Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2202 0
Твоє місто радить, що варто робити у Львові в кінці тижня.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 26 листопада, на 14:00 запрошує на балет «Лебедине озеро».

«Лебедине озеро» – одне з найбільш фантастичних, неперевершених і знаменитих творінь балетного мистецтва. Його хореографія протягом довгого часу вважається загальновизнаною перлиною світового балету. Саме це мав на увазі великий хореограф ХХ століття Джордж Баланчин, коли вимовив знамениту фразу: «Щоб театральний зал завжди був повний, треба кожен балет називати «Лебедине озеро».

«Лебедине озер» – переказ старовинної німецької легенди. Молодий принц Зігфрід закохується у зачаровану принцесу-лебедя Одетту. Його щира любов і вірність повинні допомогти їй позбутися від лебединого прокляття чаклуна Ротбарта і повернути людську подобу назавжди.

 

Також у суботу о 16:00 у 16:00 Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) запрошує на цикл концертів з екскурсіями «Музика дзеркальної зали»

Тривалість: 1 год

Вартість квитків: 100 грн

 

Театр «З вулиці на сцену» у театрі Лесі ( вул. Городоцька 36) у суботу та неділю о 19:00 ставитиме виставу «Майже Гоголь, майже Вій»

До теми за порогом смерті часто звертались художники епохи Відродження, щоправда у їхніх руках оживали картини раю частіше, аніж картини пекла, звертаючи увагу людства на те, що душа попадає скорше у рай, аніж до пекла. Бо Господь прощає усі гріхи, земного, буденного нашого життя, лише потрібно принести щире каяття. Але все таки картина Ботічелі «Мапа пекла», яка знову ж таки описує 12 кіл пекла не може не заставити задуматись, а чи все так просто у потойбічі?

Ґете ж в своїй драмі «Фауст» описав вічне протистояння сил небесних та підземних. А Булгаков, у «Майстрі і Маргариті» описав неможливість існування нашого світу, без Воланда.

Микола Васильович Гоголь у своєму містичному оповіданні «Вій» зачепив тему протистояння грішного і безгрішного, яке існує не лише за рамками нашого світу, але й є невід’ємною частиною земного буденного життя . У своїх оповіданнях, Гоголь часто жартівливо описував витівки нечисті.

Ми не хочемо заперечувати жодному твердженню, про життя і смерть, пекло і рай, мандрування душі чи присутність її і в нашому світі. Ми не хочемо багато філософії. Ми лише вирішили показати ще одну точку зору на питання: Що таке людина грішна, і чи вправі ми її осуджувати? Чи маються душі померлих? І чи є таке вже страшне пекло, як його малюють?

Вартість квитків: 60-100 грн.

 

Дім Франка (вул. Івана Франка 150-152) у суботу з 18:00 запрошує на показ моновистави «Голос тихої безодні» Творчої Майстерні «Театр у кошику» за п'єсою Неди Неждани.

Театр, що цьогоріч відзначає 20-річчя діяльності, став справжньою легендою львівської сцени, добре знаною за межами України завдяки участі у численних міжнародних фестивалях. Половина вистав у репертуарі Театру – це експериментальне, а водночас тонке і вдумливе прочитання української класики (Василь Стефаник, Іван Франко, Леся Українка, Тарас Шевченко). У постановці «Голос тихої безодні» Театр уперше звернувся до сучасної української драматургії.

Режисер – Ірина Волицька

Акторка – Лідія Данильчук

Виставу присвячено пам'яті жертв Голодомору.

Кількість місць обмежена.

 

25 листопада у Театрі імені Марії Заньковецької (проспект Свободи, 26) відбудеться прем’єра проекту «Шлях до Свободи» на основі музики «Сестер Тельнюк» та текстів з книжки «Літопис самовидців: дев’ять місяців українського спротиву».  

«Від Євромайдану до АТО, від листопада 2013-го по літо 2014-го ‒ ця книжка простежує, в хронологічній послідовності, зміну настроїв і глибинні психологічні трансформації в українському суспільстві. Колективний портрет «народження нації», що за дев'ять місяців пройшла шлях від мирного протесту до визвольної війни, складено з найпопулярніших за цей час дописів у соцмережах, інтернет-публікацій та фраґментів новинної стрічки.» ‒ пише про книжку «Літопис самовидців: дев’ять місяців українського спротиву» Оксана Забужко. Найяскравіші з цих дописів звучать зі сцени у політично-культурному проекті «Шлях до Свободи».

Цикл пісень «ТЕЛЬНЮК: #нашшевченко» був створений сестрами Тельнюк у цей самий період. Вірші Шевченка, що тримають над нами небеса в усі часи лихолить, війн, пожарів, ‒ є правдивим посланням до «мертвих, живих та ненароджених». У супроводі симфонічного оркестру ці пісні ‒ є потужною мистецькою складовою проекту.

За допомогою документальних свідчень та мистецького втілення проект дає можливість зрозуміти на чуттєвому рівні події, що відбувалися в Україні, почути «живий голос» народу, що відстоює свою Гідність, бореться за свою Свободу.

Учасники проекту:

·        ТЕЛЬНЮК: Сестри

·        Gregory Hlady

·        Назар Стригун

·        оркестр Національного театру ім. Марії Заньковецької під керівництвом заслуженого артиста України Богдана Мочурада

Вартість квитків: 40-100 грн.

Музика

Львівська обласна філармонія (вул Чайковського 7) у суботу, 25 листопада, о 18:00 запрошує на концерт «Жнива скорботи пам'яті жертв Голодомору».

25 листопада, у День пам'яті жертв Голодоморів, Львівська філармонія запрошує на прем'єру твору, який має зв'язок з цією трагічною датою. Концерт пам'яті «Жнива скорботи» вперше презентуватиме у Львові Симфонію № 3 сі мінор Бориса Лятошинського в її оригінальній редакції 1951 року

Диригент концерту Мирон Юсипович розповів: «Голодомор – це трагедія українського народу і про неї треба згадувати щороку. Наш концерт присвячений дням пам'яті. Третя Симфонія Бориса Лятошинського має прямий стосунок до трагедії, оскільки саме вона спонукала композитора до написання твору. Ми будемо виконувати цю симфонію за першою редакцією. Цю редакцію свого часу заборонив Сталін, тому Лятошинський був змушений переробити її. Донедавна вона ніде не виконувалася і тепер нарешті ми представимо публіці найперше, оригінальне звучання. Твір напередодні вже виконали в Києві. А для Львова це прем'єра. Як на мене, це також одна з найкращих симфоній серед усіх українських, твір світового рівня».

Під диригуванням Мирона Юсиповича симфонію Лятошинського виконає Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії.

У програмі:

Борис Лятошинський. Симфонія № 3 сі мінор (1951, 1-а ред.)

Вартість квитків: 70-120 грн.

 

26 листопада 2017 року о 18:00 годині у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського, 7) Валерій Соколов та Гарі Хоффман у Львові.

Три твори – наріжні камені симфонічного мистецтва Брамса – знаменують головні періоди його драматичного творчого життя. Старовинний хорал Св. Антонія, мимохідь записаний з рукопису Гайдна, став основою сяючих  багатогранних варіацій.

Велична Друга Симфонія постає широкою картиною прекрасної австрійської природи і народного духу.

Майстерний подвійний концерт для скрипки і віолончелі, патетичний і одночасно сповнений витонченої скерцозності. Співзвучний діалог двох інструментів, віддзеркалений в ясних чистих класичних формах, блискуче передають два віртуози сучасності – Валерій Соколов і Гарі Хоффман під керівництвом австрійського диригента Георга Кугі.

У програмі:

Йоганнес Брамс.

Варіації на тему Й. Гайдна op. 56а

Концерт для скрипки та віолончелі з оркестром ля мінор оp. 102

Симфонія №2 ре мажор op. 73

Виконавці:

Гарі Хоффман – віолончель (США)

Валерій Соколов – скрипка (Німеччина-Україна)

Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-ЛЬВІВ»

Георг Кугі – диригент (Австрія)

Володимир Бєглов – ведучий

Вартість квитків: 80-200 грн.

Кіно

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на мільтфільм «Коко».

Події мультфільму розгортаються тоді, коли в Мексиці відзначається День мертвих. Всі могили на кладовищах прикрашені квітами та стрічками, а дороги освітлюються спеціальними ліхтариками та свічками. 12-річний хлопчик Мігель дуже хоче займатися музикою. Але в їхній родині така діяльність вважається прокляттям і йому на роду написано стати шевцем. Тільки один день в році зв'язок зі світом мертвих стає можливим і хлопчик спробує дізнатися у своїх предків те, що його хвилює найбільше – чи зможе він стати справжнім музикантом.

Мультфільм «Коко» створений режисером і сценаристом Лі Анкрічем. Ідея сюжету була озвучена ще в 2010 році. З тих пір команда мультиплікаторів студії Pixar кілька разів відвідувала Мексику, щоб ближче познайомитися з традиціями святкування Дня мертвих. Незвичне для нашої культури свято відзначається в цих краях більше 3000 років. Родичів, що пішли на той світ, поминають у веселій легкій атмосфері, роблячи акцент на радісних та найсвітліших спогадах про них.

Разом з мультфільмом буде продемонстровано короткометражку «Олаф», тривалістю 22 хвилини.

Час сеансів у суботу CINETECH+, 3D (13:00; 18:00; 20:30), CINETECH+, 2D (10:30; 15:30) та неділю CINETECH+, 3D (13:00; 18:00; 20:30), CINETECH+, 2D (10:30 12:05 15:30).

Вартість квитків: 95-165 грн

Виставки

Виставка ретро-листівок «Carte postale: жінка на зламі епох» триватиме у Львові до 29 листопада у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3)

Виставка ретро-листівок кінця ХІХ – початку ХХ століття з приватної колекції Оксани Бобошко-Вандеховен. Ілюстровані поштові листівки, найчастіше з зображенням жіночої постаті – зробили значний вклад у розповсюдження сецесії. Саме «прекрасна стать» пропагувала новий стиль, який мав виразне феміністичне забарвлення. Вітальні могутні сили природи і жіноцтва, як їх втілення – це улюблені мотиви сецесії.

Кінець ХІХ-початок ХХ століття – час становлення стилю модерн на теренах Галичини. У Кракові та у Львові особливості модерну мали віденське забарвлення й увійшли в історію мистецтва як явище сецесії.

Характерними як на предметах декоративно-ужиткового мистецтва так і в ужитковій графіці на почтових листівках зокрема, були зображення струнких, вигнутих, як стебло, жінок, з розпушеними пасмами волосся у дивних кучерях. Сецесійні художники обожнювали гармонійну єдність людини і природи, яка слугувала скарбницею, творчо інтерпретованих декоративних мотивів та форм.

 

Читайте також: Як виглядають відреставровані фрески костелу єзуїтів у Львові. Фото

 

Центр міської історії Центрально-Східної Європи (вул. акад. Богомольця, 6) до 26 листопада кличе на виставку «(не)означені».

Виставка поєднує рефлексії художника Нікіти Кадана, істориків та інших дослідників щодо тем пов’язаних зі злочинами нацизму та сталінізму, етнічними чистками та іншими актами насильства в 30-40- роках ХХ століття.

Спадками ХХ століття серед іншого є незліченні та неозначені могили і мільйони убитих. Їхні імена часто невідомі. А якщо відомі, то насамперед у родинних переказах. Безіменні у числах, вони стають символами та об’єктами пам’ятей, політик та досліджень. Водночас теми пов’язані з масовим насильством, все ще є мало осмисленими, особливо локально. Їх й надалі використовують та підпорядковують вузьким ідеологічним рамкам та політичним цілям. Виставка «(не)означені» покликана дати імпульс ширшим рефлексіям та осмисленню травматичних і все ще не проговорених тем про наше минуле.

Основою виставки є роботи Нікіти Кадана, які складаються з трьох серій: «Хроніки», «Погром» та «Національний ландшафт». Через мистецьке опрацювання фотографій жертв найстрашніших масових злочинів ХХ століття, Нікіта звертається до теми насилля і ставить питання про небезпеки заідеологізування і маніпулювання, витіснення «незручної історії» та наслідків «конкуренцій пам’ятей».

Вхід вільний

 

З 2 по 26 листопада о 16:00 у приміщенні Історичного комплексу Національного музею у Львові ім. А. Шептицького (вул. М. Драгоманова, 42) триватиме виставка творів викладачів, студентів та випускників кафедри сакрального мистецтва Львівської національної академії мистецтв «Під патронатом  Св. Луки»

Церква вшановує святого Луку не тільки як апостола і євангеліста, а як першого іконописця, автора Богородичної ікони. Тому різні мистецькі кола чи майстерні, а особливо ті, які працюють в ділянці сакрального мистецтва, обирають його своїм покровителем. Саме до дня вшанування св. Євангеліста Луки – 31 жовтня – приурочена виставка кафедри сакрального мистецтва Львівської національної академії мистецтв, яка відкривається у стінах Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького.

 

Читайте також: Єврейський Львів. Частина перша: Золота Роза – справжня й міфічна

 

Виставку під назвою Кульчицької «Олена Кульчицька (1877-1967). Народний одяг західних областей України. Акварелі. Малярство» відкрито в Художньо-меморіальному музеї Олени Кульчицької  (вул. Листопадового Чину, 7).

Експонують 49 творів, на яких зображено український стрій із різних регіонів країни.

Водночас доктор мистецтвознавства Олена Никорак зауважила, що на картинах художниці зображено ті типи одягу, яких уже немає, відтак завдяки детальній роботі мисткині можна достовірно відтворити вишивку, яку одягав той чи інший регіон. Над цією виставкою, серією народної творчості, Кульчицька працювала ледь не півстоліття. Всього у цьому доробку налічується 429 одиниць. Як уже зазначено вище, у музеї представлена лише частина.

Експозиція працюватиме до 30 листопада.

 

В листопаді кав’ярня-галерея «Штука» (вул. Котлярська, 8) запрошує на виставку живопису Ксенії Дацюк «Романтична». Експозицію можна оглянути щодня з 10:00 до 22:00, вхід вільний.

У збірці представлено портрети і натюрморти, над якими Ксенія Дацюк працювала впродовж останнього року. Помітне тяжіння до монохромності увиразнює образи і спонукає до зосередження. Схожий ефект спостерігаємо з ретро-фотографіями – зачепившись поглядом, уважно роззираємось в пошуках знайомих деталей.

 

З 31 жовтня по 5 грудня Музейно-культурний комплекс пивної історії «Львіварня» (вул. Клепарівська, 18) кличе подивитися виставку Василя Придатка-Доліна «Імпресії художника експедицій»

Художник і вчений Василь Придатко-Долін небезпідставно називає свої картини «інформаційним живописом»: йому доводилося брати участь в експедиції в Арктику і на власні очі побачити землі південноамериканської Патагонії. Незрівнянні образи полярних краєвидів залишили сильний відбиток у творчості митця. Уважний глядач помітить, що його картини — не лише екзотичні ландшафти, але й карпатські пейзажі разом з київськими вулицями — немовбито дихають арктичною свіжістю.

 

Виставка «Театр Заньковецької. Перші 100 років» експонується в приміщенні Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького (проспект Свободи, 20) з 10 листопада по 6 грудня 2017 року. Рідкісні експонати до виставки надав Музей театрального, музичного та кіномистецтва України. Цей найдавніший на українських теренах музей театрального профілю в співпраці із заньківчанами створив експозиційний простір, що репрезентує невідомий широкому загалу рух театру в часі і просторі.

 

Ще одна виставка, присвячена історії Національного театру ім. Марії Заньковецької розташована у фойє цього театру, на другому поверсі. Ця виставка знайомить глядача з історією формування стилю театру – від авангарду 20-х років, крізь в’язницю соціалістичного реалізму, до наших днів. Окрім цього, у ній вперше глядач зможе познайомитися з, невідомою досі, сторінкою історії театру – розстріляними і репресованими наприкінці 30-х років XX століття заньківчанами.

Глядач, який протягом осінньо-зимового сезону відвідає вистави Театру є головним глядачем цієї експозиції. Поціновувачі театральної культури, які прагнуть побачити виставку в незалежний від репертуарного розкладу час – теж мають таку можливість.

Лекції, зустрічі та майстер-класи

Львівський обласний молодіжний центр (вул. Винниченка, 12), у суботу , 25 листопада кличе на тренінг Let's talk «HOW and WHY you should get strong».

Let's talk у листопаді подарує нам чудову можливість зрозуміти, як стати сильнішим фізично та як це має стати у нагоді нам у повсякденному житті. Розібратися в цьому всьому допоможе тренер та власник центру фітнесу і реабілітації у Словенії ‒ Юре Губанц. 
У світі машин і технологій ми часто забуваємо про одну дуже важливу і ключову машину в нашому житті ‒ тіло. Воно вірно служить нам протягом всього життя, але як правильно і мудро ним користуватись? Як тренувати тіло і не загубити здоров'я? З цим ми і будемо розбиратись на нашому тренінгу.
Мова тренінгу: англійська
Реєструйтесь за посиланням, кількість місць обмежена.

 

Конференц-зал на Акад. Богомольця 6/1, 26 листопада запрошує дізнатися більше про бізнес та як почати власну справу на Street Market Academy #1.

Ранкова недільна насичено освітня зустріч для молодих підприємців, «небайдужих» і всіх охочих на тему «Як втриматись в шторм».

Два професіонали і підприємці з досвідом, засновники брендів Imagine іWhite Sand Clothing Brand поділяться своїми знаннями і навичками ведення прибуткового бізнесу і розкажуть про таке:

1. З чого почати свою справу так, щоб вона не провалилась протягом перших двох років.

2. Ключові ресурси, необхідні для старту.

3. Завжди кажи «ні».

4. Як загладити конфлікт в команді і чи потрібно його загладжувати.

5. Як залатати тріщини на кораблі.

Вартість квитків: 70 грн.

Квитки можна придбати в бургерній «Корова кольорова», що на вул.Чайковського 13 з 10 листопада, або оплатити на картку Приватбанк (за деталями звертайтесь до Oksana Samchenko).

 

У суботу з 14:00 до 21:00 в ITEAHub (вул. Героїв УПА, 80) відбудеться зустріч Coderetreat.

Що таке Coderetreat?
Coderetreat це зустріч розробників, яка складається з п’яти сесій програмування.
- сесії по 45 хвилин
- вся робота йде в парах
- після кожної сесії пари перемішуються
- після кожної сесії код видаляється
- кожного разу вирішується одна і та ж задача, але з різними обмеженнями ;)

Для чого це?
Покращити фундаментальні навички програмування: TDD, парне програмування, simple design. Можливість поспілкуватися і обмінятися досвідом.

Таймінг:
18 листопада (субота)
14:00-14:15 - реєстрація
14:15-14:30 - welcome. Intro to Coderetreat
14:30-17:30 - 3 сесії Coderetreat
17:30-18:30 - food
18:30-20:30 - 2 сесії Coderetreat
20:30 - підсумки, піца і спілкування

Участь безкоштовна. Ми повернемо гроші тим, хто зареєструється і візьме участь в Coderetreat. Більше інформації про Coderetreat http://coderetreat.org/

Що взяти з собою: ноутбук з встановленими Atom, Google Chrome, terminal

 

Львівська Духовна Семінарія Святого Духа запрошує на нічні семінарійні чування участю Семінарійного Духового Оркестру, які почнуться о 20:00, у суботу за адресою Хуторівка, 35.

 

Перші курси медитації у Львові 25 листопада запрошують у Першу Львівську Медіатеку (вул. Мулярська, 2А) на Семінари з медитації та основ ведичної філософії.

В програмі заняття:

- основи ведичної філософії

- теоретичну інформацію про види та техніки медитації

- спільні практики медитації

- сесію питань-відповідей

- tea-break

Участь безкоштовна, але обов'язкова попередня реєстрація тут: https://goo.gl/SgZxmT

 

Дитячий клуб «Невгамовні читайлики» запрошує на інтерактивні читання у Creativity space (пров. Крива Липа 6).

Маленька бджілка Меллі дуже хотіла вилетіти з вулика, шоб побачити сонце, дерева, квіти.  Одного дня вона змогла здійснити мрію й відкрила для себе та своїх сестер новий світ. А як саме Меллі це зробила і які пригоди її спонукали, дізнаєтесь у суботу, 25 листопада о 18:00.

·        усі виручені гроші підуть на благодійність.

·        ви можете приносити книги й канцтовари, які подарують дітям з малозабезпечених сімей.

Вік читайликів 3-6 років

Запис за тел 0505127071 Юля.

 

Школа соціальних латиноамериканських танців «Сальса Адреналіна Львів» (вул. Героїв УПА, 77) запрошує 26 листопада о 12:00 на танцювальний майстер-клас з сальси для початківців. У програмі дві години навчання, упродовж яких ви опануєте:

- Базові елементи (кроки та повороти).

- Основи ведення-слідування в парі, щоб полегшити взаємодію між партнером та партнеркою під час танцю.

- Цікаву танцювальну зв’язку

На наших заняттях для початківців завжди діє три правила:

- жодних вікових обмежень

- наявність танцювальної підготовки не обов’язкова

- головне хороший настрій та бажання танцювати!

Ціни:

До 26 листопада - 75 гривень.

В день проведення - 100 гривень.

Спеціальна пропозиція - для учасників майстер-класу вхід на латиноамериканську вечірку 26 листопада, яка відбудеться в готелі «Дністер» о 19.00 (вул. Яна Матейка, 6) буде коштувати лише 35 гривень.

Реєстрація на інтенсив вважається дійсною тільки після проплати.

 

Сенсотека (вул. Уласа Самчука, 22) у неділю, на 16:00 запрошує на вірменський вечір.

«Ми зустрічаємось, аби скуштувати традиційних страв, вивчити кілька слів незвичайною мовою, дізнатися більше про традиції країни та сучасне життя там, зруйнувати стереотипи і познайомитися з вірменами, що живуть у Львові» ‒ зазначають організатори

Inclusive-friendly. Саме інклюзивність заходу, відкритість для людей різного віку, рівня підготовки, а також людей з інвалідністю, робить його особливим.

За додатковою інформацією звертатись до Христини Канагіної +38 063 2159976

 

З нагоди прийняття Конвенції ООН про права дитини 26 листопада 2017 року о 15 год. у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини (вул. Вахнянина, 29) відбудеться дитяче свято.

У програмі свята: вистава «У Бабусі на городі» та розважальна програма, казкова лотерея, корисні підказки, загадки і конкурси, цікаві майстер-класи. Народний музичний театр «Погулянка» виступить зі святковою виставою. Продовженням свята буде розважальна програма для дітей аніматорського колективу «Весела Країна» від організації «Українська молодь – Христові».

Спорт

У неділю, з 10:00 у Палаці спорту «Галичина» (вул. Керченська, буд. 8) відбуватиметься Кубок України з кіокушинкай карате у розділі ката.

  • Чемпіонат України серед дітей 2003-2004, 2005-2006 2007-2008 років народження
  • Чемпіонат України серед ветеранів-чоловіків
  • Відкритий Кубок України серед чоловіків та жінок
  • Всеукраїнський турнір серед юнаків та дівчат 2002-2003 р. н.
  • Всеукраїнський турнір серед юніорів та юніорок 2000-2001 р. н. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!