Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4067 0
Сходити в кіно чи театр, порелаксувати у гамаку чи стати частиною фестивалю «Ніч у Львові»
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 15 липня, о 18:00 запрошує на оперу «Аїда».

Якщо хочете подивитися на справжню санта-барбару у часи фараонів, то вам точно сюди. У палац фараона прийшла звістка про навалу ефіопів. І тому начальник охорони Радамес уже мріє про славу полководця. Як винагороду за перемогу він попросить звільнення своєї коханої Аїди, яка є полонянкою фараона. Його мрії перериває Амнеріс. Вона давно закохана в Радамеса. Жінка здогадується про його любов до рабині Аїди, але не дозволить, щоб хтось став на її шляху.

Вартість квитків: 50-400 грн.

 

У неділю, 16 липня, Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) о 18:00 запрошує на  прем’єру опери «Дон Паскуале».

Дон Паскуале  – опера-буфа в трьох актах італійського композитора Гаетано Доніцетті. Італійське лібрето Джованні Руффіні – переробка більш раннього (1810) лібрето Анджело Анеллі «Сер Марк Антоніо». Прем’єра відбулася ще 3 січня 1843 року в Парижі в Італійській опері.

Дон Паскуале – уже немолодий художник, який дуже хоче створити сім’ю та уже уявляє, як няньчиться з шістьма діточками. Його лікар підшукує йому наречену. Тим часом племінник Дона Паскуале сам хоче одружитися, але дядько рішуче не схвалює його вибір.

Вартість квитків: 50-400 грн.

Музика

15 липня о 20:00 Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) кличе слухачів на концерт Антоніо Вівальді «4 Пори Року». Музика і картини. Він відбудеться у межах фестивалю «Ніч у Львові».

Цей концерт унікальний із кількох причин:
1. Найкращий духовий орган України і талановита органістка Олена Мацелюх, яка володіє цим інструментом досконало.
2. Поєднання органу із скрипкою, на якій віртуозно грає Марко Комонько. Скрипка у його руках оживає і стає магічною
3. Неймовірна художниця Ольга Куц у реальному часі малюватиме картини, але не просто картини. Вони переходитимуть одна у іншу,перетворюватимуться у вас на очах на одному полотні. Все зможете бачити на великому екрані.
4. Все це супроводжуватиметься сонетами Антоніо Вівальді (авторський переклад композитора Богдана Котюка), які Вівальді написав до кожного місяця, кожної із пір року у своєму творі.
Вартість: 40 грн (квитки можна придбати у касі перед концертом або на сайті)

 

А вже 16 липня о 17:00 Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) запрошує послухати дует органістів – Максима Сидоренка та Олени Юдіної.

Київський органіст Максим Сидоренко розпочав свої виступи в дуеті з одеською органісткою Оленою Юдіною лише з 2015 року. Кожен із музикантів стартував у творчому плані як піаніст і лише згодом – прийшов до сольних органних виступів та досить атракційних виступів за одним органом у дуеті. 
Програму спільного виступу дуету у Львові 16 липня 2017 року в рамках «Сьомого Діапазону» складуть твори Едварда Ельґара, Й. С. Баха та Шарля-Марі Відора, що прозвучать у сольному виконанні, а також – органні транскрипції творів Ґ. Ф. Генделя, Дж. Россіні, К. Сен-Санса, В. А. Моцарта і Л. ван Бетховена спеціально створені для дуету органістів за одним інструментом.

Вартість: 50 грн (квитки можна придбати у касі перед концертом або на сайті)

 

А увечері 16 липня о 20:00 Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) у межах фестивалю «Ніч у Львові» запрошує послухати концерт «Геніальний Й. С. Бах. Орган та флейта Пана».

Творчий музичний сімейний тандем – Олена Мацелюх (орган) та Ігор Мацелюх (флейта Пана) «оживлять» для вас генія епохи бароко – Баха. 
У надзвичайній атмосфері ночі прозвучать найкращі та найвідоміші твори Й.С. Баха. А можливо і сам Йоганн Себастьян прийде послухати

Вартість: 40 грн (квитки можна придбати у касі перед концертом або на сайті).

 

15 липня о 22:00, у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського 7) відбудеться концерт «Геніальний Йоганн Себастьян Бах» у межах фестивалю «Ніч у Львові».

Про геніальність Йоганна Себастьяна Баха не треба говорити вкотре. Багатогранний німецький композитор звучить всюди і звучатиме й далі. У межах XIII фестивалю «Ніч у Львові» запрошуємо у філармонії, де о 22 годині розпочнеться концерт, у час, коли падають сутінки і оживає магія, в тому числі – музична магія. Твори Баха наповнять фойє концертного залу ім. С. Людкевича. Виконуватимуть їх відома органіста Олена Мацелюх та Ігор Мацелюх з флейтою Пана, рідкісним інструментом, який не щодня вдається почути на концерті. Запрошуємо зануритися у львівську ніч, присмачену європейською класичною музикою, геніальними творами і незабутнім органним звуком!

Вартість квитків: 50 грн.

Кіно

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул.Стрийська, 30) запрошує малюків на анімаційну комедію «Жив був кіт».

Маленьке чорне кошеня на прізвисько Рудольф, звикло до постійної турботи та домашнього затишку, спокійно і щасливо живе разом зі своєю юною господинею. Але одного разу через безглузду і фатальну випадковість Рудольф виявляється в вантажівці, яка мчить до величезного й абсолютно незнайомого кошеняті мегаполісу Токіо. Хто допоможе кошеняті вижити на вулицях міста? Рудольф знаходить собі суворого учителя, але не залишає надії повернутися додому.
Мультфільм «Жив був кіт» створений на основі книги Хіросі Сайто і Ханмо Сугіури про пригоди кота Рудольфа. Режисерами мультфільму виступили Мікінорі Сакакібара і Куніхіко Юяма. Для Сакакібари це перша повнометражна робота, а для Юями перший проект, який знятий не про покемони. Мультфільм демонструвався на Фестивалі японського кіно в Австралії та на Міжнародному фестивалі анімаційних фільмів в Аннесі.
Час сеансів: субота та неділя 2D 13:55
Вартість квитків: 55-115 грн.

 

У Львівському кіноцентрі (вул.Володимира Великого, 14а) будуть насичені кіновихідні.

15.07 Субота

15:00 ‒ Мультфільм для дітей
17:00 ‒ Життя Кабачка (Швейцарія, Франція, 2016, анімаційний фільм, 16+)
19:00 ‒  Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу (Крістофер Н. Роулі, Великобританія, 2015, фентезі)

21:00 ‒ Як навіжені (Паоло Вірдзі, Італія, Франція, 2016, трагікомедія)


22:00 ‒ (показ на даху) Як звабити дівчину: Метод Хітча (Енді Теннант, США, 2005, комедія)

 

16.07 Неділя


13:00 ‒ Мультфільм для дітей
15:00 ‒ Життя Кабачка (Швейцарія, Франція, 2016, анімаційний фільм, 16+)
17:00 ‒ Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу (Крістофер Н. Роулі, Великобританія, 2015, фентезі)
19:00 ‒ Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу (Крістофер Н. Роулі, Великобританія, 2015, фентезі)
21:00 ‒ Як навіжені (Паоло Вірдзі, Італія, Франція, 2016, трагікомедія)

22:00 ‒ (показ на даху) Титанік (Джеймс Кемерон, США, 1997, мелодрама)*

Квитки – 40 грн., можна придбати у касі кінотеатру, або онлайн на gastroli.ua
*Квитки на покази на даху: 40 грн – попередній продаж, 60 грн – у день показу.

Виставки і лекції

15 липня о 14:00 відбудеться семінар на тему «Як перестати ображатися?» у Першій Львівській Медіатеці (вул. Мулярська, 2а).
Медитація допомагає позбутися депресій та навчитись долати стрес, розвиває творчі здібності, пом'якшує перебіг хронічних хвороб, покращує комунікативні навички, сприяє самоусвідомленню, розумінню свого місця в світі. Мантра-медитація – це найдавніша та найдієвіша практика медитації. 
Веди – найдревніші Священні Писання. Слово «Веда» в перекладі з санкриту означає «знання». Веди були записані 5000 років тому, а до цього передавались усно від вчителя до учня. На цій планеті Веди з’явились в Індії, тому часто їх вважають індійськими писаннями. Однак, насправді, Веди призначені для всього людства. Записана в них істина універсальна для всіх.
Веди – це своєрідна інструкція до життя. Як жити в цьому світі, будучи соціально активним, маючи роботу, сім'ю, дітей, хобі і т.д., але при цьому рости духовно?  Медитація може допомогти нам змінити власну свідомість в позитивний бік: стати добрішими, уважнішими до інших, врівноваженішими, вмиротворенішими, щасливішими. Яким чином це відбувається? Про це розкажуть на семінарі.
На занятті дізнаєтеся про основи ведичної філософії, теоретичну інформацію про види та техніки медитації, спільні практики медитації. Також буде сесія питань-відповідей та tea-break. Обов’язкова реєстрація за посиланням. Якщо є запитання, то можна звертатися за телефоном: 067-869-75-72.
Вартість: безкоштовно.

16 липня об 11:00 кафе «Green» (вул. Братів Рогатинців, 5) запрошує на «Арт-кухню з арт-терапевтом».
Щось чули про арт-кухню? Як приготувати звичайну страву так, немов це шедевр мистецтва?
Арт-терапевт Олена Барбул проведе в кафе вегетаріанський майстер-клас з елементами арт-терапії та відповість запитання. Готуватимуть та прикрашатимуть солодку арт-піцу. Будуть вчитися готувати гарно та вишукано, адже готуємо кожен день, тому можна робити для своїх коханих щодня новий подарунок.
У програмі : 
- цікаві факти та слайди про вплив творчості на життя людини
- як за допомогою їжі можна примножити здоров'я та щастя 
- арт-терапія фруктами та квітами
 - спільне приготування солодкої ART-піци
Варто зареєструватися у формі або зателефонувати: 093 903 20 58.
Вартість: з реєстрацією – 50 грн, без реєстрації – 100 грн.
 

З 13-го червня до 16-го липня у Львівському палаці мистецтв триває проект українського сучасного мистецтва Show Promise.
Show Promise («Шоу Обіцянок») через візуальні засоби мистецтва показало львів'янам колізії та надії сучасного світу. Новини всіх країн наповнені тривожними подіями – терор, політичні протистояння, катастрофи та переділ територій – психіка сучасної людини знаходиться під величезним тиском.
«Ми ніби опинилися в незвичайному showroom, в такому собі «залі очікування», де є можливою спроба завершити цю обтяжливу ситуацію плинності теперішнього на користь переходу до постсучасності та одержимості її новою утопією...», –коментують куратори проекту Ігор Абрамович та Олександр Соловйов.
Участь у проекті беруть 34 художники з різних міст України – як класики сучасного мистецтва, так і молоді митці. Більшість показало глядачам нові роботи. На виставці представлять живопис, інсталяцію, фотографію, відео, скульптуру, графіку та перформанс.

Читайте також: У Львові працює інтерактивний годинник-карта

З 21 березня по 15 вересня у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) триває виставка «Скарби Підгорецького замку»

Вперше за багато десятиліть (від 1939 року) частина творів мистецтва, які свого часу прикрашали інтер’єри Підгорецького замку, представлені для широкого кола глядачів. Зібрані воєдино понад 200 експонатів творять неповторний контекст, вони і самі розкриваються в ньому особливим чином, даючи нагоду безпосередньо торкнутись сторінок минувшини, відчути дух сторіч, зрештою, по-новому побачити справжні скарби, якими володіємо, їх непроминальну вартість.

На виставці «Скарби Підгорецького замку експонуватиметься українська частина колекції – твори живопису, скульптура, зброя, ужиткове мистецтво. Цілісна, продумана режисура експозиції з елементами інтерактивності має свій образ, втілила такі аспекти і форми популяризації музейних цінностей, які є адекватними сьогоденню.

Метою виставки є привернути увагу до визначної пам’ятки архітектури, яка потребує нашої спільної опіки. Адже після реставрації замку в його стіни можуть назавжди повернутись твори колишньої колекції.

Фестивалі

15-16 липня у Львові триватиме ХІІІ фестиваль «Ніч у Львові». У його межах відбудеться низка подій, а локації розкидані по усьому місту.

Повна програма фестивалю – за посиланням.

Читайте також: Стартує фестиваль «Ніч у Львові». 10 подій, де буде цікаво дітям

Просто неба

15-16 липня у FestRepublik (вул. Старознесенька, 24) відбудеться FestRepublik Weekend.

Організатори зазначають, що «по суті – ми перетворимо територію на модель прогресивного району (можливо… ми дуже на це надіємося… в майбутньому таким районом буде Підзамче). За основу ми беремо вільні райони таких міст як Дублін, Берлін, Краків, Вільнюс. 
Потрапляючи до нас на локацію, ви автоматично опиняєтесь в заплутаному лабіринті вузьких вуличок. На кожній такій вуличці твориться своя історія, а історії ці об’єднані в одну ідею – ідею свободи, бунту, пошуків, креативності, одним словом іншості. Дозволь собі те, що ти не можеш дозволити собі на щодень – втечи від старого міста і долучайся до нової реальності, до розбудови нашого креативного району майбутнього. 
На наших вуличках, тебе зустрінуть митці та їх творіння, кращі музиканти та гурти нового міста, вуличне та викличне мистецтво, улюблені кафешки та паби, які разом з тобою перенесуться зі старого міста в новий вільний район. Тут ти побачиш галереї та цікаві магазини, в яких знайдеш нових-старих друзів. Пам’ятайте, FEST Weekend - це не фестиваль, куди ти прийшов постояти за парканом та послухати улюбленого виконавця, це простір де разом з усіма ти твориш свою історію».


Нічна програма: 
14 липня ‒  доба з фестивалем Hamselyt Export / Гамселить Експорт в 10 корпусі на території FESTrepublic 
15 липня ‒  техно-ніч від ZAVTRA в 10 копусі 
15 липня ‒  Тиха вечірка до ранку на даху FESTrepublic. club
16 липня з 12:00 ‒  Cімейний день на FESTrepublic спільно з Видавництвом Старого Лева
Буде безкоштовний трансфер від Порохової вежі.
Вартість: 50 грн.

У неділю, 16 липня, з 12:00 Prostir (вул. Лижв’ярська, 42) кличе усіх на вихідні у гамаку.

У програмі – спостерігання за природою та хитання у гамаку. Організатори обіцяють, що буде круто.

Вартість: безкоштовно.

 

16 липня о 20:00 «Громади в дії» кличуть львів’ян на урочистості з нагоди відкриття озелененої вулиці Лесі Українки.
У межах проекту Громади в дії вздовж вулиці були встановлені спеціальні горщики, в яких тепер зручно та красиво ростуть шість лип та два клени Фрімана.
Приходьте подивитися як трішки озеленилася вулиця Лесі Українкиі послухати як і чому це сталося.
 

Ірина Ладика, Марія Стахів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!