Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3602 0
На цих вихідних розпочинаються сезони в парку культури, ботанічному саду, а також матчі з американського футболу.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Атракціони в парку культури

6 квітня у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького розпочнеться сезон атракціонів. Каруселі пройшли щорічне діагностичне експертне обстеження Західним експертно-технічним центром та Держгірхімпромнаглядом у Львівській області та отримали дозвіл на експлуатацію. Вартість квитків цього року: дитячий — 20 грн, дорослий — 30 грн, а вхідний квиток на атракціон «Автодром» — 35 грн. Графік роботи: з 11:00 до 20:00. Вихідні дні — понеділок та вівторок.

Читайте також: У львівському парку культури демонтують атракціон Дзвіночок

Виставка Мирослава Ягоди

21 березня у Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького відкриється перша посмертна ретроспективна виставка Мирослава Ягоди. В експозиції, яку формували Тарас Возняк, Галина Хорунжа і Станислав Силантьєв, об’єднали понад сотню знакових творів художника: від ранніх з так званого «чорного періоду» (друга половина 1980-х років) до частини останніх робіт, створених у 2010-х роках.

«Виставка останнього з хрестоматійних представників львівського художнього андеграунду. Одна з найбільших ретроспективних художніх виставок за останнє десятиліття в Україні. Глядач отримає можливість побачити твори художника у тій кількості і тій експозиційній конфігурації, які були неможливі за життя художника. Твори витриманi y кращих традиціях "експериментального мистецтва з елементами індустріалу, дарк кабаре та авангардного джазу". Мирослав Ягода – Tom Waits від живопису», – розповідають організатори.

Відвідати виставку можна за адресою в галереї на вулиці Стефаника, 3 у середу-п'ятницю з 11:00 до 17:00 та в суботу-неділю з 10:00 до 18:00.

Фестиваль американського кіно «Незалежність»

Фестиваль триває з 4 по 7 квітня. У програмі – шість потужних документальних стрічок від American Showcase з захопливими історіями про успіх, боротьбу, смерть та незвичні рішення. Вхід на усі покази – безкоштовний. Покази відбудуться у кінотеатрі «Коперник», вул. Коперника, 9. Фільми транслюватимуть мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Субота, 6 квітня

17:00 – «Служила, як дівчина»
Режисер: Ліса Геслов (США, 2017, 90 хв)

19:00 – «Некрологи»
Режисер: Ванесса Ґулд (США, 2016, 93 хв)

Неділя, 7 квітня

17:00 – «Винаходячи завтра»
Режисер: Лора Нікс (США, 2018, 105 хв)

19:00 – «Врівноваження терезів»
Режисер: Шерон Ровен (США, 2016, 58 хв)

День відкритих дверей у ботанічному саду

У неділю, 7 квітня, відбудеться день відкритих дверей у Ботанічному саду Львівського університету імені Івана Франка. Львів’ян запрошують з 14:00 до 18:00 відвідати захід «Провісники весни» за адресою вул. Черемшини, 44. Вхід безкоштовний.

Ботанічний сад університету імені Івана Франка заснований у 1852 році і є одним з найстаріших садів України та Східної Європи. Зараз це навчальна, науково-дослідна та природоохоронна установа, що веде просвітницьку діяльність.

Mountain Breeze у Picasso

Mountain Breeze — український поп-рок гурт з Полтави з англомовним репертуаром 6 квітня о 19:00 у клубі Picasso, що на вул. Зелена, 88. Хлопці виступлять із новими піснями і вже відомими публіці хітами. Фанати одними з перших почують наживо композиції альбому Say It Loud, який вже готується до виходу. Вартість квитків — 200-300 грн, їх можна придбати за посиланням.

Матч з американського футболу

У неділю, 7 квітня, відбудеться товариська зустріч між «Львівськими Левами» та «ведмедями» з міста Перемишль (Польща), яка розпочнеться спільним тренуванням команд. Вхід вільний.

Час: 13:00-17:00
Місце: стадіон «Сокіл», вул. Патона, 8

Концерт Міхаеля Ґріля в Органному залі

Німецький органіст Міхаель Ґріль – великий знавець та популяризатор української музики. Міхаель Ґріль вивчав орган та музику Євангельських християнських церков в проф. Карла Ріхтера в Мюнхені. Рік працював вільним органістом у церкві св.Матвія в Мюнхені, Німеччина. Багато гастролював, зокрема у країнах Європи, Ізраїлі та США. У 1991 він заснував концертну організацію «Нова органна музика, Мюнхен». З 1994 до 2008 р. М.Ґріль був церковним музикантом в Андреаскірхе в Мюнхені, де, серед іншого, втілив у життя проект «Фюрстенрідерські Дні Баха». З 2008 р. п.Ґріль відповідає за музику в церкві Христа Спасителя в Мюнхен-Швабінґу. Крім того, Міхаель Ґріль – композитор і займається виданням нот церковних творів. У 1999 році видано його наукову історичну працю, книгу «200‑ліття музики Євангельських церков Мюнхена: 1799-1999 рр.».

На концерті 7 квітня з 19:00 до 21:00 Міхаель Ґріль зіграє, зокрема, твори українських композиторів Василя Барівнського та Миколи Колесси. Квитки можна придбати у касі Органного залу щодня з 13:00 до 19:00, онлайн за посиланням та у понад 20-ти касах Львова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!