Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2117 0
Медіа-хаб «Твоє місто» радить, чим зайнятися у Львові під час чотирьох весняних вихідних.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Вистава «Ma-na Hat-ta (Небесна Земля)» у Львівському академічному театрі ім. Леся Курбаса

Перетворивши назву «Добрий бог Мангеттену» на Ma-Na Hat-ta, слово, що мовою індіанців означає «небесна земля», режисер намагався відірвати сюжет від землі, піднести дію не лише на останній поверх хмарочоса, а вище, далі, в безкінечність. Художникам Володимиру Кауфману та Наталці Шимін вдається настільки візуалізувати слово, що воно працює на повну потужність.

Стримана палітра з рожевим полум’ям сукні Дженіфер, легко пізнаваний Мангеттен із легко пізнаваних картонних коробок, величний та іронічний, який легко піддається трансформації, – все це можна сміливо зараховувати до незаперечних переваг вистави. У тому, як виглядає ця радіоп’єса, є саме той крок за межу реальності, гра на небесній території.

Коли: 10 березня 2018, 19:00;

Адреса: вул. Леся Курбаса, 3;

Вартість квитків: 80-100 грн;

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Вистава «Зачарована принцеса» у Львівському академічному драматичному театрі ім. Лесі Українки

Злий чаклун забажав мати за дружину Принцесу, а коли вона не погодилась – наслав прокляття, від якого красуню може врятувати лише справжній Принц. Перешкоди та труднощі на шляху порятунку коханої не лякають Принца і він сміливо вирушає в дорогу! Яскрава музична казка для всієї родини про магію кохання, котра єднає половинки сердець в одне ціле і дарує гармонію.

Коли: 11 березня 2018, 12:00;

Адреса: вул. Городоцька, 36;

Вартість квитків: 20-40 грн;

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Вистава «Небезпечна гра» у Першому театрі

Жіноча сповідь і маніфест свободи, це історія про двох жінок – авантюрної пенсіонерки Клот та революційно налаштованої проти минулого Марго, котрі вирішують йти ва-банк і розпочинають свою ризиковану, проте захоплюючу гру із життям. На кону поставлено все – минуле, сім’я та спогади, попереду – невідоме, але таке жадане – бажання почати все з початку.

На чийому боці фортуна цього разу? Ким буде поставлено останню карту? І найголовніше – що стане ключем до змін життя жінок?

Коли: 09 березня 2018, 18:00;

Адреса: Гнатюка, 11;

Вартість квитків: 40-70 грн;

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Вистава «Назар Стодоля» у Національному академічному українському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької

Драма за одноіменним твором до 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Дія п’єси відбувається в 70-80-х роках XVII століття. «Від Богдана до Івана не було гетьмана…» Славні справи козаків лишилися в минулому. Прийшов час пристосуванства та прагнення збагачення за будь-яку ціну. Історія любові під час занепаду вічних ідеалів.

Головний герой драми Хома Кичатий намагається віддати доньку заміж за багатого полковника. Цим він ламає давню клятву, дану Назарові Стодолі, що Галя – його. Як складеться їхня доля, відомо зі шкільних підручників. Питання в іншому – чи можлива у наш час перемога добра? У суспільстві, у власному домі, в самій людині? Чи віримо ми у покаяння грішної людини? Чи даємо ми собі право на помилку й її виправлення?

Коли: 09 березня 2018, 18:00;

Адреса: вул. Лесі Українки, 1;

Вартість квитків: 40-150 грн;

Придбати квитки можна за посиланням.

Музика

Концерт «На крилах любові» у Львівській обласній філармонії

Кожна пісня, яка звучатиме цього вечора – це особлива історія кохання. Мовою музики передається уся незвичайна гама переживань, яку здатне подарувати одне з найпрекрасніших почуттів. У виконанні солістів філармонії прозвучать популярні хіти з репертуару Шарля Азнавура, Барбри Стрейзанд, Джо Кокера, Лари Фабіан, Бітлз та інші.

Окрасою вечора стане танцювальна пара, яка додасть особливого шарму до загального романтичного настрою концерту.

Коли: 08 березня 2018, 18:00;

Адреса: вул. Чайковського, 7;

Вартість квитків: 50 грн;

Придбати квитки можна за посиланням.


Концерт гуртів Zapaska та Tik Tu у !FESTrepublic Club

Cпільний концерт Zapaska та Tik Tu – найкраще та наймузичніше, що може трапитися з вами 8 березня.

Zapaska – дует з Кам’янця-Подільського. Композиції Zapaska створюють в режимі Live-looping — за допомогою зациклювання та міксування музичних фраз. Так, перебуваючи удвох на сцені, учасники Zapaska створюють щільне музичне полотно зі звуків традиційних музичних інструментів (гітари, дворядного баяна «Калінка», рабаби, калімби, усних гармонік, дудука та ін.), вокалізмів, драм-машини, та ефекторних процесорів.

Tik Tu – тріо із Тернополя, що вдало грається із музичною стилістикою на основі мультиінструментальної тканини, змішуючи живі інструменти з електронним саундом, граючись на живо записаними звуковими петлями та семплами, поклавши їх на живий драмс. Симбіоз synthpop, indie-pop та electronic заповнений текстовими картинками на кількох мовах одразу відкриває завісу у цікавий жанровий світ.

Коли: 08 березня 2018, 20:00

Адреса: вул. Старознесенська, 24-26;

Вартість квитків: 150-250 грн;

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Концерт VESNA: Артем Pivovarov, Tarabarova, Dilemma у Малевич: night club & concert arena

Подаруйте коханим незабутній романтичний вечір в одному з наймасштабніших клубів Східної Європи «Малевич». Найнеординарніші зірки української естради, якісний саунд і ексклюзивна атмосфера.

На сцені з’явиться чуттєва і ніжна Tarabarova, єдина в своєму роді українська паті-група Dilemma, а також Артем Pivovarov — саунд-продюсер, композитор і виконавець пісень, який завжди тримається в топі сучасних українських виконавців.

Коли: 08 березня 2018, 19:00;

Адреса: просп. В'ячеслава Чорновола, 2;

Вартість квитків: 100-8000 грн;

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Мистецько-музичний «Проект Івасюк» у Львівській опері

Після 4-річної перерви «Проект Івасюк» повертається. Улюблені всіма пісні видатного українського композитора Володимира Івасюка лунатимуть у Львівській Опері. На сцені виступлять гурт «Курбаси», Тарас Чубай, «Пікардійська Терція», гурт «Шоколад» та Брія Блессінг.

У піснях композитора – глибокий зміст, а ще – геніальний та актуальний урок не лише для старшого покоління, але й для молоді про те, як потрібно любити та оберігати свій народ та свою культуру. Не почути цього в творах Івасюка – неможливо, бо творив він з особливою пристрастю.

Сам Володимир говорив: «Кожним твором починай новий етап, якісно вищий у своїй роботі. Виражай себе врешті-решт на повну силу, адже людські серця завоюєш тільки оригінальним твором із вагомим змістом і яскравою формою».

Коли: 08 березня 2018, 17:00, 19:30;

Адреса: просп. Свободи, 28;

Вартість квитків: 200-1500 грн;

Придбати квитки можна в інтернеті на перший та другий день.

 

Концерт «Ференц Ліст і Ріхард Ваґнер» у Львівському органному залі

Солістка Органного залу Олена Мацелюх зіграє концерт із творів цих двох геніїв, присвячений 135-річниці з дня смерті Ваґнера. Ференца Ліста та Ріхарда Ваґнера багато що об’єднувало – від спільних поглядів на суспільство і творчість до кровних зв’язків, адже донька Ліста Козіма стала дружиною Ваґнера. Ференц Ліст у прямому сенсі слова врятував німецькому композиторові життя: 1848 року він у власній кареті вивіз Ваґнера із Дрездена, охопленого революцією, в якій Ріхард грав не останню роль. Угорський композитор щиро захоплювався талантом свого зятя і перекладав його твори для фортепіано.

Коли: 09 березня 2018, 21:00;

Адреса: вул. Бандери, 8;

Вартість квитків: 50-120 грн;

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Концерт гурту «Кому вниз» у !FESTrepublic Club

Їх називали «Чорними козаками» – 8 альбомів, 30 років на сцені. Музика, що проторила власний шлях на українській рок-сцені. Романтики, ґоти, прихильники декадансу та індастріалу. Аж ніяк не вписуючись у стандарти популярної музики, «Кому вниз» здобули прихильність тисяч сердець по всьому світу. Чорно-біла п’ятірка, у фраках і ботфортах, зі сталевими хрестами на грудях – символ Української андерґраундової музики.

Концерт гурту відбудеться в рамках проекту «Українське вибране». Разом із концертами, «Українське вибране» – це фан-зустрічі, виставки раритетних колекцій фото гуртів та благодійні аукціони, зібрані кошти з яких будуть спрямовані на навчальні проекти Української Академії Лідерства.

Коли: 09 березня 2018, 20:00;

Адреса: вул. Старознесенська, 24-26;

Вартість квитків: 100-350 грн;

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Концерт гурту «Мері» у клубі «Picasso»

Весняний концерт гурту «Мері» у повному складі. «Мері» — український рок-гурт, створений у 1996 році в місті Трускавці. Лідер гурту — Віктор Винник. У творчому доробку — 3 студійні альбоми: «Меридіани» (2007), «Війни в прямому ефірі» (2010), та «Кулями любов…» (2014), 14 кліпів.

Коли: 09 березня 2018, 20:00;

Адреса: вул. Зелена, 88;

Вартість квитків: 200-500 грн;

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Концерт «Шевченко Revolution» у Львівській обласній філармонії

Змінюються часи і покоління, але пріоритети і цінності незмінні. «Шевченко Revolution» – це сучасний і важливий концерт, на якому вартує побувати усією родиною, щоб багато зрозуміти про нього і, можливо, щось про себе.

Хорова капела «Дударик», академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, найкращі солісти Львівської опери – Тетяна Вахновська, Тарас Різняк, Микола Кортуняк, неперевершена оперна діва Софія Соловій, неймовірна Оксана Муха, Rock Orchestra та інші – про сучасні і позачасові вірші Шевченка.

Від класики до неокласики та року – це новий проект капели «Дударика». Автор ідеї та аранжувань – Дмитро Кацал.

Коли: 11 березня 2018, 16:00, 18:30;

Адреса: вул. Чайковського, 7;

Вартість квитків: 100-300 грн;

Придбати квитки на перший та другий концерт можна в інтернеті.

 

Концерт гурту «Мачете» у Малевич: night club & concert arena

Гурт «Machete» в 2010 році створив Ярослав Малий, вокаліст «Токіо». «Мачете» став популярним миттєво завдяки відео «Ніжність». А потім був кліп «Не розлучайтеся», премія Europe Music Awards і близько 15 мільйонів переглядів у соцмережах.

Коли: 11 березня 2018, 19:00;

Адреса: просп. В'ячеслава Чорновола, 2;

Вартість квитків: 450-1700 грн;

Придбати квитки можна за посиланням.

Кіно

Фільм «Червоний горобець» у кінотеатрі Multiplex/Viktoria Gardens

Офіцер російської розвідки Домініка Єгорова повинна спокусити і вивести на чисту воду ЦРУшника Натаніеля Неша, головного крота американців в Росії. У них зав'язуються стосунки, які ставлять під загрозу безпеку обох країн. Заварюється каша, і згодом Домініка хоче помститися своїм господарям, тому починає працювати на ЦРУ і намагається виявити зрадника у Вашингтоні.

Коли: 8 березня о 20:35;

Адреса: вул. Кульпарківська, 226а;

Вартість квитків: 40-80 грн;

Придбати квитки можна за посиланням.


Фільм «Міф» у кінотеатрі Копернік

«Міф» – новий фільм авторів стрічки «Добровольці Божої Чоти» Леоніда Кантера та Івана Яснія – розповідає історію життя та загибелі Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом. Василь народився у Львові, але завдяки унікальному голосу вигравав конкурс за конкурсом і, зрештою, переїхав до Франції, де прожив 19 років. Там він мав усе, що ми звикли називати «щастям»: ім'я, успішну кар'єру на світових оперних сценах, вірних друзів і кохання.

Він брав активну участь у Революції Гідності, очоливши демонстрації у Франції, а згодом долучився й до волонтерського руху, допомагаючи Україні. Здавалося б, робив більш ніж достатньо, як для людини творчої професії. Але Василь вирішив залишити сцену та кар'єру в Європі й стати до лав добровольців, коли в його рідну країну прийшла війна. Під час виконання бойової задачі Василь «Міф» Сліпак загинув від кулі снайпера.

Коли: 9 березня, 16:00;

Адреса: вул. Коперника, 9;

Вартість квитків: 70-150 грн;

Придбати квитки можна за посиланням.

 

«Sexy Shorts. Part 2» на «Коперніка»

У кінотеатрі «Копернік» – друга частина еротичних короткометражок «Sexy shorts». Кіно про секс.

«Світом править секс» — твердження Фрейда не втратить актуальності ніколи. Шість фільмів програми «Sexy Shorts» — це секс без перерви і в різноманітних варіаціях. На вас чекають нові епізоди: веселі романтичні і еротичні – і всюди в головній ролі секс!

Коли: 8 березня, четвер – 19:00 та 20:50;

9 березня, п'ятниця – 19:00 та 20:50;

10 березня, субота – 19:00 та 20:50;

11 березня, неділя – 19:00 та 20:50;

12 березня, понеділок – 21:10;

13 березня, вівторок – 19:00 та 20:50;

14 березня, середа – 19:00 та 20:50;

Адреса: вул. Коперника, 9;

Придбати квитки можна буде за посиланням.

 Виставки

Виставка живопису Ольги Піняжко у Музеї ідей

Експозицію формують живописні роботи, створені протягом весни-осені 2017 року під час мистецьких пленерів у Львівській області (м. Глиняни), Івано-Франківській (с. Осмолода) та Закарпатській (с. Скотарське, смт. Воловець, с. Пацканьово). Всі пейзажі ніби різні, але є одне, що їх об’єднує, – це нестримне бажання руху і пізнання краєвиду загадкових і величних гір, запашних і зелених полонин.

Виставка In the landscape – це розповідь про природу, про її красу і безкрайність, про гори, небо, рівнини і полонини. Про споглядання, підглядання, пізнання, як художника, як людини, як мандрівника. Намагання зупинити, зафіксувати мить, настрій, колір, рух. Опинитись в маленькій казці великого краєвиду.

Коли: 02 березня 2018 – 31 березня 2018;

Адреса: вул. Валова, 18а;

Інформацію про квитки уточнюйте на місці.

 

Виставка Каріне Морель «Амораль норма» у Феміністичній майстерні

Каріне Морель, студентку коледжу ім. Труша, вигнали з останнього курсу навчання. Однією з причин стала «аморальна поведінка»: ходіння в леопардовій шубі, організація непристойної виставки з оголеними бібліотекарками та ганебний розподіл власного вільного часу.

Основним проявом «аморальності» студентки стало зображення оголеного тіла на холсті. У той самий час, коли у всіх музеях класичного мистецтва велика кількість робіт містить ідентичний зміст.

Так в чому ж різниця? Чи є пряма залежність сприйняття між тим хто тримає пензлик: він чи вона? Здавалось би, що у 2018 році її не мало б бути так само, як і обурення з приводу оголеного тіла в мистецтві.

Окрім провального досвіду спілкування з мистецькою інституцією, авторка має колекцію відмов у позуванні від чоловіків. Доволі звична справа — допомогти другові художнику в проекті, коли потрібна натура. Навпаки ж, коли художниця звертається з аналогічним проханням, то виринають різноманітні відмовки, підозри та «моральні установки».

Що вийшло з проекту дослідження чоловічої тілесності у Каріне можна буде побачити на виставці робіт в Феміністичній майстерні.

Відкриття 8 березня о 18:00;

Коли: 08 березня 2018 – 01 квітня 2018;

Адреса: пл. Ринок, 42;

Вхід вільний.

 

Виставка Петра Гуменюка «Знайомі обличчя» у Мистецькій галереї Гері Боумена

Гуменюк Петро – український митець (маляр, іконописець, графік). Художник Львівського академічного театру імені Леся Курбаса, учасник багатьох мистецьких виставок.

Знання переймав від своїх викладачів І. Остафійчука, В. Ігнатенка, В. Лободи, Д. Довбушинського. Як особистість формувався у львівському мистецькому середовищі. В 1985-1986 рр. працював художником-реставратором у Національному музеї у Львові під керівництвом Віри Свєнцицької. У 1988 став одним із засновників мистецького товариства «Шлях» у Львові. У 1998-2000 створив іконостас українського греко-католицького храму св. Богородиці Триручниці в Таллінні (зокрема, мало поширений в іконографії образ Богородиці Триручниці).

Від 1990-х років і дотепер працює художником у Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса. Восени 2007 року був учасником II Міжнародного симпозіуму зі скульптури з каменя та малярства «Український степ» (Донецьк). Активний учасник експедиції «Дністер» Товариства Лева.

Коли: 20 лютого 2018 – 14 березня 2018;

Адреса: вул. Наливайка, 18;

Вхід вільний.

Інші події: лекції, тренінги,вечірки

Women Play Music у UNDERGROUND

WPM (women play music) – це серія різножанрових вечірок, яка репрезентує жінок в електронній танцювальній музиці. Відсоток жінок у цій індустрії не перевищує 10%. І ці вечірки – про солідарність професіоналок.

Замість підраховувати та нарікати, як радить Star eyes, необхідно підтримувати та створювати жіночі проекти. Цього року в лайн-ані Knappy Kaisernappy, учасниця руху female.pressure – мережі артисток, які грають або продюсують електронну музику, бойкотують фестивалі, в яких не представлені виконавиці.

Коли: 8 березеня, 22:30;

Адреса: вул. Коперніка, 17;

Вартість: 80 грн.

 

Недільна рукодільня у Феміністичній майстерні

Зарпошуємо порефлексувати над темою менструацій та виготовити собі тематичні іграшки. Організатори забезпечать матеріалами та допомогою з техніки пошиття іграшок.

«Письменни_ці та журналіст_ки радісно обговорюють теми сексу, травлення і кровообігу – всі природні процеси, – але менструації ніби не існує», – пише Джені Хемптон.

В рамках проекту «Резиденція солідарності» Феміністична майстерня разом з резиденткою Дарією Ждановою працює над просвітою по темі менструації.

«Ми збираємо наукові матеріали з цієї теми, але важливим є також особистий досвід українок різного віку. Тому ми запрошуємо до розмови про наші власні відчуття, переживання, страхи та сором, пов’язані з темою місячних. А виготовлення іграшок стане емансипативним жестом до подолання власного несприйняття та табуйованості в суспільстві», – говорять організаторки.

Коли: 11 березня, 16:30;

Адреса: Площа Ринок, 42;

Реєстрація за посиланням;

Вартість квитків: 20-50 грн.

 

Розвиток Ораторського Мистецтва у Першій львівській медіатеці

Дане тренування – одне з п'яти занять системи розвитку особистості. Метою є розвиток риторики, масштабного мислення, особистості, сили переконання та впевненості.

«Наша Велика ціль – це ключ до Вашої нової особистості, а Ваша нова особистість – це ключ до Вашого нового успішного, багатого, цікавого, наповненого щастям і любов'ю життя!», – йдеться в анонсі.

Коли: 10 березня, 18:00;

Адреса: вул. Мулярська, 2а;

Реєстрація за посиланням;

Вартість квитків: 50-500 грн.

 

Майстер-клас із писанкарства від Віри Манько у Домі Франка

«З мистецького погляду писанка вражає витонченістю розпису на такій маленькій площині, а також довершеністю композиційних та орнаментальних елементів. На цьому маленькому диві органічно поєднуються різноманітні кольори: чорний, багряно-червоний, золотисто-коричневий, темно-зелений, синій, білий, жовтогарячий та багато інших. Усі вони наділені певним символічним значенням. Кожний регіон України має свої традиції, пов’язані з виготовленням писанок, але скрізь це святкове, огорнене особливою святістю дійство. Без перебільшення можна сказати, що писанка – всесвітньо відома візитівка України!»

Так написала про маленьке художнє диво Віра Манько, член Спілки народних майстрів України, у своїй дослідницькій праці «Українська народна писанка». Ще 2001 року вона видала цю книжку, яка налічувала 465 взірців, а доповнене друге видання уже містить півтори тисячі зразків писанок з різних регіонів України. У пані Віри є і своя доволі велика колекція з трьох тисяч писанок, більшість з яких розписала сама.

Крім того, Віра Манько ще й відома кулінарка, автор, співавтор та упорядник видань «Великодній кошик», «Обряди і страви Святого вечора», «Медове печиво».

Коли: 11 березня, 14:00;

Адреса: вул. Івана Франка, 150-152;

Попередній запис за телефоном: 096-15-84-606.

 

Публічна лекція Чарльза Лендрі у Львові під час Форуму «Креативне місто» у Львівському органному залі

Чарльз Лендрі – автор концепції креативного міста. Його книга «Креативне місто» змінила світ, а його допомога в розробці стратегій змінила такі міста, як Дублін, Амстердам, Ляйпціг, Люблін і ще понад два десятки.

Вже 9 березня, о 17:30 в Органному залі він прочитає лекцію про те, як на основі концепції креативного міста побудувати відповідальну спільноту, яка дбає про кожного мешканця.

Лекція читатиметься англійською мовою зі синхронним перекладом.

Коли: 9 березня, 17:30;

Адреса: вул. Бандери, 8;

Вхід вільний.

 

Тренінг Психологія управління часом, базові техніки тайм-менеджменту у Першій львівській медіатеці

На тренінгу говоритимуть про:

  • чому ми все знаємо, а не робимо ?

  • чому так багато технік, прочитаних в інтернеті, не працює в реальному житті?

  • який зв'язок між продуктивністю, тайм-менеджментом і особистим результатом?

  • як отримати вдвічі більше результату, затрачаючи вдвічі менше часу?

  • лише перевірені техніки та діючі рекомендації

  • і не лише поговоримо, ай випробуємо в практиці

Коли: 11 березня, 13:00;

Адреса: вул. Мулярська, 2а;

Реєстрація за посиланням;

Інформацію щодо квитків уточнюйте на місці.

 

Ольга Поєдинок з лекцією «Чи має людина право на громадянство?» в УКУ

Ольга Поєдинок – кандидатка юридичних наук, адвокатка, докторантка кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т. Шевченка, голова правління Студії сучасного права, голова Комітету з юридичної освітньої політики Асоціації адвокатів України, членкиня правління Центру сімейно-правових досліджень.

Лекція відбудеться у рамках проекту Школи права УКУ «Human Rights: Talks».

Коли: 9 березня, 13:00;

Адреса: вул. Козельницька, 2а;

Реєстрація за посиланням;

Вхід вільний.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!