Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4674 0
Медіа-хаб «Твоє місто» радить, чим зайнятися у Львові у найближчі вихідні.
фото: plus.google.com

фото: plus.google.com

Театр

Вистава «Боженька» у Театрі Лесі

Ця вистава – про політичні маніпуляції та спекуляції на релігійних почуттях. Ось тільки дія перенесена в ліс і розгортається серед звірят. Але ніщо людське їм не чуже: домінування та експлуатація, анархізм, сексуальні субкультури, квазірелігійні переконання, численні страхи.

Страх іншості, страх правди, страх пізнання, страх бути собою, страх любити. Страх змушує ховатись. Страх змушує мовчати. Однак, найкраща зброя проти страху – це сміх.

Вартість квитків: 80-150 грн, придбати квитки можна за посиланням.

Коли: 17 червня, 19:00

Адреса: вул. Городоцька, 36

Прем’єра вистави Перед заходом сонця у театрі ім. Заньковецької

Кожна сім’я приховує безліч таємниць, і п’єса Герхарда Гауптмана «Перед заходом сонця» є доказом цим слів. Її події відбуваються в особняку сімдесятирічного Маттіаса Клаузена, який святкує ювілей. У помешканні безліч гостей та гучне святкування. Ювіляр нещодавно втратив дружину, тож діти намагаються дбати про його здоров’я, опікуються його самопочуттям.

Проте за деякий час з’являються чутки, що їхній батько симпатизує 18-річній дівчині. Він не просто запрошує її на обід, чим обурює своїх дітей, а й купує їй коштовності та замок в Швейцарії. Відтак доньки та зяті намагаються визнати батька не при своєму розумі та призначити йому опікуна. Противиться цьому задуму лише син. Якою виявиться сімейна таємниця цієї родини і чи справді кожен із нас наприкінці життя отримає те, на що заслуговує?

Вартість квитків: 60-200 грн, придбати квитки можна за посиланням.

Коли: 17 червня, 18:00

Адреса: вулиця Лесі Українки, 1

Музика

Концерт пам'яті Олександра Слободяника у Львівській філармонії

Непересічний концерт – музиканти найвищого рівня об’єднаються для того, аби віддати данину пам’яті піаністу-віртуозу, що прославив Україну на весь світ – Олександру Слободянику.

Виконують:

  • Соліст – Олександр Слободяник (молодший) – фортепіано
  • Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії
  • Тарас Криса – диригент

Програма концерту

  • М. Колесса. «Українська сюїта»
  • С. Рахманінов. Рапсодія на тему Паганіні
  • Е. Елгар «Енігма – варіації»

 

Вартість квитків: 80-150 грн, купити квитки можна за посиланням

Коли: 17 червня 2018, 18:00

Адреса: вул. Чайковського, 7

Концерт «Чакони та пасакалії» у Будинку органної та камерної музики

Солістка Львівського органного залу Надія Величко зіграє сольний концерт із найпопулярніших творів, написаних для «короля музичних інструментів».

Концерт почнеться з Баха і його безсмертної Токати і фуги ре мінор, продовжить його Соната Соль Мажор священика-музиканта Падре Давіде, слухач перенесеться у надзвичайно насичене для органістів XIX століття з «Весільним маршем» Мендельсона, Прелюдією, фугою і варіацією «неземного» Сезара Франка та іншими творами. А завершиться вечір найвідомішою токатою Шарля-Марі Відора, яка звучала на весіллі принца Вільяма та Кейт Мідлтон.

Вартість квитків: 50 - 120 грн, придбати квитки можна за посиланням

Коли: 16 червня, 19:00

Адреса: вул. Бандери, 8

Кіно

Фільм Світ Юрського періоду 2 у кінотеатрі Multiplex/Viktoria Gardens

Повернення улюблених персонажів і динозаврів - разом з новими породами, більш вражаючими і жахливими, ніж будь-коли раніше. Фільм призначений до виходу на екрани через 25 років після прем'єри фільму «Парк Юрського періоду» 1993 р. Стівена Спілберга.

Коли: 16 та 17 червня протягом дня.

Адреса: вул. Кульпарківська, 226а

Вартість квитків: від 50 грн, придбати квитки можна за посиланням.

Фільм Суперсімейка 2 у кінотеатрі Планета кіно/Forum Lviv

Після 12 років очікування студія Pixar презентує продовження однойменного мультфільму, який у 2004 році здобув дві премії «Оскар» як кращий анімаційний фільм і за кращий монтаж звуку.

Світ досі не готовий прийняти супергероїв, проте роботи для них не поменшало. Увага журналістів прикута до родини з надзвичайними здібностями. Несподівано для голови сімейства, місіс Неймовірна, знана також як Еластика, значно більше цікава і пресі, і людям. А поки матуся рятує світ від халеп, супертатко увесь свій хист використовує для виховання супердітей.

Вартість квитків: від 140 грн, придбати квитки можна за посиланням.

Коли: 16 та 17 червня протягом дня

Адреса: вул. Під Дубом, 7Б

Виставки

Виставка «Реліквії єврейського світу Галичини» у Музеї етнографії та художнього промислу

Виставка з фондів Музею етнографії та художнього промислу «Реліквії єврейського світу Галичини», присвячена 85-й річниці Виставки єврейського художнього промислу. Її було розгорнуто у залах Міського промислового музею у Львові в березні 1933 р., де представили пам’ятки як із приватних колекцій, так і з синагог Галичини.

Ця виставка сформувала у суспільстві розуміння необхідності створення Єврейського музею, який урочисто відкрили роком пізніше. У 1939 році музей ліквідовали, а в лютому 1940 році його збірку передали Музею художнього промислу.

Із початком Другої світової війни під загрозою знищення опиняється колекція Максиміліана Ґольдштейна, яку, заради збереження, Ґольдштейн передає у липні 1941 р. цьому ж музею як депозит. Таким чином у Музеї художнього промислу сформувалася найбільша і найякісніша на той час колекція юдаїки, яку після в 1951 р. успадкував Державний музей етнографії та художнього промислу АН УРСР.

Експозиція виставки «Реліквії єврейського світу Галичини» розгорнута у 5-ти музейних залах. Представлені експонати відображають сакральну атмосферу синагоги, річний цикл релігійних єврейських свят, вироби різних ремесел. Окремі зали присвячені відомому колекціонеру єврейських старожитностей Максиміліану Ґольдштейну і його колекціям екслібрисів, витинанок і графіки. Частину пам’яток свого часу було репрезентовано на виставці 1933 року, але більшість експонатів показано вперше.

Проект відбувся за фінансової підтримки Всеукраїнського благодійного єврейського фонду Хесед-Ар’є та Центру єврейських студій Університету Норсвестерн ім. Родини Краунів.

Виставка триватиме до 20 грудня.

Адреса: просп. Свободи, 15

Виставка «beach sequence // пляжна послідовність» Кирило Коваленко у Мистецькій галереї Гері Боумена

Кирило Коваленко – український фотограф, учасник численних виставок в нашій країні і за її межами. Серія кримських пляжів Кирила Коваленка експонувалась в колективних виставках, була відзначена в багатьох виданнях і конкурсах. Тоді автор цього проекту вже переїхав до Львова після відомих подій на півострові. Але продовжив працювати і розвиватись в візуальному мистецтві.

Народився 30 грудня в 1986 році в м. Помічна, Кіровоградської області, Україна. До 2015 року проживав в Криму. З 2015 року мешкає у Львові. Входить до асоціації Українських Альтернативних Фотографів (УФА) з червня 2013 року.

Виставка триватиме до 22 червня.

Адреса: вул. Наливайка, 18

Виставка сучасного українського живопису з колекції Андрія Супруненка у Львівській національній галереї мистецтв ім. Бориса Возницького

Згідно рейтингів видань Forbes Україна та ArtUkraine колекція архітектора та куратора Андрія Супруненка входить до десятки кращих колекцій сучасного українського мистецтва. Виставка включає живопис та графіку Олега Тістола, Влади Ралко, Володимира Буднікова та Павла Макова. Задум експозиції полягає у представленні безкомпромісного сучасного мистецтва, що зможе поєднати пам’ять про минуле з рухом у майбутнє.

Художники, що становлять ядро колекції Андрія Супруненка, вже давно стали класиками – так само, як класикою українського сучасного мистецтва стали представлені тут роботи.
 
Виставка триватиме до 24 червня
 
Адреса: вул. Стефаника, 3

Інші події: лекції, тренінги, вечірки

Музейна школа естампа у відділі НМЛ ім. Андрея Шептицького

Мрієте створити власний естамп, освоїти одну із технік друкованої графіки чи, можливо, прагнете вдосконалити вже набуті вміння? Надихаючись творами, представленими у постійній експозиції музею, ви зануритесь в атмосферу пізнання таємниць розмаїтих графічних технік та поекспериментуєте із ними.

Протягом п’яти зустрічей в Графічній майстерні музею учасники ознайомляться із основними техніками станкової графіки:

лінорит, офорт, суха голка, дереворит, монотипія та літографія та неодмінно навчитесь створювати власні естампи.

Коли: 16 червня, 13:00

Вартість квитків: 100 грн, придбати квитки можна на місці.

Адреса: вул. Драгоманова, 42

Соціально-спортивний проект Lviv Yoga Challenge у парку Франка

Сила, рішучість, витривалість, енергійність, гнучкість, ясне мислення та гарне самопочуття – це результати занять хатха-йогою та медитацією, які можна відчути вже через декілька занять. Переконатись в цьому можна буде щоранку в парку ім. І. Франка з 8:00 до 9:00.

Практика буде корисною для всіх, дітей дорослих та людей літнього віку. Спеціально розроблений комплекс вправ не потребує особливої фізичної підготовки та підходить для більшості людей.

З собою потрібно взяти килимок та зручний одяг.

На випадок дощу – заняття відбуватиметься на Дудаєва, 14 (бічна прос. Шевченка) в приміщенні студії йоги та медитації Mantra House.

Коли: Заняття відбуваються щодня до 22 червня

Адреса: парк Франка

Презентація Харківської школи архітектури. Лекція засновника Олега Дроздова у бібліотеці УКУ

Лекція архітектора Олега Дроздова. Презентація освітніх програм Харківської школи архітектури.

Що таке Харківська школа архітектури? Це нова вища архітектурна освіта, яка спрямована на створення прогресивних підходів до навчання студентів, а також роботу із актуальними викликами сучасності.

На презентації представники школи:

  • розкажуть, як влаштований сучасний освітній простір ХША
  • ознайомлять з навчальною програмою, результатами навчання та можливостями для майбутніх студентів
  • розкажуть які іноземні та українські тьютори будуть викладати в ХША
  • дадуть відповіді на питання щодо вступу та стипендіальні можливості
  • обговорять важливість архітектурної освіти для розвитку українських міст

Метою ХША є підготування майбутнє покоління професійних відповідальних архітекторів та урбаністів, які реалізують просторові зміни в Україні та створюватимуть якісне середовище з акцентом на сучасні технологічні рішення, виклики суспільства та нові ідеї.

Захід буде цікавим для учнів випускних класів чи коледжу, що в роздумах щодо вибору професії чи ВНЗ, студентам-архітекторам, батькам абітурієнтів, що задумуються про освіту своїх дітей в сфері архітектури та урбанізму.

Вартість квитків: безкоштовно за умови реєстрації

Коли: 17 червня, 14:00

Адреса: вул. Стрийська, 29 / вул. Козельницька, 4


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!