Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3318 0
Цими вихідними відбуватиметься багато цікавого. Tvoemisto.tv підготувало перелік подій, який допоможе спланувати розваги і відпочинок.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3) у суботу 19 серпня, о 19:00 запрошує на виставу «Раптом минулого літа».

 П’єса «Раптом минулого літа» чи не найбільш радикальний текст Теннессі Вільямса. Режисер вистави зміщує акцент з психологічного автопортрету драматурга, на постать Кетрін Голлі, прототипом якої є сестра автора. Тендітна дівчина, яку одні хочуть використати, а інші просто ліквідувати, цілковито позбавлена свободи і прав та має лише один спосіб зберегти те, що їй залишили від життя – збрехати. Але тільки сказавши правду вона може утвердити себе.

Вартість: 80 - 150 грн

Музика

Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) у неділю, 20 серпня запрошує послухати «Золоте бароко. Орган, труба та сопрано».

Органістка Надія Величко підготувала для вас дуже гарні твори Й.С. Баха, Г.Ф. Генделя, А.Вівальді, а також ще багато інших. Та звучатиме не лише орган.

На своїй чудовій трубі гратиме Андрій Наконечний та зачарує неймовірне сопрано з.а. України Ірини Маковецької

Приходьте і пориньте у епоху бароко.

Вартість квитків: 50 грн.

Кіно

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на мультфільм «Реальна білка 2».

Головний герой мультфільму, білка на ім'я Злюк, як і раніше живе в парку, здійснюючи вилазки в місто. Колись всі думки Злюка займали горіхи, і він постійно прокручував в голові плани з їх видобутку. Тепер прийшов час для справ важливіших. Стало відомо, що парк, в якому живе безліч родичів Злюка, хочуть знести. Жадібний мер міста хоче побудувати тут парк розваг. Вже готові величезні машини, які швидко зрівняють парк із землею. Але допустити цього не можна, адже тоді всі позбудуться своїх домівок. На допомогу Злюку і його друзям приходить біла миша містер Фенг разом зі своєю мишачою армією. Проти такої кількості тварин ніяка техніка не вистоїть.

Мультфільм «Реальна білка 2» є продовженням однойменного мультфільму, який вийшов на екрани в 2014 році. Про роботу над новим проектом заявили через тиждень після прем'єри першої частини. Крім улюблених героїв, у фільмі з'являться білі миші на чолі зі своїм ватажком, якого в англомовній версії озвучив Джекі Чан.

Час сеансів: субота та неділя, 3D (10:15; 14:05; 16:00; 17:55; 19:50), 2D (12:10; 17:05)

Вартість квитків: 90-155 грн.

 

У Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) будуть насичені кіновихідні.

19 серпня. Субота

15:00 Мультфільм для дітей

17:00 – «Хлопчик у золотих штанях» (Елла Лемхаген, Швеція, Данія, 2014, фентезі)

19:00 – «Гіппопотам» (Джон Дженкс, Великобританія, 2017, комедія)

21:00 – «RomCom Shorts» (короткометражки-комедії про любов з хепі-ендом)

20 серпня. Неділя

13:00 Мультфільм для дітей

15:00 – «Хлопчик у золотих штанях» (Елла Лемхаген, Швеція, Данія, 2014, фентезі)

17:00 – «Хлопчик у золотих штанях» (Елла Лемхаген, Швеція, Данія, 2014, фентезі)

19:00 – «RomCom Shorts» (короткометражки-комедії про любов з хепі-ендом)

21:00 – «Гіппопотам» (Джон Дженкс, Великобританія, 2017, комедія)

У програмі можливі зміни

Виставки

З 21 березня по 15 вересня у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) триває виставка «Скарби Підгорецького замку»

Вперше за багато десятиліть (від 1939 року) частина творів мистецтва, які свого часу прикрашали інтер’єри Підгорецького замку, представлені для широкого кола глядачів. Зібрані воєдино понад 200 експонатів творять неповторний контекст, вони і самі розкриваються в ньому особливим чином, даючи нагоду безпосередньо торкнутись сторінок минувшини, відчути дух сторіч, зрештою, по-новому побачити справжні скарби, якими володіємо, їх непроминальну вартість.

На виставці «Скарби Підгорецького замку експонуватиметься українська частина колекції – твори живопису, скульптура, зброя, ужиткове мистецтво. Цілісна, продумана режисура експозиції з елементами інтерактивності має свій образ, втілила такі аспекти і форми популяризації музейних цінностей, які є адекватними сьогоденню.

Метою виставки є привернути увагу до визначної пам’ятки архітектури, яка потребує нашої спільної опіки. Адже після реставрації замку в його стіни можуть назавжди повернутись твори колишньої колекції.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: до величних костелів геніального майстра

Фестивалі

У суботу, 19 серпня, о 20:00 Архікафедральна базиліка Успіння Пресвятої Діви Марії (пл. Катедральна, 1) запрошує послухати Шедеври інструментальної музики

19 серпня у стінах Римо-католицької катедри зазвучить музика Йоганна Себастьяна Баха та Вольфганга Амадея Моцарта. Концерт у рамках фестивалю «Музика в старому Львові» запрошує послухати струнний дует Євгена Кострицького (скрипка) та Валентини Пришляк (альт). Євген Кострицький – випускник лондонської Guildhall School of Music & Drama, учасник міжнародних фестивалів у Німеччині, США та Польщі. У листопаді 2005 р. став володарем призу англійської компанії Slaughter & May «Музикант року». У доробку Валентини Пришляк – гра в оркестрі «INSO-Львів», стажування у Міжнародній музичній академії Єгуді Менухіна, разом з квартетом Lumiere – перемоги на конкурсах «Gianni Bergamo Classic Award» (Лугано) та Міжнародному конкурсі Моцарта (Зальцбург). Зараз альтистка навчається у Швейцарії.

Виконавці:

Струнний дует у складі: лауреатів міжнародних конкурсів:

Євген Кострицький – скрипка

Валентина Пришляк – альт

У програмі:

твори Й.С. Баха та В.А. Моцарта.

Вартість квитків: 50 грн.

Повну програму фестивалю можна переглянути за посиланням.

Читайте також: Куди поїхати на пікнік поблизу Львова: онлайн-мапа зі 120 локаціями

З неділі, 20 серпн, і до 27 серпня в Культурно-мистецькому центрі «Супутник» та Левандівському парку на Левандівці вдруге відбудеться Міжнародний Фестиваль Параджанова.

Родзинкою Фестивалю стане міжнародна резиденція «Тінь свободи». В результаті відкритого конкурсу куратори обрали 10 проектів від митців з Грузії, Польщі, України та Білорусі. Відтак, на Левандівці творитимуть: Матеуш Ковальчик (Польща), Мекі Гіоградзе (Грузія), Люсі Хагоутян (Грузія / Франція), Гжегож Козера (Польща), Марія Маголі (Україна), Ольга Салахеєва та Павло Нехаєв (Білорусь), Сергій Шабохін (Білорусь, Польща), Жанна Гладко (Білорусь),Ігор Стахієвич (Білорусь) та Настя Кулік (Україна).

З п’ятниці у Львові ‒ LvivMozArt.
У суботу, 19 серпня, слухачів тішитимуть такі події:

10:00Палац Потоцьких (вул. Миколи Коперника, 15) Міжнародний форум «Моцартіана: європейський та всеукраїнський аспекти»

Форум присвячено новим аспектам дослідження життєтворчості Вольфганга Амадея Моцарта та ролі його сина  ‒ Франца Ксавера Моцарта, «Моцарта-юніора» ‒ у музичній культурі Львова. Чи все ми знаємо про геніального віденського класика? Чи не залишилось довкола його постаті міфів, які сучасна наука повинна розвінчати? Львівський Моцарт був лише тінню свого унікального батька ‒ чи як композитор, виконавець і педагог має власні значні заслуги? На ці запитання відповідатимуть провідні музикознавці Європи. Форум триватиме з 10:00 до 17:00.
Модератори: Любов Кияновська, доктор мистецтвознавства, професор Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка; Аделіна Єфіменко, доктор мистецтвознавства, професор кафедри історії музики Київського інституту музики імені Р.М. Глієра, Українського вільного університету (Мюнхен, Німеччина)

Учасники форуму та теми доповідей:

Любов Кияновська, доктор мистецтвознавства, професор, завідувач кафедри історії музики Львівської національної музичної академії ім. М. В. Лисенка: «Духовна атмосфера Львова «моцартівського періоду» (1808–1838)».

Армін Брінзінґ, доктор, голова бібліотеки «Mozartiana» Міжнародної фундації «Mozarteum»: «Франц Ксавер Вольфганг Моцарт: твори та діяльність пам'яті його батька».

Тереса Мазепа ‒ кандидат мистецтвознавства, науковий працівник Жешівського Університету: «Музичні товариства у Львові в період Ф.К.В. Моцарта».

Аделіна Єфіменко ‒ доктор мистецтвознавства, професор кафедри історії музики Київського інституту музики імені Р.М. Глієра, Українського вільного університету (Мюнхен, Німеччина): «Опери "Ідоменей" і "Милосердя Тіта" В.А. Моцарта: успіх, фіаско, сатисфакція».

Гартмут Кронес, доктор філософії, професор (Відень, Австрія) ‒ «На жаль, часто ми чуємо Моцарта невідповідно до моцартівських намірів. Проблеми виконавської практики вчора і сьогодні».

Гельмут Льоос, доктор філософії, професор, почесний член Товариства німецької музичної культури в південно-східній Європі (Мюнхен, Німеччина): «Музичні трактати ХІХ ст. в джерелознавчій критичній перспективі».

Губертус фон Фосс, доктор медичних наук, професор (Мюнхен, Німеччина): «Музичні збірки родини фон Фосс ‒ Берлінська книга ‒ у 19 ст.».

Анґеліка Мотс ‒ професор Сколи Канторум Базіліенсіс (Базель, Швейцарія) та Вищої школи мистецтв (Цюріх, Швейцарія): «"Ох, любов ‒ ти хоробре божество" ‒ паралелі опери Юзефа Ельснера "Амазонки" і Вольфганга Амадея Моцарта "Чарівна флейта"».

Вхід вільний

16:00 ‒ Домініканський собор (пл. Музейна, 1). Камерний концерт «Моцарт. Віденська органна музика»

Твори для органу музичних династій Леопольда та Вольфганга Амадея Моцартів, Георга та Готліба Муффатів, а також твори Й.Г. Альбрехтсбергера, К.Г. Рінка, Й.Е. Еберліна.

Орган як невід'ємний інструмент католицької традиції займає почесне місце у творчості Моцарта та його сучасників. Поруч із духовним змістом в органних композиціях відчувається галантний стиль імперської столиці.

Солісти: Ауроре Баль, орган (Франція–Швейцарія)

Вхід вільний

20:00 ‒ Домініканський собор (пл. Музейна, 1). Концерт «У скельцях бароко».

Найвідоміші композиції Г. Перселла, Й.С. Баха, Г.Ф. Генделя, А. Вівальді, В.А. Моцарта, створені для рідкісних високих чоловічих голосів. Прозвучать твори сучасних львівських композиторів Богдана Сегіна, Богдани Фроляк та Золтана Алмаші. Світова прем'єра спеціально написаного твору «Ave Maria» Б.Фроляк для трьох контртенорів, струнних та двох скляних гармонік.

Сучасні контртенори, володарі рідкісної вокальної техніки, у супроводі інструментального ансамблю прагнуть відтворити неземне звучання далеких часів, а твори 17 століття та композиції в необароковому стилі створять неповторну мозаїку емоцій. Відлуння унікальних скляних інструментів наповнять простір собору.

 Солісти: Костянтин Деррі, контртенор (Україна–Швейцарія), Віктор Андрійченко, контртенор (Україна–Німеччина), Станіслав Цема, контртенор (Україна)

Саша Рекерт, скляна гармоніка/верофон (Німеччина), Ансамбль Sinfonia di Vetro (Німеччина), Оркестр барокової капели ЛНМА ім. М.В. Лисенка (Україна), Себастьян Рекерт, скляна гармоніка/верофон (Німеччина)

Керівник: Анна Іванюшенко (Україна)

Диригенти: Оксана Линів (Україна-Німеччина), Маргарита Гринивецька-Холматова (Україна)

Вхід вільний

Читайте також: У Львові стартує фестиваль LvivMozArt. Програма, локації, квитки

У неділю, 20 серпня, можна буде отримати насолоду від прослуховування таких речей:

11: 00 ‒ Храм Св. Ап. Петра і Павла (вул. Театральна, 11). Святкова літургія до відкриття Фестивалю LvivMozArt

Антологія української духовної музики. Співи з Ірмологіону, Микола Дилецький, Дмитро Бортнянський, Максим Березовський, Михайло Вербицький, Микола Лисенко, Олександр Кошиць, Вольфганг Амадей Моцарт.

Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» (Україна)

Диригент: Дмитро Кацал (Україна)

Вхід вільний

16:00Палац Потоцьких (вул. Миколи Коперника, 15) Камерний концерт «Тональність ностальгія»

Франц Ксавер Моцарт. Сонати для скрипки та фортепіано Оp.15, Оp.19.

Генрик Венявський. Варіації на оригінальну тему Ор.15

Дві сестри німецько-колумбійського походження, переможці численних міжнародних конкурсів виконають маловідомі сонати Франца Ксавера Моцарта. Ці дуети пронизані прагненням до особистого щастя, а скрипка - наче людський голос, що оспівує почуття, не сказані словами.

Цитати із щоденника Франца Ксавера Моцарта, призначеного для коханої баронеси Жозефіни Бароні Кавалькабо й проекції робіт сучасного українського художника Михайла Демцю створять інтимну атмосферу концерту.

За наявності квитка на виставку, вхід на концерт - вільний. Квитки на виставку можна придбати у касі Львівського палацу Потоцьких.

Солісти: Анна Гандлер, фортепіано (Німеччина), Лаура Гандлер, скрипка (Німеччина)

18:00 ‒ Львівська опера (Пр. Свободи, 28). Гала-концерт LvivMozArt.

Увертюри, арії й ансамблі з оперних шедеврів В.А. Моцарта та маловідомі твори Ф.К. Моцарта.

Солісти світової оперної сцени у Львівській Опері.

Солісти: Софія Броммер, сопрано (Німеччина-Австрія), Едгарас Монтвідас, тенор (Литва), Андрій Бондаренко, баритон (Україна-Швейцарія), Зоряна Кушплер, мецо-сопрано (Україна - Австрія), Софія Соловій, сопрано (Україна-Італія), Юлія Марія Дан, сопрано (Румунія-Німеччина), Олександр Цимбалюк, бас (Україна -Німеччина), Віктор Шевченко, бас (Україна)

Академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів» (Україна)

Диригент: Оксана Линів (Україна - Німеччина)

Режисер: Василь Вовкун (Україна)

Вартість квитків: 150-500 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!