Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3080 0
Медіа-хаб «Твоє місто» радить, чим зайнятися у Львові під час найближчих вихідних.
фото: plus.google.com

фото: plus.google.com

Театр

Прем’єра вистави «Королева краси» у театрі Леся Курбаса

Вистава «Королева краси» Мартіна МакДонаха в постановці Ігоря Задніпряного і сценографії Володимира Стецьковича.

Коли: 26 травня 2018, 19:00

Адреса: вул. Леся Курбаса, 3

Придбати квитки можна за посиланням.

Вистава «Лікар Айболить» у Львівському академічному театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки»

Вистава вчить не боятись лікарів і бачити в них добрих помічників і друзів, виконувати їхні поради,

любити і допомагати тваринам. Вистава весела, музична, добре сприймається глядачами і не залишає їх байдужими. Дитина отримує урок педагогіки, навчається доброзичливості і дружбі.

Cценічна версія Олега Новохацького, за п’єсою Анатолія Оселедчика (за мотивами казки Корнія

Чуковського).

Коли: 26 травня 2018, 12:00, 14:00

Адреса: вул. Фредра, 6

Вартість квитків: 45 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Вистава «Еклезіаст» у Львівському академічному театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки»

…поки не пірветься срібна нитка, і не зломиться кругла посудина з золота, і при джерелі не розіб’ється глек, і не зламається коло, й не руне в криницю…

(Екклезіяст 12:6)

Коли: 26 травня 2018, 19:00

Адреса: вул. Фредра, 6

Вартість квитків: 60 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Вистава «Раптом минулого літа» у Львівському академічному театрі ім. Леся Курбаса

П’єса «Раптом минулого літа» чи не найбільш радикальний текст Теннессі Вільямса. Режисер вистави, американець Ніл Флекмен, зміщує акцент з психологічного автопортрету драматурга, на постать Кетрін Голлі, прототипом якої є сестра автора. Тендітна дівчина, яку одні хочуть використати, а інші просто ліквідувати, цілковито позбавлена свободи і прав та має лише один спосіб зберегти те, що їй залишили від життя – збрехати. Але тільки сказавши правду вона може утвердити себе.

Коли: 27 травня 2018, 19:00

Адреса: вул. Леся Курбаса, 3

Вартість квитків: 80-150 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Музика

Концерт DZIDZIO на стадіоні «Арена Львів»

DZIDZIO представляє всеукраїнський стадіонний мега-тур Super-Puper. Спеціально для туру розробляється оригінальні постановки номерів з використанням сучасних технологій. Глядачі поринуть у атмосферу живого шоу, яке можна не тільки почути і побачити, але і мати повне відчуття присутності, оскільки всім відомо, що концерти DZIDZIO мають велику позитивну енергетику.

Коли: 26 травня 2018, 19:00

Адреса: вул. Стрийська, 199

Вартість квитків: 190-490 грн

Концерт «Нас єднає пісня» у Львівській обласній філармонії

19 травня для Україна відзначатиме День Європи. А 20 травня, у неділю, ми запрошуємо вас до Львівської обласної філармонії на пісенний вечір до цього свята, який відбудеться на камерній сцені. Чому День вропи особливий для українців? Вікова дотичність до європейської культури міцно укорінилася і в Україні. І справа тут не в тому, що географічно ми є центром Європи. Відзначення цього свята в Україні – це важливий крок у зміцненні самоідентифікації як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Заходу. На свято запрошують солісти філармонії: Маріанна Лаба та Ірина Стефанко, Наталія Грановська й Василь Понайда, Назар Тацишин та Михайло Гриньо. Блискучі вокалісти й вечір "Нас єднає пісня" - це лише маленька крапля того, що нас єднає із Європою як історично, так і у наших сьогоденних прагненнях.

Коли: 20 травня 2018, 18:00

Адреса: вул. Чайковського, 7

Вартість квитків: 30 грн

Придбати квитки можна за посиланням

Концерт за участі Мідорі Гото у Будинку органної та камерної музики

Скрипкова легенда Мідорі Гото дасть два концерти у Львові! Мідорі – феноменальний приклад того, як зірка вундеркінда не тільки не згасла з часом, а щороку світить усе яскравіше. Мідорі почала грати на скрипці у три роки, в 11 підкорила Нью-Йоркську філармонію і уже більше 35 років їй аплодують стоячи найпрестижніші сцени світу. Хто бачив хоч раз щиру, емоційну, досконалу гру мініатюрної японки, той не забуде цього ніколи.

Львів’янин Орест Смовж – один із найвіртуозніших українських скрипалів, який, до того ж, активно пропагує класичну музику в Україні і за її межами: співзасновник фестивалю Музичні вечори у Дзендзелівці (концерти класичної музики в селі) та агенції Collegium Musicum, навчався у Сінгапурі, лауреат престижних конкурсів.

Ukrainian Festival Orchestra – український фестивальний оркестр зі Львова, який виріс із

камерного оркестру Collegium Musicum, і вже співпрацював з музикантами зі світовим ім’ям: Корі Церовшеком, Ноа Бендінксом-Белґлі, Семюелем Берто та ін.

Коли: 26 травня 2018, 19:00

Адреса: вул. Бандери, 8

Вартість квитків: 50 - 300 грн

Придбати квитки можна за посиланням

Кіно

Фільм «Соло: Зорянi вiйни. Iсторiя» у Кінопалаці ім. Довженка

У далекій-далекій галактиці, напевно, усі чули про легендарного тисячолітнього "Сокола". Вніс його в історію всесвіту не хто інший, як найспритніший і найшвидший контрабандист на просторах космосу Хан Соло разом зі своїм постійним супутником і помічником Чуї. Їхнє життя повне пригод й авантюр, адже друзі нерідко заглядають у найтемніші та найнебезпечніші місця галактики. На своєму шляху Хану Соло зустрілося і ще зустрінеться чимало людей, але не останнє місце серед них займає відмінний картковий шулер Лендо Капріссіан. Із цього починається історія людини, яка зробить свій внесок у історію галактики.

Коли: 26 травня, 12:10, 16:30, 19:00

Адреса: проспект Червоної Калини, 81

Вартість квитків: 50, 60. 70 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Мультфільм «Леонардо: Місія Мона Ліза» у кінотеатрі «Копернік»

Винахідник, художник, та й просто геній – усе це про хлопчика Лео, а прізвище його да Вінчі. У нього є дуже багато неймовірних ідей, які хочеться втілити в життя. Не всі з них виходять хорошими, але Лео ніколи не здається та намагається знову і знову. Допомагає да Вінчі в усіх його починаннях найкращий друг Лоренцо. Хлопець готовий разом розділяти як успіхи, так і невдачі з Лео. А ще да Вінчі сподобалася одна дівчинка. Чи Мона, чи Ліза. Він дуже хотів її намалювати, а це від художника величезний знак. Але ось одного разу будинок дівчинки згорів, і вона залишилася ні з чим. У той же час хлопці дізнаються про загадковий скарб, який майже неможливо відшукати. Але Лео з Лорецно готові піти на все, щоб допомогти Мона Лізі.

Коли: 26 травня 2018, 15:30

Адреса: вул. Коперника, 9

Вартість квитків: 40-80 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Виставки

Арт-проект «Трансгресія» у Культурно-мистецькому центрі «Дзиґа»

Проект «Трансгресія» – це презентація творів викладачів кафедри Інтермедійної пластики з факультету образотворчого мистецтва Університету Міколая Коперника в Торуні (Польща). До участі у виставці також запрошено групу студентів, які долучаються до занять на напрямках «медіа-мистецтво» та «візуальна освіта». Всі твори повстали внаслідок теми, зазначеної в назві експозиції.

Ідея виставки стосується поняття трансгресії як тенденції розвитку в різних вимірах, включаючи самореалізацію себе, завдяки якій ми можемо вийти за межі наших власних можливостей розвитку – духовного та емоційного. Трансгресія також є тенденцією пізнання нових явищ, інформації про світ чи людину. Таким чином, ми можемо розуміти це як взаємопроникнення різних переживань і досвіду, що змушує художника переходити власні досі існуючі межі.

Учасники виставки:

викладачі кафедри Інтермедійної пластики Університету Міколая Коперника в Торуні (Польща): д-р Дорота Хілінська, д-р Йоанна Холасцінська, д-р габ. Вітольд Юркевич, д-р габ. Анна Коля, проф. Мар’ян Стемпак, д-р Томаш Влажьляк та студенти: Маґда Ґурська, Ольґа Ґрибович, Каспер Хейн, Даніель Леван, Давід Левандовський, Аліна Сметана.

Коли: 11 травня 2018-03 червня 2018

Адреса: вул. Вірменська, 35

Вхід вільний.

Виставка «beach sequence // пляжна послідовність» Кирило Коваленко у Мистецькій галереї Гері Боумена

Кирило Коваленко – український фотограф, учасник численних виставок в нашій країні і за її межами. Серія кримських пляжів Кирила Коваленка експонувалась в колективних виставках, була відзначена в багатьох виданнях і конкурсах. Тоді автор цього проекту вже переїхав до Львова після відомих подій на півострові. Але продовжив працювати і розвиватись в візуальному мистецтві.

Народився 30 грудня в 1986 році в м. Помічна, Кіровоградської області, Україна. До 2015 року проживав в Криму. З 2015 року мешкає у Львові. Входить до асоціації Українських Альтернативних Фотографів (УФА) з червня 2013 року.

Коли: 22 травня 2018 - 22 червня 2018

Адреса: вул. Наливайка, 18

Виставка Ольги Шишунової Beer is Art у Коктейль-бар Dr. Ink

Beer is Art! – виставка картин, написаних виключно пивом без додавання жодних інших барвників та фарб. Запрошує Ольга Шишунова – львівська художниця, яка створює полотна у стилі foodart. Засновниця проекту «Тепле мистецтво».

Коли: 29 квітня 2018 - 31 травня 2018

Адреса: вул. Яна Жижки, 7

Виставка сучасного українського живопису з колекції Андрія Супруненка у Львівській національній галереї мистецтв ім. Бориса Возницького

Живопис та графіка Олега Тістола, Влади Ралко, Володимира Буднікова та Павла Макова. Задум експозиції полягає у представленні безкомпромісного сучасного мистецтва, що зможе поєднати пам’ять про минуле з рухом у майбутнє.

Андрій Супруненко – архітектор, колекціонер, куратор. Згідно рейтингів видань Forbes Україна та ArtUkraine його збірка входить до десятки кращих колекцій сучасного українського мистецтва.

Художники, що становлять ядро колекції Андрія Супруненка, вже давно стали класиками – так само, як класикою українського сучасного мистецтва стали представлені тут роботи.

Картини Олега Тістола початку нульових з циклу «Національна географія» – етапні для свого часу, також стали частиною історії. Оспівування краси національного стереотипу – творче кредо митця.

Павло Маков у всіх своїх проектах створює замкнутий символічний світ утопії, втраченого раю, дантового Paradiso perduto. В рай закрадається архетипічна фігура воїна-руйнівника – знак мілітаризованої свідомості часу…

Роботи Влади Ралко у стилістиці нео-авнгарду, нео-примітиву з чітко окресленими площинами локального кольору, виглядають незвично з урахуванням її сучасної, більш експресивної, манери.

Ієрогліфічні пейзажі Володимира Буднікова насичені енергією яскравих колірних фонів. Натхненний, експресивний, багатомірний живописний стиль, притаманний художникові, артистизм цього стилю створюють відчуття розкутості, насолоди, єдиного духовного запалу.

Коли: 12 квітня 2018 - 24 червня 2018

Адреса: вул. Стефаника, 3

Інші події: лекції, тренінги, вечірки

Міжнародний фестиваль креативних індустрій NWE у !FESTrepublic

Фестиваль креативних індустрій у форматі арт-шоу (діодне, музичне, піротехнічне, циркове). Також в рамках події функціонуватимуть: візуальна експозиція (інсталяції та картини митців), три сцени електронної музики, відбуватимуться кінопокази, театральні вистави, лекції, воркшопи, перформанси, інтерактиви з доповненою та віртуальною реальностями.

У програмі фестивалю:

1. Сучасна візуальна експозиція (інсталяції, живопис, графіка, скульптура, відео-арт). Поєднання мистецтва з інноваційними технологіями, інтерактивні інсталяції, VR, AR та мистецтво. Арт-Шоу “10 Метрів Твоїх Можливостей” в форматі Live Show від Максима Скворцова. Перформанс від американського скульптора Leland Beaty;

2. Музика: три сцени електронної музики різних напрямів та сцена для молодих гуртів. Серед учасників: Summer of Haze (засновник жанру weedwave, а також один з перших російських виконавців у жанрі witch-house), всесвітньо відомий оркестр INSO-Львів (учасники ALFA JAZZ FEST, які знані своєю співпрацею з музикантами і деригентами світового масштабу. «Тиха вечірка» на терасі;

3. Перші в Україні міжнародні Beatbox змагання з воркшопами від суддів та спеціальною шоу-програмою за участі МС Big Bro – півфіналіста шоу «Україна має талант» (найкращий бітбоксер України);

4. Шоу-програма: «NovaЯ» – єдина у світі оперна діва, яка грає на музичному інструменті майбутнього (лазерній арфі). Light Balerinas – сучасний балет з яскравим світлодіодним шоу, яке побачила майже уся Європа. Відривне барабане шоу від Garage Drum Show. Шоу повітряних гімнасток Duo Eos та багато інших елементів програми, які будуть сюрпризом для відвідувачів;

5. Лекції, дискусії та публічні інтерв’ю на тематику сучасного мистецтва, культури, дизайну, архітектури, кіновиробництва, фотографії, анімації тощо;

6. Театральна арт колаборація «Щасливці» з перформансами «UP!» та «Ініціація»;

7. Театр “Domus” з виставою «Ескоріал» за Мішелем де Гельдероде

8. «NWE Market» – виставка-продаж товарів українських виробників;

9. Тематичні кінопокази;

10. Літературний батл ;

11. Смачний food court;

Під час фестивалю можна буде придбати роботи митців, які експонуватимуться у виставковій залі.

Об’єднання різних напрямків мистецтва в одному просторі дозволить кожному побачити та почути те, що цікаво саме йому.

Вхід для дітей до 6-ти років вхід безкоштовний Для дітей 6-12 років вхід в будь який день – 50 грн

Коли: 25 травня 2018 - 27 травня 2018, 20:00

Вартість квитків: 100 - 250 грн

Адреса: вул. Старознесенська, 24-26

Квитки можна придбати за посиланням

Фестиваль єврейської музики «LvivKlezFest-2018» на стадіоні «Арена Львів»

Цьогоріч гасло фестивалю єврейської музики: «70 років Держави Ізраїль святкують X LvivKlezFest та місто Лева!». Програма фестивалю різноманітна, і включає в себе виставки («Євреі – народ Книги», «70 сторінок історії Ізраїлю в портретах» та «Шляхи Єрусалиму» ізраїльського художника Адріана Жудро), театральну виставу («Гетто. Театр на межі життя та смерті»), квест «Єврейські таємниці міста Лева», дитяче свято «Цигеле-мигеле», майстер-класи з єврейських та сучасних ізраїльських танців, творчі зустрічі та концерти різних форматів.

Дізнатися про історію єврейського кварталу міста Львова можна буде на екскурсіях з професійними гідами українською та англійською мовами. Фіналом фестивалю буде грандіозний Гала-концерт світових зірок клезмерської музики у самому центрі Львова.

Вже 10 років поспіль (2009 – 2018 рр.) фестиваль сприяє відродженню єврейської культури та розвитку української галицької мультикультурної столиці. Він став модним й популярним брендом, та привернув до нашого міста туристів та клезмерських музикантів зі всього світу.

На свій ювілей LvivKlezFest зустрічає EUROPEAN JEWISH CHOIR FESTIVAL – європейський фестиваль єврейських хорів, який кожного року змінює місто проведення. Цю престижну естафету Львів приймає від Відня, Риму, Лондону, Санкт-Петербургу.

Тож крім виступів клезмерських музикантів з різних країн наша публіка зможе насолодитися творчістю Лондонського The Zemel Choir, Римського CORO HA-KOL, Віденьського Vienna Jewish Choir та унікального Віденського клезмерського симфонічного оркестру Wiener Klezmer Orchester як на окремих концертах, так і на гала-концерті, у якому також візьмуть участь:

– Одна з найвідоміших сучасних виконавиць пісень на ідиш «Vira Lozіnsky & friends» (Ізраїль)

– Гурт Klezmafour (Польща)

– Preßburger Klezmer Band (Словаччина)

– Гурт «RAZOM» Одеса-Резекне Клезмер (Україна-Латвія) та Аліна Івах

– Гурт «Gefilte Drive» (Ізраїль – Естонія)

– «Konsonans Retro» Ukrainian World Village Brass (м. Кодима, Україна)

– Оркестр під керівництвом Лева Фельдмана (м.Чернівці, Україна)

– Геннадій Фомін та Юрій Хаінсон (м. Харків, Україна)

– Гурт «Варнічкес» (м. Львів, Україна)

Коли: 15 травня 2018 - 10 червня 2018

Адреса: різні локації міста

Вартість квитків: 0-750 грн

Майстер-клас «Альтернативний ресайклінг» у Першій львівській медіатеці

Учасники майстер-класу навчаться виготовляти пуфи та дощовики з використаних банерів та кульків.

Чим ми будемо наповнювати пуфи?

Як будемо кроїти поліетилен?

Це Ви дізнаєтесь на майстер-класі.

Коли: 26 травня 2018, 16:00

Адреса: вул. Мулярська, 2а

Простір музики і руху «Небу-ХАЙ!» 2018 у с. Березина

Більше двадцяти авторських та драйвових конкурсів – ось рецепт активного квесту «Скарби Скарбека». Кожен може на собі «пережити» – бої в грязюці, сумо, купини, вільне падіння, мотузковий парк, скелелазіння, пейнтбол, біг-болл, боулінг, каякінг, решето, слеклайн, слизька гірка, слизький футбол, тир, ніндзя та інші.

Спортивний квест «Скарби Скарбека» діятиме впродовж двох днів – у суботу та неділю (26-27 травня)

Правила гри прості і веселі: завдання для учасників спробувати себе у кожному такому конкурсі Фестивалю «Небу-ХАЙ!». Мета організаторів – щоб кожен відпочив на повну, отримав заряд енергії та адреналіну!

Увечері усіх фестивальників розважатимуть гурти OtVinta!, PIANO, Holly Loud та Bugs&Bunny.

Також увечері для фестивальників кіно-сюрприз під зоряним небом від Олега Яськіва – Директора Центру Шептицького, куратора Кіноклубу.

Впродовж вихідних на Фестивалі працюють зони:

Спортивна: бої в грязюці, сумо, купини, вільне падіння, мотузковий парк, скелелазіння, пейнтбол, біг-болл, боулінг, каякінг, решето, слеклайн, слизька гірка, слизький футбол, тир, ніндзя, зникаріус та інші.

Творча: різьблення скульптур з дерева. Майстер-класи від скульпторів, гончарів, митців, екологів. Музичні «ватри».

Дитяча: облаштовано спортивно-ігрову зону для наймолодших учасників.

Інтелектуальна: настільні ігри, шашковий турнір, «учительська» – виступи потужних спікерів у форматі TEDx.

Активні забави відбуватимуться з 12:00 до 18:00 щодня. Зазначимо, що територія фестивалю вільна від алкоголю.

Увесь прибуток з продажу квитків організатори скерують на побудову соціальної спортивної школи у с. Березина, яку почали створювати на місці зруйнованої насосної станції . Сюди, завдяки старанням турклубу «Манівці» проведено електрику та водопостачання, очищено і вирівняно територію, налагоджено сортування і вивіз сміття, облаштовано складські приміщення. Працює охорона.

Саме тут місцевих хлопців і навчають кануполо та каякінгу, у планах створити ще секції боротьби та скелелазіння.За рік тренувань у спортшколі, спортсмени секції кануполо досягли підвищення спортивних розрядів з водного туризму, а також здобули абсолютну перемогу (1 місце) на Кубку України кануполо у 2017 році.

Довідково:

Турклуб «Манівці» – це громадська організація, створена у 2003 році. Основна мета – це популяризація здорового способу життя, активного відпочинку, спорту та туризму. Щороку Клуб проводить близько 20 великих соціальних заходів, учасниками яких стають близько 4500 осіб.

Коли: 25 травня 2018 - 27 травня 2018

Адреса: с. Березина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!