Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2585 0
Цими вихідними Львів потішить нас багатьма захоплюючими й різноплановими подіями. Tvoemisto.tv пропонує вам підбірку найцікавіших та найкращих пропозицій плідно й насичено провести ці вихідні.

Концерти

 

Концерт органної музики. 28-29 березня, 15.00, Львівський музей історії релігії (пл. Музейна, 1). У концертах звучить автентичний бароковий орган кінця XVII століття роботи німецького майстра Людвіга Фогеля. Це єдиний такого типу інструмент в концертній практиці в Україні. Вартість: для дорослих – 25 грн, для учнів та студентів – 15 грн.

Благодійний концерт в підтримку викладача ЛНУ Олександра Сорби. 29 березня, 19.30, Перша Львівська Медіатека (вул. Мулярська, 2а). Гурти Джалапіта, Микухо Маклай і Андрей Арнаутов проект. Олександр Сорба, викладач політології на філософському факультеті ЛНУ ім Івана Франка, зараз перебуває у комі і його лікування залежить від якісних препаратів. Олександру 34 роки, він є кандидатом наук, секретарем вченої ради, світлою і талановитою людиною. Квитки можна отримати, здійснивши благодійний внесок на кафедрі теорії та історії політичної науки (аудиторія 204) або перед початком концерту у Медіатеці. Вартість: 50 грн.

Концерт Kraamola та Logical Riddle. 29 березня, 19:00, Хмільний дім Роберта Домса (вул. Клепарівська, 18). На відвідувачів концерту чекають велика кількість оригінального авторського матеріалу, неповторні враження та нескінченний драйв від київських гостей. У програмі: Logical Riddle (progressive metal) - програма авторських та кавер-пісень, а також Kraamola (folk power metal) - презентація альбому «На Зламі Епох». Попередній продаж квитків – 35 грн. Вхід в день концерту – 50 грн.       

 

Вистави

Театр опери та балету імені Соломії Крушельницької. Опера «Кармен»: 28 березня, 18.00. Опера на 4 дії. Лібрето Анрі Мельяка і Людовіка Галеві за однойменною новелою Проспера Меріме. Опера виконуватиметься французькою мовою з українськими субтитрами.

Прем’єра опери відбудеться за адресою: пр. Свободи, 37. Вартість: 50-250 гривень.

Драматичний театр імені Марії Заньковецької. Вистава «Вій, вітерець!»: 28 березня, 18.00. Вистава «Вій, вітерець!» латвійського поета й драматурга Яніса Райніса у постановці заслуженого діяча мистецтв України Вадима Сікорського. У цьому театрі її вже ставили ще в 50-х роках минулого століття, а нині приурочили 150-літтю Яніса Райніса. Дія вистави розгортається на хуторі, хазяйка якого має двох дочок – Зану та Анду і племінницю Барбу. На хутір приїжджають свати. Наречений Улдис відмовляється одружуватися із Заною, бо з першого погляду до нестями закохався у Барбу. Зрозумівши, що не може стати щасливою, зробивши нещасною сестру, Барба вирішує піти з життя.

Вистава відбудеться за адресою: пр. Свободи, 26. Залишилися квитки за 30, 50, 60 та 80 гривень.

Львівський академічний театр імені Леся Курбаса. Вистава «Memento vivere». 29 березня, 19.00. «Memento vivere» (Пам’ятай про життя) – це заповідь, яку мати залишає своєму синові Ромену. Материнсько-синівська любов – річ відома та ця історія породжує питання: чим така любов, якщо вона надто прив’язує, гостро ранить і смертельно болісно розривається, наділяє більшою мірою: силою чи згасанням, безпекою чи самотністю? Вона рятує від куль і недуги, встигає примчати вчасно за тисячі кілометрів та що, коли перед нею самою організм сина безборонний? Кабаре-спогад на 2 дії за автобіографічним романом Ромена Ґарі «Обіцяння на світанку». Вистава відбудеться за адресою: вул. Курбаса, 3. Вартість квитків 80-100 гривень.

 

Кіно

Фільм «Голгофа». 28-29 березня, 19:00, Львівський Кіноцентр (вул. Володимира Великого, 14а). Порядний священик щосили намагається зробити світ кращим. Його парафіяни упираються у протилежному прагненні. Після того, як під час сповіді головному героєві погрожують вбивством, він починає боротьбу з силами зла в окремо взятому сільському приході. Вартість: 25 гривень.

Драма «Приниження». 28 березня о 19.00, 29 березня о 21.00. Культурно-мистецький центр "Львівський Палац мистецтв" (вул. Коперника, 17). Сюжет: Успішний та відомий, обдарований, але вже "назавжди втомлений" і з втраченим натхненням актор в передчутті фіналу кар'єри намагається завершити життя самогубством. Любов і стосунки з дівчиною значно молодшою за нього кардинально змінюють вектор зведення рахунків. Вартість: 15 грн.

Читайте також: Планетарій в центрі Львова. Усіх запрошують подивитися на зоряне небо

Також нагадуємо про фільм тижня від Tvoemisto.tv «Все палає», який транслюється у кінотеатрі «Планета Кіно».

 

Зустрічі, розпродажі та обговорення

Художній пленер «Lviv Seasons». 29 березня, 9.00, пл. Ринок. У неділю поблизу фонтана Нептуна відбудеться перший етап пленеру «Lviv Seasons». Метою події є залучити та мотивувати творчу молодь до активної участі в мистецькому процесі та створенні культурного середовища в різних локаціях Львова. Протягом чотирьох годин художники малюватимуть пейзажі  на очах львів’ян та змагатимуться за грошові призи, а до кінця дня на площі діятиме виставка художніх робіт.

Читайте також: На вихідних Львівський аеропорт прийматиме Lviv Fashion Week

Весняний розпродаж «Книги за життя». 29 березня, з 12:00 до 17:00, Перша Львівська Медіатека (вул. Мулярська, 2а). «Видавництво Старого Лева» запрошує на свято для усієї родини – великий весняний розпродаж «Книги за життя». Зібрані завдяки розпродажу кошти передадуть на потреби поранених бійців, які перебувають на лікуванні у Львівському військовому госпіталі. Вхід вільний.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!