Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3160 0
Ці вихідні запрошують львів’ян долучитись до благодійності, завітати на прем’єру лялькової вистави, переглянути третій фільм зрежисований Анджеліною Джолі і ще багато цікавинок. Tvoemisto.tv зібрало для вас події, які зроблять вихідні продуктивними, веселими та розвиваючими.

Святкування Дня закоханих

У суботу, 14 лютого, на площі Ринок перед входом у Ратушу відбудеться акція «Валентинка для Валентина» . За підтримки ЛКП «Львівелектротранс» автори проекту створять «Валентинку…» з трамваю Електрон, який перетвориться на мистецький простір. Мета акції - допомогти пораненому в АТО бійцю Валентину. Під час акції відбудеться поетичний performance. Головною ж родзинкою дійства стане виставка світлин Марти Малоїд-Глєбової, кошти з продажу яких підуть на лікування важкохворого бійця АТО Валентина Бородіна, який перебуває з вересня 2014 року в Головному військово-медичному клінічному госпіталі у м. Києві. Початок акції – 13.00.

Шевченківський гай»  також запрошує на День св. Валентина. У програмі буде багато цікавого – майстер-класи, лекції, конкурси, тощо. Усіх охочих частуватимуть стравами та роздаватимуть валентинки з цитатами про любов. Забави триватимуть з 13.00 до 18.00.

Для всіх закоханих та тих, хто шукає кохання, Таємна аптека пропонує ексклюзивну виставу "Приворотне зілля Айкі Шоенштайна". Переспів оповідання Генрі на львівський манер, підсолене місцевими історичними деталями містянам у День всіх закоханих. Початок вистави: о 19:00, о 20:00 та 21:00 годині.                  

Кіно

Цими вихідними у кінотеатрі «Планета кіно», що в King Cross Leopolis на вулиці Стрийській, 30, можна переглянути біографічну стрічку «Нескорений».  У фільмі, зрежесованому Анджеліною Джолі, розкривається історія американця з італійським корінням Луі Замперіні – на перший погляд звичайного хлопця, що любив побешкетувати в дитинстві. Єдине, що виділяло його з-поміж інших – Луі вміг дуже швидко бігати. Те, що чекає на молодого спортсмена після перемоги на Олімпійських іграх, справді змушує подивитись на життя трішечки по-іншому.

"Вечірній кіноклуб Львова" організовує кінопокази класики італійського кіно. Пледи, чай, знакові фільми Італії 1960-х – обов’язкові. Покази відбуватимуться мовою оригіналу із українськими субтитрами. Насолодитися фільмами режисерів, які змінили історію кінематографу, можна буде і в суботу, і в неділю. Спеціально до Дня святого Валентина квиток на фільм для пари - 40 гривень.

Музика

У суботу, 14 лютого, у Будинку органної та камерної музики, що на вулиці Степана Бандери, 8, відбудеться концерт «BARVINSKY DUO». Цей інструментальний дует представить львів’янам своє прочитання Шопена та Барвінского.

Для поціновувачів альтернативної музики підійде фестиваль «Rock in Love». Відбудеться він 14 лютого о 17:00 у Парку Культури імені Богдана Хмельницького КТЗ "Романтик". Серед учасників Seraphins (Bergamo, Italy), Karna (Івано-Франківськ-Київ), ФЛІТ (Івано-Франківськ), LATUR (Львів), Kompas (Львів), ВІА МЕДОВИЙ ПОЛИН (Борщів, Тернопільщина) та Fatshow Dogs (Енергода́р,Запорізька область).

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької 15 лютого пропонує до перегляду  оперу "Ріголетто". Історія про подвійне життя Ріголетто – блазня розпусного герцога – непересічна. При дворі він - охочий виконавець волі пана, в маленькому будиночку далеко від палацу — ніжний батько, що береже від усього світу свою доньку Джільду. Але як станеться, що Ріголетто практично власними руками вб’є свою улюблену доньку можна дізнатись о 18.00 у неділю в однойменній опері від львівських акторів.

У суботу ж, 14 лютого, на львів’ян чекає прем’єра вистави «Я люблю вас, Ромашко» від Львівського обласного театру ляльок. Поставити виставу запросили киянина, вихованця Київського університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого Ігоря Федірка, над сценографією та ляльками працювала киянка Ольга Філанчук. А от у головних ролях буде молодь, студенти факультету культури і мистецтв ЛНУ ім. І. Франка. Вистава від автора твору і мультфільму «Їжак у тумані» Сергія Козлова можна буде переглянути о 12.00 та о 14.00.

Саморозвиток

У Львові стартувало представлення концепцій щодо вшанування пам’яті Героїв Євромайдану – «Небесної сотні». Кожен може представити свою ідею – постаменти, вірші чи пісні, проекти парків та меморіальних комплексів. Зараз триває збір думок та пропозицій мешканців щодо поданих проектів, після чого організаційний комітет обере найкращий. Наразі у Палаці мистецтв представили 12 проектів. Переглянути їх і запропонувати власні ідеї можна до 20 лютого. Вхід – вільний.

У неділю львів’ян запрошують на Свято Пурім – біблійний карнавал. В рамках відзначення Свята 15 лютого, відбудуться майстер-класи єврейських традицій, як дозволять ознайомити із цією культурою і дізнатись про неї дещо більше. Захід відбудеться о 18.00-19.00 годині у Студентському Клубі «Гіллел», щона проспекті Свободи 1/3, кв.36. Організатори чекатимуть перед входом в будинок. Вхід вільний. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!