Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує

3111 0
Початок серпня для львів’ян підготував перегляд фільму під відкритим небом, мистецьке барбекю, середньовічний фестиваль та ще багато активностей. Пропонуємо перелік найцікавіших подій прийдешніх вихідних.
фото: afishalviv.net, vv-hotel.com, ruevents.

фото: afishalviv.net, vv-hotel.com, ruevents.

Кіно

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду трилер «Прискорення», з Ольгою Куриленко в головній ролі. Фільм можна переглянути у кінотеатрі «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт. Сокільники на вул. Стрийській, 30.

Також 1 серпня о 21:30 у Стрийському парку (біля озера) відбудеться показ документального фільму Лукаса Брюнеля «Точка зору». Це історія про аллейкет — неформальні велосипедні перегони, які організовують велокур’єри по всьому світу. Крізь об’єктиви камер, прикріплених до його шолому, Лукас Брюнель показує світ цих шалених і небезпечних перегонів. Але «Точка зору» це щось більше, ніж просто екшн-відео. Фільм привідкриває перед глядачем завісу світу велокур’єрів, розповідає історію самого Лукаса, і показує неймовірні міста, де велосипедисти влаштовують божевілля на вулицях

Музика

Цими вихідними львів’ян запрошують на «Музичний вікенд», який відбуватиметься 1-2 серпня у кав'ярні-галереї «Штука» (вул. Котлярська, 8). На поціновувачів класики чекають концерти класичної музики:

- 1 серпня о 16:00 – відкриття виставки Володимира Стецули «Літо і море»;

- 1 серпня о 19:00 – концерт дуету гітаристів Ярослава Кондири і Віталія Сичака;

- 2 серпня о 19:00 – концерт дуету гітаристів Ярослава Кондири і Віталія Сичака, у програмі – розмаїття джазових і блюзових композицій.

Театр ляльок

У суботу, 1 серпня, о 12:00 Львівський театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» представить виставу «Тото Відважний». У далекому стародавньому містечку панує хаос і розруха, адже керує ним невмілий ватажок – чванькуватий півень Жан-Жак. У такому безладі й стається біда – у фортецю потрапляє ворог. Тільки справжній герой і відданий друг може врятувати містечко. Таким героєм і є песик-таксик Тото, його сміливе і відважне серце уміє захистити друзів. Адже справжній лідер пізнається по його вчинках, а не словах.

У неділю ж, 2 серпня, о 12:00 та 14:00 у Львівському театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» можна переглянути виставу «Чарівна лампа Аладдіна». Класична східна казка із всесвітньовідомої збірки «Тисяча і одна ніч». Герої казки – Аладдін та царівна Будур, закохалися один в одного і вступають в боротьбу з підступним візиром Джафаром.

Джин, який багато століть жив у чарівній лампі, завдяки Аладдіну позбувся влади лампи і став йому вірним другом. Разом вони перемагають візиря. Закохані з’єднують свої серця і над Багдадом сяє нова зоря щастя і любові. Для дітей від 4-х років, тривалість 60 хв. Квитки: 30 грн.

Саморозвиток

Цими вихідними львів’ян запрошують на Літературний фестиваль «Місяць авторських читань», який триває у культурно-мистецькому центрі «Дзиґа» до 3 серпня. Місяць авторських читань – найбільший транскордонний літературний фестиваль Центральної Європи. Щодня протягом липня паралельно у п’ятьох містах Європи – Брно (Чехія), Остраві (Чехія), Кошице (Словаччина), Вроцлаві (Польща) і Львові відбуватимуться виступи відомих письменників з чотирьох країн-учасниць проекту.

Місяць авторських читань було започатковано у 1999 році чеським видавництвом «Větrné mlýny». Щороку цей фестиваль запрошує представників однієї країни у статусі «почесний гість». Протягом 16 років у проекті взяли участь письменники з Франції, Канади, Білорусі, Словенії, Польщі, Німеччини.

Також у Мистецькій галереї Гері Боумена діє виставка фотографа, куратора провідних освітніх програм. Кості Смолянінова «Дивись під ноги». Як фотограф став відомий своєю вуличною і жанровою фотографією, пізніше присвятив себе кольоровий абстрактній фотографії. Учасник фестивалів сучасного мистецтва і фотографії в Польщі, Литві, Україні, Росії.

Події просто неба

1 та 2 серпня львів’яни мають змогу завітати на Арт Барбекю у Палаці мистецтв, де поєднали творчість та мистецтво кухні. Ініціатива проведення заходу  закликає кожного стати учасником творчого та кулінарного оазису, який виник просто посеред міста.   Для найкращого відпочинку львів'ян та гостей міста із самого ранку діятимуть різні атракції .

Всі охочі можуть долучитись до фотовиставки «На прищепках №6», яка походитиме 2 серпня у сквері «Гетьманські вали». Учасником виставки може стати кожен, хто принесе свої друковані фотографії. Розвішуємо разом на мотузки і закріплюємо прищепками. Протягом дня можна придбати будь-яку роботу за символічний добровільний внесок. Усі вилучені від продажу фотографій кошти буде спрямовано на благочинність.

Середньовічний фестиваль «Ту Стань! 2015» також запрошує львів’ян на вихідні. На гостей чекає середньовічне містечко з особливою атмосферою та атрибутикою давніх часів — побутом, ринком із купцями в кращих традиціях тогочасної торгівлі, корчмою. У ремісницьких майстернях кожен охочий зможе оволодіти цікавим ремеслом, спробувати себе у грі на давніх музичних інструментах, навчитися середньовічних танців. Для запальних хлопців відбудуться справжні лицарські поєдинки в обладунках з середньовічною  зброєю.  Найвідважніші учасники зможуть випробувати свої сили в бою та у  штурмі фортеці.

Крім середньовічних розваг на вас чекає Тустанський університет і Духовна територія, що стануть підгрунтям і натхненням для відтворення матеріального побуту середньовічної України.

Підготувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!