Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3200 0
На вихідних синоптики прогнозують сонячну погоду. Якщо ж вам, після прогулянки осіннім Львовом потрібні ідеї для дозвілля, то Tvoemisto.tv має що порадити.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 5 листопада, на 18:00 запрошує на одноактні балети «Шехеразада» та «Кармен-сюїта».

«Шехеразада» – одноактний балет, який народився з колоритної музики М.Римського-Корсакова, натхненого східним шедевром – казками «Тисяча й одна ніч». Пряний запах музики, вишукана архітектура східного танцю, зваба любовних сцен, орієнтальні костюми з їх блиском і шармом захоплюють своєю красою на фоні стилевих декорацій.

«Кармен-сюїта» – твір, що увібрав майстерність кількох творців. Це передусім музика видатного французького композитора–романтика Ж.Бізе – автора безсмертної опери «Кармен». Вона захопила своєю енергетикою і пристрасністю сучасного російського композитора Р.Щедріна, який по-своєму потрактував її ритмічні епізоди і написав новий твір – хореографічний, присвятивши його видатній балерині сучасності М.Плісецькій. У нашому театрі бачимо нову версію цього балету – модерну в танці, декораціях і костюмах.

Вартість квитків: 80-400 грн

 

Також у неділю о 15:00 та 16:00Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) запрошує на цикл концертів з екскурсіями «Музика дзеркальної зали»

Тривалість: 1 год

Вартість квитків: 100 грн

 

 

В суботу, 4 листопада у театрі Лесі ( вул. Городоцька 36) о 19:00 ставитимуть пластичну драму «Перевтілення» новелою Франца Кафки.

«Перетворення» у постановці Артема Вусика – це пластична драма, побудована на психо-фізичній дії акторів. Вербальна складова у виставі відсутня. Натомість актори розмовляють з вами мовою своїх тіл.

Тут пластика – алюзія душевних емоцій, які змінюються протягом усієї вистави.

Метаморфози внутрішнього перетворення у тварин членів сімейства Замзи стають на противагу внутрішнього НЕперетворення самого Грегора, який до кінця залишається Людиною в оболонці жука. Звідси виникає глибоке усвідомлення того, що всі довкола щомиті переживають такі ж метаморфози.

Вартість квитків: 40-60 грн.

 

А у неділю в театрі Лесі з 17:00 по 19:00 триватиме перформанс «Тур толерантності. Україна».  

«Тур толерантності. Україна» ‒ проект, покликаний пропагувати толерантність, інклюзію і взаєморозуміння. Ми говоритимемо на важкі темі, але спілкування ‒ це єдине, що може допомогти нам зрозуміти один одного краще і, хоч на міліметр, але наблизитись до мирного, толерантного суспільства в Україні, про яке ми мріємо.

Молоді люди зі всієї України, разом із чудовими наставниками підготували для вас театральну постановку за методикою Форум театру. Цікаво, що за правилами Форум театру ви зможете замінити когось із акторів і запропонувати своє вирішення представленої проблеми.

Вхід вільний

 

Музика

У цю неділю, 5 листопада у Хмільному домі Роберта Домса (вул. Клепарівська, 18) відбудеться осінній концерт Олеся Целюха

Олесь Целюх ‒ автор-виконавець зі Львова (учасник гурту kompas, укс-учасник гуртів НаВиворіт, ZULU) 5 листопада, в неділю, з осіннім сольним виступом у Львові.

Це ‒ плановий сезонний концерт для всіх, хто хоче почути старі та зовсім нові треки в живому виконанні музикантів.

Це ‒ концерт в підтримку ряду осінніх релізів.

Це ‒ осінній концерт.

Вхід: 50 грн.

 

4 листопада о 18:00 в локації Fredra61 за адресою вул. Зелена 20 відбудеться AMA Champion Beatbox Battle

АМА CHAMPION ‒ це змагання з бітбоксу для новачків та аматорів. Це грандіозне шоу,де ви почуєте музику, яка буде лунати від учасників без використання ними музичних інструментів «Вмієш робити бітбокс,або знаєш таку людину? Зареєструйся для участі в батлі: https://docs.google.com/forms/d/1p80mLgcFpDAHhHBIxpTtUC-kjG3AkxJ9FQMD58NPkIk» ‒ зазначають організатори на сторінці події.
 

3 і 4 листопада найкращі кращі джазові музиканти Польщі Piotr Wyleżoł Trio заграють в Лібрарії (Вірменський дворик) дві різні програми ‒ джазові стандарти та авторську музику. Під час виступів відбудеться лайв запис концертів, що потім перетвориться на новий альбом. Запрошуємо вас почути цих неймовірних музикантів!

Piotr Wyleżoł – piano
Michał Barański – double bass
Łukasz Żyta – drums

На сьогодні, Piotr Wyleżoł Trio - це один з найбільш впізнаваних бендів на польській джаз сцені. Після його дебютного альбому «Yearning», випущеного в 2001 році, музична преса писала: «Це один з найцікавіших дебютних альбомів. Тріо молодих польських музикантів створило музичну атмосферу на цьому компакт-диску, що нарівні з деякими кращими творами цього жанру» (Jazz Forum, листопад 2001 р.). 
Вартість квитків : 70 - 200 грн

 

Вечірки

У неділю, 5 жовтня у FESTrepublic (Старознесенська, 24) о 18:00 почнеться вечірка BLACK&WHITE Party.

Дрес-код: чорно-білий одяг

Вартість квитків:

35 грн

у п’ятницю з 17:00 по 19:00 та у суботу з 12:00 по 16:00 y KREDENS CAFE на проспекті Свободи 37

0 (67) 320 38 08 (Соля)

0 (97) 741 45 44 (Софія)

50 грн

вже на вечірці (05.11, FestRepublic).

 

 

Свій вечір #1 – Квартирник о 18:00 у суботу, 4 листопада запрошує друзів у простір ZAVOD (вул. Заводська, 31)

Львів - місто, у якому на Своєму вечорі можуть зустрітися Свої люди.

Перший вечір відбудеться у форматі квартирника. Бери коцик, друга і горня.

Буде:

- жива музика від гуртів

- гарячі напої

- смачнюча випічка

- атмосфера щирості та бажання ділитися

Ціна участі: 50 грн

Форма для участі за посиланням.

 

Кіно

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на фантастичний бойовик «Тор: Раґнарок».

Головний герой фантастичного бойовика – безстрашний син бога і правителя Асгарда Одіна Тор (Кріс Хемсворт). Над Асґардом нависла смертельна загроза – Раґнарок, місто може бути повністю знищене. Вогняний демон Суртур має справдити давнє пророцтво і після останньої сутички дев’ять світів зникнуть. Тому найсильніший з його воїнів Тор, заручившись підтримкою свого товариша могутнього Халка, повинен зупинити неминучу загибель власної планети і всієї цивілізації. І було б дивно, якби цьому не спробував перешкодити його зведений брат Локі (Том Хіддлстон).

Вперше Тор, бог з скандинавської міфології, з'явився в коміксах Марвел 1962-го. У 2011 Тор зайняв 14-е місце в списку зі ста кращих персонажів коміксів всіх часів. Бойовик «Тор: Раґнарок» – це третя картина про Тора, а також 16-я картина Marvel Studios про супергероїв з коміксів. Сценаристи картини були затверджені в січні 2014. Вибір продюсерів ліг на Крейга Кайла і Крістофера Йоста, які працювали і над попередньою частиною франшизи. Незмінними також залишаться виконавці головних ролей – Кріс Хемсворт і Том Хіддлстон, які знову зіграють зведених братів Тора і Локі.

Час сеансів у суботу та неділю IMAX, 3D (10:00; 12:30; 15:00; 17:30; 20:00; 22:30) CINETECH+, 3D (13:15; 14:15; 15:45; 16:45; 18:15; 19:15; 20:45; 21:45; 23:15).

Вартість квитків: 85-155 грн.

 

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проводиться щороку впродовж жовтня, листопада та грудня і традиційно презентує найкращі фільми березневого Міжнародного фестивалю Docudays UA в регіонах України.

Головна мета Фестивалю – сприяння підвищенню рівня української кінодокументалістики, становленню в Україні відкритого діалогу про моральні проблеми суспільства, права людини, формуванню в суспільстві розуміння людської гідності як найвищої цінності, створенню фундаменту для демократичного майбутнього країни.

Мандрівний фестиваль – неполітичний і некомерційний, не передбачає отримання доходу від його проведення.

Програма фестивалю на суботу та неділю:

4 листопада

18.00 – Львівський палац мистецтв, вул. Коперника, 17, «Чужа робота», «Між іншим», «У пошуках кращої долі», «Ці речі, ці спогади»

5 листопада

15.00 – Центр Митрополита Андрея Шептицького Українського католицького університету, вул. Козельницька, 2а, «Dixie Land»

18.00 – Львівський палац мистецтв, вул. Коперника, 17, «Холодні вуха», «В іншому світі»

 

Виставки

Виставка ретро-листівок «Carte postale: жінка на зламі епох» триватиме у Львові до 29 листопада у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3)

Виставка ретро-листівок кінця ХІХ – початку ХХ століття з приватної колекції Оксани Бобошко-Вандеховен. Ілюстровані поштові листівки, найчастіше з зображенням жіночої постаті – зробили значний вклад у розповсюдження сецесії. Саме «прекрасна стать» пропагувала новий стиль, який мав виразне феміністичне забарвлення. Вітальні могутні сили природи і жіноцтва, як їх втілення – це улюблені мотиви сецесії.

Кінець ХІХ-початок ХХ століття – час становлення стилю модерн на теренах Галичини. У Кракові та у Львові особливості модерну мали віденське забарвлення й увійшли в історію мистецтва як явище сецесії.

Характерними як на предметах декоративно-ужиткового мистецтва так і в ужитковій графіці на почтових листівках зокрема, були зображення струнких, вигнутих, як стебло, жінок, з розпушеними пасмами волосся у дивних кучерях. Сецесійні художники обожнювали гармонійну єдність людини і природи, яка слугувала скарбницею, творчо інтерпретованих декоративних мотивів та форм.

 

Читайте також: Як виглядають відреставровані фрески костелу єзуїтів у Львові. Фото

 

Центр міської історії Центрально-Східної Європи (вул. акад. Богомольця, 6) до 26 листопада кличе на виставку «(не)означені».

Виставка поєднує рефлексії художника Нікіти Кадана, істориків та інших дослідників щодо тем пов’язаних зі злочинами нацизму та сталінізму, етнічними чистками та іншими актами насильства в 30-40- роках ХХ століття.

Спадками ХХ століття серед іншого є незліченні та неозначені могили і мільйони убитих. Їхні імена часто невідомі. А якщо відомі, то насамперед у родинних переказах. Безіменні у числах, вони стають символами та об’єктами пам’ятей, політик та досліджень. Водночас теми пов’язані з масовим насильством, все ще є мало осмисленими, особливо локально. Їх й надалі використовують та підпорядковують вузьким ідеологічним рамкам та політичним цілям. Виставка «(не)означені» покликана дати імпульс ширшим рефлексіям та осмисленню травматичних і все ще не проговорених тем про наше минуле.

Основою виставки є роботи Нікіти Кадана, які складаються з трьох серій: «Хроніки», «Погром» та «Національний ландшафт». Через мистецьке опрацювання фотографій жертв найстрашніших масових злочинів ХХ століття, Нікіта звертається до теми насилля і ставить питання про небезпеки заідеологізування і маніпулювання, витіснення «незручної історії» та наслідків «конкуренцій пам’ятей».

Вхід вільний

 

З 2  по 26 листопада о 16:00  у приміщенні Історичного комплексу Національного музею у Львові ім. А. Шептицького (вул. М. Драгоманова, 42) триватиме виставка творів викладачів, студентів та випускників кафедри сакрального мистецтва Львівської національної академії мистецтв «Під патронатом  Св. Луки»

Церква вшановує святого Луку не тільки як апостола і євангеліста, а як першого іконописця, автора Богородичної ікони. Тому різні мистецькі кола чи майстерні, а особливо ті, які працюють в ділянці сакрального мистецтва, обирають його своїм покровителем. Саме до дня вшанування св. Євангеліста Луки – 31 жовтня – приурочена виставка кафедри сакрального мистецтва Львівської національної академії мистецтв, яка відкривається у стінах Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького.

 

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: до давнього центру Галицько-Волинського князівства

 

Виставку під назвою Кульчицької «Олена Кульчицька (1877-1967). Народний одяг західних областей України. Акварелі. Малярство» відкрито в Художньо-меморіальному музеї Олени Кульчицької  (вул. Листопадового Чину, 7).

Експонують 49 творів, на яких зображено український стрій із різних регіонів країни.

Водночас доктор мистецтвознавства Олена Никорак зауважила, що на картинах художниці зображено ті типи одягу, яких уже немає, відтак завдяки детальній роботі мисткині можна достовірно відтворити вишивку, яку одягав той чи інший регіон. Над цією виставкою, серією народної творчості, Кульчицька працювала ледь не півстоліття. Всього у цьому доробку налічується 429 одиниць. Як уже зазначено вище, у музеї представлена лише частина.

Експозиція працюватиме до 30 листопада.

 

До 19 листопада експонуватиметься виставка Остапа Лозинського «Тривога. Шкіц до пейзажу» у галереї сучасного сакрального мистецтва «IconArt» (вул. Вірменська, 26).

Малярством, на відміну від іконопису, який на рівні підсвідомості є певною втечею від навколишньої реальності, пошуком абсолюту, так направду, займаюсь доволі рідко. Воно для мене слугує радше засобом розмови. Споглядаючи життя, проблеми людини, її взаємодії з світом та ближніми, Богом викликають у мені масу запитань, відповіді на які знайти вкрай складно (та чи й потрібно?). Лише тоді, коли визріває потреба глибшого діалогу – засоби малярства допомагають мені в цьому. (с) Остап Лозинський

 

Екскурсії

У неділю 5 листопада о 12:30 кав'ярня-галерея «Штука» (вул. Котлярська, 8) запрошує на екскурсію «Вулицею Сонячною до театру Гімпля». Розповідатиме Ольга Лідовська – керівник музею «Слідами галицьких євреїв» ВЄБФ «Хесед-Ар’є».

Під час екскурсії учасники прогуляються вулицею Сонячною і Різницькою (тепер Куліша та Наливайка) до театру Якова Бер Гімпеля і території «львівського Бердичева». Повертаючись у «Штуку», оглянуть будинки Кагалу, Яд Харузіму та довідаються історію єврейської лікарні на вулиці Якова Раппопорта, а також почують цікаві факти про її засновника, лікарів, що тут працювали і залишили помітний слід у європейській медицині.

Вартість участі: 50 грн.

 

Міжнародний симпозіум «Ex umbra in solem»
До Львова завітають музиканти та музикознавці світового рівня з кількох континентів. Професори найпрестижніших університетів та музичних закладів зі США, Німеччини, Швейцарії, Австрії, Італії, Польщі та Бразилії приїдуть 2-5 листопада до Львова, щоб разом із українськими колегами обговорити нещодавно віднайдені в Україні та в світі музичні манускрипти.

Почесним гостем події буде відомий музикознавець, гарвардський професор Крістоф Вольф, який розповість про знайдені архіви Баха у Києві та урочисто відкриє «Бібліотеку Вольфа» у центрі ім. Шептицького у Львові.

Програма на вихідні:

4 листопада (субота):  

9:00 – 18:00 – Лекції та доповіді учасників симпозіуму.

Місце проведення: Наукова Бібліотека Львівського Національного Університету ім. І. Франка (вул. Драгоманова 5)

14:00 – Круглий стіл за участі професора Вольфа.

Місце проведення: Львівська Національна Музична Академія ім. Лисенка (вул. Нижанківського 5).

20:00 – Заключний концерт.

Місце проведення: Львівська Національна Музична Академія ім. Лисенка (вул. Нижанківського 5).

5 листопада (п’ятниця): 

9:00-12:00 – Заключні дискусії та плани подальших пошуків шедеврів в українським архівах. Координатори: проф. Крістоф Вольф, проф. Любов Кияновська, проф. Василь Кметь та д-р.Анґеліка Мотс.

Місце проведення: Етнографічний музей (просп. Свободи 15).

 

Спорт

З 5 по 9 листопада у Львові на території спорткомплексу СКА (вулиця Клепарівська, 39А) триватиме Осінній чемпіонат України з велосипедного спорту на треку.
У неділю з 16 до 18 відбуватиметься прийом заявок та засідання суддівської комісії з представниками команд.
Детальний графік змагань можна побачити за посиланням.

 

У неділю, з 18:00 відбудеться заняття з Нідра Йоги, за адресою Театральна 15.

Йога-нідра хороший інструмент для того, щоб навчити себе розслаблятись та входити в ресурсний стан.

Нагадуємо, що 1 година практики замінює близько 4 годин здорового сну. Тому це буде корисно абсолютно усім, хто досліджує себе , а також конкретно для людей, що не відновлюються після звичайного сну. Для тих, хто має нічні зміни чи ненормований графік ‒ це взагалі знахідка, адже в нас на занятті ви зможете навчитись цій практиці і вже за деякий час самостійно практикувати вдома.

З собою мати :

• плед або тепліший одяг (при глибокому розслабленні тіло може трохи мерзнути);

• прикрити очі (пов'язка чи будь що інше)

• позитивний намір

Вартість разового заняття 60 грн.

Вартість абонементу на 4 заняття 180 грн.

 

Танго-клуб «Бандонеон», що на Театральній, 22, в неділю о 19:00 запрошує разом провести затишний приємний вечір на занятті Мілонга в неділю - German Nemoljakin.

Вартість мілонги - 40 грн.( в неї входить практика з 18.00 до 19.00)

Окремо практика - 20 грн.

Сальса Адреналіна Львів запрошує всіх охочих 5 листопада, в неділю на запальну сальса-вечірку в Антикафе «CoMMuna» (вул. Галицька, 1).

Початок о 20:00, танцюємо до 23:00.

В програмі сальса, бачата, меренге, кізомба.

Вартість 50 грн.

У вартість вхідного квитка на вечірку входять:

гарячі напої – какао, чай;

смаколики – печиво та цукерки.

 

Lviv.Jazz.Lindy запрошує на  танці під свінгову музику за адресою Стефаника 16а. Традиційне сампо з майстер-класом з 18:00 до 19:00. Тема майстеркласу : :Ізоляція, ритм, баунс, музичність в Лінді Хопі.: Далі просто Swing Dance.)

Вартість: 30 грн

 

Читайте також: Львів'ян запрошують на благодійний гаражний розпродаж

 

На практику «Тибетські Пульсації» 5 листопада запрошують у ZAVOД (Заводська, 31).

Йога Тибетських Пульсацій ‒ це перевідкритий метод Шести Йог Наропа, основною метою якого була чистка нервової системи від усього непотребу, від якого вона чистилася б після смерті, але це можна зробити ще за життя і таким чином сформувати стан самореалізації і розкрити шлях до буддовості.

Те, що ми зазвичай називаємо «своїм характером», своїми звичками і схильностями, Йога Тибетських пульсацій розглядає як напруга в певних органах. Емоційні, ментальні і фізичні проблеми (включаючи різного роду складності зі здоров'ям) що виникають у людини є результатом внутрішнього енергетичного дисбалансу: електричний заряд нервової системи навколо певних органів або занадто сильний, або, навпаки, занадто слабкий. І тільки коли органи знаходиться в нулі, щезають індефікації та з'являэться можливість еволюціонувати.

В якості основного інструменту роботи Йога Тибетських Пульсацій використовує пульс людського серця. У кожного органу в нашому тілі є відповідні точки на поверхні тіла, працюючи з якими можна енергетично прочистити сам орган і, як наслідок, вирішити пов'язані з ним психологічні та емоційні труднощі.

Вартість участі: ваш добровільний внесок, відштовхуючись від отриманої вами користі та розвитку. Ви вирішуєте як подякувати лектору та простору.

Тривалість: 3,5 години

Місце проведення: м.Львів, вул. Заводська 31, (5 поверх) - двері з написом «Your Choice»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!