Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3392 0
Не тільки Форумом єдиним живе Львів у ці дні. Tvoemisto.tv, для тих, хто вже знайшов книжкові новинки собі до душі, пропонує й інші варіанти, як цікаво провести час.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 16 вересня, на 19:00 запрошує на оперу Г. Доніцетті на 3 дії  «Дон Паскуале»

Герої опери «Дон Паскуале» – старий самотній багатий чоловік дон Паскуале, його племінник Ернесто, дотепний лікар Малатеста, молода красива вдова Норіна – опиняються в пікантній ситуації, гостроту якої може зняти лише розіграш, жарт. Саме вони розрубують гордіїв вузол, і кожен із персонажів полегшено зітхає, не тримаючи ні на кого зла. А глядачі отримують величезний заряд позитивної енергії.

Тривалість: 2 год 50 хв.

Вартість квитків: 100-400 грн

 

16 вересня о 16:00 на виставу «Наше містечко» кличе глядачів Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36).

У виставі за п’єсою відомого американського письменника Торнтона Уайлдера «Наше містечко», колізіїї якої пересаджено на наш український галицький ґрунт 30-х років ХІХ століття і обрамлено супроводом із творів Богдана Веселовського у виконанні знаного львівського гурту «Wzhystko», йдеться про звичайні «сірі» будні звичайних «сірих» людей, де поруч пристрасть і нерозуміння, щирість і плітки, побут і пожертва, радість і розчарування. Але з певного моменту починаєш відчувати усе більше і більше, як за усім цим незначущим «дріб’язком» прозирає істинне і справжнє, прозирають Дорога, Правда і Життя.

Тривалість: 1 година 50 хвилин без антракту

Вартість квитків: 60 грн.

 

Львівський академічний обласний театр ляльок (пл. Данила Галицького, 1) запрошує малюків та їхніх батьків у суботу о 12:00 та о 16:00 на виставу «Кіт у чоботях»

Молодшому синові мельника у спадок від батька дістався тільки кіт. Все інше дісталося братам. Та кіт виявився не простим, а на рідкість заповзятливим. Завдяки хитрості кота, він отримав все, про що тільки міг мріяти

Вартість: 30 грн.

 

Музика

!FESTrepublic Club (вул. Старознесенська, 24-26) 16 вересня, о 22:00 запрошує на Ніч поезії та музики в рамках 24-го «Форуму видавців у Львові: точка творення». Це поєднання найкращої поезії від іноземних та українських учасників Літературного фестивалю з прогресивною музикою відомих українських гуртів.

Захід відбується в межах спецпроекту «Територія Свободи», присвячений 25-ти річчю встановлення дипломатичних стосунків між Україною та Сполученими Штатами Америки.

Музиканти:

MANU & оркестр INSO (Львів), Мантри Керуака (Харків), Вагоновожатые (Київ)

Альберт або найвища форма страти – музичний спектакль за п’єсою Андруховича

Резидент (Житомир)

Автори:

Алісія Гарріс (США), Наталі Гендаль (США), Барис Пятровіч (Білорусь), Андрей Хадановіч(Білорусь), Мария Мартисевіч(Білорусь), Галка Крук (Україна), Марюс Бурокас (Литва), Вітас Дешкніс (Литва), Сара Пуассон (Литва), Ерік Шімшік (Словаччина), Марія Іляшенко (Чехія), Юрій Завадський (Україна) , Олександр Фразе-Фразенко (Україна), Юрій Андрухович (Україна), Маріанна Кіяновська (Україна), Антон Слєпаков (Україна), Остап Сливинський (Україна)

Лаундж-зона

Вільний мікрофон

Вхід: 100 грн

 

Кіно

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на психологічний трилер «Мати!».

Молода дружина (Дженніфер Лоуренс) займається облаштуванням будинку. Їхнє з чоловіком (Хав'єр Бардем) житло розташоване далеко від людей, в лісі. Життя подружжя було ідеальним до того моменту, як до них в будинок прийшли непрохані гості. І чим більше часу проходить з їхньої появи, тим незрозумілішим і страшнішим стає життя пари.

Психологічний трилер «Мати!» – нове дітище режисера і сценариста Даррена Аронофскі («Реквієм за мрією», «Чорний лебідь»). Головні ролі виконали володарі премій «Оскар» Хав'єр Бардем і Дженніфер Лоуренс, яка заради зйомок з Аронофскі відмовилася від участі в інших проектах. Зйомки фільму проходили влітку 2016 року. Даний проект стане першим, де музику для Аронофскі буде писати не Клінт Менселл, а Йохан Йоханнсон ( «Всесвіт Стівена Хокінга»). Прем'єра картини відбулася на Венеціанському міжнародному кінофестивалі. Фільм обраний для участі в конкурсній програмі на здобуття головного призу фестивалю – Золотого лева.

Час сеансів у суботу та неділю: CINETECH+ 2D (10:00; 14:25; 18:30; 21:10; 23:00)

Вартість квитків: 85-150 грн.

Виставки

15 вересня у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) останнії день, щоб побачити виставку «Скарби Підгорецького замку»

Вперше за багато десятиліть (від 1939 року) частина творів мистецтва, які свого часу прикрашали інтер’єри Підгорецького замку, представлені для широкого кола глядачів. Зібрані воєдино понад 200 експонатів творять неповторний контекст, вони і самі розкриваються в ньому особливим чином, даючи нагоду безпосередньо торкнутись сторінок минувшини, відчути дух сторіч, зрештою, по-новому побачити справжні скарби, якими володіємо, їх непроминальну вартість.

На виставці «Скарби Підгорецького замку експонуватиметься українська частина колекції – твори живопису, скульптура, зброя, ужиткове мистецтво. Цілісна, продумана режисура експозиції з елементами інтерактивності має свій образ, втілила такі аспекти і форми популяризації музейних цінностей, які є адекватними сьогоденню.

Метою виставки є привернути увагу до визначної пам’ятки архітектури, яка потребує нашої спільної опіки. Адже після реставрації замку в його стіни можуть назавжди повернутись твори колишньої колекції.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: до міста з неймовірним костелом

У Національному музеї імені Андрея Шептицького (просп. Свободи, 20) експонуватимуть виставку Юрія Коха «Фактор Львова. Малярство».

В експозиції представлено понад 80 живописних творів із циклів «Стінопис», «Ардекох», «КОХаний Львів» тощо. Окремі твори з них експонують також у кількох галереях Києва, Львова та за кордоном. Виставка триватиме до 10 жовтня.

Юрій Кох – львівський художник, що працює в галузях малярства, графіки, плакату та книжкового дизайну. Учасник понад 200 виставок у 30-ти країнах та автор 18-ти персональних.

 

Центр міської історії Центрально-Східної Європи (вул. акад. Богомольця, 6) до 26 листопада кличе на виставку «(не)означені».

Виставка поєднує рефлексії художника Нікіти Кадана, істориків та інших дослідників щодо тем пов’язаних зі злочинами нацизму та сталінізму, етнічними чистками та іншими актами насильства в 30-40- роках ХХ століття.

Спадками ХХ століття серед іншого є незліченні та неозначені могили і мільйони убитих. Їхні імена часто невідомі. А якщо відомі, то насамперед у родинних переказах. Безіменні у числах, вони стають символами та об’єктами пам’ятей, політик та досліджень. Водночас теми пов’язані з масовим насильством, все ще є мало осмисленими, особливо локально. Їх й надалі використовують та підпорядковують вузьким ідеологічним рамкам та політичним цілям. Виставка «(не)означені» покликана дати імпульс ширшим рефлексіям та осмисленню травматичних і все ще не проговорених тем про наше минуле.

Основою виставки є роботи Нікіти Кадана, які складаються з трьох серій: «Хроніки», «Погром» та «Національний ландшафт». Через мистецьке опрацювання фотографій жертв найстрашніших масових злочинів ХХ століття, Нікіта звертається до теми насилля і ставить питання про небезпеки заідеологізування і маніпулювання, витіснення «незручної історії» та наслідків «конкуренцій пам’ятей».

Вхід вільний

 

Виставку під назвою Кульчицької «Олена Кульчицька (1877-1967). Народний одяг західних областей України. Акварелі. Малярство» відкрито в Художньо-меморіальному музеї Олени Кульчицької  (вул. Листопадового Чину, 7).

Експонують 49 творів, на яких зображено український стрій із різних регіонів країни.

Водночас доктор мистецтвознавства Олена Никорак зауважила, що на картинах художниці зображено ті типи одягу, яких уже немає, відтак завдяки детальній роботі мисткині можна достовірно відтворити вишивку, яку одягав той чи інший регіон. Над цією виставкою, серією народної творчості, Кульчицька працювала ледь не півстоліття. Всього у цьому доробку налічується 429 одиниць. Як уже зазначено вище, у музеї представлена лише частина.

Експозиція працюватиме до 30 листопада.

 

До кінця жовтня в малій виставковій залі Шевченківського гаю (у хаті з с. Тухолька) триватиме виставка «Якби мені черевики…».

«У давніші часи взуття, а зокрема чоботи й черевики, були доступними не усім – вони були своєрідним мірилом достатку. Кожен представлений на виставці експонат сам по собі є цікавим, оскільки відображає так звані модні тенденції того чи іншого часу, а тип, фасон, матеріал і характер оздоби можуть багато розповісти про його власника – наприклад, про його соціальний статус чи територію проживання», – говорить наукова співробітниця музею Зоряна Ципишева.

Відвідувачі виставки матимуть змогу оглянути зразки традиційного взуття українців та оцінити талант давніх майстрів-шевців. Одним з унікальних експонатів є «золоті черевички», які у 1905 році одягала тогочасна переможниця львівського конкурсу краси.

Виставку можна оглянути щодня, крім понеділка та вівторка, з 10:00 до 18:00.

 

Галерея сучасного сакрального мистецтва «IconArt» (вул. Вірменська, 26) и 24 вересня запрошує на виставку Арсена Берези «Меланхолія. Hüzün».

В турецькій мові є слово «Hüzün», зміст якого наближений до поняття всепроникної меланхолії, проте його значення є дещо ширшим. Адже влучно характеризує відчуття, яке простежується у міських закутках та визначає стан душі їхніх мешканців, які відчувають, водночас, свій зв’язок із цілим містом, яке їх об’єднує. Якщо спробувати відчути цю меланхолію, то вона може стати видимою, може дозволити побачити накладання спільного досвіду на індивідуальний та навпаки.

Вхід вільний

 

16 вересня - 17 вересня у Львівському державному палаці естетичного виховання учнівської молоді (пл. Петрушевича, 2) триватиме міжнародна виставка котів «Барви Осені».

Протягом двох днів виставки відбудеться два Best in Show: WCF РИНГ kitten / junior (з 3 до 10 місяців) та WCF РИНГ adult (з 10 місяців). А також фан-шоу червоних, золотих, черепахових забарвлень. Під час виставки буде проведено конкурс «Костюмований бал котів». Вихід в конкурс зі своїм улюбленцем в костюмах відповідних назві виставки «Барви осені».

Так само до уваги презентація порід і конкурси з глядачами.

Вартість 20-45 грн

Фестивалі

Львів’ян та гостей міста запрошують на «Людкевич Фест», який триватиме до 17 вересня.

Програма на суботу та неділю:

16 вересня, субота

Що: Екскурсія в дім Людкевича

Коли: 11:00; також у п’ятницю, 15 вересня, о 21:30 та в суботу, 16 вересня, об 11:00

Де: вул. Людкевича, 7

Зараз музей ще не працює для відвідувачів, але відкриє двері спеціально на час фестивалю. Вартість – #PayWhatYouCan (платиш стільки, скільки вважаєш за потрібне; рекомендована вартість внеску – 80 грн). Кількість відвідувачів у групі – 10 осіб. Необхідна обов’язкова попередня реєстрація за посиланням.

Що: Лекція «Інфраструктура музичного життя Галичини та жанрова система української музики до 1941»

Коли: 18:00

Де: Львівська картинна галерея, вул. Стефаника, 3

Лектор: музикознавець Юрій Чекан. Вартість – #PayWhatYouCan (платиш стільки, скільки вважаєш за потрібне). Необхідна попередня реєстрація за посиланням.

Що: Концерт вокальної музики «Солоспіви Людкевича»

Коли: 20:00

Де: Львівська картинна галерея, вул. Стефаника, 3

Вартість квитків – 150 грн. Квитки можна придбати за посиланням.

17 вересня, неділя

Що: Вікімайстерня: мистецтво

Коли: 11:00

Де: Бібліотека на Ринку, Львівська обласна бібліотека для юнацтва, пл. Ринок, 9

Майстер-класи з написання статей про мистецтво для Вікіпедії. Куратор проекту – Юрко Булка. Фіналізація та публікація чернеток статей учасників майстер-класу. Вхід вільний для тих, хто був на попередньому майстер-класі 10 вересня.

Що: Самопрезентація для митців

Коли: 15:00

Де: секретне місце, організатори повідомлять адресу окремим листом після реєстрації

Бізнес-тренерка, коуч та підприємиця Людмила Калабуха розповість, як митцю створити та презентувати власний бренд. Вхід вільний. Необхідна попередня реєстрація за посиланням.

Що: Старогалицький бал для дітей

Коли: 15:00

Де: Львівський літературно-меморіальний музей Івана Франка, вул. І. Франка, 150/152

Інтерактивний проект для дітей віком від 4 років на основі циклу «Сюїта танцювальних жанрів» Людкевича. Вартість квитків – 100 грн (дитина + дорослий). Квитки можна придбати за посиланням.

Що: Концерт «Симфонічний полотна Людкевича. Закриття фестивалю»

Коли: 18:00

Де: Концертний зал ім. С. Людкевича, Львівська філармонія, вул. Чайковського, 7

Концерт симфонічної музики. Вартість квитків – від 50 до 90 грн. Квитки можна придбати за посиланням.

 

15 вересня  – 17 вересня у Домі Культури на території військового заводу «Лорта»  триватиме BookWorm music fest 2017 (вул. Академіка Патона, 6)

Третій щорічний освітньо-розважальний фестиваль електронної музики та візуального мистецтва тривалістю 48 годин. Понад 70 артистів, що виступатимуть на 5-ти сценах.

Музичні напрямки фестивалю :

1 – Techno

2 – Psy Trance

3 – Drum and Bass / Bass / Breaks

4 – Experemental / idm / modular

5 – Chill / dub / ambient

Наповнення:

– дві доби музики від Live та Dj виконавців.

– кастумний високоякісний звук

– маппінг

– світлові інсталляції

– мультимедіа технології

– інтерактивний простір

– виставка арт-об’єктів

– театр

– ігрова зона та атракціони віртуальної реальності

– майстер-класи

– кімнати-сюрпризи

– відпочинкова зона

– фудкорт

– фото точка

– прямі трансляції

– тематичні кінопокази

Techno Stage:

Darko Lstn (Lviv)

Funkflasher (Lviv)

1suponatime (Lviv)

Mike Trofimov (Lviv)

Chetty Thomas (Lviv)

Vitaminka (Lviv)

Basement Cat (Lviv)

Koval (Lviv)

Veronika (Lviv)

Ptakh (Kyiv)

Kolosova (Kyiv)

Komitet (Kyiv)

R Roo (Kyiv)

Croptech (Kyiv)

Ma-Gooch (Frankivsk)

Kroteks (Kyiv)

Tech-Neek (Kyiv)

Gydravlik (Kyiv)

Vadiom (Kyiv)

Sizama (Kyiv)

Crispy (Kyiv)

Crafter (Kyiv)

Sergio Hellini (Kyiv)

Max Rider (Dnipro)

Kate G (Odessa)

Kartez (Kyiv)

Zoolini (Frankivsk)

Astrocat (Uzhgorod)

Fallen Fox (Uzhgorod)

Krasnoy (Chernivci)

Sublimate Key (Chernivci)

Pel’o (Zolochiv)

Drum and Bass Stage:

Derrick Tonika (Lviv)

Nothing Personal (Kyiv)

Architect (Lviv)

Koss (Lviv)

J.ZeF B-day set (Lviv)

Inva (Lviv)

Malkysh (Zhovkva)

Forgiven Soul (Lviv)

Pablo Rasta (Lviv)

Vitaminka (Lviv)

Space Driver (Lviv)

74dek (Lviv)

Jara (Lviv)

Gakonda (Lviv)

Ravel (Lviv)

Brainbeat (Lviv)

Twogun (Lviv)

Wednesday (Lviv)

Denso (Kyiv)

Starjam (Lviv)

Rhobodub (Chernivtsi)

BREAKSAGE (Kharkiv)

SMOKESNIPER (Kharkiv)

Black Angel (Lviv)

Nikitone (Lviv)

DJamaika (Lviv)

Trance Stage:

klePSYdra (Lviv/Kyiv)

SwaraTrip (Kyiv)

Max Rider (Dnepr)

Trance Surfer (Kyiv)

Gydra (Lviv)

Alex Darkstar (Lviv)

Ader (Kyiv)

Asante Sana (Kyiv)

Progtech (Kyiv)

Vadiom (Kyiv)

Crispy (Kyiv)

Sizama (Lviv)

Kind of Zero (Lviv)

Demos (Lviv)

Alexxdrum & MZ (Spirit Medicine Lviv)

Вартість квитків на 1 день – 200 грн

Спорт

17 вересня у Львові пройде Чемпіонат України з бігу на 10 км, більше знаний як «Львівська десятка».

Відкриття чемпіонату заплановане на 9:00 на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької.

Пробіг стартуватиме о 10:00 за маршрутом: просп. Свободи, 41 – просп. Свободи – вул. М. Коперника – просп. Свободи – пл. Різні – просп. В. Чорновола – вул. Липинського – просп. В. Чорновола – пл. Різні – просп. Свободи – вул. М. Коперника – просп. Свободи, 41.

Взяти участь у пробігу можуть як професіонали, так і аматори. Вікові групи: до 20 років; 20 – 29 років; 30 – 39 років; 40 – 49 років; 50 – 59 років; 60+ років.

Ліміт часу на подолання дистанції: 1 год. 20 хв. Переможці та призери Чемпіонату України з бігу по шосе на 10 км нагороджуються медалями та дипломами.

Участь у забігу безкоштовна. Реєстрація на триває за посиланням.

 

У суботу, 16 вересня, у Львові розпочинається вже сьомий поспіль Європейський тиждень мобільності.

До 22 вересня в місті будуть відбуватися різноманітні заходи, які популяризуватимуть сталу мобільність та велорух у Львові. Зокрема, з 22 серпня триває конкурс статей на велотематику від «Вікіпедії Україна». 14 та 16 вересня ГО «Львівська асоціація велосипедистів» та ЛКП «Львівавтодор» проводять підрахунок велосипедистів на основних перехрестях міста. Отримані дані підуть в основу транспортної моделі Львова.

Програму заходів можна переглянути за посиланням

Форум видавців

До 17 вересня у львівському Палаці Мистецтв та у понад 40 локаціях міста відбудеться 24-й «Форум видавців у Львові: точка творення».

«Фокусна тема 24-го форуму – Точка творення. Форум видавців у Львові від самого початку був місцем, де творилося щось нове: книги і видавці, тексти і автори, цінності й сенси. Зараз світ дуже змінився, і ми разом спробуємо зрозуміти час, в якому живемо, щоб стати точкою творення для світу майбутнього», – зазначає президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль.

Програму Форуму можна переглянути за посиланням.

Форум видавців у Львові: точка творення – це:

24-ий Національний книжковий ярмарок

12-ий Міжнародний літературний фестиваль

23-ій Конкурс і церемонія вручення премії «Найкраща книга Форуму»

8-ий Всеукраїнський бібліотечний форум

6-а Благодійна акція «Третій вік: задоволення від читання»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!