Куди піти на вихідні у Львові. Вибір Tvoemisto.tv

2572 0
Плани на вікенд 20-21 жовтня – це ніч сучасної музики, затишна дружня барахолка та літературна прогулянка.
Фото: Lviv IT Kluster

Фото: Lviv IT Kluster

Виставки

Куртуазна та іронічна еротика

Виставка «Еротика куртуазна та іронічна в графіці та живописі» – це роботи художників Ігоря Щурова і Йоханана Петровського-Штерна.

Творчість Ігоря Щурова – шляхетна й «літературна». А Петровський-Штерн поєднує стилістику, образність та художні прийоми російського авангарду, польського політичного плакату та українського народного мистецтва.

Деталі на сторінці події.

Виставка триватиме 28 жовтня

Адреса: Музей європейського мистецтва ХІХ-ХХІ ст. ЛНГМ, вул. Василя Стефаника, 3

Фото: Валерій Шмаков

NIMB біометрія

Авторська виставка Влодка Кауфмана відбувається у рамках Бієнале довіри.

«…Хоч Кауфман і засуджує поставу художника як «імітатора мистецтва», сам він не в стані уникнути метапозиції: його мистецькою проблемою є як реальність, так і сама гра, яку ми історично назвали мистецтвом. Щоб не імітувати мистецтво – Кауфман імітує природу», йдеться у описі виставки.

Виставка триватиме до 21 жовтня. Деталі на сторінці події.

Адреса: музей Іоана Георгія Пінзеля, пл. Митна, 2

Вистави

Відкритий перфоманс «Відчуй силу роду»

На площі Ринок у рамках перформансу художниця Ольга Бартиш разом із дітьми, які росли без батьків, створять модель роду у сім поколінь. 255 учасників утворять своєрідні крила роду, які починаються з кожного.

На основі перформансу в Україні та кількох інших країнах буде створений документальний фільм. Цей фільм побачать діти-сироти в інтернатах, щоб і вони дізнались, яку силу мають в собі. Дізнатись більше можна на сторінці події.

Коли: неділя, 21 жовтня, 11:30

Адреса: площа Ринок

 

Музика

Ніч Контрастів

Втомилися від буденності і бажаєте неймовірних вражень? Любите експерименти і цікаві поєднання, що народжують новий звук? Можете безкінечно насолоджуватися незнайомими смаками нот, гармоній, ритмів, емоцій? Тоді фестиваль Ніч Контрастів – втілення ваших музичних мрій, адже це 9 годин сучасної музики. 

Слухачі почують феєричні імпровізації, електронні проекти та нові музичні інструменти, що відтворюватимуть відомі мелодії і древні, що зазвучать по-новому.

Більше інформації є на сайті філармонії.

Коли: субота, 20 жовтня, 18:00

Адреса: Львівська національна філармонія, вул. Чайковського, 7

 

Інші події: фестивалі, лекції, вечірки

Свято єврейської дільниці

В міжвоєнні роки Львів був важливим центром єврейського культурного, релігійного і політичного життя. Письменники, поети, музики, науковці, лікарі, художники жили й працювали в цьому місті, творячи свої середовища. Під час цього локального свята львів'ян та гостей міста запрошують дізнатись більше про єврейський побут у міжвоєнні роки.

У програмі: найбільша фарширована риба в єврейській дільниці, лекція про видатних єврейських діячів зі Львова, перегляд ретро-відео старого Львова.

Вхід вільний. Деталі на сторінці події.

Коли: субота-неділя, 20-21 жовтня

Адреса: «Під Золотою розою», вул. Староєврейська, 37

 

Перша львівська барахолка Brave new old

Організатори нагадують, що зима скоро і необхідно з користю провести останні теплі дні. На барахолці можна обмінятись книжками, одягом чи різними приємними дрібничками, знайти собі щось до душі та просто добре провести час. 

Окрім того, у програмі:

  • 15:00 – презентація курсу для домашніх баріста з дегустацією експериментальних зразків кавового пива та вина;
  • 17:00 – дискусія про паперові та електронні книжки;
  • 19:00 Концерт гурту Guitar Duo Espresso


Оплата за відвідування подій: подія підтримує Бієнале довіри, тож гості можуть заплатити за подію стільки, скільки вважатимуть за потрібне. Більше інформації – на сторінці.

Коли: субота, 20 жовтня, 13:00

Адреса: книгарня Книжковий Лев, просп. Шевченка, 14

Авторська прогулянка «Письменниці міжвоєнного і радянського Львова»

Міську прогулянку у тандемі підготують та проведуть літературознавці Ірина Фрис та Остап Сливинсський. Ця прогулянка є частиною публічної програми до виставки «Зузанна Ґінчанка. Тільки щастя – це справжнє життя». Виставка є своєрідною спробою візуалізувати особистість та творчість польської поетки єврейського походження (1917-1943/44), а прогулянки дозволять пізнавати історію літературного середовища через простір міста.

Участь в прогулянках безкоштовна, за реєстрацією.

Коли: 20 жовтня, субота, 13.00.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!