Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

1610 0
Медіа-хаб «Твоє місто» радить, чим зайнятися у Львові в перші весняні вихідні
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

Театр

Вистава «Баба Пріся» у Львівському академічному драматичному театрі ім. Лесі Українки

Жанр вистави «Баба Пріся» можна було б визначити як «сучасна українська народна трагікомедія». У драмі йдеться про сім’ю, що мешкає у Чорнобильській зоні відчуження. Головує у ній «дуже, дуже, дуже стара» баба Пріся — дещо інфернальна героїня, котра товаришує з русалками, під’їдає галюциногенні гриби і якось у війну зарізала дванадцятьох німців. З нею живуть онук і хвороблива донька, яку свого часу покинув чоловік.

 

Коли: 3 березня 2018, 18:00

Адреса: вул. Городоцька, 36

Вартість квитків: 50-80 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Вистава «Одного разу в Африці…» у Львівському академічному театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки»

Одного разу у спекотній Африці трапляється особлива історія. Здавалося б, звичний африканський день із життя тамтешніх тварин. Але раптом він стає днем низки дивовижних сюжетів.

 

Коли: 3 березня 2018, 12:00, 14:00.

Адреса: Фредра, 6

Вартість квитків: 45 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Вистава «Раптом минулого літа» у Львівському академічному театрі ім. Леся Курбаса

П’єса «Раптом минулого літа» чи не найбільш радикальний текст Теннессі Вільямса. Режисер вистави, американець Ніл Флекмен, зміщує акцент з психологічного автопортрету драматурга, на постать Кетрін Голлі, прототипом якої є сестра автора. Тендітна дівчина, яку одні хочуть використати, а інші просто ліквідувати, цілковито позбавлена свободи і прав та має лише один спосіб зберегти те, що їй залишили від життя — збрехати. Але тільки сказавши правду вона може утвердити себе.

 

Коли: 4 березня 2018, 19:00

Адреса: вул. Леся Курбаса, 3

Вартість квитків: 80-100 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Опера «Ріголетто» у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької

«Ріголетто» – одна з найбіш відомих опер Д. Верді написана за мотивами п’єси В. Гюго «Король забавляється». В основі драми були реальні діючі герої, тільки перенесені в оригінальні сюжетні колізії. Ця опера показує справжню і чисту любов, яка змушує молоду дівчину пожертвувати собою заради коханого. Крім того, в ній є зрада, запроданство, найманий вбивця, містика і глибокий біль батька, який втратив свою єдину дочку, але вимушений залишатися в своїй масці блазня.

 

Коли: 4 березня 2018, 19:00

Адреса: проспект Свободи, 28

Вартість квитків: 50 – 400 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Музика

Органний ланч «Вівальді» у Львівському органному залі

4 березня виповнюється 340 років від дня народження Антоніо Вівальді. Великий італійський композитор мав багато іпостасей, одна з яких – викладач і керівник жіночого ансамблю у дитячому будинку в Венеції. Для своїх вихованок маестро писав численні інструментальні концерти та вокальні релігійні твори, які з часом склали найвагомішу частину його музичної спадщини.

 

Коли: 4 березня 2018, 14:00

Адреса: вул. Степана Бандери, 8

Вартість квитків: 50 грн

Придбати квитки можна за посиланням або в касах Органного залу

 

Концерт «Імпровізації в джазових тонах» у Львівській обласній філармонії

Концерт авторських творів та аранжувань В’ячеслава Полянського – у виконанні самого маестро, його сина-піаніста Тимура, солістів й Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під диригуванням Богдана Дашака. Чого очікувати від цього концерту? Тільки феєрії емоцій! Адже В’ячеслав Полянський – представник львівської джазової школи і водночас блискучий академічний піаніст, клавішник, композитор, аранжувальник, педагог. У творчому доробку музиканта – концерти в понад сотні містах світу, серед яких найвідоміші зали Франції, Польщі та США, а також композиції до понад 200 театральних вистав.

 

Коли: 4 березня 2018, 18:00

Адреса: вул. Чайковського, 7

Вартість квитків: 90-190 грн

Придбати квитки можна за посиланням або в касах філармонії

Кіно

Військова драма «Іній» у Lviv Film Center

Пронизлива військова драма про події на сході України очима іноземного режисера. Молода литовська пара (Рокас та Інга) погоджується доставити бус із гуманітарною допомогою в Україну. Під час подорожі обставини змінюються й вони змушені їхати все далі й далі на схід. Перетинаючи безкрайні снігові поля Донбаського регіону, Рокас та Інга поволі проникають у життя звичайних людей, постраждалих від війни. Незважаючи на небезпеку, вони потрапляють на лінію фронту, саме тут починають розуміти цінність життя й наскільки вони близькі один до одного. 

 

Коли: 3 березня о 18:00 і 21.30, 4 березня о 15.00

Адреса: вул. Володимира Великого, 14а

Вартість квитків: 40-60 грн

Придбати квитки можна в касах кінотеатру.

 

BEST UA SHORTS в кінотеатрі «Кінопалац Копернік»

На глядача чекають 8 найкращих сучасних стрічок від молодих та досвідчених режисерів України.

Гумористична анімація, історія кохання робота, “вирощування” ідеального чоловіка, трагікомічна боротьба з власними інстинктами, два світи сучасності, еволюція протистояння,  сімейна таємниця, спроба втекти від рутини -  це цікава та динамічна збірка від молодих та талановитих митців короткого метру.

Збірка поєднує різножанрові історії, які захоплюють з перших хвилин. Це чудовий кінококтейль на будь-який смак.  Більшість стрічок збірки BEST UA Shorts отримали призи на українських та міжнародних кінофестивалях.

 

Коли: 3, 4 березня, 17:20

Адреса: вул. Коперника, 9

Вартість квитків: 40-80 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Виставки

Виставка «Народження трагедії з духу музики» у музейно-культурному комплексі пивної історії «Львіварня»

Восени 2016 року Biruchiy дав можливість стартувати великому інтердисциплінарному проекту кураторів Георгія Сенченка (Київ-Берлін) та Євгена Тарана (Мюнхен). Що таке Biruchiy?

Це місце, де сучасна арт-спільнота перебуває в тісній комунікації й творчій взаємодії, територія свободи, де разом із віддаленням від материка віддаляються й обмеження. Щороку цей міжнародний симпозіум сучасного мистецтва проходить на півдні України.

 

Коли: 15 лютого 2018 - 05 квітня 2018

Адреса: вул. Клепарівська, 18

Інформацію про квитки уточнюйте на місці 

 

Виставка Наталі Гайдаш «Тихе життя. Пробудження» у мистецькій галереї «Зелена Канапа»

Перші вітражі виникли ще в Стародавньому Єгипті. Використовували їх в основному для декору вікон, захисту інтер’єру від яскравого сонячного світла. Неймовірно заспокійливий, чаруючий ефект кольорового скла на просвіт високо оцінили церковники і вітраж здобув надзвичайної популярності в оформленні храмових вікон. Другий сплеск популярності і розвитку вітражне мистецтво здобуло в епоху Сецесії.

Попри те, що в інтер’єрах вітраж і сьогодні використовують часто, художників, що працюють творчо і нестандартно в цій техніці загалом обмаль. Таких, що роблять проекти і зовсім не більше ніж пальців однієї руки на всю Україну.

Серед найяскравіших прикладів використання віражної техніки в створенні творів сучасного мистецтва – Львівська художниця Наталя Гайдаш. Технічно – вона майстер своєї справи. Стилістично – її творчість це авторський впізнаваний фьюжн з символізму, естетизму та фольклорного стилів, а емоційно – Наталині твори про духовність і любов у всіх її видах.

 

Коли: 13 лютого 2018 - 11 березня 2018

Адреса: вул. Вірменська, 7

Інформацію про квитки уточнюйте на місці

Інші події

Читання з левом «До нас на чай заходив тигр!» у книгарні «Книжковий ЛЕВ»

Кожної неділі в Книжковий ЛЕВ будуть відбуватися читання для дітей та обговоренням прочитаної історії. І на завешення зустрічі - майструванням чогось гарненького за мотивами прочитаної оповіді.

Це перша і досі найпопулярніша серед книжок авторки. Цю історію письменниця часто розповідала своїм дітям перед сном, а опісля вирішила записати й намалювати. Оповідь про те, як Софі з мамою чаювали з тигром просто зачаровує дітей. Ну і нас. Хоч ми і дорослі)

 

Коли: 4 березня 2018, 14:00

Адреса: пр.Шевченка,14

Вхід вільний за попередньою реєстрацією: goo.gl/3W9DsD

Для дітей віком 4+

 

Майстер-клас «Скетчі у музеї» у Українському мистецтво ХХ ст. НМЛ ім. Андрея Шептицького

В атмосфері виставки, надихаючись начерками Романа Турина, художник Тарас Попович познайомить вас з механізмом створення швидких замальовок на основі музейного середовища, а також:

- гармонійно розставляти акценти в короткотривалих рисунках; знаходити цікаві сюжети в середовищі;

- знаходити цікаві сюжети в середовищі;

- чітко і оригінально компонувати зображуване;

- не боятись замальовувати цікаві сюжети та один одного.

 

Деталі та запис за тел.: 063 871 66 64

Коли: 4 березня 2018, 14:00

Адреса: вул. М.Драгоманова, 42

Вартість - 50 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!