Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2650 0
На місто чекають три вихідні дні. Хтось вже поїхав відпочивати подалі від шаленої юрми, хтось планує добре виспатися після складного робочого тижня. Для всіх інших Tvoemisto.tv пропонує кілька варіантів, куди сходити, щоб потішити себе цієї осені.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 15 жовтня, на 16:00 запрошує на камерний вечір «Музика дзеркальної зали»

Із початком нового творчого сезону у Львівському національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької продовжив свою роботу дзеркальний зал, зокрема вечори камерної музики в ньому.

Тривалість: 1 год

Вартість квитків: 100 грн

 

14 жовтня о 19:00 на трагікомедію «Слава героям» кличе глядачів Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36).

ХХІ століття. Україна. Госпіталь для ветеранів. Майже 70 років по Другій Світовій війні. В одній палаті двоє літніх хворих чоловіків – ветеран радянської армії та ветеран УПА. Чому українці не вчаться на власних помилках і чи здатні вони робити висновки з уроків власної історії? Про все це, крізь сміх та сльози, у виставі «Слава героям».

За однойменною п'єсою Павла Ар'є

Тривалість – 2 години без антракту

Для повнолітніх глядачів

Вартість квитків: 50-80 грн.

 

15 жовтня, о 19:00 Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3) представляє п’єсу за Ф. М. Достоєвським «Забави для Фауста»

«Спочатку все рівно був Достоєвський. Від нього лихоманно-хворобливий ритм вистави, містична, фатальна прикутість один до одного її головних героїв, від нього невідворотність всіх цих появ і зникнень. Від нього – непідвладне розумові взаємне тяжіння, ніби щось, що вони самі збагнути не можуть, їх невблаганно зводить. І розводить теж – з такою ж невблаганністю і жорстокістю. Тому що Фаусту – фаустове, а Мефістофелю – мефістофелеве». Юрій Фрідштейн, «Экран и сцена».

Вартість квитків: 80-100 грн.

Музика

14 жовтня, о 18:00 у Львівській обласній філармонії в межах XXIIІ Міжнародного фестивалю сучасної музики відбудеться концерт «Реквієм для воїна».

У програмі

П'єр Тілюа [FR, 1970]

Dernière Chevauchée [2017]

Марія Олійник [UA, 1982]

«Земля, трава і вітер у твоєму волоссі» (пам'яті Василя Сліпака) [2017]

«Повіяв вітер степовий» [2017]

Богдана Фроляк [UA, 1968]

Романс і Ноктюрн (з Сюїти in C) [2017]

Алла Сіренко [UA-GB]

Реквієм для Воїна (присвячується Василю Сліпаку і всім убієнним Братам його; на слова Теодозії Зарівної і Алли Сіренко) [2017]

Вартість квитків: 70-120 грн.

Кіно

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на мультфільм «My Little Pony у кіно».

Король Шторм хоче позбавити поні магії й захоплює Кантерлот. Під загрозою майбутнє всієї Еквестрії! Аби зупинити злодія, поні залишають рідні краї й вирушають у мандри, сповнені чудес та небезпек. Їм доведеться підкорити магічні гори, зануритися у підводні світи і навіть опинитися на летючому піратському кораблі!

«My Little Pony у кіно» – американо-канадський анімаційний фентезі-фільм, заснований на лінійці іграшок від Hasbro і мультсеріалі «Мій маленький поні». Музика до мультфільму була записана композитором Деніелом Інгремом спільно з симфонічним оркестром.

Час сеансів у суботу CINETECH+ 2D (12:40; 14:05; 16:30; 18:30), неділю та понеділок: CINETECH+ 2D (12:00; 12:40; 14:05; 16:30; 18:30)

Вартість квитків: 70-140 грн.

Виставки

Центр міської історії Центрально-Східної Європи (вул. акад. Богомольця, 6) до 26 листопада кличе на виставку «(не)означені».

Виставка поєднує рефлексії художника Нікіти Кадана, істориків та інших дослідників щодо тем пов'язаних зі злочинами нацизму та сталінізму, етнічними чистками та іншими актами насильства в 30-40- роках ХХ століття.

Спадками ХХ століття серед іншого є незліченні та неозначені могили і мільйони убитих. Їхні імена часто невідомі. А якщо відомі, то насамперед у родинних переказах. Безіменні у числах, вони стають символами та об’єктами пам’ятей, політик та досліджень. Водночас теми пов’язані з масовим насильством, все ще є мало осмисленими, особливо локально. Їх й надалі використовують та підпорядковують вузьким ідеологічним рамкам та політичним цілям. Виставка «(не)означені» покликана дати імпульс ширшим рефлексіям та осмисленню травматичних і все ще не проговорених тем про наше минуле.

Основою виставки є роботи Нікіти Кадана, які складаються з трьох серій: «Хроніки», «Погром» та «Національний ландшафт». Через мистецьке опрацювання фотографій жертв найстрашніших масових злочинів ХХ століття, Нікіта звертається до теми насилля і ставить питання про небезпеки заідеологізування і маніпулювання, витіснення «незручної історії» та наслідків «конкуренцій пам’ятей».

Вхід вільний

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: до міста з неймовірним костелом

Виставку під назвою Кульчицької «Олена Кульчицька (1877-1967). Народний одяг західних областей України. Акварелі. Малярство» відкрито в Художньо-меморіальному музеї Олени Кульчицької  (вул. Листопадового Чину, 7).

Експонують 49 творів, на яких зображено український стрій із різних регіонів країни.

Водночас доктор мистецтвознавства Олена Никорак зауважила, що на картинах художниці зображено ті типи одягу, яких уже немає, відтак завдяки детальній роботі мисткині можна достовірно відтворити вишивку, яку одягав той чи інший регіон. Над цією виставкою, серією народної творчості, Кульчицька працювала ледь не півстоліття. Всього у цьому доробку налічується 429 одиниць. Як уже зазначено вище, у музеї представлена лише частина.

Експозиція працюватиме до 30 листопада.

 

До кінця жовтня в малій виставковій залі Шевченківського гаю (у хаті з с. Тухолька) триватиме виставка «Якби мені черевики…».

«У давніші часи взуття, а зокрема чоботи й черевики, були доступними не усім – вони були своєрідним мірилом достатку. Кожен представлений на виставці експонат сам по собі є цікавим, оскільки відображає так звані модні тенденції того чи іншого часу, а тип, фасон, матеріал і характер оздоби можуть багато розповісти про його власника – наприклад, про його соціальний статус чи територію проживання», – говорить наукова співробітниця музею Зоряна Ципишева.

Відвідувачі виставки матимуть змогу оглянути зразки традиційного взуття українців та оцінити талант давніх майстрів-шевців. Одним з унікальних експонатів є «золоті черевички», які у 1905 році одягала тогочасна переможниця львівського конкурсу краси.

Виставку можна оглянути щодня, крім понеділка та вівторка, з 10:00 до 18:00.

Читайте також: У Львові з'явився «розумний» туристичний маршрут. Відеоекскурсія

Громадська активність

У неділю, 15 жовтня, відбудеться Всеукраїнський марш за права тварин. Подія покликана об'єднати зоозахисну спільноту та заявити владі і громадськості, що тисячі українців готові боротися за гуманність і права тварин. Мета події – покласти край знущанням над тваринами в цирках і сфері розваг, закликати владу впровадити дієві механізми боротьби з живодерами та садистами, звернути увагу українців на гуманне ставлення до тварин.

У Львові марш стартуватиме об 12:00 від площі перед Оперним театром.

Просто неба

У неділю, 15 жовтня, з 13:00 до 17:30 в Музеї народної архітектури та побуту (вулиця Чернеча Гора, 1) відбудеться тематичне свято «День гарбуза».

На відвідувачів Шевченківського гаю чекатимуть:

  • осінні композиції від професійних флористів та юних дизайнерів
  • етнічний ярмарок від львівських фермерів
  • частування та дегустація страв з гарбуза
  • майстер-клас карвінгу (художнього різьблення) з гарбуза
  • театралізоване дійство «Гарбузове сватання»
  • фотозона «Пан-гарбуз»
  • дитяча зона «Гарбузики-гарбузята»
  • силове шоу від українського богатиря Олега Тягнизуба

Крім того, заплановано також гарбузові турніри, козацькі забави та жартівливі конкурси, на частину з яких потрібна попередня реєстрація.

Фестивалі та ярмарки

13-15 жовтня у Палаці Мистецтв (вул. Коперника, 17) відбудеться Національне Свято шоколаду.

Час роботи:

13 жовтня – 14:00-20:00,

14-15 жовтня – 12:00-20:00

Вартість квитків: 40 грн.

У програмі фестивалю:

Найбільший ярмарок шоколадних виробів в Україні

Виробники шоколаду, кондитерські представлять свої роботи, виготовлені спеціально до фестивалю.

Буде працювати Львівський музей шоколаду.

Тут можна буде дізнатись, як створюють шоколад, які основні інгредієнти, що застосовуються у його виготовленні та чимало цікавих фактів з історії шоколаду.

Шоколадне місто

Тут можна побачити чимало цікавого – шоколадний поїзд, який перевозить смачні солодощі, створенні спеціально до Свята шоколадні інсталяції – гігантська коробка цукерок, шоколадний млин та ванна з шоколадом і не тільки.

У Галереї скульпторів на очах у відвідувачів створюватимуть шоколадні скульптури найрізноманітніших форм та розмірів.

Краківського театру «Вагабунда» (Польща) з інтерактивними розвагами для батьків та дітей працюватиме на території фестивалю протягом всіх днів.

Turkish Airlains розіграє подорож на двох до Стамбулу серед відвідувачів Свята Шоколаду

Дитяче Шоколадне Королівство

Це програма розважальних заходів для дітей. Тут працюватиме казкова кондитерська, де маленькі шоколатьє готуватимуть солодощі, працюватиме шоколадна залізниця. А ще можна буде пограти в шахи та взяти участь у різноманітних  майстер-класах.

Більше інформації – на сайті фестивалю.

 

14-15 жовтня з 11:00 до 18:00 на території Парку імені Івана Франка проходитиме Ярмарок органічної та натуральної продукції. 30 виробників з різних регіонів України презентуватимуть сертифіковані органічні овочі, яйця, мед, крупи, соки, молоко, сир, ковбасні вироби та регіональну продукцію.

Для дітей працюватиме дитяча зона. Наймолодші відвідувачі зможуть взяти участь у спеціальному квесті «Кожному овочу свій час» та у тематичній прогулянці «Стежкою смаку».

Гості Ярмарку також зможуть спробувати вуличну їжу, яку готуватимуть з натуральних та органічних продуктів. А ще – відвідати спеціальні лекції щодо здорового харчування, унікальних сортів насіння, традицій карпатського молочарства та інших важливих тем.

 

З 13 по 15 жовтня у Львові триватиме фестиваль давнього церковного співу «Під Покровом».

Події фестивалю відбуватимуться в окремих храмах та монастирях міста, Львівській музичній академії ім. М. Лисенка, і також у Національному музеї ім. Андрея Шептицького. Програма передбачає відкриті лекції, святкові богослужіння, концерти, майстер-класи з давнього церковного співу.

Пограма заходів

14 жовтня, субота

11:00 – Храм Покрову Пресвятої Богородиці отців-селезіян (вул. Личаківська, 175). Архиєрейська Божественна Літургія у служінні владики Гліба Лончини, апостольського екзарха для українців у Великій Британії. Співає хор «Клірос». 

14:00 – Національний музей у Львові ім. митр. А. Шептицького (проспект Свободи, 20). Майстер-клас «Традиція церковного співу – минуле і сучасність» – від Літургійного центру «ПЕРЕДАННЯ»

18:00 – храм Преображення ГНІХ (вул. Краківська, 21). Вечірній концерт другого дня (співають хори-учасники фестивалю). Спільний почастунок для учасників та запрошених гостей у підземеллі храму Преображення.

15 жовтня, неділя

Божественні Літургії хорів-учасників фестивалю у храмах Львова (кожен хоровий колектив співатиме в окремому храмі).

10:00 – Храм Благовіщення (вул. Пасічна, 84) – співає хор «Клірос» та хори-учасники.

11:30 – Концерт

14:00 – Екскурсія містом для гостей фестивалю.

18.00 – Храм Архистратига Михаїла, ченців студійського уставу (вул. Винниченка, 22). Вечірній концерт третього дня (співають хори-учасники фестивалю). Подячне слово від організаторів на завершення фестивалю. Прощальна вечеря в Гостинному домі «Архистратиг» для учасників та запрошених гостей.

 

З 11 до 15 жовтня у Львові відбувається 10 львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art. Слоганом цьогорічного фестивалю є фраза «Тиорія житя», у якій організатори свідомо зробили помилку.

Програма фестивалю

Субота, 14 жовтня

10:00 – ранкова зустріч-ромова WAKE UP з Аркадієм Непиталюком (DRUZI Cafe Lviv, Краківська 5).

13:00 – показ, питання&відповіді Леопольд Девольф (Франція): показ фільмів та Q&A (кінотеатр Коперник, вул. Коперника, 9).

15:00 – зустріч та презентація Відчайдушні продюсери: Крістіан Дор та Сільвія Вінцінґер (Австрія) (кінотеатр Коперник, вул. Коперника, 9).

17:00 – кінопоказ та обговорення Тиорія житя. ФІЗІОЛОГІЯ. Спецпоказ (Палац мистецтв, Коперника 17, 2 поверх).

19:00 – кінопоказ та обговорення Український конкурс #2 (Палац мистецтв, Коперника 17, 2 поверх).

21:00 – кінопоказ та обговорення Міжнародна конкурсна програма #3 (Палац мистецтв, Коперника 17, 2 поверх).

23:00 – вечірка Secret party.

Неділя, 15 жовтня

10:00 – ранкова зустріч-розмова WAKE UP з Алєксєєм Дмітрієвим. Not A Real Filmmaker (DRUZI Cafe Lviv, Краківська 5).

14:00 – кінопоказ та обговорення UA DOC #1 ОСОБЛИВІ (Палац мистецтв, Коперника 17, 2 поверх).

16:00 – кінопоказ та обговорення UA DOC #2 ОСОБЛИВІ (Палац мистецтв, Коперника 17, 2 поверх).

18:00 – кінопоказ та обговорення Тиорія житя. БЛИЗЬКІСТЬ. Спецпоказ (Палац мистецтв, Коперника 17, 2 поверх).

20:00 – Закриття. Церемонія нагородження. Показ фільмів-переможців LISFF Wiz-Art 2017 (Палац мистецтв, Коперника 17, 2 поверх).

Квитки на Wiz-Art можна придбати онлайн за посиланням або за адресою вул. Галицька, 1 (Communa). Для відвідувачів пропонують різні абонементи: на всі дні фестивалю – 500 грн, на відкриття з кінопоказом та вечіркою – 100 грн, на всі події обраного дня – 150 грн. Також можна придбати квитки окремо на кожен кіносеанс.

 

14 - 15 жовтня на території Школи східних мов та бойових мистецтв «Будокан» (вул. Романа Шухевича 2) відбуватиметься Бункасай 2017 (Bunkasai) Фестиваль япoнської культури у Львові.

На відвідувачів чекають:

  • Японська культура, музика та їжа
  • Демонстрація бойових мистецтв
  • Турнір з класичних японських TV ігор
  • Японські настільні ігри
  • Виставка бонсай
  • Японські пісні від LUMOS оркестру
  • Семінари японської історії та мистецтва

і багато іншого.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!