Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3210 0
Цими вихідними,13-14 червня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: фестиваль автівок у ретро-стилі, виставка раритетних роверів, різнопланові заходи для містян, які мають чотирилапих улюбленців, а також кілька концертів для поціновувачів музики.
фото: fotofakt.in.ua, www.cnet.com, lvov.lv.olx.ua, www.032.ua

фото: fotofakt.in.ua, www.cnet.com, lvov.lv.olx.ua, www.032.ua

Leopolis Grand Prix 2015

Із 12 до 14 червня у Львові традиційно пройде автомобільний фестиваль «Leopolis Grand Prix 2015», який цього року приурочений до 85-ї річниці перших кільцевих автоперегонів у Львові. В програмі фестивалю багато різноманітних акцій: виставки-презентації класичних автомобілів у парку культури ім. Б.Хмельницького та на пл. Ринок, ретро-парад центральними вулицями міста, конкурс авторетроелеганції.

Шоу-перегонів на класичних автомобілях, у програмі змагання в національному класі: власники антикварних українських «Запорожців ЗАЗ-965», запрошені з різних куточків України та закордону, змагатимуться за Кубок 5-разового Чемпіона України з авторалі – Василя Ростоцького. Спеціальні нагороди передбачено для жінок-автомобілістів. Цьогоріч очікується близько 70 екіпажів-учасників з-за кордону (Польща, Литва, Білорусь) та понад 70 екіпажів-учасників з України.

Окрім того, нагадуємо: у суботу, на час перегонів «Leopolis Grand Prix 2015», у місті перекриють деякі вулиці. Пропонуємо вам переглянути на нашому сайті оновлені маршрути руху громадського транспорту.

 

Львів’яни та їх чотирилапі улюбленці

У Львові готуються створити перший майданчик для вигулу чотирилапих. Це буде відгороджена територія зі спеціальною інфраструктурою в Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького. Там собаки будуть не лише гуляти, а й розвиватися. Такий пілотний проект презентувала ініціатива Dog-Friendly City і має намір втілити амбітну ідею в життя вже цього року. Група молодих ентузіастів запропонувала створити перший у місті майданчик для вигулу собак. Місце вже підібрали. У суботу тут - велика толока. Запрошують усіх небайдужих. Волонтерів чекають у суботу, 13 червня, о 12.00 год. в кінці центральної алеї парку біля виходу до Монументу слави. Просять взяти із собою рукавички.

Із 13 до 14 та з 20 до 21 червня у Львові проведуть фестиваль для домашніх улюбленців «Свято хвостатих друзів», з метою популяризацію правильного догляду та спілкування з тваринами. За ініціативи студентів Національного університету «Львівська політехніка» в рамках конкурсу студентських проектів Міжнародної студентської організації Enactus у Львові проведуть фестиваль для домашніх улюбленців «Свято хвостатих друзів». Завдання фестивалю передбачають популяризацію: наслідування європейських стандартів щодо прибирання на вулиці за своїми улюбленцями; доброзичливого спілкування з тваринами; правильної опіки і догляду за тваринами; паркінгу для собак  та відвідування громадських місць з домашніми улюбленцями.

 

Виставки

До 21 червня у приміщенні Першої Львівської Медіатеки, що знаходиться на вул. Мулярській, 2а, триватиме виставка раритетних велосипедів. Львів'янам пропонують подивитися на 15 рідкісних і красивих велосипедів із міста і його околиць. Організатори виставка зібрали та представили 15 рідкісних і красивих велосипедів зі Львова та його околиць, кожен з яких відображає індивідуальність та естетичні смаки свого власника і винахідника. Також зібрані старі фотографії, що свідчать про користування велосипедом у Львові від початку ХХ століття.

12-14 червня у Парку Культури ім Б.Хмельницького відбудеться LEOPOLIS GRAND PRIX 2015, на який приїдуть молоді підприємці. Всі вони зберуться на Гармидер - платформу для популяризації українського виробника, якісного, креативного та активного. В ці дні вас чекають кращі дизайнери і виробники одягу різних стилів, аксесуарів, журналу про подорожі Україною, дизайн-студії меблів, предметів інтер’єру, виробники взуття, блокнотів, прикрас, листівок, сувенірів, креативних ламп, 3D пазлів,сумок та багато іншого.

 

Концерти

13 червня о 14:00 годині на площі Ринок перед Ратушею відбудеться музичний виступ оркестру та Австрійської духовної музичної капели Швендт і вручення подарунка Львову. Виступ відбудеться в рамках проведення І Міжнародного фестивалю духових та естрадно-духових оркестрів «Сурми гір», що пройде у місті Долина. Учасник фестивалю – Австрійська духова музична капела Швендт (м. Тіроль) – потішить своїм виступом і львів’ян.

13-14 червня о 15.00 у Львівському музеї історії релігії (пл. Музейна, 1) розпочинатимуться концерти органної музики. Під час виступів звучатиме автентичний бароковий орган кінця XVII століття роботи німецького майстра Людвіга Фогеля. Це єдиний такого типу інструмент в концертній практиці в Україні. Для охочих послухати звук органа організатори підготували вже знайомі музичні твори Баха, Альбініоні, Шуберта, Бізе, Каччіні, а також деякі композиції із сучасного музичного мистецтва. Вартість для дорослих – 25 грн, для учнів та студентів – 15 грн.

 

Також нагадуємо про фільм тижня від Tvoemisto.tv «Вартовий місяця», який транслюється у кінотеатрі «Планета Кіно».

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!