Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3421 0
Цими вихідними Львів потішить нас багатьма захопливими й різноплановими подіями. Tvoemisto.tv пропонує підбірку найцікавішого. Серед кращих пропозицій плідно й насичено провести вихідні – зустріч з Сергієм Жаданом і Тарасом Прохаськом, прем’єра документального фільму про сучасну Україну, вечір блюзу та майсер-клас із кулінарії.

Концерти

7 лютого Львів відвідають харківський поет Сергій Жадан та драйвовий інструментальний гурт «Собаки у космосі». Їхній виступ поєднає у собі поетичні тексти та музику стилів панк, ска і регбі. Концерт розпочнеться о 19 годині у нічному клубі «Picasso» за адресою: вул. Зелена, 88. Вартість наявних квитків – 140-160 гривень.

Цього ж дня для прихильників вишуканої інструментальної музики гратимуть ветерани львівського блюзу. Гурт «Калич Блюз» розпочинав свою творчість ще у радянські часи. Вони обіцяють насичену програму та незабутню атмосферу. Концерт відбудеться в нічному клубі «Underground» на вул. Коперника, 17. Початок о 22.00. Вхід – 50 гривень, безкоштовний для дівчат.

Читайте також: У Львові Святослав Вакарчук дасть додатковий концерт

8 лютого свій концерт також зіграє український рок-гурт «Периферія». Ці хлопці здобули популярність завдяки альтернативному звучанню, глибоким текстам на гостро соціальну тематику. Цього дня вони презентуватимуть альбом «Так добре». Виступ розпочнеться о 20.00 в рок-пабі «The Gas Station» за адресою: вул. Джерельна, 20. Вхід вільний.

 

Фотографія й живопис

Триває виставка робіт випускників Школи фотографії ім. Дієго Марадони. Учасники школи пропонують переглянути 30 фотографій, на яких зображені здебільшого українські пейзажі. Є також кілька фото з краєвидами Грузії, Норвегії, Непалу, Туреччини. Роботи випускників можна подивитися до 18 лютого у Львівській медіатеці на вул. Мулярській, 2а.

Художньо-меморіальний музей Леопольда Левицького запрошує на благодійну виставку-продаж листівок, які створили переможці V Конкурсу різдвяно-новорічної листівки. Усі кошти організатори обіцяють передати на потреби українських військових у зоні АТО. Відвідати музей та подивитися чи придбати листівку можна за адресою: вул. Устияновича, 10/1. Виставка триватиме до 15 лютого.

Читайте також: На благодійному ярмарку у Львові збиратимуть гроші на АТО

Художник Володимир Топій презентує власне бачення мистецтва та людської природи. Виставка його робіт має назву «Частини тіла/Частини мови». Художник пояснює створення цього проекту з двох площин: «Знане» і «Незнане» та запрошує розгадувати таємниці разом. Виставка триватиме до 18 лютого в арт-кав’ярні «Квартира 35» за адресою: вул. Вірменська, 35.

 

Кіно

7 лютого кінопалац «Коперник» запрошує на прем’єру документального фільму «Добровольці Божої Чоти». Режисери Леонід Кантер та Іван Ясній спробували екранізувати історію творення нової української армії. Фільм змальовує останні події в нашій країні, зокрема – битву за Донецький аеропорт. Показ розпочнеться о 17 годині за адресою: вул. Коперника, 9.

Цього ж дня «Вечірній кіноклуб Львова» організовує Ніч кіноновел. Пропоновані до перегляду фільми: «Париж очима шести», «Любов і гнів», «Відьми». Зустріч кінолюбителів розпочнеться о 23 годині й триватиме аж до світанку. Місце: анти-кафе «CoMMuna» на вул. Галицькій, 1 (другий поверх). Вартість – 45 гривень (чай, печиво, цукерки - безкоштовно).

Уже вдесяте у Львові проходить фестиваль найгучніших французьких кінопрем'єр року. Кінопалац «Коперник» щодня запрошує на перегляд. 7 лютого тут покажуть фільм «Зільс-Марія», 8 лютого – фільм «Мово, прощавай» у 3D. Початок о 19.00, вул. Коперника, 9.

Також нагадуємо про фільм тижня від Tvoemisto.tv «Гра в імітацію», який буде в прокаті до 18 лютого у кінотеатрі «Планета Кіно».

 

Вистави

7 лютого Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки запрошує на мюзикл «Divka». Це несподівана інтерпретація п’єси Івана Котляревського «Наталка Полтавка». Творці мюзиклу обіцяють продемонструвати  реальне життя з реальними проблемами сьогодення: без прикрас, без ілюзій, без романтики – тільки щира правда. Вистава розпочнеться о 18.00 за адресою: вул. Городоцька, 36. Вартість: 30-45 гривень.

Цього ж дня для прихильників творчості Богдана-Ігоря Антонича у Львівському академічному театрі ім. Курбаса проведуть поетичну інсталяцію його текстів. Вистава «Формули екстази» присвячена 100-літтю з дня народження поета. Актори покажуть драматичні замальовки за творами Антонича та Луїджі Піранделло. Початок о 19.00, вул. Курбаса, 3. Квитки коштують 40-45 грн.

Читайте також: У Львові покажуть виставу про Чорнобиль

8 лютого у Львівському обласному театрі ляльок відбудеться прем'єра вистави «Я люблю вас, Ромашко». Поставити виставу запросили киянина, вихованця Київського університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, Ігоря Федірка. А от у головних ролях буде львівська молодь, студенти факультету культури і мистецтв Франкового університету. Показ: 12.00, 14.00, 16.00 на вул. Данила Галицького, 1.

Ще одну лялькову виставу покажуть цього дня у Таємній аптеці. Її назва нагадує назву дитячої казки: «Чарівні ліки або чому кіт не з’їв мишку». Однак організатори запевняють, що вистава сподобається і дорослим. Серед цікавинок – окрема підземна кімната інтерактивного музею «таємна лабораторія», демонстрація алхімічних дослідів та фокусів. Початок о 12 год, пл. Соборна, 1. Вартість – 25 гривень.

 

Зустрічі та майстер-класи

7 лютого у Рясному поет та громадський діяч Сергій Жадан проведе зустріч-розмову з мешканцями нашого міста. Літератор читатиме вірші та прозу про любов, війну, віру, а також спілкуватиметься з львів’янами. Зустріч відбудеться в актовій залі школи № 92, вул. Шевченка, 390. Початок о 15 годині. Вхід вільний. Із центру міста до місця зустрічі можна дістатись маршрутними таксі № 50 та № 6А.

Читайте також: У Львові пройде фестиваль пластунів. Програма.

8 лютого вегетаріанське арт-кафе «GREEN» пропонує відвідати кулінарний майстер-клас до Дня святого Валентина. Організатори обіцяють розкрити таємну технологію приготування чудо-кексу з серцем. Проводитиме майстер-клас директор арт-кафе. Початок об 11.00, вул. Братів Рогатинців, 5. Вартість – 40 грн., за умови попередньої реєстрації – 35 грн.

Цього ж дня у Львові закриватимуть виставку пластики, графіки та кіна «Олег Лишега». Недільного вечора у галереї «Дзиґа» зберуться близькі, друзі та рідні поета, а також шанувальники його творчості. Анонсують розмову з літератором Тарасом Прохаськом. Початок о 17 год., вул. Вірменська, 35. Вхід вільний.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!