Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3398 0
Цього тижня на вихідні Львів пропонує мешканцям та гостям міста чимало цікавого. Зокрема, багато розваг заплановано на свіжому повітрі. Серед цікавинок цього тижня - день відкритих дверей у ботанічному саду та безкоштовні уроки скелелазіння у Шевченківському гаю.

Відпочинок на природі

У неділю, 19 квітня, Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка запрошує усіх охочих на День відкритих дверей, який триватиме з 14:00 до 18:00. Тут можна буде помилуватися первоцвітами, які власне розцвіли у Ботанічному саду.

Також на вихідних, 18 й 19 квітня, усіх охочих запрошують прийти у Шевченківський гай та спробувати свої сили у скелелазінні, каякінгу і паркурі. Тут із 14 до 19 години проводитимуть безкоштовні заняття для усіх охочих.

Театр

18 квітня Перший Український театр для дітей та юнацтва запрошує на виставу «Таїна буття». Тетяна Іващенко, автор п’єси «Таїна буття», спробувала дослідити і розповісти історію стосунків Ольги Хоружинської та Івана Франка. Надзвичайно складна та драматична історія подружжя не залишає байдужими та допомагає краще зрозуміти світ поета та жінки, яка все життя була поруч із ним. Початок о 16.00 годині. Вистава орієнтована на молодь старшого шкільного віку та дорослих (16+)

Музика

У рамках фестивалю справжніх традицій «Святкуймо Воскресіння разом» у Шевченківському гаю на цих вихідних буде чимало музики. Зокрема, у суботу, 18 квітня, буде вечір класики та джазу, на якому виступатимуть: гурт «ROCKOKO», Марія Копитчак та «Оркестра почувань», LvivLadies (M.A.K.) та Львівський акустичний гурт «Три кроки в ніч». Концерт класичної та джазової музики пройде на галявині біля дерев’яної церкви. Початок заходу о 18.00.

Недільна музична програма буде не менш багатою і насиченою. На великому благодійному концерті 19 квітня присутні зможуть «відірватися від землі» разом з такими виконавцями як: український рок-гурт з Мукачева «Rock-H», «Божик Бенд», АНТИТІЛА, ДЖАЛАПІТА, Оксана Муха. Концерт розпочнеться о 14.00 та триватиме до 19 год.

18 квітня у Палаці спорту «Україна» відбудеться фестиваль LIVE in LVIV, де виступлять Танок На Майдані Конго (ТНМК), С.К.А.Й., O.Torvald, Epolets, Fontaliza та ПЛЕСО. LIVE in LVIV — це нова музична традиція Львова. Фестиваль, який об'єднає не лише давно улюблені гурти, але й відкриє для багатьох маловідомі українські групи. Початок о 17.00

Концерт Frank Sinatra & Louis Armstrong відбудеться 18 квітня у театрі ім. Марії Заньковецької. Найкращі твори королів музики пролунають у виконанні Leo Band та соліста Павла Ільницького. Ніби машина часу, концерт перенесе слухачів, щоб відчути атмосферу 30-х років Америки. Початок о 20:00.

Кіно

У суботу, 18 квітня, о 18:30 годині організатори фестивалю «Святкуймо Воскресіння разом» запрошують у Шевченківський гай усіх любителів кіно на перегляд документальної стрічки «Хроніка Української Повстанської Армії 1942-1954».

Творці фільму пропонують подивитися на український повстанський рух з перспективи «простих людей», без пафосу, містифікацій та пропагандистських кліше. Усні історії відкривають нетрадиційний погляд на природу боротьби УПА, дають змогу відчути атмосферу та дух епохи, зануритися у вир бурхливих подій.

Також на цих вихідних розпочинається Тиждень іспанського кіно. Вже традиційно навесні кінофестиваль "Молодість" в Палаці мистецтв представляє найцікавіші фільми з палкої та яскравої Іспанії, країни, що стабільно продукує нешаблонне різножанрове кіно. 18 квітня відвідувачам пропонують переглянути стрічки «Легко жити з заплющеними очима» (початок о 19.00) та «Вісім баскських прізвищ» (початок о 21 год.). У неділю о 19:00 розпочнеться показ фільму «Дон Кіхот» а о 21 год. « Люди на місцях».

Фото: bandershtat.org.ua, shkola.ostriv.in.ua, news.vash.ua, student.ukma.edu.ua

Підготувала Наталя Горбань


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!