Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2975 0
Tvoemisto.tv підготувало величезний перелік подій, який допоможе провести останні вихідні липня незабутньо та цікаво.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський академічний обласний театр ляльок (пл. Данила Галицького, 1) 22 липня о 12:00 та о 14:00 запрошує на казку на 2 дії «Ще раз про Червону Шапочку»

«Ще раз про Червону Шапочку» – такий собі сучасний мікс із Червоної Шапочки, Снігової Королеви, Івана-царевича з Василиною Прекрасною і Бабою Ягою, Бармілієм з лікарем Айболитом, а також деяких сучасних реалій у вигляді мобільного зв’язку та ноутбука.

Сюжет досить заплутаний: Червона Шапочка, відірвавшись від комп’ютерної гри, згадує про свою бабусю і вирушає до неї в гості. В лісі, як то водиться, зустрічає вовка – але дещо неупевненого в собі та не надто злого..

Для дітей віком 3-5 років

Тривалість: 45 хвилин

Вартість: 20 грн

Читайте також: 31 дружній до дітей заклад харчування у Львові. Онлайн-мапа

 

29 липня на 12:00 на виставу «Мій золотий синочок» кличе маленьких львів’ян та їхніх батьків Львівський театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» (вул. Фредра, 6).

Вистава розповідає про незвичайну річ: сила духовного тепла може бути така велика, що навіть вовк перестає бути диким звіром. Це диво стається завдяки маленькому золотому курчаткові.

Режисер-постановник Олег Новохацький та художник Олена Городецька не прагнули створити на сцені надзвичайні ефекти – добре розуміючи специфіку дитячого сприйняття, вони знайшли цікаві форми ляльок, сценічного оформлення, необхідний темпоритм і довірливу інтонацію оповіді.

Для дітей віком від 3 років

Тривалість: 45 хв.

Вартість: 35 грн.

 

А ввечері, 29 липня, о 19:00 на виставу «Півонієвий ліхтар» кличе вже дорослих Львівський театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» (вул. Фредра, 6).

Переплетіння любовної історії з елементами трилера та іншими незбагненними фантазіями. Все тут логічно, естетично вишукано, емоційно-вражаюче.

За твором Саньютей Енте, переклад Аркадія Стругацького, опосередкований переклад Вікторії Садової

Автор ідеї, режисер-постановник – Олег Новохацький

Художник-постановник – Олена Городецька,

Тривалість: 1 год, 45 хв.

Вартість: 60 грн.

 

Музика

30 липня о 19:00, у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського 7) звучатимуть «Береги і хорали». Це музична вистава за творами О. Генрі

О. Генрі переважно творив лише у жанрі короткого оповідання (написав 273 short-story). Інсценізація блискітливих дотепів О. Генрі має завуальований у собі музичний підтекст, що розкривається лише в кульмінаційний момент. Постановка майстерно здійснена режисером Інною Павлюк.

Фоновий супровід у виконанні органістки Олени Мацелюх поступово набуває сакральної значимості й філософського змісту. Завдяки звучанню органа у виставі береги мрій трансформуються у піднесені хорали.
Вартість квитків: 50 грн.

 

Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) у суботу, 29 липня запрошує послухати «Органне шоу від Сальваторе Пронесті з Італії».

Після музикологічних студій в Кремонському університеті Сальваторе Пронесті зосередив свою дослідницьку діяльність на проблемах інженерії та реставруванні унікальних історичних органів і клавічембало – пам’яток італійського ренесансу і бароко.

У співпраці зі знаменитою органною майстернею «Bottega Organaria2 С. Пронесті повернув до активного музичного життя грандіозний 36-регістровий історичний інструмент. За останні 3 роки органний майстер і органіст Сальваторе Пронесті декілька разів гастролював у Бельгії, Португалії та в Україні (Одеса, Рівне, Хмельницький, Харків).

Його виступ 29 липня 2017 року на «Сьомому Діапазоні» у Львові – це сповнене атракції, імпровізації та гумору шоу, в якому фантазія органіста мандруватиме від уривків із італійських опер аж до Державного гімну України.

Вартість квитків: 50 грн.

 

А у неділю, 30 липня Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) запрошує вас на концерт «Сакральне і світське органне мистецтво.Трактування Олени Мацелюх».

Своє трактування різних стилів сакральної та світської музики від бароко до сучасності представить ініціатор і натхненник Міжнародного форуму органістів у Львові Олена Мацелюх.

Велич духовної музики Йоганна Себастьяна Баха та експресію романтики Ференца Ліста доповнять сповнені біблійної суті органні річеркари львівського композитора Богдана Котюка, який своїм музикознавчим коментарем розкриє для публіки нюанси музики та інтерпретації на кожному із концертів «Сьомого Діапазону» 2017 року.

Вартість квитків: 50 грн.

 

29 липня !FESTrepublic Club (вул. Старознесенська, 24-26) на 20:00 запрошує на Zaxidfest pre-partу з Димною Сумішшю та the Gitas.

Вартість квитків: 200 грн

 

У неділю, 30 липня запрошують на Вечір пам'яті Честера Беннінгтона у Львові.

Програма заходу:

18:00-19:00 - Збір людей біля кінотеатру (вул. Володимира Великого, 14а) та покладання квітів до меморіалу (за бажанням, не обмежено часовими рамками)

19:00-21:20 - Перегляд концерту Linkin Park (2017.07.01 - Belgium, Rock Werchter) та виступів Честера в складі інших гуртів

21:20-21:40 - Невеличкий фуршет

21:40-22:30 - Запуск небесних ліхтариків та спілкування (можливо, співи під акустичну гітару)

В програмі можливі незначні зміни

 

Кіно

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на мультфільм «Бігфут Молодший: стань легендою».

Головний герой мультфільму – хлопець на ім'я Адам. Його батько безслідно зник, коли він був ще зовсім малим. Хлопець завжди хотів зустрітися з татом, і його мріям судилося здійснитися. Вирушивши якось до лісу, він випадково натрапив на батька і дізнався, що походить з дуже давнього роду Бігфутів. Таких людей залишилося дуже мало і корпорація HairCo. прагне захопити батька Адама, щоб проводити на ньому свої експерименти. Несподівано хлопець виявляє в собі все більше спільного з Бігфутами. І справа не тільки в дуже великому розмірі ноги і прискореному рості волосся. Тепер Адам розуміє мову тварин.

Мультфільм «Бігфут Молодший: Стань легендою» створено спільно мультиплікаторами з Франції та Бельгії. Картина знята за допомогою технології CGI анімації. Режисурою зайнялися Джеремі Дегрусон і Бен Стассен, які до цього спільно працювали над проектами «Кіт Грім та зачарований будинок», «Воруши ластами», «Махнемо на Місяць».

Час сеансів: субота та неділя, 3D (10:00; 11:15; 13:10; 15:05; 17:00; 18:55)

Вартість квитків: 85-150 грн.

 

У Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) будуть насичені кіновихідні.

29.07 Субота

15:00 ‒ Мультфільм для дітей

17:00 ‒ «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу» (Крістофер Н. Роулі, Великобританія, 2015, фентезі)

19:00 ‒ «Гіппопотам» (Джон Дженкс, Великобританія, 2017, комедія)

21:00 ‒ «RomCom Shorts» (короткометражки-комедії про любов з хепі-ендом)

 

30.07 Неділя

13:00 ‒ Мультфільм для дітей

15:00 ‒ «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу» (Крістофер Н. Роулі, Великобританія, 2015, фентезі)

19:00 ‒ «RomCom Shorts» (короткометражки-комедії про любов з хепі-ендом)

21:00 ‒ «Гіппопотам» (Джон Дженкс, Великобританія, 2017, комедія)

 

Виставки

До 30 липня 2017 у відділі Українське мистецтво ХХ ст. Відділ НМЛ ім. Андрея Шептицького (вул. Драгоманова, 42) триває арт-проект скульптора Олега Пінчука та живописця Анатоля Галицького

Обидва художники представляють власний погляд на сучасне українське мистецтво. Свідоме звернення до нефігуративного живопису та народних традицій свідчить про наявність високого рівня внутрішньої свободи, надсильного темпераменту та відкритих емоцій.

Олег Пінчук народився в місті Дрогобич Львівської обл. Старовинні дерев’яні церкви, неспішний провінційний уклад та характерний народний побут, що оточували з дитинства, служать скульптору незримим «внутрішнім маяком» і сьогодні. За футуристичними формами його скульптур виявляється прив’язаність до традиції та особливості виховання. Роботи митця завжди пізнавані та цікаві глядачам.

Творчість Анатоля Галицького, як і сам художник, знаходиться в енергетичному полі абстрактного експресіонізму. В Анатоля є чимало нереалізованих проектів, що є цікавими і перспективними навіть на рівні ідеї. Сьогодні меценат Центру сучасного мистецтва М17 ‒ Андрій Адамовський заопікувався ним, як непересічним явищем культури. Давнім прихильником живопису Галицького, зокрема, є і відомий український мистецтвознавець професор Дмитро Горбачов. У 2017 році Анатоль Галицький представлятиме Україну в одному з провідних Центрів сучасного мистецтва в Женеві (Швейцарія).

Читайте також: У Львові працює інтерактивний годинник-карта

 

З 21 березня по 15 вересня у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) триває виставка «Скарби Підгорецького замку»

Вперше за багато десятиліть (від 1939 року) частина творів мистецтва, які свого часу прикрашали інтер’єри Підгорецького замку, представлені для широкого кола глядачів. Зібрані воєдино понад 200 експонатів творять неповторний контекст, вони і самі розкриваються в ньому особливим чином, даючи нагоду безпосередньо торкнутись сторінок минувшини, відчути дух сторіч, зрештою, по-новому побачити справжні скарби, якими володіємо, їх непроминальну вартість.

На виставці «Скарби Підгорецького замку експонуватиметься українська частина колекції – твори живопису, скульптура, зброя, ужиткове мистецтво. Цілісна, продумана режисура експозиції з елементами інтерактивності має свій образ, втілила такі аспекти і форми популяризації музейних цінностей, які є адекватними сьогоденню.

Метою виставки є привернути увагу до визначної пам’ятки архітектури, яка потребує нашої спільної опіки. Адже після реставрації замку в його стіни можуть назавжди повернутись твори колишньої колекції.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: до величних костелів геніального майстра

З 19 липня до 6 серпня 2017 Львівський палац мистецтв (вул. Коперника, 17) запрошує подивитися на арт-проект «У пошуках ідентичності»

Проект об’єднує активних українських митців, що у формальний спосіб розвивають українську художню традицію, не прив’язуючись при цьому тематично до національної історії, етнографії, побуту.

Низка українських митців сьогодні культивує стильові ознаки, притаманні українському народному та сакральному мистецтву, що сформовані упродовж століть: фронтальність, площинність, вертикальна перспектива, лінійність, заокругленість ліній, видовженість форм, гаряча палітра. Різноманітні стилістичні вирішення творять у межах експозиційного простору гармонію і єдність. Це асоціативні кольорні акорди великоформатних полотен Андрія Ментуха, ритміка «тополиного» циклу Петра Гончара, постбарокові лінеарні ком-позиції Віктора Погорєлова, образні колористичні та фактурні зіставлення в живописі Сергія Савченка та Галини Новоженець, прадавні знаки-символи в левкасах Романа Романишина та живописних композиціях Дмитра Стецька.

Читайте також: З’явився віртуальний тур Шевченківським гаєм. Де подивитися

На фотовиставку «Молодість» до 31 липня запрошують Кафе-вітальня та конференц зал Центру міської історії (вул. акад. Богомольця, 6).

У виставці використано оцифровані матеріали Міського медіаархіву Центру міської історії з колекцій Володимира Румянцева, Лесі Крип’якевич (архів Степана Гайдучка), Марини Курсанової, Андрія Боярова (робота Порицького Григорія - Ґреґа), Наталії Філевич, Любомира Петренка, Михайла Французова, Романа Вуса, Бориса Ясиновського.

Дві молоді жінки з цигарками, вбрані у ледь закочені мішкуваті чоловічі штани, заклавши руки до кишень, позують на тлі стіни. Вони заграють з образом, можливо власним, можливо близьким для них, а можливо чужим.

Мине кілька років і молодь виглядатиме інакше знову. Це те, що особливо притаманно ХХ століттю ‒ пришвидшення, соціальні перетворення та конфлікти, поява відмінних та інтенсивних досвідів, а з ними і уявлень про молодість як протест та можливість зміни.

Виставка є підбіркою фотографій з різних десятиліть ХХ століття, які разом показують як міняються атрибути молодості, тоді як кожна окремо передає схожість насичених та яскравих переживань.

Виставка експонується з 9:00 до 20:00 у будні та з 09:00 до 18:00 у вихідні.

Вхід вільний
 

Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького (Головний вхід в парк з вул. Вітовського) до 31 липня запрошує на виставку «Вперед у минуле. 90-і в дрібницях»

Виставка, створена командою учнів 9-го класу є їхнім баченням історії 90-х років, альтернативним підручниковому викладу – через спогади батьків, аналіз щоденного життя міста, пізнання родинних історій, використання сімейних фотоальбомів та артефактів. На виставці не відображені важливі події, великі імена чи дати. Виставка показує мозаїку, складену з дрібниць щоденного життя, особистих історій батьків, без оціночних тверджень та «великих» наративів.

Стенди поділені на 6 розділів і охоплюють такі теми:

Мода 90-х

Мода 90-х – з одного боку одноманітна, з іншого – кострубата та яскрава, мікс локального і закордонного одягу. У що вдягались, де купували одяг, як «виживали» під час кризи, про фарцовщиків човників, заробітчан.

Смак 90-х

Споживчий асортимент львів’ян, черги, зі спогадів батьків, рецепти та контрасти, де з одного боку дефіцит базових продуктів, з іншого – снікерси та пепсі на вітринах кіосків.

Щоденник 90-х

Шкільна форма, чорнильні ручки, асортимент шкільного меню, обов’язкові суботники – зафіксовані деталі про один з найяскравіших періодів дитинства – шкільні часи.

БАчили, ЧУли, ЧИтали

90-і пам’ятаються величезною кількістю нового: в кіно, музиці, літературі, телебаченні, пресі. З’являються «Брати Гадюкіни», «Мертві Півні», виникає музичний феномен «Територія А». Також 90-і – це ера появи перших українських FM станцій, популяризація нових газет та журналів, А 1991 року Україна вперше дізналася, що «Багаті теж плачуть».

90-і на контрастах

Порівняння елементів повсякдення батьків з нашими щоденними практиками у інфографіках.

Місця_Простори_Маршрути

Подорож уявним Львовом 90-х років – таким, який зараз існує у пам’яті та історіях, простір щоденного життя наших батьків – місця розваг, навчання, споживання і відпочинку. «Місця» нанесені відповідно до ментальних мап, які малювали батьки під час інтерв’ю.

Феміністична майстерня (пл. Ринок 42; вхід з подвір’я) кличе полоскотати собі нерви на виставці графіки «Страх»

Міжнародна виставка графіки висвітлює розмаїття проявів Страхів, що окутують людину від народження протягом всього її життя. Учасники та учасниці обміну графічними роботами досліджують феномен страху з точки зору власного досвіду, звертаючись до соціуму в якому вони живуть. Одні обирають образи з власного досвіду і показують їх через метафори, інші представляють реальні політичні і соціальні проблеми, нерівність, фобії, несправедливість – використовуючи міфічний підтекст.

Мета проекту: розчленування феномену страху аби зрозуміти його коріння та мати змогу знищити! В рамках проекту відбудеться цикл теоретичних і практичних подій, які будуть розкривати психологічні та філософські аспекти.

 

А Галерея Львівської національної академії мистецтв (вул. Кубійовича, 35б) пропонує помилуватися найкращими дипломними роботами-2017 «Наші».

Виставка репрезентує кращі дипломні роботи цьогорічних випускників творчих спеціальностей ступенів «Бакалавр» і «Магістр». Виставка демонструє результати творчих пошуків та експериментів молодого покоління митців в сферах художнього скла, кераміки, металу, текстилю, дерева, графічного дизайну, дизайну інтер’єрів та костюму, сакрального мистецтва, монументального живопису та скульптури, а також засвідчує про присутність у ЛНАМ не лише традиційних, а й інноваційних практик, які часто перебувають на межі декоративно-прикладного, образотворчого мистецтва та дизайну. Презентовано широкий діапазон художніх форм, тем, ідей, технік та жанрів.

На виставці можна побачити концептуально цілісні та технологічно складні твори, інсталяції та медіа, оригінальні розробки у сфері дизайну та художнього текстилю, сучасний іконопис, скульптуру, модерні ужиткові речі, що вирізняються довершеними естетичними якостями.

 

До 10 серпня можна буде переглянути виставку Марти Яцишин Censor, що експонується у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17).

За допомогою контрасту форм та гнучкості ліній на білосніжному тлі авторка ілюстративних праць, допомагає зазирнути у замкову шпарину інтимного життя людей ХХІ століття. Тонко відчуваючи пристрасть, у своєму доробку вона намагається подолати чинні на сьогодні бар’єри минулих літ.

Пристрасть – це сильне, стійке та тривале почуття, що захоплює людину, володіє нею. Пристрасть – настільки інтенсивна, що їй потрібен час, щоб глибоко пустити коріння в людині. Вона наповнює людину енергією, робить її наполегливою, концентрує на меті. Дає змогу відчути смак життя, наповнює існування сенсом.

 

Фестивалі

У суботу, 29 липня, у Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького міжнародна організація AISEC у Львові проведе екофестиваль «Зелене місто», інформує прес-служба ЛМР.

Почнеться він об 11:00 з лекції про урбаністику, паралельно з якою відбуватимуться два воркшопи по переробці сміття. Після цього розпочнеться квест «Врятувати Землю 2100», у якому команди рятівників мають пройти складний шлях, подолати перепони, аби врятувати нашу планету від загибелі.

«Оскільки учасники проектів, приїхавши з різних куточків світу, об’єдналися у Львові спільною метою, ви зможете послухати реальні історії впливу людства на екологію. В учасників також буде можливість творчо поглянути на цю проблему і висловити своє бачення за допомогою фарб. У кінці заходу кожен зможе насолодитися культурою країн наших волонтерів, адже ми проведемо «Фестиваль культур», – повідомляють організатори.

Більшість заходів програми відбуватиметься англійською мовою.

Читайте також: Куди поїхати на пікнік поблизу Львова: онлайн-мапа зі 120 локаціями

 

Кінотеатр «Копернік» (вул. Коперника 9) пропонує відвідати фестиваль класичних голівудських фільмів, які завжди вважатимуться «найкращими фільмами у Всесвіті». Комедії, нуари, мюзикли, драми – ми підібрали для тебе 7 колоритних стрічок, які будуть показані на великому екрані у центрі нашого міста. Кожного дня, з 27 липня по 2 серпня, о 19:00.

Усі фільми фестивалю (окрім «Бульвару Сансет», який ми покажемо з субтитрами) перекладені українською мовою.

Усі фільми фестивалю дивимось у великому залі кінотеатру на 140 місць.

27 липня, четвер, 19:00 – «Касабланка» М. Кертіса

28 липня, п'ятниця, 19:00 – «Співаючи під дощем» С. Донена та Д. Келлі

29 липня, субота, 19:00 – «Бульвар Сансет» Б. Вайлдера

30 липня, неділя, 19:00 – «Римські канікули» В. Уайлера

31 липня, понеділок, 19:00 – «Все про Єву» Д. Манкевича

1 серпня, вівторок, 19:00 – «Його дівчина П'ятниця» Г. Говкса

2 серпня, середа, 19:00 – «Мальтійський сокіл» Д. Г'юстона


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!