Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2161 0
Не знаєте, куди піти у Львові на вихідні? Tvoemisto зібрало найцікавіші пропозиції. Музика, театр чи виставки – вибір за вами.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Концерти

Ансамбль Kings & Beggars з альбомом Rosa das Rosas

Коли: субота, 3 лютого, 18:00;

Де: Клуб «Picasso» (вул. Зелена, 88);

Вартість квитка: 200-250 грн

Новий альбом від львівського ансамблю Kings & Beggars спільно з яскравим хореографічно-театралізованим шоу від студій старовинного танцю «Джойссанс» (Київ) та «Бельтайн» (Львів).

Концерт «Антоніо Вівальді. Пори року»

Коли: субота, 3 лютого, 18:00;

Де: Будинок органної та камерної музики (вул. Бандери, 8);

Вартість квитка: 50-80 грн

Один з найвідоміших творів Антоніо Вівальді та й всієї епохи бароко. У ньому – вся гама почуттів, від життєрадісної весни до меланхолійної осені, від літньої грози до зимових вечорів біля теплого каміна.

Соло на скрипці Марка Комонька, за органом – Олена Мацелюх, супроводжуватиме музику «живий» живопис Ольги Куц. Концерт триватиме 73 хвилини.

Dizex Band

Коли: неділя, 4 лютого, 18:00;

Де: Культурно-мистецький центр «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35);

Вартість квитка: 70 грн

Яскраві непідробні емоції разом з львівським гуртом Dizex Band. Авторська програма: запальні пісні з ноткою гумору та серйозні композиції. Творчість самuх дізів дуже багатогранна: тут і rock, і rock-n-roll, і jazz, і pop-rock, й інші напрямкu…

«Бабський і Боженко»

Коли: неділя, 4 лютого, 18:00;

Де: Будинок органної та камерної музики (вул. Бандери, 8);

Вартість квитка: 50-120 грн

Програма концерту:

М.Березовський соната для скрипки і фортепіано (чембало)

В.Косенко соната для скрипки і ф-но

Р.Шуман соната для скрипки і ф-но ля мінор

Ф.Крейслер «Речетатив і скерцо» для скрипки соло

Театр

«Людина в підвішеному стані»

Коли: субота, 3 лютого, 19:00;

Де: Львівський академічний драматичний театр ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36);

Вартість квитка: 80-100 грн

П’єса «Людина в підвішеному стані» написана у 2011 році. Це перша постановка п`єси в Україні та світі. Ця вистава – про театр, про «поганий» театр, де ніхто не розуміє, що він робить та для чого, де сплутались особисті та професійні образи і конфлікти, де всі засуджують один одного та бояться правди; про те, що такий спосіб існування неприйнятний та веде до самознищення, що в підсумку й відбувається. І стає очевидно, що вистава – не лише про театр

Тривалість – 2 години з антрактом. Для глядачів, старших 16 років.

«Впольована пристрасть, або Підслухані пісні княжого саду»

Коли: субота, 3 лютого, 19:00;

Де: Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3);

Вартість квитка: 100-150 грн

Актриси і актори перевтілюються у прекрасних князівен, мольфарів, лицарів, богинь, щоб розповісти казку, що діється десь і колись. Казку про любов, пошуки скарбу, помсту, відвагу і чари, в якій переплітаються фольклор і міфи. В цьому проекті Театр ім. Леся Курбаса вперше звертається до форми театру ляльок, грається з образами і ситуаціями та творить містичний світ.

«Весела корчма»

Коли: неділя, 4 лютого, 17:00;

Де: Культурно-освітній центр ім. Довженка (просп. Червоної Калини, 81);

Вартість квитка: 100 грн

Гумористична вистава «Весела корчма» за творчістю єврейського письменника Шолом-Алейхема. Колоритна вистава, наповнена танцями, єврейською музикою, гумором і смішними діалогами від «короля сміху» творчість якого втілює разом з акторами режисер Олександр Левіт.

Тривалість вистави – 2 год. 40 хв.

«Перетворення»

Коли: неділя, 4 лютого, 19:00;

Де: Театр ім. Лесі Українки, мала сцена (вул. Городоцька, 36);

Вартість квитка: 40-60 грн

Пластична драма «Перетворення» у постановці Артема Вусика, побудована на психо-фізичній дії акторів. Вербальна складова у виставі відсутня. Натомість актори розмовляють з вами мовою своїх тіл.

Виставки

«Мальоване в горах»

Коли: до 11 лютого, 12:00 - 19:00;

Де: Мистецька галерея «Зелена Канапа» (вул. Вірменська, 7)

Троє художників: Ольга Локатир (тепер львів’янка, керівник зразкового гуртка кераміки «Горицвіт»), Марія Грім (завідувач Центром художньо-технічного розвитку у Дніпровському міському Палаці дітей та юнацтва, керівник дитячої мистецької студії, викладач художньої школи) та Олександр Василенко (викладач Дніпровської художньої школи) – окрім спільного заняття, педагогічної праці, мають ще одне спільне захоплення – малювання пейзажів з натури.

Виставка Данила Ковача «Інтервенція»

Коли: до 26 березня, 11:00 - 17:00;

Де: Центр Шептицького (вул. Стрийська, 29)

Техніка: високий друк, ліногравюра, монотипія, відбитки авт. тех. (станок П. Ю. Бедзира)

Матеріал — радянська гуаш, зелена емаль, німецька типографна фарба спрей, фрагменти вирізані з радянських плакатів та журналів.

Виставка живопису Марека Окрасси

Коли: до 25 лютого, 11:00 - 18:00, нд.: 12:00 - 17:00;

Де: Львівська національна галерея мистецтв ім. Бориса Возницького (вул. Стефаника, 3)

Полотна сучасного польського художника Марека Окрасси презентують дійсність, наповнену блиском, людьми, машинами, елегантністю, веселощами, морем та проявами життя. У такий спосіб автор ділиться своїми спостереженнями, пропонує насолоджуватись красою, замість того, щоб ставити питання.

Виставка ретро-листівок «Carte postale: жінка на зламі епох»

Коли: до 28 лютого, 10:00-22:00;

Де: Кав’ярня «Штука» (вул. Котлярська, 8 (бічна вул. Шпитальної)

Виставка ретро-листівок кінця ХІХ – початку ХХ століття з приватної колекції Оксани Бобошко-Вандеховен. Ілюстровані поштові листівки, найчастіше з зображенням жіночої постаті – зробили значний вклад у розповсюдження сецесії. Саме «прекрасна стать» пропагувала новий стиль, який мав виразне феміністичне забарвлення. Вітальні могутні сили природи і жіноцтва, як їх втілення – це улюблені мотиви сецесії.

Фото-проект Зіновія Підперигори «Відірватись від землі»

Коли: до 7 лютого, 13:00-19:00;

Де: Мистецька галерея Гері Боумена (вул. Наливайка, 18)

Зіновій Підперигора – фотохудожник, краєзнавець, музикант, – покоління, якому судилося осягнути грані двох епох – Технічної та Електронної. І перейшов рубікон він з наплічником попереднього досвіду.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!