Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3417 0
Цими вихідними львів’ян та гостей міста чекає багато цікавого. У неділю можна буде навчитися, як дешево мандрувати, у Львівській філармонії запрошують на концерт «магічного бароко», а Музеї визвольної боротьби можна переглянути світлини із майдану та АТО.

Музика

У Львівській обласній філармонії у суботу запрошують мешканців та гостей міста на концерт «Магічне бароко».  Виконавець Павло Безносюк – талановитий скрипаль, знаний на європейських сценах як інтерпретатор музики бароко є етнічним українцем. Перший приїзд маестро на Україну ознаменується концертом, котрий скрипаль запрезентує львівській публіці. Павло Безносюк диригуватиме оркестром «ІNSO-Львів», й, окрім того, частину композицій виконає на скрипці, пишуть організатори.

Програма музичного вечора вміщує музику барокових композиторів, таких, як Йоганн Себастьян Бах, Джузеппе Тартіні, Георг Фрідріх Гендель.  Початок  21 лютого о 18:00.

Фотовиставка

На ці вихідні львів’яни зможуть відвідати виставку, де експонуються світлини фотокореспондента "LUFA" Віктора Гурняка та начальника групи зв'язків із громадськістю та ЗМІ Західного територіального управління Національної гвардії України підполковника Вадима Голуба. В експозиції виставки будуть фотографії, зроблені під час минулорічних подій на Майдані і в зоні АТО.  Світлини можна побачити у Музеї визвольної боротьби України (вул. Лисенка, 23а).

Саморозвиток

У неділю у Першій Львівській Медіатеці (вул. Мулярська, 2а) у «Школі бюджетних мандрів» навчатимуть як дешево подорожувати Європою. Тут розкажуть про те, як відкрити шенгенську візу, як подорожувати за рахунок ЄС, а також про те, як пересуватися Європою дешево або й безкоштовно (лоукости, blablacar, автостоп тощо). Щоб відвідати захід – потрібно зареєструйся тут . Початок о 12:00. Вхід вільний.

Кіно

Благодійний перегляд фільму «Бути, чи не бути» відбудеться 21 лютого у Палаці Сапєг (вул. Коперніка, 40а). Кінофільм «Бути чи не бути// To be or not to be», 1942 р. розповідає історію про те, як одного дня на вулицях Варшави з’явився сам Адольф Гітлер. Американська комедія знята Ернстом Любічем розповідає про акторську трупу в окупованій нацистами Варшаві, що ставить антигітлерівську п’єсу «Гестапо». Сьогодні картина вважається однією з найкращих антивійськових та антифашистських фільмів. Проте, після виходу на екран режисера звинуватили не лише в повному незнанні тодішніх польських реалій, але й в тому, що він посміявся з військової трагедії й зобразив поляків на рівні геббельської пропаганди. Зібрані від показу кошти будуть передані на потреби вояків АТО. Початок о 19.00

На цих вихідних у суботу та у неділю у Планеті Кіно можна переглянути документальний фільм про порятунок диких тварин «Народжені бути вільними».   У фільмі розкажуть дві дивні і зворушливі історії про те, як осиротілі дикі тварини ростуть, готуючись до дорослого життя, при відданій підтримці неординарних людей. У тропічних лісах Борнео відомий приматолог доктор Біруте Гальдікас займається реабілітацією дитинчат орангутангів, а на посушливих саванах Кенії зоолог Дейм Дафна Шелдрік допомагає слоненятам повернутися назад у дику природу.

Театр

21 лютого у Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса прем’єра вистави "Memento vivere" за автобіографічним романом Ромена Ґарі "Обіцяння на світанку". "... роман про стосунки сина й матері, про розчинення матері в житті сина, про дивні листи немов із іншого світу, які створювали певність, що вона жива й перебуває поруч. Це роман про силу, яку людина отримує на самому початку життя, яка завжди тримає на поверхні й дозволяє вижити в катастрофі. Про дорогу, яка стає очевидною на самому початку, з якої не сходиш за жодних обставин, попри всі спокуси». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!