Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2012 0
Медіа-хаб «Твоє місто» радить, чим зайнятися у Львові в останні вихідні січня.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1)  запрошує на виставу «Марія Заньковецька».

Перша постановка вистави «Марія Заньковецька» була презентована 1972 року і не зникала з репертуару театру 22 роки. Вистава стала своєрідною творчою візитівкою заньківчан на багато років. Здавалося з примітивно біографічної п’єси неможливо зробити цікаву виставу. В театрі ж запевняють, що можна.

Коли: 27 січня, 18:00

Тривалість: 3 год

Вартість квитків: 40-200 грн.

Придбати квитки можна за посиланням.

 
Львівський драматичний театр імені Лесі Українки запрошує на виставу Баба Пріся
 
Жанр вистави “Баба Пріся” можна було б визначити як «сучасна українська народна трагікомедія». 
 
У драмі йдеться про сім’ю, що мешкає у Чорнобильській зоні відчуження. Головує у ній «дуже, дуже, дуже стара» баба Пріся — дещо інфернальна героїня, котра товаришує з русалками, під’їдає галюциногенні гриби і якось у війну зарізала дванадцятьох німців. З нею живуть онук і хвороблива донька, яку свого часу покинув чоловік.
 

Читайте також: Чим дивуватимуть львівські театри у січні. Афіша вистав 

Коли: 27 січня, 18:00

Тривалість: 2 год без антракту

Вартість квитків: 50-80 грн.

Придбати квитки можна за посиланням.

Музика

Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Бандери, 8) в неділю організовує органний ланч-концерт з Наталією Молдован

Наталія Молдован - солістка-органістка Хмельницької філармонії. У її концертному репертуарі - музика композиторів добахівської пори, епохи бароко, класицизму, романтизму, композиторів ХХ століття. Чільне місце в програмі органістки займають твори українських композиторів.
Прониклива музикальність, зростаюча майстерність, поєднані з артистизмом і темпераментом.
 
 
Органну освіту Наталія Молдован здобула у Національній музичній академії. Нагороджувалась відзнаками обласного і національного рівнів. Стала лауреаткою премії імені В. Заремби. 2005 року нагороджена Почесною грамотою Верховної ради України, а у 2009 році удостоєна почесного звання «Заслужена артистка України».
 
Коли: 28 січня, 14:00
 
Вартість квитків: 50 грн
 
Придбати квитки можна за посиланням чи в касах органного залу.
 

Кіно

Кінотеатр «Кінопалац» (вулиця Театральна, 22запрошує на фільм Смерть Сталіна.
 

В основу сюжету британсько-французької сатиричної комедії шотландського режисера італійського походження Армандо Яннуччі ліг однойменний французький графічний роман Фаб'єна Нурі та Тьєрі Робіна «La mort de Staline». Події фільму розгортаються в березні 1953 року після смерті багаторічного диктатора Йосипа Сталіна. Поки прості громадяни сумують за радянським вождем, між найближчими соратниками розгортається боротьба за місце наступного Генсека.

Час сеансів у суботу та неділю: 19:00

Вартість квитків: 80 грн

Квитки можна придбати за посиланням.

 

Планета Кіно у Львові (ТРЦ «Forum Lviv») запрошує переглянути фільм «Форма води» – кіно, що цьогоріч претендує на Оскар

На дворі 60-ті роки минулого століття. У секретній лабораторії прибиральницею працює Елайза (Саллі Хокінс). Понад усе вона хотіла б співати, бо дуже любить музику, проте її мрії не судилося здійснитися, адже вона німа. Якось до лабораторії привозять дивне створіння. Істота живе у воді, і досліджують її як тварину, проте Елайза точно знає, що піддослідний має інтелект. І він симпатизує дівчині, не помічаючи її головної вади. Дізнавшись, що науковці у своїх дослідах планують знущання над істотою, Елайза вирішує влаштувати втечу.
 
 
Час сеансів у суботу та неділю: 10:15 та 12:35
 
Вартість квитків: 125 грн
 
Квитки можна придбати за посиланням.
 
Вечори французького кіно 2018 в кінотеатрі «Планета Кіно / Forum» (вул. Під Дубом, 7а)
 
Тринадцятий фестиваль найгучніших французьких кінопрем’єр. Колекцію нових та найкращих французьких фільмів глядачам по всій Україні представляють компанія «Артхаус Трафік» та Французький Інститут в Україні. Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.
 

Розклад показів у рамках фестивалю:

27 січня, сб, 18:55 – Фільм «Роден»(Rodin, 16+)

28 січня, нд, 18:55 – Фільм «Хепі-енд» (Happy End, 16+)

Вартість квитків: 95 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Виставки 

Фотовиставка Ґаель Жірб «У воротах Європи» в Музеї ідей

Фото-виставка «У воротах Європи» складається із двох частин і показує життя військових в українських окопах та життя цивільних на передовій. Поламані долі людей і напруга безкінечного очікування, яку пересвідчують наші воїни у цій траншейній війні стали головними сюжетами її останніх репортажів. Французька фотожурналістка хоче бачити не лише руїни і незгоди – її більше цікавлять люди і їхні долі. Ця війна змінила усіх, вважає Гаел, і продовжує змінювати європейську історію. Виставка працює до 29 січня.

Місце проведення: м. Львів, вул. Валова, 18а
 
Телефон для довідок: (032) 295-69-68
 
Деталі за посиланням.
 
Виставка Олега Тістола та Миколи Маценка «Нацпром» (1991 – 2018) в культурно-мистецькому центрі «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35)
 
Створений на початку 90-х дует Олега Тістола та Миколи Маценка під назвою «Нацпром» є не стільки об’єднанням, скільки ідеологічно-художньою програмою, в рамках якої творчість обох митців тим чи іншим чином розгортається і при створенні сольних проектів. 
 
Серед ключових аспектів, досліджуваних художниками – проблема ідентичності, інтерпретація історичного досвіду та його інкорпорація в актуальні культурні процеси, різноманітні масовістереотипи і міфи. Звекртаючи увагу на глухі кути, в які заходять спроби раціонального осмислення існуючого стану речей, автори пропонують мистецтво як універсальний інтелектуально-емоційно-естетичний інструмент рефлексії й аналізу.
 

​Читайте також: «Портрет міста». 5 картин, які вам варто побачити на виставці образів Львова

Місце проведення: м. Львів, вул. Вірменська, 35

Центр працює з 10:00 до 23:00 без вихідних

Телефон для довідок: (032) 297-56-12

Інші події

Лекція «Історична цегла в архітектурі Львова: клейма, виробники» в Науково-технічній бібліотеці НУ «Львівська політехніка» (вул. Професорська, 1)
 
Лекція дослідника та власника другої за величиною колекції цегли в Україні Олександра Волкова та виставка окремих артефактів його колекції. Також відбудеться сесія питання-відповіді щодо клейм на цеглі з колекціонером, на основі принесених цегляних артефактів чи їхніх фото учасниками події.
 
А ще: листівки на цегляну тему, художниці Тетяни Казанцевої, макет Сергія Лєонова. Чай-кава-смаколики. Принесення смаколиків, зокрема пляцків у формі цегли, вітається! 
 

Коли: 27 січня 2018, 12:00

Вхід вільний.

Дні Гуцульської культури на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку
 
У неділю на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбудеться День Гуцульської культури – своєрідне театралізоване автентичне мистецьке свято, в якому беруть участь гуцульські партії колядників, творчі мистецькі колективи, майстри декоративно-ужиткового мистецтва зі столиці Гуцульщини – Верховини Івано-Франківської області. 
 
На гостей чекає багатогранна автентична культурно-мистецька програма. Творчі народні колективи демонструватимуть унікальне автентичне мистецтво Верховинщини – коляду, гуцульську співанку, запальний народний танець, гуцульське весілля, театральне мистецтво, показ автентичної гуцульської убирі (одягу) та інші культурно-мистецьких заходів.
 

Читайте також: Як виглядатиме йога-простір у львівському парку культури. Візуалізація

Крім того, на площі діятиме святкова виставка виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вишивки, ткацтва, кушнірства, бісероплетіння, писанкарства та інших видів народного мистецтва Гуцульщини – так зване містечко майстрів. Також діятимуть видовищні майстер-класи з виготовлення гуцульського одягу, виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вдягання гуцульської княгині, уміння танцювати «Гуцулку» й інші.

Коли: 28 січня, 14:00

Вхід вільний.

Гладченко Микита

 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!