Куди піти на вихідних у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує

2951 0
Перші вихідні 2015-го приготували для львів’ян багато хорошої музики, цікавого кіно і святкового настрою. Tvoemisto.tv пропонує перелік подій, які допоможуть задати правильний тон на увесь рік.

Музика.

Що краще створює різдвяний настрій аніж добрі й всім знайомі треки до фільмів «Один вдома», «Різдвяна Історія» та «Полярний Експрес»? Мабуть лише їх виконання відомим симфонічним оркестром Cantabile Orchestra. І у львів’ян є можливість відвідати концерт «Різдвяна Симфонія» і насолодитись сповна звуками свята. Оркестр розпочне свій виступ 3 сiчня о 18:00 у Львівському драматичному театрі імені Лесі Українки, що на вул. Городоцькій, 36.

 На ще одну музичну подію цими вихідними львів’ян запрошують організатори благочинного концерту «Вчимося музики». Він відбудеться 3 січня о 16.00 год. у «Дитячому світі» на 4 поверсі торгового центру «Роксолана», що на вул. Просвіти.  Акція благодійна і має на меті зібрати кошти на нове фортепіано до актового залу для Львівської загальноосвітньої школи-інтернату №2.

 

Активний відпочинок.

Для тих, хто не хоче сидіти вдома, діє перший у місті парк зимового відпочинку, який пропонує розваги на санчатах, лижах, сноуборді, сноутюбах і деякі інші зимові вправності. Парк культури ім. Богдана Хмельницького відкритий для всіх охочих до 19 лютого із 11.00 до 23.00.

Також не варто забувати і про лижний сезон, який завдяки сприятливій погоді вже діє в повній мірі. Tvoemisto.tv спеціально підготувало підбірку гірськолижних трас у Карпатах та Прикарпатті, які готові прийняти вас вже цими вихідними.

 

Театр.

Цими вихідними львівські театри ніби змовились і хочуть занурити жителів міста у казкову атмосферу. Перший український театр для дітей та юнацтва 3 сiчня покаже виставу "Зоряний хлопчик". Містерійна, трохи іронічна і часом релігійно-екзальтована казка-притча Оскара Уайльда - це історія про безцінний дар любові, співчуття та милосердя, який легко втратити, але без якого життя, навіть сповнене зовнішньої краси і людського захоплення, стає потворним та порожнім. Початок вистави о 12:00 або ж 15:00 за адресою вул. Гнатюка, 11. Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької, в свою чергу, пропонує для перегляду оперу «Чарівне кресало». Ця музична казка на 2 дії теж сповнена магії та містики. Оперу покажуть у суботу та неділю 3-4 сiчня о 12:00. Не варто забувати й про виставу «Коли ангели спускаються на землю» від театру «Воскресіння», яка відбуватиметься на пл. Ринок у дворику Ратуші 3 та 4 сiчня  о 17.00, 18.00 та  19.00.

А найменших львів’ян запрошують відвідати музично-розважальну програму "Зимова казка", яку Львівська філармонія підготувала для дітей у подарунок до Нового року і Різва. Загадкову історію покажуть 3-4 січня за адресою вул. Чайковського, 7.

 

Саморозвиток.

Для того, аби більше дізнатись про релігійну іконографію варто відвідати виставку графічних робіт Сергія Радкевича "Календар/Повний цикл праці". Початок презентації  3 січня о 17:00 у галереї "Дзига", що на вул. Вірменській, 35. Вхід — вільний. А про історію святкування Різдва на Львівщині більше допоможе дізнатись виставка «Ой прийдуть до тебе три празники в гості…» яка діє 24 грудня до  28 лютого 2015 у Музеї народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» на вул. Чернеча гора, 1.

 

Кіно.

У кінотеатрі цими вихідними можна переглянути фільм «Вихід: Боги та царі». Картина досить символічна, події зображуються за однойменною книгою Старого Заповіту Біблії. Нове прочитання старої життєвої історії Мойсея можна переглянути у кінотеатрі «Планета Кіно-IMAX», що на вул. Стрийська, 30.

Ну а якщо ви й досі не бачили першого українського повнометражного мультфільму «Бабай»  про пригоди загадкового птаха Алканоста, то цими вихідними ви можете переглянути стрічку у кінотеатрі «Кінопалац ім. Довженка» (просп. Червоної Калини, 81)         або ж  «Копернік» (вул. Коперника, 9).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!