Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2736 0
Якщо ви ще не визначилися, куди сходити на вихідних, маємо кілька ідей. Пропонуємо 15 найцікавіших подій у Львові.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса 13 січня о 19:00 запрошує на прем'єру вистави "Дихання".

Чим є стосунки в теперішньому часі і світі з його катастрофами, ритмами, ринковими пропозиціями і попитом на все нове? Чому двоє несподівано прагнуть простого, але незмірно великого і величного: спільно дати життя новій людині і взяти за це відповідальність? Перед ким, зрештою, мають відповідати: перед планетою, що буде обтяжена ще одним організмом, який споживає, забруднює, вичерпує, чи суспільством, що потребує «вартісних» людей, або ж одні перед перед одним, бо ця нова людина в своєму організмі зшиє їх навіки?

Вартість: 150-200 грн.

 

Також у суботу о 15:00 та у неділю о 15:00 та 16:00 Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької запрошує на цикл концертів з екскурсіями "Музика дзеркальної зали".

Тривалість: 1 година.

Вартість: 200 грн.

 

У неділю 14 січня о 18:00 Перший театр (вул. Гнатюка, 11) запрошує на виставу "Небезпечна гра".

Жіноча сповідь і маніфест свободи, це історія про двох жінок – авантюрної пенсіонерки Клот та революційно налаштованої проти минулого Марго, котрі вирішують йди ва-банк і розпочинають свою ризиковану, проте захоплюючу гру із життям. На кону поставлено все – минуле, сім’я та спогади, попереду – невідоме, але таке жадане – бажання почати все з початку.

На чийому боці фортуна цього разу? Ким буде поставлено останню карту? І найголовніше – що стане ключем до змін життя жінок?

Вартість: 40-70 грн.

Музика

Львівський палац мистецтв 13 січня 0 16:30 та о 19:00 запрошує на концерт The Sounds of Christmas від LUMOS Orchestra (ex-Cantabile Orchestra).

Відома святкова музика із кінофільмів та анімаційних стрічок, улюблена всіма поколіннями слухачів, – прекрасний подарунок для коханих та всієї сім’ї на свята. Сучасний оркестр у казкових образах, музика та відеосупровід із різдвяних фільмів, магічна історія, що відбуватиметься на сцені, все це – святкова казка, яку обов’язково варто подарувати собі цієї зими!

У програмі:

Саундтреки з «Один вдома», «Чарлі та шоколадна фабрика», «Крижане серце», «Гаррі Поттер», «Різдвяна історія», «Полярний експрес», «Кошмар перед Різдвом», «Хроніки Нарнії», «Золотий компас», «Анастасія», «Едвард руки-ножиці».

Вартість: 180-220 грн.

 

Також у суботу о 19:00 та у неділю о 18:00 у кав'ярні "Штука" (вул. Котлярська, 8 (бічна вул. Шпитальної) відбудуться фертепіанні концерти "Між святковими вогнями".

У програмі:

Популярні мелодії – Frank Sinatra “Jingle Bells”, “Let it snow”, “Fly me to the moon”, “My funny Valentine”, Ray Charles “Georgia on my mind”, Salvador Sobral “Amar pelos dois”.

Вхід вільний.

 

Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької 13 січня о 19:30 запрошує львів'ян на концерт "Щедрий вечір з добрим джазом". 

Shockolad запрошує всіх поціновувачів вишуканого українського етно-джазу. ShockolaD заграє разом з зірковою вокалісткою Брією Блессінг, а супроводжувати їх буде Львівський камерний оркестр «Академія», керівник – Артур Микитка.

Вартість: 120-480 грн.

 

У Львівській Духовній Семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка, 35) в суботу о 18:00  відбудеться Благодійний вечір родинного святкування Старого Нового року "В гостях у Василя та Маланки".

Попереднє замовлення квитків і детальна інформація: 067 67 90 207; 261 13 89.

 

Вечірки

Клуб "Picasso" (вул. Зелена, 88) у суботу о 22:00 організовує тематичну вечірку "Душевний квартирник на Старий новий рік".

Старий Новий рік прийнято святкувати у затишному місці і в компанії найкращих друзів. Великий «Квартирник», вечірка для всіх своїх. Ведучий: Роман Девіняк. Dj: Efidm, Killa, Elias

Вартість: 100 грн.

 

Виставки

У Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького до 4 лютого показують виставку "Портрет міста. Львів кінця ХVІІІ – першої половини ХІХ ст.".

Представлені на виставці пам’ятки (види Львова та портрети львів’ян), що відносяться до кінця ХVІІІ – першої половини ХІХ ст. й належать тогочасним митцям, які працювали у Львові й стали очевидцями подій, є найкращими автентичними документами своєї епохи.

Музей працює з 10:00 до 18:00 щодня, крім понеділка.

 

Цінувачі сучасного мистецтва повинні поспішити: у Музеї Пінзеля (пл. Митна, 2) до 15 січня представлена виставка сучасного польського мистецтва.

Виставка сучасного польського мистецтва знайомить з картинами, скульптурою та фотографією представників мистецького простору м. Ельблонг. Вісімнадцять авторів, чиї твори пропонуються увазі глядачів – учасники міжнародних пленерів, симпозіумів, конкурсів, лауреати багатьох нагород, їх праці знаходяться в музейних і приватних колекціях Польщі й далеко за її межами.

Музей працює з вівторка до суботи з 10:00 до 18:00 та у неділю з 12:00 до 17:00.

 

Також до 21 січня у культурно-мистецькому центрі "Дзиґа" (вул. Вірменська, 35) можна побачити авторський проект Остапа Лозинського "Пуцлі".

Основою проекту стали традиційні ікони на склі , які походять з Гуцульщини, Покуття та Буковини. Ламкість матеріалу, умови зберігання в часто сирих хатах призводили до руйнування основи, певної деструкції та нищення. Уламки ікон, часом з втраченим зображенням можна було знайти на горищах чи коморах. Вони ніколи не викидались, часто закопувались (хоронились) в місцях, де не ходять люди. Проект покликаний спровокувати емоційний контакт сучасності з історичним контекстом, проаналізувати наскільки крихкими можуть бути віками усталені порядки в сучасному уніфікованому світі. Питання наскільки правильно ми зможемо зібрати ці пуцлі, і за відсутності фрагментів, чим ми їх доповнимо, чи залишимо пустими?

Години роботи: понеділок-четвер – 12:00-23:00, пʼятниця – 12:00-01:00, субота – 10:00–01:00, неділя – 10:00–23:00.

 

Арт-салон "Сливка" (вул. Театральна, 24) пропонує до 21 січня переглянути виставку "Традиції Різдва".

Святкова експозиція займе весь простір галереї. Ще з вулиці можна буде побачити казкові роботи Лілі та Сергія Лисюк-Макушиних. Загадкові каритини Олени Камянецької-Остапчук та ліричні роботи Софіі Панчишин створять теплий настрій довгоочікуваного свята. Безумовно привернуть увагу «Подарунки» Анни Атоян.

Загалом більше 20 авторів долучаться до виставки, щоб подарувати львів’янам та гостям міста справжню Різдвяну казку.

Арт-салон працює щодня з 10:30 до 19:00.

 

У Музеї ідей (вул. Валова, 18а) до 29 січня показують фотовиставку Ґаель Жірб "У воротах Європи" / In the Gates of Europe.

Фотовиставка французької журналістки про війну на Донбасі складається із двох частин, які показують життя військових в українських окопах та життя цивільних на передовій.

Музей працює з 11:00 до 18:00 щодня, крім понеділка.

 

Фестивалі

13-14 січня навпроти Оперного театру відбудеться Міжнародний Різдвяний фестиваль.

Щодня виступатимуть як українські, так і іноземні гурти. Польські та білоруські гості – колективи "Покоління" та "Гуда", представлятимуть автентичні колядки своїх країн, а українські різдвяні співанки у різноманітних музичних обробках виконуватимуть театр пісні "Горличка", етно-гурти "ПашКо Band", "Коралі" та "Joryj Kloc".

 

Майстер-класи

У неділю о 14:00 у Художньо-меморіальному музеї Івана Труша (вул. Івана Труша, 28) відбудеться майстер-клас "Зимовий пейзаж".

Попередній запис обов’язковий за телефоном 237-04-63; моб. тел. 0972384548.

Вартість: 60 -100 грн. (матеріали надає музей).

Тривалість: 2 год.

Підготувала Марія Очеретяна


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!