Куди піти на вихідних у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує

3270 0
Вихідні 27-28 грудня у Львові обіцяють пройти у передчутті різдвяних див. Душевна музика, мотивуюче кіно та відкриття першого у місті зимового парку відпочинку просто не дозволять сидіти вдома. Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій, які допоможуть провести вихідні цікаво і корисно.

Музика. 27 грудня о 19.00 у кавярні-галереї "Штука", що на вул. Котляревського, 8, пройде музичний вечір "Такі знайомі романтичні мелодії". Різдвяні та джазові сингли безкоштовно можна буде послухати у виконанні піаністки Ірини Лобанюк. Виконає музикантка і деякі треки до фільмів. Ознайомитись із переліком усіх композицій можна тут.

Багато приємних сюрпризів готують прийдешні вихідні і для поціновувачів класичної музики. У неділю 28 грудня у Львівській обласній філармонії відбудеться концерт від оркестру "Львівські Віртуози". Твори епохи бароко, композиторів-романтиків, сучасних авторів та хіти оркестру звучатимуть у рамках концерту "Сильвестрові рефлексії", що  розпочнеться о 18.00. А у Львівському будинку камерної музики до уваги слухачів представлять концерт "Музика Й.С. Баха". Твори композитора виконають солісти Олена Мацелюх (орган) та Ігор Мацелюх (флейта). Концерт проходитиме і в суботу, і в неділю о 17.00.

Активний відпочинок. Відкриття першого зимового парку у Львові розпочнеться 28 грудня о 14.00 біля центрального входу в Парк культури ім. Богдана Хмельницького. Присутні матимуть змогу покататися на санчатах, лижах, сноуборді, сноутюбах, пограти у сніжки, зліпити сніговика та поласувати смачненьким на ярмарку Для відвідувачів діятиме прокат спорядження. Парк буде відкритий для всіх охочих до 19 лютого із 11.00 до 23.00. План парку.

Кіно. У суботу 27 грудня львів'яни матимуть змогу переглянути прем’єру фільму режисера Ігоря Парфьонова про дівчину Ніну, яка з кримського селища на березі моря їде до Києва, аби приєднатися до протестувальників і врятуватися від місцевих перевертнів у міліцейських погонах, які її зґвалтували. Як складеться подальша доля дівчини можна буде дізнатись під час показу фільму «Майдан. Одного разу в Україні»  о 19:00 у Кінопалаці імені Довженка (пр. Червоної калини, 81).

Якщо ж ви раптом захочете взяти із собою в кіно малечу,то для сімейного перегляду гарно підійде комедійний мультфільм "Пінгвіни Мадагаскару". Надсекретні операції, залізна дисципліна і витримка, а головне, феноменальна винахідливість від зграйки невгамовних пінгвінів розвеселять і подарують гарний настрій. Переглянути стрічку можна 27-28 грудня   у Планеті кіно, що на вул. Стрийська, 30 о 10:00 та 13:45.

Саморозвиток. Безкоштовна лекція про традиції новорічно-різдвяних святкувань у Львові відбудеться 28 грудня  о 14:00 у Кав'ярні-галерея "Штука" (вул. Котлярська, 8). Про те, як львів'яни святкували Різдво ще за довго до нашого народження, розповідатиме Ярослав Бишкевич, львовознавець і старший науковий співробітник Львівського історичного музею. Частину лекції буде присвячено історії святкових поштівок, що набули поширення у Львові в другій половині XIX століття.

Також аби цьогоріч зустріти святвечір зі співами можна відвідати майстер-клас із автентичного колядування, який пройде 28 грудня о14:00 за адресою: вул. Руська, 10. Це прекрасна нагода навчитись галицьких різдвяних пісень і отримати у подарунок колядничок.

Театр. Цими вихідними у львівських театрах - стара і добра українська класика. У неділю 28 грудня  о 12.00  Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) ставитиме оперу «Наталка Полтавка». Безсмертна історія кохання Петра та Наталки в трьох діях звучатиме колоритною мовою оригіналу. А Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3) о 19.00 покаже виставу «Лісова пісня». Глядачі матимуть змогу почути пісні фольклорних гуртів «Кросна», «Божичі», «Древо», які гармонійно поєднуються із казковою історією Лесі Українки.

А якщо ж ви хочете потішити чимось цікавеньким своїх дітей, то таємнича лялькова вистава" Чарівні ліки або чому кіт не з'їв мишку" точно стане вам у нагоді. Показ відбудеться у суботу 27 грудня о 12.00 у музеї "Таємна аптека" на площі Соборній, 1. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!