Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3905 0
Найцікавіші події, які відбуваються у Львові 13-15 вересня.
Фото: Julia Sakałoŭskaja

Фото: Julia Sakałoŭskaja

Виставки

Яцек Копровіч. Ретроспекція 70 Retrospekcja

Ключова цифра експозиції – 70. Яцеку Копровічу – 70 років. Він випускник та викладач Державної вищої школи кіно, телебачення й театру ім. Леона Шиллера у Лодзі, яка святкує 70-ліття від дня заснування. Студентом він став у 1970 році. На виставці представлено роботи з 70-х років ХХ століття.

Яцек Копровіч у той час творив специфічні чорно-білі картини, витримані у сюрреалістичному настрої. Найновіші фотографії замкнулися у циклі «Зміна погоди». Його було створено в один день, коли під час прогулянки берегом Балтійського моря настала різка зміна погоди. Ці фотографії не були інсценовані, хоча справляють враження ретельно відрежисерованих, так неначе героїв картин розставлено у просторі, немов акторів на знімальному майданчику.

Виставка триватиме до 28 жовтня. Деталі на сторінці події.

Адреса: Музей європейського мистецтва ХІХ-ХХІ ст. ЛНГМ, вул. Василя Стефаника, 3

Видиме і приховане

Виставка графіки Ольги Опанащук. Більше інформації на сторінці події.

Адреса: Melanka Art Project, вул. Лесі Українки, 8

Вистави

Вистава «Оскар»

Повість «Оскар і рожева пані» одного із найвідоміших сучасних драматургів Франції Еріка-Емманюеля Шмітта, написана у 2002 році, перекладена на безліч мов та поставлена на сценах найвідоміших театрів світу. Тепер її можна побвчити у Львові.

Найглибша філософія, найскладніші питання буття і смерті у простій та легкій формі дитячого сприйняття, із щирою безпосередністю та дотепністю – все це у невеличкій хроніці листування з Богом. Хоча правильніше, напевно, – «листів до Бога», бо ж зв’язок лише односторонній. Чи ні? Варто пройти шляхом цього листування, щоб зрозуміти – а можливо й ні.

Інформація про квитки є на сторінці події.

Коли: субота, 13 жовтня, 18:00

Адреса: Перший театр, вул. Гнатюка 11

 

Боженька (16+)

«боженька» - це вистава, дія якої перенесена в ліс і розгортається серед звірят. Але ніщо людське їм не чуже: домінування та експлуатація, анархізм, сексуальні субкультури, квазірелігійні переконання, численні страхи. Страх іншості, страх правди, страх пізнання, страх бути собою, страх любити. Однак, найкраща зброя проти страху - це сміх. Тож ця історія про політичні маніпуляції та спекуляції на релігійних почуттях в першу чергу є комедією. 

Детальна інформація, в тому числі й про квитки, є на сторінці події.

Коли: неділя, 14 жовтня, 19:00

Адреса: театр Лесі Українки, вул. Городоцька, 36

 

Музика

John Lennon Birthday Party

Львівський фан-клуб the Beatles запрошує усіх на святкування 78 дня народження Джона Леннона та концерт гурту the BeatleVs.

Вхід вільний. Більше інформації можна знайти на сторінці заходу.

Коли: субота, 13 жовтня, 20:00

Адреса: Львівська копальня кави, пл. Ринок, 10

 

Концерт гурту Kurbasy «Чар-Творення»

https://www.facebook.com/events/1812018378918197/

Музично-театральне дійство від Kurbasy «Чар-Творення» та презентація нового альбому. 
Спеціальні гості вечора – проект Balaklava Blues (Торонто). 

Чар українських народних пісень об'єднав трьох музикантів та трьох актрис-співачок. 
Проект-благословення на добре життя, де ви станете свідками народження пісенного чару-творення, діалогу зі своїми предками та своєю національною ідентичністю. 

В програмі звучатимуть народні пісні різних регіонів України у супроводі музичних інструментів: цимбали, бубен, скрипка, контрабас, сопілки, дримби. Мультимедійне мереживо проекту створює візуальний об'єм та підсилює занурення. Спеціально для цього проекту створена дзеркальна поверхня, яка дає глядачеві бачення багатовимірного світу.

Коли: понеділок, 15 жовтня, 17:00 та 19:30

Адреса: Перший театр, вул. Гнатюка, 11

 

Інші події: фестивалі, лекції, вечірки

Екскурсія Тетяни Казанцевої «Костел кармеліток босих і навколо»

https://www.facebook.com/events/415080272355880/

Історикиня архітектури та мистецтва Тетяна Казанцева проведе тематичну екскурсію «Костел кармеліток босих і навколо». У костелі переплелися римське бароко, українські традиції та Ар Деко. За дивовижним фасадом, створеним італійським будівничим Джованні Батиста Джізлені, можна побачити лаконічно вирішений інтер'єр, якому сусідить каплиця з унікальними розписами видатних живописців міжвоєнного періоду Яна Генрика Розена та Казимира Смучака. Також під час екскурсії можна буде оглянути визначні будівлі навколо, зокрема палац римо-католицьких архієпископів і костел св. Казимира.

Для участі необхідна реєстрація та передоплата до 18:00 суботи у кав’ярні «Штука» або онлайн за реквізитами, вказаними у реєстраційній формі.

Збір учасників о 14:45, початок о 15:00. Вартість – 100 гривень (для студентів та пенсіонерів – 80 грн, діти до 16 років – безкоштовно). Місце зустрічі повідомлять у смс зареєстрованим.

Авторська прогулянка «Письменниці міжвоєнного і радянського Львова»

Міську прогулянку у тандемі підготують та проведуть літературознавці Ірина Фрис та Остап Сливинсський. Ця прогулянка є частиною публічної програми до виставки «Зузанна Ґінчанка. Тільки щастя – це справжнє життя». Виставка є своєрідною спробою візуалізувати особистість та творчість польської поетки єврейського походження (1917-1943/44), а прогулянки дозволять пізнавати історію літературного середовища через простір міста.

Участь в прогулянках безкоштовна, за реєстрацією.

Коли: 13 жовтня, субота, 13.00: 

Ангарний розпродаж

Educational Center for Human Rights збирає друзів та всіх найкращих людей міста на великому Ангарному Розпродажі. Тут обіцяють знайти все, що потрібно (і, зрештою, не потрібно) для затишної осені.

На розпродажі можна буде купити унікальні раритети, ексклюзивні книги, одяг, домашню випічку. А разом з тим гостям пропонують брати участь у вікторинах, лотереях та конкурсах, а також танцювати. Детальніше – на сторінці події. Вхід вільний.


Коли: понеділок, 15 жовтня, 14:00

Адреса: Jam Factory Art Center, вул. Хмельницького, 124



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!