Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3279 0
Головні події, що відбудуться в місті 7 та 8 липня
фото: www.epravda.com.uа

фото: www.epravda.com.uа

Театр

Вистава «Дуже проста історія» у Шевченківському гаю

«Дуже проста історія» Марії Ладо – це трагікомедія сучасного суспільства. Закохана до безтями пара Дарина і Олексій зіштовхується з непорозумінням батьків – здавалося, що така історія проста і стара як світ. Проте, не все так легко на перший погляд. У стосунки закоханих втручається інше світобачення, і кохання молодої пари розглядається через дві призми. Проте, що саме є тією другою рушійною силою?

Квитки коштують 50 грн, купити їх можна онлайн.

Коли: 7 липня, субота, 15:00

Адреса:  Музей народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького, вул. Чернеча гора, 1.

 

Фольк-опера-балет «Коли цвіте папороть»

«Тут немає векторного сюжету, звичних для опер арій, дуетів. Натомість твір будується як величезна мозаїка, у якій за принципом контрасту поєднуються сцени, замальовки, епізоди. Все це – відбиток мозаїчності мислення ХХ сторіччя, дивним чином поєднаний із принципом поетичного кінематографа».

Композитор – Євген Станкович.

Коли: 7 липня, субота, 18:00

Адреса: Львівський театр опери та балету, просп. Свободи, 28

Музика

Концерт органної музики «Музика Баха»

Йоганн Себастьян Бах був надзвичайно скромною людиною. Він запевняв, що для того, аби досягти його рівня музичної майстерності, потрібно просто наполегливо робити свою справу. «Всім, що я можу, знаю і творю, я завдячую лише Господові, тому і життя своє я присвятив возвеличенню його імені своєю музикою», – казав Бах.

А найкращим засобом для спілкування з Богом композитор вважав орган. Солістка Органного залу Олена Мацелюх представить свою програму з творів Йоганна Себастьяна: «Аве Марія», хорал, що звучав у «Солярісі» Тарковського – «До Тебе взиваю, Господи», сольмажорний концерт у трьох частинах, Токата і фуга ре мінор.

Квитки можна придбати у касах Органного залу або онлайн.

Коли: 7 липня, субота, 19:00

Адреса: Львівський органний зал, вул. Степана Бандери, 8.

 

Концерт-відпочинок з фортепіанною музикою

Концерт для душі: молодий львівський піаніст Дмитро Микитин виконає твори японських, угорських та українських композиторів, які на годину віднесуть слухачів у світ мрій.
Квитки можна придбати у касах Органного залу або онлайн.

Коли: 8 липня, неділя, 16:00

Адреса: Львівський органний зал, вул. Степана Бандери

Кіно

«Людина-мураха та Оса» 

Головна прем'єра цього тижня - фантастичний бойовик «Людина-мураха та Оса», який є продовженням історії про Людину-мураху з Кінематографічного всесвіту Marvel.

Після подій, показаних у фільмі «Перший Месник: Протистояння», Скотт Ленг (Пол Радд) намагається балансувати між обов’язками батька та відповідальністю, покладеною на нього як на супергероя. Він отримує нове завдання, яке має виконати спільно з Хоуп ван Дайн (Еванджелін Лілі), яка вдягне костюм Оси. Якщо все пройде успішно, то їхня місія проллє світло на важливі події, що сталися у минулому.

Виставки

Виставка «Свій/Чужий» у Дзизі

Проект Романа Мініна «СВІЙ/ ЧУЖИЙ» – це демонстрація ескізів у жанрі сучасного монументально-декоративного мистецтва. Традиційна його складова – пропаганда державної ідеології. Будь-яка ідеологія має власну стратегію розвитку і відповідну систему розпізнавання ворога: поділ на «свій-чужий». Але, оскільки, ми живемо вже не за часів диктату нещадної цензури, то й не може взагалі бути якоїсь «єдиної думки», єдиного «безпомилкового» критерію і незаперечних, загальнообов’язкових оцінок та суджень.

Тема виставки резонує з радикальними настроями суспільства, але не провокує на гнітючі марні дискусії, всілякі радикальні дії і взагалі крайнощі в оцінках та їх висловлюваннях. У житті художника образ «чужого» формувала сама географія, його створювали всі прожиті роки й сам соціальний контекст – побутове середовище.

Вхід вільний.

Виставка триватиме до 22 липня

Адреса: «Дзиґа», вул. Вірменська, 35

Виставка плакатів «Дивися. Знайомся. Пишайся!»

Ця виставка – частина інформаційного проекту #Гордість_міста, який покликаний висвітлювати досягнення видатних львів’ян. Впродовж останніх двох років ці плакати можна було побачити на вулицях міста, тепер же їх всі зібрали у бібліотеці.

Проект запрошує до знайомства з шістьма видатними львів’янами:
1. Стефан Банах (1892–1945) – геній-самоук, всесвітньовідомий математик, батько функціонального аналізу, засновник Львівської математичної школи.
2. Богдан-Ігор Антонич (1909–1937) – поет-містик, прозаїк, перекладач, літературознавець, а ще маляр, скрипаль і композитор.
3. Луція Фрей (1889–1942?) – одна з перших жінок-неврологів Європи.
4. Казімєж Міхаловський (1901–1981) – археолог, єгиптолог, основоположник науки нубіології.
5. Олена Кульчицька (1877–1967) – видатна художниця, талановитий графік, педагог, дослідниця українського народного мистецтва.
6. Карел Боублік (1868–1925) – талановитий львівський архітектор чеського походження.

Виставка триватиме до 15 липня.

Адреса: наукова бібліотека ЛНМУ, вул. Січових Стрільців 6.

Інші події: лекції, тренінги, вечірки

Місяць авторських читань

У Львові розпочався транскордонний літературний фестиваль, що триватиме до кінця липня. Щодня у Дзизі можна буде зустрітись із письменниками з Туреччини, Польщі, Чехії, Словаччини. 

Tvoemisto.tv підготувало детальну програму фестивалю. 

Початок о 19:00.

Адреса: Дзиґа, вул. Вірменська, 35.

 

Лекція про сучасне мистецтво «Форма та зміст»

На лекції ви дізнаєтесь про механізми сприйняття та аналізу сучасного мистецтва, про сучасні філософські концепції другої половини ХХ століття, а саме про необхідні інструменти для розвитку критичного мислення, формування свого ставлення до сучасного мистецтва (напрямків та процесів або окремих творів та авторів). 

Вхід вільний за реєстрацією.

Коли: 7 липня, субота, 13:00

Адреса: Jam Factory Infopoint, вул. Механічна 1 (прибудова до Фабрики Повидла, вул. Б.Хмельницького 124)

 

Американський футбол. Lions vs Stallions

Львівські «Леви» проведуть першу домашню гру цього сезону проти київської команди Stallions.

Вхід на подію – 20 грн. Квитки можна придбати онлайн або на вході перед грою. Всі гроші, виручені від продажу квитків, будуть перераховано на реконструкцію реанімаційного відділення для новонароджених львівської лікарні ОХМАТДИТ.

Коли: 8 липня, неділя, 16:00

Адреса: стадіон «Юність», парк культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!