Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4647 0
Синоптики обіцяють львів’янам спекотні вихідні та, можливо, недільні грози, та нехай погода не завадить вам провести насичені та цікаві вихідні у Львові. Tvoemisto.tv пропонує підбірку цікавих подій, на які можна потрапити 18-19 липня.
Фото: timetotravel.in.ua, afisha.tochka.net,geolocation.ws jasonfrancisco.net, nebolet.com

Фото: timetotravel.in.ua, afisha.tochka.net,geolocation.ws jasonfrancisco.net, nebolet.com

Концерти

Вечір музики Spaghetti Dance відбудеться в суботу 18 липня об 22:00 год. у паб-ресторані L'UFT, що знаходиться по вул. Коперника, 17. Це буде вечірка старої, доброї музики кінця ХХ століття. На львів’ян та гостей міста чекають: discomagic, хвилі груву, танці до світанку, стробоскопи, дим-машини, класика рейв-культури та смерть драм'н'бейсу.

Літня ніч під добру музику розпочнеться 18 липня також о 22:00 год. на вул. Руданського, 1. Цієї суботи в Rafinad People Club на вас чекатиме ретро-проекті Star’yo Gonibe з вечіркою Укроптека.

Сімейне дозвілля

У суботу, 18 липня, у книгарні Старого Лева, що розташована у Львові на площі Ринок, 12, з 12:00 до 13:00 год. відбуватиметься автограф-сесія письменниці та перекладачки Дзвінки Матіяш. Це буде перший день продажу проникливої підліткової повісті авторки «Марта з вулиці Святого Миколая» – про дівчинку, яка мріє стати художницею, її друзів та сім'ю, а також по Поліну, яка попри те, що пересувається на візку, вміє радіти життю, ставити шах і мат, та навіть дружить із Бахом.

Саморозвиток

Цього вікенду – 18-19 липня, тераса Палацу мистецтв та Люфта перетвориться на виставку нового українського наївного живопису. Тут триватимуть креативні вікенди "Арт Барбекю", де поєднуватимуть творчість та мистецтво кухні. На початку заходу об 11: 00 год.  відбудеться відкриття виставки картин Тараса Кеба, Мар'яна Пирожка, Дарії Альошкіної та інших художників зі Львова, Петра Буяка з Франківська, експозицію від галереї-батярні ПРАВДА,Б.

До події долучаться цікаві та своєрідні львівські живописці, скульптори та хендмейдери.

У програмі події заплановано розмови про сучасне наївне мистецтво, буде створено фотозону та локацію для художніх спроб усіх відвідувачів арт-тусівки. 

 

З 17 до 31 липня компанія «ExitGame» запрошує до нового виду командних ігор у квест-кімнатах. Розваги відбуватимуться у ТВК «Південний», Підземний комплекс «Україна», де у вже зазначений період можна буде отримати знижку для перебування у квест-кімнатах. Це новий вид розваг, розрахованих на логічне мислення та вміння працювати в команді. Бронювати гру та замовляти сертифікати можна за тел.: 093 073 38 22 .

Фотографія. Живопис

З 15 липня до 15 серпня на площі Арсенальній триває виставка «Золота Роза» американського фотографа Джейсона Франциско. Експозиція Джейсона Франциско є візуальною і текстовою медитацією про час, втрату та пам'ять довкола однієї із найбільш відомих синагог Європи, яка нині опинилася за парканом, відгороджена від світу і людей. Виставка поєднує фотографії, малюнки крейдою та есе.

Духовність

Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла відкрили для львів’я та гостей міста. Відтепер усі охочі зможуть відвідати старовинні галереї і на вихідних.

Збір на екскурсії відбуватиметься у лівій частині Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, що знаходиться на вул. Театральній, 11. Відвідувачів просять зробити добровільну пожертву у 10 гривень. Пізніше зібрані кошти використають на реставрацію стародавнього органу.

Розклад екскурсій: Субота та неділя: 19:00, 19:30, 20:00, 20:30, 21:00, 21:30

Нагадаємо, давні галереї Гарнізонного храму донедавна були закриті для львів’ян та гостей міста. Перші відвідини відбулися під час цьогорічного фестивалю «Ніч духовності у Львові».

Театр

Прем’єра драматичної притчі режисера Ореста Огородника «Безодня» відбудеться 18 липня о 18:00 год. у Національному українському академічному театрі ім. Марії Заньковецької. Перед глядачами постануть дві сім’ї – такі різні та однакові. Їх зіштовхує доля, для того, щоб вони навчились один в одного руйнувати стіни і йти на зустріч. Двомовне середовище диктує не тільки правила, але й ставить кліше. Режисер намагається відшукати людяність за призмою болю та відчаю, відкрити любов до ближнього, до ворога, щоб у фіналі назвати його братом чи сестрою.

Придбати квитки можна на сайті театру.

Кіно

17-26 липня Lviv Film Center запрошує на перегляд фільму «Щоденник покоївки». Дія фільму відбувається у Франції кінця ХIХ століття. Сюжет розповідає історію норовливої покоївки Селестіни, чия ефектна зовнішність – незмінний об'єкт чоловічої уваги. Дівчина їде з рідного Парижа і стає на службу до сім'ї провінційних поміщиків. Але й на новому місці на неї чекають непрості стосунки з господарями.

«Щоденник покоївки» — екранізація однойменного роману Октава Мірбо, який свого часу викликав у Франції літературний скандал, а згодом був зарахований до класики. Раніше історію Селестіни переносили на екран метри європейського кіно – Жан Ренуар (1946 р.) і Луїс Бунюель (1964 р.).

Головну роль у фільмі Бенуа Жако виконала Леа Сейду, одна з найбільш титулованих актрис сучасної Франції.

Розклад показів: субота, 18 липня – 17:00 год.; неділя, 19 липня – 21:00 год.

Львівський кіноцентр знаходиться на вул. Володимира Великого, 14 а, тел.: (093) 510 64 83.

 

Зустрічі та майстер-класи

Паркова арт-інсталяція «OгoРодина» відбуватиметься в суботу в парку імені Івана Франка з 11.00 до 17.00 год. У програмі заходу висаджування овочевого городу, міні-лекція "Квіти - краса навколо тебе", майстер-класи із вирізання фігурок із овочів, створення картин з насіння, квіткова вікторина та лекція про користь продуктів із приставкою еко-, біо-. Завітати на заходи можна також усією родиною.

Кулінарну школу для любителів морозива організує 19 липня 2015, об 11:00 год., вегетаріанське арт-кафе GREEN, що на вул. Братів Рогатинців, 5. Ви матимете змогу відвідати майстер-клас із виготовлення лавандового морозива. А за спільним приготуванням та дегустацією страв зможете послухати медові історії художниці та кондитерки Дарини Фурманюк.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!