Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4974 0
Цими вихідними Львів знову пропонує широкий вибір цікавих подій. Tvoemisto.tv пропонує підбірку найцікавішого. Серед наймасштабніших варіантів провести свій час корисно і незабутньо – Дні індійської культури та Національне Свято Шоколаду.

Концерти

7 березня у Львові заспіває гурт Mad Heads. Позитив, гарний настрій і шалений концертний драйв можна отримати о 20:00 у Хмільному домі Роберта Домса (вул. Клепарівська, 18)

Вхід в день концерту – 150 грн.

Сьогодні ж у Львові  свій альбом «Упасть с тандема» презентуватимуть «Вагоновожатые».

Початок концерту – о  20:00 у нічному клуб UNDERGROUND.  Вартість:  100 грн.

У неділю, 8 березня, шанувальників «Володаря Перснів» та якісної симфонічної музики запрошують зануритися у казковий світ популярної трилогії  Джона Роналда Руела Толкієна. Незабутні моменти подарує Cantabile Orchestra. Концерт розпочнеться  о 18:00 в театрі ім. Лесі Українки (вул. Гродоцька, 36).

Також у неділю можна буде почути яскраву та динамічну музику світу Бродвею та Голівуду. Відомі мелодії з бродвейських мюзиклів та легендарних голлівудських кінострічок зазвучать у виконанні співачки Лєни Корнєєвої та симфонічного оркестру «ІNSO-Львів» 8 березня о 17:00 і 19:30 у Львівській обласній філармонії.

Для любителів класики протягом 6-8 березня  відбуватимуться концерти органної музики. Початок - о 15:00 у Львівському музеї історії релігії (пл. Музейна, 1). В концертах звучить автентичний бароковий орган кінця XVII століття роботи німецького майстра Людвіга Фогеля. Це єдиний такого типу інструмент в концертній практиці в Україні, зазначають організатори. Вартість: для дорослих – 25 грн, для учнів та студентів – 15 грн

Фотографія й живопис

З 6 до 31 березня у виставкових залах Національного музею у Львові ім. А. Шептицького відбувається ретроспективна виставка малярства Олега Мінька (1938-2013), одного із знакових українських живописців другої половини ХХ ст. Як зазначають організатори, ретроспективна виставка видатного майстра у тривожний, трагічний для держави час покликана стати високогуманним символом, відповідним високому етичному ідеалові, властивому нашому народу. 

Протягом 1-15 березня, щодня з 10:00 до 20:00, у галереї «Щось цікаве» (пл. Ринок, 13) відбувається виставка графічних робіт Уляни Михальчук «Такі собі в собі». Для художниці виставка «Такі собі в собі» – це виставка про жінку, якою вона буває на самоті, перед дзеркалом, у передчутті весни. Адже весна – це жіноча пора року, зазначає мисткиня. Час, коли жінка дихає на повні груди й проймається наснагою на увесь рік, пізнає й розкриває розмаїття такого знаного і такого таємничого власного «Я». Вхід на виставку вільний.

З 3 по 31 березня у мистецькій галереї Гері Боумена (вул. Наливайка, 18) триває «Виставка 100+1». Як зазначають організатори, є нагода побачити іронічну полеміку з академічним дискурсом Андрія Сагайдаковського, концептуальні фото/відеоексперименти Андрія Боярова, вишукані монохроматичні абстракції Ігоря Яновича, 3D-«мереживо» (але цього разу це не витинанка) Олени Турянської та інші цікаві роботи.

Кіно

6-7 березня у Львові відбувається Фестиваль польських короткометражок.  7 березня о 16:00 в  антикафе «Communa» (вул. Галицька, 1) відбудеться зустріч з переможцем сьомого Львівського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів 2014, режисером Матеушем Ґловацкі та перегляд його фільмів. А о 20:00 у  Львівському палац мистецтв (зеленій залі) – показ кращих короткометражних фільмів, які отримали нагороди фестивалю Short Waves Festival за п’ять років - 2009-2014.

У «Планеті  кіно IMAX» (с. Сокільники, вул. Стрийська, 30) можна переглянути біографічну драму, що отримала 5 номінацій на Оскар. Стрічка «Стівен Хокінг. Теорія всього» доводить, що любов допомагає подолати будь-які перешкоди. Прокат фільму тижня від Tvoemisto.tv триватиме до 11 березня.

Вистави

Виставу «Ніч для жінок» можна подивитися 7-8 березня о 18:00 в театрі «Воскресіння» (пл. Ген. Григоренка, 5). Як зазначають організатори, п'єса викликала неабиякий ажіотаж серед публіки, адже один з провідних елементів постановки - чоловічий стриптиз. Режисер–постановник: Ярослав Федоришин. Вартість – 50 гривень.

8 березня  Львівський академічний театр імені Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3) пропонує переглянути виставу «Амнезія, або маленькі подружні злочини». Обіцяють багато акторської імпровізації. Початок – о 19:00.

Фестивалі/зустрічі/майстер-класи

Дні індійської культури відбуваються у Львові цими вихідними. У рамках фестивалю 7 березня можна потрапити на концерт індійського танцю за участі українських колективів індійських танців та подивитися сучасне індійське кіно. А на 8 березня запланований майстер-клас з йоги для жінок з нагоди Міжнародного жіночого дня від SIDERSKIY Yoga Studio та частування стравами індійської кухні від індійського шеф-повара Далджіт Сінгха у ресторані «Перша кляса». Детальніше з програмою можна ознайомитися тут.

У Львівському палаці мистецтв триває VIII Національне Свято Шоколаду. Програму на 7 та 8 березня можна подивитися тут.

Також у неділю, 8 березня, о 12.00 у римо-католицькій парафії св. Йоана Павла (вул. Хуторівка 35А, каплиця Філософсько-богословського факультету УКУ) Рабин Сіва Файнерман, помічник головного рабина України, прочитає лекцію «Біблія про жінку. Як стати ще гарнішою». Крім того, об 11:00 почнеться короткий майстер-клас, як з простих матеріалів (папір, клей) зробити дешевий, але гарний подарунок власноруч.

 

 

 

 

  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!