Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3739 0
Сходити на лялькову виставу, взяти участь у велосипедній прощі чи просто подивитися хороший фільм? Tvoemisto.tv допоможе обрати подію, яка буде цікавою саме для вас.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський академічний обласний театр ляльок (пл. Данила Галицького, 1) 22 липня о 12:00 та о 14:00 запрошує на казку на 2 дії «Ще раз про Червону Шапочку»

«Ще раз про Червону Шапочку» – такий собі сучасний мікс із Червоної Шапочки, Снігової Королеви, Івана-царевича з Василиною Прекрасною і Бабою Ягою, Бармілієм з лікарем Айболитом, а також деяких сучасних реалій у вигляді мобільного зв’язку та ноутбука.

Сюжет досить заплутаний: Червона Шапочка, відірвавшись від комп’ютерної гри, згадує про свою бабусю і вирушає до неї в гості. В лісі, як то водиться, зустрічає вовка – але дещо неупевненого в собі та не надто злого..

Для дітей віком 3-5 років

Тривалість: 45 хвилин

Вартість: 20 грн

 

В той же день на 12:00 на виставу «Шовкова косиця» кличе маленьких львів’ян та їхніх батьків Львівський театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» (вул. Фредра, 6).

«Шовкова косиця» є свідченням сили артистичного духу, віри і відданості, покликом до кожного із нас, з бажанням бути почутим. Актори, улюбленці малят, працюють і творять світ, невідомий для сильних світу цього.

За мотивами казки Анжеліки Конської. Драматургічний варіант Василя Хомика та Олега Новохацького. Художник – О.Городецька, музика М.Сало.

Для дітей віком від 3 років

Тривалість: 40-45 хв.

Музика

23 липня о 19:00, у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського 7) звучатиме концерт «Від Англії до Австрії»

Разом зі встановленням нового типу симфонічних органів винахідника Арістіда Кавайє-Коля центр розвитку органного мистецтва у 19 – 20 століттях зміщується до Франції. Тут творить ціла плеяда органних композиторів.

Знаний львівський органний майстер і органіст-інтерпретатор сучасної музики Віталій Півнов привідкриє для слухачів не лише французьку завісу над творами В’єрна, Турнеміра й Мессіана, але й ознайомить зі сучасним трактуванням органного мистецтва у музиці австрійця Давіда, а також композитора із Данії Нільса ля Кура та англійця Джона Раттера

Вартість квитків: 50 грн.

 

Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) у суботу, 22 липня запрошує послухати концерт «Пасторалі, марші й токати у трактуванні Надії Величко».

Львівська органістка Надія Величко – постійний учасник всіх попередніх фестивалів «Діапазон».

Її цьогорічна програма – це своєрідний різножанровий мікс органних мініатюр від віденського поліфоніста пізнього бароко Йоганна Йозефа Фукса та одного із зачинателів класицизму в музиці – другого сина Й. С. Баха – Карла Філіпа Емануеля до польського контрапунктиста Мієчислава Сужиньського та сучасного швейцарського композитора, педагога і органіста Ґі Бове. Палітру органних звучань у концерті 22 липня 2017 р. доповнять німецькі композитори Йозеф Райнберґер і Фелікс Мендельсон, а також французи – Сезар Франк і Шарль-Марі Відор.

Вартість квитків: 50 грн.

 

А у неділю, 23 липня Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) запрошує вас на концерт «Промоція чеської органної музики. Франтішек Ванічек».

За 30 років своєї кар’єри у світі органного мистецтва Франтішек Ванічек здобув безліч престижних міжнародних нагород. Із органними речіталями він з’їздив практично увесь світ, а суперлативам у провідних музичних виданнях стосовно виконавської майстерності Ванічка може позаздрити не один виконавець.

Свій виступ 23 липня 2017 року в рамках «Сьомого Дапазону» знаменитий чеський органіст проведе під патронатом Генерального консульства Чеської Республіки у Львові, яке забезпечило безплатний вхід на концерт. Це справді дуже дієвий і достойний спосіб пропаганди національної культури, який варто було б і нам взяти на озброєння.

Поруч із перлинами німецької та англійської органістики чеська музика епохи бароко буде представлена Токатою сучасника Й. С. Баха – Матея Черногорського, а сучасна – «Різдвом» для органа Богуслава Мартіну та Сонатою Їржі Стрейца.

Вхід безкоштовний

 

22 липня !FESTrepublic Club (вул. Старознесенська, 24-26) на 19:00 запрошує на Skovoroda Fest #5.

Він відбувається одразу на двох локаціях. Починається на даху (слухаємо казкову HINDU, п'ємо якісь тропічні коктейлі, лазимо по пальмах)

Потім переходить в клуб (там танцюємо під сонячний диско ‒ фанк Cherokey і крутих діджеїв)

Lineup:

-         HINDU

-         CHEROKEY

-         DJ's

На вас чекає багато сюрпризів та доповнень lineup. І танці, як завжди, до ранку!

Вартість квитків: 100 грн

Кіно

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на військову драму «Дюнкерк».

Події картини розгортаються під час Другої світової війни на півночі Франції. Дюнкеркська битва між німецькою армією і частинами британських, французьких і бельгійських військ закінчилася відступом союзників до лінії берега. Кільце противника звужувалося, і тисячі солдатів опинилися заблоковані між морем і наступаючими німцями. Британський флот отримує наказ евакуювати війська. Одночасно уряд Великобританії звертається до всіх власників кораблів і човнів з проханням про допомогу. За попередніми підрахунками врятувати можна було близько 45 тисяч солдатів. На ділі було врятовано майже 340 тисяч життів.

Військова драма «Дюнкерк» побудована на реальних подіях часів Другої світової війни. Крістофер Нолан виступив в якості режисера, сценариста і співпродюсера. Зйомки проходили на тому ж місці, звідки в 1940 році велася евакуація. При постановці масових сцен Нолан вирішив відмовитися від комп'ютерної графіки, тож частина техніки, яка з'явиться на екрані, зроблена реквізиторами з картону.

Час сеансів: субота та неділя, 2D (10:45; 13:00; 15:15; 17:30; 19:45; 22:00

Вартість квитків: 90-155 грн.

 

У Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) будуть насичені кіновихідні.

22.07 Субота

15:00 ‒ Мультфільм для дітей

17:00 ‒ «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу» (Крістофер Н. Роулі, Великобританія, 2015, фентезі)

19:00 ‒ «Гіппопотам» (Джон Дженкс, Великобританія, 2017, комедія)

21:00 ‒ «Як навіжені» (Паоло Вірдзі, Італія, Франція, 2016, трагікомедія) 

23:30 ‒  (показ на даху) «Запах жінки» (Мартін Брест, США, 1992, драма) *

 

23.07 Неділя

13:00 ‒ Мультфільм для дітей

15:00 ‒ «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу» (Крістофер Н. Роулі, Великобританія, 2015, фентезі)

17:00 ‒ «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу» (Крістофер Н. Роулі, Великобританія, 2015, фентезі)

19:00 ‒ «Гіппопотам» (Джон Дженкс, Великобританія, 2017, комедія)

21:00 ‒ «Як навіжені» (Паоло Вірдзі, Італія, Франція, 2016, трагікомедія)

22:00 ‒ (показ на даху) «Харлі Девідсон і Ковбой Мальборо» (Саймон Вінсер, США, 1991, бойовик, бадді-муві)*

 

Цими вихідними в Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького у Львові триває проект «Кіно в парку з KredoBank». Щовихідних львів’яни мають змогу безкоштовно переглядати фільми просто неба у гарному товаристві.

Початок орієнтовано на 21:30. Вхід на події безкоштовний.

У суботу, 22 липня до нас вперше завітає найбільша та найвідоміша мавпа світу – Кінґ Конг. Тому, що ми переглядатимемо один з найстаріших римейків цього фільму відзнятий Джоном Гіллерміном ще у 1976 році. Тож запрошуємо на зустріч з одним із найпопулярніших персонажів масової культури XX століття.

 

У неділю ж, 23 липня на великому екрані в парку з'явиться фільм «Відпустка за обміном». Якщо ви ще не знаєте як провести свою майбутню відпустку – приходьте на недільний перегляд і отримайте інструктаж від Камерон Діас, переглядаючи комедію «Відпустка за обміном». І вже традиційно, перед початком показу один з учасників голосування отримає дарунок.

 

23 липня о 14:00 кав'ярня-музей «Фіксаж» (вул.Князя Романа,6) кличе на перегляд мюзиклу «Ла-Ла Ленд»

«Ла-Ла Ленд» (англ. La La Land) ‒ американський драмедійний фільм-мюзикл, знятий Демієном Шазеллом. Світова прем'єра стрічки відбулась 31 серпня 2016 року на Венеційському міжнародному кінофестивалі, який вона відкривала, а в Україні — 12 січня 2017 року. Фільм розповідає історію кохання джазового піаніста та молодої акторки, які зустрічаються на шляху до власних мрій.

Світові критики сприйняли фільм з оплесками і нарекли його одним з найкращих фільмів 2016 року. Рецензенти хвалили сценарій та режисерську роботу Демієна Шазелла, гру Раяна Гослінга та Емми Стоун, музику Джастіна Гурвіца, а також музичні номери. На 74-й церемонії вручення «Золотого Глобусу» «Ла-Ла Ленд» здобув перемогу в кожній категорії на яку був номінований, отримавши загалом 7 премій. Фільм отримав 14 номінацій на премію «Оскар», що є рекордом за її історію спільно з фільмами «Титанік» (1997) та «Все про Єву» (1950), і в результаті отримав 6 нагород: Найкращий режисер, Найкраща акторка, Найкращий оператор, Найкраща оригінальна музика, Найкраща пісня, Найкращий художник-постановник.

Діє правило одного замовлення

Виставки

До 30 липня 2017 у відділі Українське мистецтво ХХ ст. Відділ НМЛ ім. Андрея Шептицького (вул. Драгоманова, 42) триває арт-проект скульптора Олега Пінчука та живописця Анатоля Галицького

Обидва художники представляють власний погляд на сучасне українське мистецтво. Свідоме звернення до нефігуративного живопису та народних традицій свідчить про наявність високого рівня внутрішньої свободи, надсильного темпераменту та відкритих емоцій.

Олег Пінчук народився в місті Дрогобич Львівської обл. Старовинні дерев’яні церкви, неспішний провінційний уклад та характерний народний побут, що оточували з дитинства, служать скульптору незримим «внутрішнім маяком» і сьогодні. За футуристичними формами його скульптур виявляється прив’язаність до традиції та особливості виховання. Роботи митця завжди пізнавані та цікаві глядачам.

Творчість Анатоля Галицького, як і сам художник, знаходиться в енергетичному полі абстрактного експресіонізму. В Анатоля є чимало нереалізованих проектів, що є цікавими і перспективними навіть на рівні ідеї. Сьогодні меценат Центру сучасного мистецтва М17 ‒ Андрій Адамовський заопікувався ним, як непересічним явищем культури. Давнім прихильником живопису Галицького, зокрема, є і відомий український мистецтвознавець професор Дмитро Горбачов. У 2017 році Анатоль Галицький представлятиме Україну в одному з провідних Центрів сучасного мистецтва в Женеві (Швейцарія).

 

Читайте також: У Львові працює інтерактивний годинник-карта

 

З 21 березня по 15 вересня у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) триває виставка «Скарби Підгорецького замку»

Вперше за багато десятиліть (від 1939 року) частина творів мистецтва, які свого часу прикрашали інтер’єри Підгорецького замку, представлені для широкого кола глядачів. Зібрані воєдино понад 200 експонатів творять неповторний контекст, вони і самі розкриваються в ньому особливим чином, даючи нагоду безпосередньо торкнутись сторінок минувшини, відчути дух сторіч, зрештою, по-новому побачити справжні скарби, якими володіємо, їх непроминальну вартість.

На виставці «Скарби Підгорецького замку експонуватиметься українська частина колекції – твори живопису, скульптура, зброя, ужиткове мистецтво. Цілісна, продумана режисура експозиції з елементами інтерактивності має свій образ, втілила такі аспекти і форми популяризації музейних цінностей, які є адекватними сьогоденню.

Метою виставки є привернути увагу до визначної пам’ятки архітектури, яка потребує нашої спільної опіки. Адже після реставрації замку в його стіни можуть назавжди повернутись твори колишньої колекції.

 

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: до величних костелів геніального майстра

 

З 19 липня до 6 серпня 2017 Львівський палац мистецтв (вул. Коперника, 17) запрошує подивитися на арт-проект «У пошуках ідентичності»

Проект об’єднує активних українських митців, що у формальний спосіб розвивають українську художню традицію, не прив’язуючись при цьому тематично до національної історії, етнографії, побуту.

Низка українських митців сьогодні культивує стильові ознаки, притаманні українському народному та сакральному мистецтву, що сформовані упродовж століть: фронтальність, площинність, вертикальна перспектива, лінійність, заокругленість ліній, видовженість форм, гаряча палітра. Різноманітні стилістичні вирішення творять у межах експозиційного простору гармонію і єдність. Це асоціативні кольорні акорди великоформатних полотен Андрія Ментуха, ритміка «тополиного» циклу Петра Гончара, постбарокові лінеарні ком-позиції Віктора Погорєлова, образні колористичні та фактурні зіставлення в живописі Сергія Савченка та Галини Новоженець, прадавні знаки-символи в левкасах Романа Романишина та живописних композиціях Дмитра Стецька.

 

Читайте також: З’явився віртуальний тур Шевченківським гаєм. Де подивитися

 

Фестивалі

Family Forest Festival проходитиме 22 липня на галявині парку «Знесіння» з 16:00 до 23:00 (вхід з вул. Новознесенської). Фестиваль лісопаркового дозвілля «3F» – це урбан-пікнік для родинного та індивідуального відпочинку на природі в старому лісопарку Кайзервайльд. Мета акції ‒ привернення уваги мешканців міста до незаконної забудови парку.

Програма заходу

16:00 ‒ відкриті заняття та показові виступи академії футболу для дошкільнят Клубу Лева;

17:00 ‒ відкриті заняття та показові виступи Львівської міської молодіжної громадської організації «Військово-історична дружина Чорна Галич»;

18:00 ‒ екологічні уроки від освітнього проекту «Зелений ліхтарик»;

19:00 ‒ творча майстерня від Асоціації дизайнерів-графіків «4-й блок»;

20:00 ‒ етнозабави та співи біля ватри;

21:00 ‒ показ короткометражних фільмів просто неба на галявині парку.

Вхід на фестиваль вільний.

Контактний телефон: (093) 147 99 64, (068); 787 65 04 Ярослава Яковлєва

Читайте також: Парки Львова в минулому і тепер: Знесіння. Раритетні фото

 

Просвітництво

Цими вихідними (22-23 липня) у Львові триватиме Living Library Weekend in Lviv

Living Library (Жива Бібліотека) ‒ це формат зустрічей з людьми (живими книгами), які говорять відкрито про себе і про те, що робить їх особливими, цим вони допомагають іншим людям (читачам) позбутися стереотипів та стигм, нав’язаних суспільством. Зазвичай книгами виступають люди, які зазнають дискримінації в суспільстві.

 Тренінг з організації «Живої бібліотеки» (22.07 | 13:00 – 17:00)

Адреса: Вільний простір майбутнього Carpoint To-U, м. Львів вул. Липинського 36. (з центру – трамвай №5, маршрутки або пішки 30хв )


-«Жива бібліотека» та відриття фотовиставки (23.07 | 13:00)

Адреса: Сенсотека (Львів. вул. Уласа Самчука 22

23 липня вас чекають історії таких «живих книг» (людей):

- Вегана;
- Мандрівника, що відвідав 21 країну; 
- Небінарної персони;
- ІВС-волонтерки;
- Незрячої людини; 
- Гея та ЛГБТ-активіста; 
- Колишнього наркозалежного;
- Організаторки «Живої Бібліотеки» з Харкова (полтавчанки);

В «Живій Бібліотеці» приймуть участь «живі книги» з Харкова та Львова, для того, щоб через діалогу розвіяти існуючі міфи про жителів східних і західних областей України, а також інші стереотипи.

Всі заходи є відкритими. Прийняти участь в тренінгу пропонуємо місцевій молоді та активістам, які хочуть освоїти методику «Живої Бібліотеки». 

Вхід на всі заходи Living Library Weekend in Lviv ‒ вільний, при умові реєстрації: https://goo.gl/UtdwLw

Спорт

22 липня 8:30 по 10:00 запрошують відкритий забіг в форматі runday в мальовничому Стрийському парку в дружній і веселій атмосфері!

Умови:
- безкоштовно зареєструватися на www.runday.org (1 раз на всі забіги)
- не зважати на жодні обмеження щодо віку або спортивної форми!
- дістатися о 8:30 до точки збору у Стрийському парку. Вхід із вулиці Уласа Самчука.
- окрім побігати, за бажанням, можна ще й поволонтерити=)https://runday.org/volunteering/

Розклад заходу:
8:30 ‒ збір і розминка
9:00 ‒ старт забігу
9:40 ‒ заминка

Приходьте, запрошуйте друзів і близьких. Для новачків ‒ реєстрація на runday.org.
Не забувайте ваші QR коди, у друкованому чи електронному варіантах

 

Читайте також: Куди поїхати на пікнік поблизу Львова: онлайн-мапа зі 120 локаціями

 

22 липня – 23 липня відбувається Eкo-патріотична велопроща «В гості до Митрополита Андрея»

Виїзд зі Львова в суботу о 08:50.
Повернення: у неділю о 20:30.
«Прочанський» внесок – 40 грн.
 

Організатори зазначають «в рамках прощі ми:
- молитимемося щодня (зокрема Божественну Літургію);
- вшановуватимемо наших Героїв ОУН-УПА;
- відвідаємо давні дерев’яні і кам’яні церкви/монастирі/замки, унікальні природні об’єкти, історичні пам’ятки та музеї;
- споживатимемо цілющу джерельну воду;
- відпочиватимемо при ватрі;
- спілкуватимемося з місцевими жителями краю;
- проводитимемо еко-акції тощо».

Маршрут еко-патріотичної прощі:
Субота: 
Храм Свв. Ольги і Єлизавети (Літургія) - Сніданок - c. Ямельня молитва на місці мученицької смерті блаженних о. Миколи Конрада і дяка Володимира Прийми – Страдч (криниця) - Заповідник «Розточчя» (обід) - Eкo-акція;
Новояворівськ - Вечірня у храмі Святого Петра і Павла - Реколекційний дім( вечеря приготована на вогні; ночівля);
Неділя: 
Сніданок– Тернавиця (Знайомство з молоддю) – Прилбичі (Літургія, презентація, екскурсія, обід)– «Чолгинський орнітологічний заказник» - Яворів (екскурсія: Ратуша, старовинні храми) – с. Лісок (Церква Положення Ризи Пресвятої Богородиці: копія чудотворного образу Матері Божої) – Цілюще джерело Святого Онуфрія– Новояворівськ (електричка 19:16).


З собою кожному прочанинові необхідно мати:
- вервицю;
- наплічник (на 30-50 л.);
- рушничок і засоби гігієни;
- зручний змінний теплий одяг (в т.ч. декілька футболок і пар шкарпеток) та взуття (кросівки/сандалі/резинові тапки!);
- спальний мішок (+ невеличкий карімат);
- дощовик;
- ліхтарик (про всяк випадок)
- харчі (канапки/хліб, на вибір: ковбасу/сир/сало, овочі (в .т.ч. зелень), масло, варення, горіхи/родзинки, згущене молоко, мед, фрукти (ягоди/цитруси), халву і шоколад, цукерки);
- фотоапарат (якщо є бажання зберегти для «історії» приємні миттєвості прощі та неймовірні краєвиди);
- пластикову пляшку (одну щонайменше) /буде змога привезти додому неймовірно смачної і цілющої джерельної водички;
- український стяг (якщо є в наявності);
- металевий або дерев’яний посуд: горнятко, мисочку і ложечку;
- вишиванку
- підрясник / габіт (для братів-семінаристів), оскільки усі спільні молитви будуть у цьому вбранні.
- ….. і, звісно, робочий велосипед та камеру.
Контактна особа – Орест (097-466-39-56; 093-431-74-24).

Детальна інформація тут:
https://docs.google.com/document/d/1jr2f3Mh6Jmah4FAUJoLRa9b5UXFM5PMiW1nBiR0GnPc/edit?usp=sharing

 

 

На стадіоні «Україна» (вул. Липова алея, 5) 23 липня о 19:00 відбуватиметься матч Чемпіонату України «Карпати» (Львів) – «Ворскла» (Полтава).

Другий тур львівські «Карпати» проводять також дома. Після гри 16 липня з командою «Зірка» з м. Кропивницький, яка завершилась нічиєю 1:1, до Львова завітає полтавська «Ворскла».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!