Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3033 0
Медіа-хаб «Твоє місто» радить, чим зайнятися у Львові найближчими вихідними.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

Театр

Вистава «Ніч для жінок» в Культурно-освітному центрі ім. Довженка


Шестеро безробітних друзів зневірилися в тому, що можуть знайти роботу, – закрився єдиний роботодавець міста – металургійний комбінат. Оголошення в газеті інформує про те, що за вхід в бар, де показують чоловічий стриптиз, кожна дама має викласти 200 доларів. Шалена ідея приходить миттєво: на очах здивованої публіки «робітники від верстату» перетворюються на «аполлонів від стриптизу».

П’єса розповідає про життя простих британських робітників – шахтарів та металургів, причому в досить неприкрашеному вигляді. Герої постановки багато п’ють, говорять про жінок та матюкаються. Втім, особливо вульгарні вислови режисер забрав.

Коли: 10 лютого 2018, 17:00

Адреса: просп. Червоної Калини, 81

Вартість квитків: 100 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Вистава «Ножі в курях, або Спадок мірошника» у Львівському академічному театрі ім. Леся Курбаса

Вистава за п’єсою сучасного шотландського драматурга Девіда Гарровера «Ножі в курях». Організатори описують виставу цитатою: «Нічого я тобі не скажу. Не видам, що у мене в голові. Там багато є… Багато різного. Але я не скажу чого».

Коли: 11 лютого 2018, 19:00

Адреса: вул. Леся Курбаса, 3

Вартість квитків: 80 - 200 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Прем'єра вистави «Пригоди Тома Сойєра» в Першому театрі для дітей та юнацтва

Перший театр запрошує глядачів відчалити у подорож бурхливими водами Великої ріки, спуститися до таємничих підземних печер та знайти справжній скарб.

Автори відходять від класичного зображення твенівського міста на ріці.

Світ вистави зринає складною ступінчастою конструкцією з безліччю проходів та люків, він населений героями одягненими у Бохо-стилі, наповнений сучасними музикою та пластикою. Саме у такій естетиці перед глядачами оживуть винахідливий Том Сойєр, його вірні друзі Гек Фінн і Джо Гарпер, чарівна Беккі Тетчер і навіть сам Марк Твен.

Вистава орієнтована на підлітків від 10 років, але буде цікава і їхнім батькам, як і твір Марка Твена, що був сотворений автором як роман для дорослих, але шалену популярність також серед дітей.

Коли: 10 лютого, 14:00; 11 лютого, 15:00

Адреса: вул. Гнатюка, 11

Вартість квитків: 25-35 грн

Придбати квитки можна за посиланням або в касі театру.

Музика


Концерт Frank Sinatra & Louis Armstrong у Малевич: night club & concert arena

Leoband Orchestra представляє програму Sinatra & Armstrong в абсолютно новому клубному форматі! Малевич пропонує відчути атмосферу Нью-Йорку 50-х років танцюючи під вічну музику Frank Sinatra i Luis Armstrong.

Коли: 11 лютого 2018, 20:00

Адреса: просп. В'ячеслава Чорновола, 2

Вартість квитків: 250-650 грн

Придбати квитки можна за посиланням.


Французька органна музика у Львівському органному залі

Сет із двох мікроконцертів солісток Органного залу, Надії Величко і Олени Мацелюх.

Франція має давній сентимент до органу. Почалося все у 12 столітті, коли в соборі Нотр-Дам склалася школа Органуму – найбільш ранньої європейської багатоголосої музики. А далі було пишне бароко з витонченими та виразними творіннями королівського органіста Кліко і технічна революція 19 століття, коли Кавайє-Коль побудував перший симфонічний орган. Французькі композитори змагалися у масштабності та красі творів, написаних для “Короля музичних інструментів”.

Програма Олени Мацелюх:

С.Франк - Grand Chor

Л.Боельманн - Готична сюїта

К.Сен-Санс - Акваріум з Карнавалу тварин

Т.Дюбуа - Токата

О.Мессіан «Радість і ясність прославлених тіл»

Ж.Лянгле «Епілог памяті Дж.Фрескобальді»:

«Фантазія», «Прелюдія в стилі Kyrie», «Епілог»

 

Програма Надії Величко:

Л. Куперен - Дзвони Парижа, Фантазія

А. Резон - Оферторій 5 тону

Ф. Куперен - Оферторій з Монастирської меси

Ж. А. Гілєн - Сюїта третього тону

Л. Н. Клєрамбо - Сюїта першого тону

К. Бальбатр - Прелюдія і фуга, Канонада

Коли: 10 лютого 2018, 18:00

Адреса: вул. Степана Бандери, 8

Вартість квитків: 50-100 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Кіно

Кіно-перформанс: фільм «Ордер на арешт» у живому супроводі гурту «Вагоновожатые» у Львівському академічному драматичному театрі ім. Лесі Українки

«Ордер на арешт» – перший український радянський фільм, який тематизує традиційне мовчання жінки. Надію силують говорити, однак саме через навик мовчання вона протистоїть раціональному світові чоловіків і війни. Попри свою розважальну ауру з шпигунськими перевтіленнями, психологічними тортурами та романтикою революційних комітетів, «Ордер на арешт» є в той же час роздумом про емансипацію жінки та її роль в історичних та соціальних процесах громадянських війн.

Коли: 10 лютого 2018, 19:00

Адреса: вул. Городоцька, 36

Вартість квитків: 170-290 грн

Придбати квитки можна за посиланням.


Кінофестиваль Гаса Ван Сента в кінотеатрі «Копернік»

У кінотеатрі «Копернік» – 7 фільмів видатного американського режисера Гаса Ван Сента, у якого знімались Бен Аффлек, Метт Деймон, Шон Коннері, Ніколь Кідман, Метт Ділон, Хоакін Фенікс, Кіану Рівз та багато інших зірок. Протягом дев'яностих та нульових років Гас Ван Сент вважався – а в якомусь сенсі і вважається зараз – одним з найталановитіших та сміливих режисерів Америки, якому вдається знімати як незалежне, так і мейнстрімове кіно.

У його фільмах зачіпаються «найболючіші» та найважливіші теми сучасності: теми самотності та жорстокості, тема кохання у будь-яких проявах та у будь-якому віці, ЛГБТ-тема, тема смерті, тема щастя, тема політики та свободи, etc. Гас Ван Сент знімав фільми у самих різноманітних жанрах: від роуд-муві до мелодрам, від містики до комедій.

В кінотеатрі пропонують подивитись 7 видатних стрічок Гаса Ван Сента, які – і ми в цьому впевнені! – справлять на Вас велике враження. Всі ці фільми вважаються здобутками американського кінематографу, які серйозно вплинули на роботи інших режисерів.

Коли: 10 лютого, субота, 19:00 – «Померти заради», 11 лютого, неділя, 19:00 – «Знайти Форрестера»

Адреса: вул. Городоцька, 36

Вартість квитків: 40 грн, абонемент на всі фільми – 200 грн.

Виставки

Виставка однієї картини: «Гуцульська богоматір» Казимира Сіхульського в музеї Пінзеля

Казимир Сіхульський — один із найвідоміших художників-львів’ян польського походження, чия творчість припадає на першу половину ХХ століття й у переважній своїй більшості відображає природу, життя та звичаї жителів Гуцульщини. Захоплений художник відкривав для культурно-мистецького загалу Європи яскравий і барвистий світ української Гуцульщини, передаючи його вишуканими й експресивними засобами сецесійного малярства.

Пропонований увазі відвідувачів знаменитий триптих «Гуцульська Богородиця» (1914) розкриває найвищий рівень професійної майстерності художника. Автор часто використовує форму триптиху для представлення сцен сакрального характеру, які не призначалися для розміщення у вівтарі. У серединній частині триптиху Богородиця з дитиною на руках зодягнені в барвистий гуцульський стрій. У бокових частинах дівчата-гуцулки з хрестом і глечиком. Цей триптих має ще іншу назву «Поклоніння пастушків».

Коли: 08 лютого 2018 - 18 травня 2018
Адреса: пл. Митна, 2
Придбати квитки можна на місці.


Виставка живопису Марека Окрасси у Львівській галереї мистецтв

Полотна сучасного польського художника Марека Окрасси презентують дійсність, наповнену блиском, людьми, машинами, елегантністю, веселощами, морем та проявами життя. У такий спосіб автор ділиться своїми спостереженнями, пропонує насолоджуватись красою, замість того, щоб ставити питання.

Складається враження, що картини художника демонструють якийсь кращий, омріяний нами світ, дещо снобістський, а насправді – погляд зі сторони та іронічну гру. І навіть у стерильних та ніби холодних образах проглядається прихована еротичність.

Загалом малярство Окрасси не таке просте, як видається на перший погляд. У стилі, що ледь нагадує арт-деко, автору вдається передати невидиму сутність людського сьогодення.

Коли: 25 січня 2018 - 25 лютого 2018

Адреса: вул. Стефаника, 3

Придбати квитки можна на місці.


Виставка ретро-листівок «Carte postale: жінка на зламі епох» в кав’ярні «Штука»

Виставка ретро-листівок кінця ХІХ – початку ХХ століття з приватної колекції Оксани Бобошко-Вандеховен. Ілюстровані поштові листівки, найчастіше з зображенням жіночої постаті – зробили значний вклад у розповсюдження сецесії.

Саме «прекрасна стать» пропагувала новий стиль, який мав виразне феміністичне забарвлення. Вітальні могутні сили природи і жіноцтва, як їх втілення – це улюблені мотиви сецесії.

Кінець ХІХ-початок ХХ століття – час становлення стилю модерн на теренах Галичини. У Кракові та у Львові особливості модерну мали віденське забарвлення й увійшли в історію мистецтва як явище сецесії.

Коли: 01 лютого 2018 - 28 лютого 2018

Адреса: вул. Котлярська, 8

Вхід вільний

Інші події

Відкриття планетарію в Еврика – інтерактивному музеї цікавої науки та техніки

Для всіх гостей музею в ці вихідні відвідування 1 сеансу планетарію є безкоштовним.

Сеанси будуть проходити з 12:00 щогодини з наявністю в програмі 4 атракціонів загальною тривалістю біля 10 хвилин.

Гості зможуть відчути себе на американських гірках у великому мегаполісі, на крутих качелях, та спробувати гірки у космосі. Одночасно можуть зайти не більше 15 відвідувачів. Для тих, хто хоче відвідати планетарій саме в ці дні, але без відвідування музею, вартість сеансу складе 30 грн.

Коли: 10 лютого 2018, 12:00-18:00

Адреса: вул. Княгині Ольги, 106

Вартість квитків: безкоштовно/30 грн

Придбати квитки можна на місці

Організатори просять відвідувачів заповнити форму.


Лекція Ярослава Байди «Синдром Стендаля» у Львівській галереї мистецтв

Викладач Корсунського державного педагогічного коледжу Ярослав Байда розповість про вплив мистецтва (зокрема живопису) на свідомість та психіку людини. Чи має мистецтво лише позитивний вплив, а чи може і дестабілізувати? Мистецтво завжди було за межею розуміння, одні картини викликають всезагальне захоплення, інші відверто лякають.

В чому причина цього дивного феномену? Чи здатен колір вплинути на психічний стан людини? Зашкодити чи навпаки зцілити? Всі ці питання можна буде поставити лекторові Ярославу Байді, що розповість про «синдром Стендаля» на прикладі власних картин та копій відомих творів. Вас очікує захоплива «подорож» від періоду Відродження й до сьогодення в історію мистецтва та психології.

Коли: 11 лютого о 12:00

Адреса: вул. В.Стефаника, 3

Вартість квитків: 9-45 грн

Придбати квитки можна при вході на лекцію.


Інтерактивні читання з дитячим клубом "Невгамовні Читайлики"

Якщо все не так в все не те - саме час шукати, з ким поділитися своєю любов'ю. І обов'язково знайдеться хтось, хто саме без тебе почувається самотнім. Бо у кожного є своя любов. Навіть у Гуся.

Ось таку цікаву історію Надьожної ми почитаємо вже наступної нд. у проїзді Крива Липа. І звичайно ж будемо бавитись, говорити про любов і творити щось мімішне, бо ж скоро день Св. Валентина. Організатори просять мати із собою зміне взуття.

Вік: 3-6 років.

Запис: за тел. 050 512 70 71, Юля

Коли: 11 лютого о 11:00

Адреса: пров. Крива Липа, 6.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!