Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2835 0
Хоча у таку погоду хочеться сидіти вдома та пити щось освіжаюче, та є заради чого виглянути на вулицю. Тим більше, що у кінотеатрах, галереях й музеях зараз приємна прохолода. Tvoemisto.tv підготувало перелік подій, куди варто завітати.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Музика

6 серпня о 12:30, у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського 7) звучатиме  казка для дітей «Подарунок лісового чарівника»

Автор казки «Подарунок лісового чарівника» – відомий львівський композитор – Євген Заставний. Автор лібрето – Василь Сагайдак.

За легендою, з прадавніх часів, звірі жили без хвостів, але їм було надзвичайно зле без них. Вони пішли до чарівника, який мешкав у лісі, і попросили зробити їм хвости. Чарівник пообіцяв їм 100 хвостів.

Кожен із звірів приходить до чарівника за своїм хвостом і виконує чудовий музичний номер. А чарівник також співає сучасні пісні. У звірят є спільні музичні композиції, зокрема, розпочнеться казка з чудової пісні «Станьмо в коло»». Іншою спільною піснею звірів є «Мандрівна», яку звірята співають, подорожуючи до чарівника. Казка завершується піснею, «Заводьмо новий танець» у якій всі звірята радітимуть, що з хвостами.
Вартість квитків: 20 грн.

 

Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) у неділю, 6 серпня, о 17.00  запрошує послухати «Музику Франції»

Талановите музичне подружжя Олена Мацелюх (орган) та Ігор Мацелюх (флейта Пана) зіграють саме для вас.

Ви почуєте чудові органні твори кращих французьких композиторів: Л.Боельмана, М.Дюпре, Л. В'єрна, Ж.Лянгле, К.Сен-Санса, Сезара Франка...

Вартість квитків: 50 грн.  

 

Також у неділю, на 19:00 Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7)кличе на концерт «Генії бароко»

Органні цикли Баха прозвучать в інтерпретації львівської органістки Олени Мацелюх. До неї зі своєю віртуозною скрипкою у чотирьох концертах «Le quattro stagioni» долучиться Марко Комонько. Цей перший в історії музики програмний твір прозвучить у супроводі 12 сонетів Антоніо Вівальді, що вводять у настрій музики дванадцяти місяців року. Транскрипцію оркестрового циклу для скрипки та органу доповнить живопис у реальному часі художниці Ольги Куц, яка програмність музики Вівальді втілить у фарбах і мінливих образах на папері.

Виконують:
Олена Мацелюх – орган
Марко Комонько – скрипка
Ольга Куц – живопис

У програмі:
Йоганн Себастьян Бах. Прелюдія і фуга до мінор
Йоганн Себастьян Бах. Хорал «Ich ruf’ zu dir, Herr Jesu Christ»
Йоганн Себастьян Бах. Фантазія і фуга соль мінор
Антоніо Вівальді. «Чотири пори року»

Вартість квитків: 40-80 грн

 

Кіно

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на фантастичний пригодницький фільм «Темна вежа».

Головний герой фільму – Роланд Діскейн (Ідріс Ельба). Він останній представник стародавнього лицарського ордена стрільців. Головна його зброя це два револьвери. Бачачи хаос, що насувається на світ, він вирішує відправитися до Темної вежі, центру всіх світів. Волтер О’Дім (Меттью МакКонахі), відомий як Людина в чорному також прагне заволодіти вежею і все, чого він прагне – занурити всесвіт у пітьму.

Фантастичний пригодницький фільм «Темна вежа» – кіноадаптація циклу романів Стівена Кінга. Весь цикл включає вісім книг і був виданий з 1982 по 2012 рік. Фантастичний світ, в якому розгортаються події, нагадує Дикий Захід. При написанні романів Кінг використовував змішання багатьох жанрів – жахи, містика, вестерн і наукова фантастика. Робота над екранізацією велася починаючи з 2007 року. За цей час проект поміняв кілька режисерів. У підсумку адаптацію сценарію і режисуру довірили датському сценаристу та режисеру Миколаю Арселю. Стрічка поєднує уривки сюжетів з усіх восьми книг. Передбачається, що згодом з’явиться серіал-продовження.

Час сеансів: субота та неділя, 2D (11:00; 12:05; 13:00; 14:00; 15:00; 16:00; 17:00; 18:00; 19:00; 20:00; 21:00; 22:00)

Вартість квитків: 90-155 грн.

 

 

Виставки

З 21 березня по 15 вересня у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) триває виставка «Скарби Підгорецького замку»

Вперше за багато десятиліть (від 1939 року) частина творів мистецтва, які свого часу прикрашали інтер’єри Підгорецького замку, представлені для широкого кола глядачів. Зібрані воєдино понад 200 експонатів творять неповторний контекст, вони і самі розкриваються в ньому особливим чином, даючи нагоду безпосередньо торкнутись сторінок минувшини, відчути дух сторіч, зрештою, по-новому побачити справжні скарби, якими володіємо, їх непроминальну вартість.

На виставці «Скарби Підгорецького замку експонуватиметься українська частина колекції – твори живопису, скульптура, зброя, ужиткове мистецтво. Цілісна, продумана режисура експозиції з елементами інтерактивності має свій образ, втілила такі аспекти і форми популяризації музейних цінностей, які є адекватними сьогоденню.

Метою виставки є привернути увагу до визначної пам’ятки архітектури, яка потребує нашої спільної опіки. Адже після реставрації замку в його стіни можуть назавжди повернутись твори колишньої колекції.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: до величних костелів геніального майстра

 

З 19 липня до 6 серпня 2017 Львівський палац мистецтв (вул. Коперника, 17) запрошує подивитися на арт-проект «У пошуках ідентичності»

Проект об’єднує активних українських митців, що у формальний спосіб розвивають українську художню традицію, не прив’язуючись при цьому тематично до національної історії, етнографії, побуту.

Низка українських митців сьогодні культивує стильові ознаки, притаманні українському народному та сакральному мистецтву, що сформовані упродовж століть: фронтальність, площинність, вертикальна перспектива, лінійність, заокругленість ліній, видовженість форм, гаряча палітра. Різноманітні стилістичні вирішення творять у межах експозиційного простору гармонію і єдність. Це асоціативні кольорні акорди великоформатних полотен Андрія Ментуха, ритміка «тополиного» циклу Петра Гончара, постбарокові лінеарні ком-позиції Віктора Погорєлова, образні колористичні та фактурні зіставлення в живописі Сергія Савченка та Галини Новоженець, прадавні знаки-символи в левкасах Романа Романишина та живописних композиціях Дмитра Стецька.

Читайте також: З’явився віртуальний тур Шевченківським гаєм. Де подивитися

А Галерея Львівської національної академії мистецтв(вул. Кубійовича, 35б) пропонує помилуватися найкращими дипломними роботами-2017 «Наші».

Виставка репрезентує кращі дипломні роботи цьогорічних випускників творчих спеціальностей ступенів «Бакалавр» і «Магістр». Виставка демонструє результати творчих пошуків та експериментів молодого покоління митців в сферах художнього скла, кераміки, металу, текстилю, дерева, графічного дизайну, дизайну інтер’єрів та костюму, сакрального мистецтва, монументального живопису та скульптури, а також засвідчує про присутність у ЛНАМ не лише традиційних, а й інноваційних практик, які часто перебувають на межі декоративно-прикладного, образотворчого мистецтва та дизайну. Презентовано широкий діапазон художніх форм, тем, ідей, технік та жанрів.

На виставці можна побачити концептуально цілісні та технологічно складні твори, інсталяції та медіа, оригінальні розробки у сфері дизайну та художнього текстилю, сучасний іконопис, скульптуру, модерні ужиткові речі, що вирізняються довершеними естетичними якостями.

Читайте також: У Львові працює інтерактивний годинник-карта

До 10 серпня можна буде переглянути виставку Марти Яцишин Censor, що експонується у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17).

За допомогою контрасту форм та гнучкості ліній на білосніжному тлі авторка ілюстративних праць, допомагає зазирнути у замкову шпарину інтимного життя людей ХХІ століття. Тонко відчуваючи пристрасть, у своєму доробку вона намагається подолати чинні на сьогодні бар’єри минулих літ.

Пристрасть – це сильне, стійке та тривале почуття, що захоплює людину, володіє нею. Пристрасть – настільки інтенсивна, що їй потрібен час, щоб глибоко пустити коріння в людині. Вона наповнює людину енергією, робить її наполегливою, концентрує на меті. Дає змогу відчути смак життя, наповнює існування сенсом.

 

Читайте також: Топ-5 рецептів прохолодних напоїв для спекотного літа

 

До 31 серпня можна завітати до Музею Пінзеля (пл. Митна, 2), щоб помилуватися виставкою скульптури з Фонду Музею Дзиндри

 Перший в Україні музей сучасної абстрактної скульптури створив у Брюховичах видатний український художник, скульптор-модерніст Михайло Дзиндра. Основою експозиції стали скульптури, привезені ним з Америки. Серед виставлених в музеї робіт майстра – ефектні скульптури «Закохані» і «Медовий місяць», скульптурні портрети жінок і ще близько 800 скульптур.

Довідки за тел.: 261 46 47

 

З 25 липня 2017 по 25 серпня 2017 Львівський палац мистецтв (вул. Коперника, 17) запрошує на ретроспективну виставку Софії Караффи-Корбут.

Перша посмертна ретроспективна виставка Софії Караффи-Корбут з колекції Богдана Гориня.

До огляду представлені твори від ранніх праць художниці до лінограв’юри, тобто починаючи від 1947 року і до початку 1980-х рр. Окремою родзинкою експозиції стануть книжкові ескізи та ескізи вітражів. Експозицію складають такі тематичні блоки: ранні твори, малярство, станкова графіка, книжкова графіка, проекти вітражів, ескізи ілюстрацій та вітражів. Разом це 122 роботи різних жанрів і технік, з яких яскраво вимальовується мистецький шлях худоєниці: початок творчості, розквіт та її останні творчі досягнення.

Найбільша кількість експонатів присвячена творчості Тараса Шевченка. Художниця віддала Кобзареві багато часу,серця і душі. Кобзар з її ілюстраціями, який вийшов у 1967 році став славною книгою на всю Україну, – зазначає Богдан Горинь.

Фестивалі

Фортеця «Туcтань» (с. Урич, Державний історико-культурний заповідник «Туcтань») кличе всіх на Фестиваль середньовічної культури «Ту Стань!» 2017, що триватиме з 4 по 6 серпня.

Мрієте помандрувати у часі, і побачити на власні очі, якими були легендарні княжі часи? Хочете взяти участь у нічному штурмі фортеці? Навчитися давніх ремесел? Відпочити з усією родиною серед казкової природи? Усе це – на фестивалі «Ту Стань!». Таємниці історії, містичні легенди та відважні лицарі – у фестивалі-реконструкції світу і культури Середньовіччя.

Більше деталей читайте тут: На Львівщині стартує фестиваль «Ту Стань!». Програма, вартість квитків, як доїхати

Традиційно на вас чекають

– бугурти та лицарські поєдинки,

– стрільби з луків та арбалетів,

– театри та література,

– вуличні музики та велика сцена,

– вогняне та лазерне дійство,

– ремісничі майстер-класи та середньовічній ярмарок,

– духовна територія та Тустанський університет,

– а також кіногалявина, присвячена новому фільму Тараса Химича «Король Данило».

Читайте також: Куди поїхати на пікнік поблизу Львова: онлайн-мапа зі 120 локаціями

Спорт

У суботу, 5 червня, о 12:00 на стадіоні СКА у Львові відбудеться останній матч регулярного сезону Ліги американського футболу. Львівські «Леви» вперше прийматимуть харківських «Атлантів» і позмагаються за друге місце в дивізіоні. У разі перемоги львів'яни гратимуть матч у плей-офф на домашньому полі.

Повболівати за команду свого міста запрошують усіх охочих. Вхід вільний.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!