скарби, якими володіємо, їх непроминальну вартість.

На виставці «Скарби Підгорецького замку експонуватиметься українська частина колекції – твори живопису, скульптура, зброя, ужиткове мистецтво. Цілісна, продумана режисура експозиції з елементами інтерактивності має свій образ, втілила такі аспекти і форми популяризації музейних цінностей, які є адекватними сьогоденню.

Метою виставки є привернути увагу до визначної пам’ятки архітектури, яка потребує нашої спільної опіки. Адже після реставрації замку в його стіни можуть назавжди повернутись твори колишньої колекції.

Фестивалі

З 18 травня до 11 червня – майже на увесь місяць Львів зануриться у музичну атмосферу, яку принесе XXXVI Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози». Довга історія, зіркові гості фестивалю та атмосфера старовинного Львова вже 36 років приваблюють поціновувачів музичного мистецтва.

Читайте також: Львів'ян запрошують на фестиваль музичного мистецтва «Віртуози». Програма

03.06. СУБОТА, 18:00.

Концертний зал імені С. Людкевича

Романтична симфонічна музика

Світлана Мамчур – сопрано
Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів»

(Художній керівник – М. Скорик)

Сімон Камартін – дириґент (СH)

Р. д’Алєсандро – Сюїта №2
Е. Шоссон – Симфонія №1 Сі бемоль мажор
П. Дюка – Танцювальна поема «La Péri»

Б. Фроляк. «Flurs da glatsch» (Льодовий візерунок) для мецо-сопрано та симфонічного оркестру на слова А. Спеші

Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Lviv» та швейцарський дириґент Сімон Камартін захоплять львів’ян рідковиконуваною музикою французьких композиторів та прем’єрним виконанням твору знаної львівської композиторки Богдани Фроляк.

Витонченість, делікатність стилю та містика пізнього французького романтизму в поєднанні із особливим внутрішнім світом «Льодового візерунка» Богдани Фроляк створять незабутнє поєднання краси та гармонії. Вокальну партію в цьому творі виконає солістка Львівської національної опери, відома в Україні та за її межами – Світлана Мамчур.

04.06. НЕДІЛЯ, 18:00.

Концертний зал імені С. Людкевича

Квiтучий жасмин

Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова»

Художній керівник та дириґент – Сергій Бурко

Дмитро Логвін – дириґент

 Е. Ґріґ  – Квартет соль мінор (оркестрова версія) Пісня Сольвейґ із музики до драми Г. Ібсена «Пер Ґінт»

Р. Фукс  – Серенада для струнних

Ґ. Пелеціс  – «Квiтучий жасмин» скрипки, марімби і камерного оркестру

Витончена європейська музика. Тонкий ліризм, яскравий мелодизм, простота та доступність  образного світу композиторів  чия музика виконуватиметься цього вечора  є яскравим прикладом того, що справжнє мистецтво говорить від серця і до серця..

Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова», який вже не перший рік співпрацює із диригентом Дмитром Логвіним, захопить слухачів витонченою романтичною музикою, а твір латвійського композитора Гергса Пелеціса, що дав назву концертній програмі  перенесе у світ легкої та доброї меланхолії.

 

15-го травня розпочався фестиваль «LvivKlezFest-2017», що триватиме 3 тижні.

У рамках Фестивалю пройдуть 2 унікальні виставки: «Гебрейський світ» (з колекції Львівської національної галереї мистецтв) та фотовиставка «Євреї, котрі прославили Львів», яка буде інстальована просто неба на Просторі 3-х синагог (що на пл. Арсенальній, 5). Її зможуть подивитися усі, хто прогулюватиметься єврейським кварталом цими днями.

Читайте також: У Львові відбудеться фестиваль єврейської музики. Програма

3 червня 2017 року

11:45-13:15
Воркшоп Романа Грінберга (Австрія) «Це – ідиш» (Dos iz Yiddish!)
Воркшоп Олександра Данілова «Klezmer Freylekh  – Freylekh Klezmer» (Австрія)
ВЄБФ «Хесед-Ар’є» – вул. Котляревського, 30

13:30-15:00
Воркшоп з єврейського танцю Проводить Юлія Пуріна (м. Одеса)
ВЄБФ «Хесед-Ар’є» вул Котляревського, 30

15:30-17:00
Концерт «Пісні моєї родини» у виконанні Світлани Кундиш (Україна / Ізраїль) та Патріка Фаррелла (США)
Львівська національна музична академія ім. М.Лисенка Вул. Нижанківського, 5

4 червня 2017 року

11:00-12:00
Екскурсія єврейським кварталом
Початок – вул. Арсенальна, 5

12:00
Екскурсія єврейським кварталом (англійською мовою)
Початок – вул. Арсенальна, 5

12:00-15:00
Фотовиставка «Євреї, що прославили Львів»
пл. Арсенальна

13:00-22:00
Гала – концерт «Мазл Тов!»
пл. Ринок – північна сторона

13:00 – 13:30 – «Танцюють всі» – воркшоп з єврейського танцю (біля Діани); костюмована хода
13:30 – 13:45 – офіційна частина
13:45 – 14:15 – «Varnitshkes» (Україна)
14:25 – 15:00 – «Kaschauer Klezmer Band» (Словакія)
15:10 – 15:30 – Кундиш С. (Україна / Ізраїль), Фаррелл П. (США)
15:40 – 16:10 – «Roman Grinberg Klezmer Swing Quartett» (Австрія)
16:10 – 16:30 – майстер – клас з єврейських танців (Юлія Пуріна, Україна)
16:30 – 17:00 – Поліна Шеферд (Велика Британія) feat «Бурдон» (Україна)
17:10 – 17:40 – «Klezmasters» (Росія)
17:50 – 18:20 – «The Yiddish Blues Drifters (Ізраїль)
18:30 – 19:10 – Shura Lipovsky with Novaya Shira з програмою «Froyen in Yiddish renewal» (Нідерланди / Німеччина)
19:20 – 20:00 – «Klezmаfour» (Польща)
20:10 – 20:50 – «Litvakus» (США)
21:00 – 21:30 – Гранд-фінал за участю музикантів з Ізраїлю, США, Польщі, Австрії, Великої Британії, Німеччини, Голландії, Словаччини, Росії, України.

Просто неба

Запрошуємо поєднати літній ранок із спостереженням за птахами. В понеділок у супроводі орнітолога будемо гуляти парком «Знесіння» та насолоджуватися співом і спостереженням птахів, що у ньому проживають. Сподіваємося побачити дроздів, шпаків, вільшанку, зяблика, костогриза, припутня та ін.
Місце зустрічі: вул. Довбуша 15
Понеділок 08:30-10:30
Для участі необхідно заповнити форму реєстрації: https://goo.gl/forms/UbsB1uHLwSaqIABb2
Рекомендований вік дитини для участі - від 8 років
Тривалість: близько 2 години 
Благодійний внесок:
від 50 грн - для дорослого
від 30 грн - для дитини
від 120 грн - для сім`ї (2-є дорослих та діти)
Захід є не комерційним і організований виключно з просвітницькою метою. 


Читайте також:
3 Червня, 2017 00:21
Анна А можна нікуди не ходити а просто піти посортувати сміття
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!