Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4008 0
Цими вихідними у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: християнський фестиваль «Вітер На-Дії», Ковальські дні на площі Музейній, фортепіанний концерт і виставка абстрактно-фігуративного живопису.
фото: www.ot-ot.lviv.ua, together.lviv.ua, www.lviv.tv, www.032.ua, zik.ua

фото: www.ot-ot.lviv.ua, together.lviv.ua, www.lviv.tv, www.032.ua, zik.ua

Фестивалі

Львів’ян запрошують відвідати унікальний фестиваль «Вітер На-Дії». Фестиваль проходить 23-26 липня у Львові. Основний день фестивалю – субота, територія біля Львівської духовної семінарії (вул. Хуторівка, 35). Духовна програма, тренінги, творчі майстерні, флеш-моб, мотузковий парк, квест «У пошуках львівських левів», вечірня ватра, нічний музичний марафон, спортивні локації, дитячий майданчик. Кожен учасник зможе знайти щось для себе. Детальна програма фестивалю тут - dyvensvit.org/festival/programa

У суботу, 25 липня, у Львові в межах християнського фестивалю «Вітер На-дії» проходитимуть заходи Відкритого університету «Відкривай світ!», у межах якого фахівці прочитають лекції про натхнення, соціальні медіа та цінність вчення митрополита Андрея Шептицького. Відкритий університет проходитиме у конференц-залі УКУ з 12.00 до 18.00, онлайн-трансляцію заходів можна буде переглянути на сайті >tvoemisto.tv. Завершиться університет зустріччю з владикою Теодором Мартинюком – єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, доктором канонічного права.

Фестиваль продуктів українського виробництва Lviv City Market - фестиваль, спрямований на популяризації стильних, якісних та смачних речей українського виробництва. Це можливість творчим людям заявити про себе, а відвідувачам придбати, скуштувати, відчути прекрасне та підтримати місцевих виробників. Фестиваль триватиме 25 липня із 12:00 до 21:00, на площі Теодора.

 

Сімейне дозвілля

На площі Музейній у Львові триватимуть Ковальські дні. Це чудова можливість доторкнутись до таємниць ковальського мистецтва. Два дні ковальських майстер-класів, душевної музики на одній з найстаріших площ Львова. Дні проведення - 25-26 липня 2015, Львівська свічкова мануфактура (площа Музейна).

25-26 липня у львів’яни та гості міста можуть долучитися до літературної мандрівки «Їздець у Львові». Усі охочі мають нагоду познайомитися з людьми, завдяки яким Львів має статус книжкової столиці України. Програма проекту «Їздець у Львові» передбачає екскурсію до книгарні Видавництва Старого Лева та знайомство із поеткою та головною редакторкою ВСЛ Мар’яною Савкою, літературну прогулянку з істориком Тарасом Гакавчиним, відвідини першої львівської Медіатеки. Приємний бонус мандрівки – можливість зустрітися з польським письменником Міколаєм Лозінським, чеською авторкою Терезою Боучковою та українськими авторами Артемом Чапаєм і Мариною Гримич. Із деталями програми можна ознайомитися на сторінці проекту.

 

Виставки

До кінця липня у Львові можна переглянути фотовиставку «Коли жінка говорить про жінку». Це серія чорнобілих фотографій, мета яких показати красу жінки, незалежно від її соціального статусу, роботи, віку, життєвих колізій чи непоправних втрат. Всього 13 портретів-диптихів – і 13 жіночих світів: зовнішньо сильних, але ніжних та трепетних всередині. Кожне фото – це невелика історія, інколи трагічна, інколи натхненна – та по-своєму прекрасна. Виставка триватиме до 31 липня в галереї «Щось цікаве» (пл. Ринок, 13).

З 15 липня до 15 серпня триває виставка «Золота Роза» американського фотографа Джейсона Франциско. Експозиція Джейсона Франциско є візуальною і текстовою медитацією про час, втрату та пам'ять довкола однієї із найбільш відомих синагог Європи, яка нині опинилася за парканом, відгороджена від світу і людей. Виставка поєднує фотографії, малюнки крейдою та есе та є частиною проекту «Простір Синагог: єврейська історія, спільна спадщина і відповідальність». Це ініціатива, спрямована на вшанування історії євреїв у Львові, усвідомлення трагедії Голокосту, візуалізації спільного минулого та творення нових меморіально-освітніх просторів у місті. Переглянути виставку Джейсона Франциско можна щодня на площі Арсенальній.

Також львів’ян знайомитимуть із абстрактно-фігуративним живописом – під час виставки Віктора Дьоміна «Permanence allure». Віктор першим з усіх львівських художників взяв участь у флорентійському бієнале, де отримав спеціальну нагороду президента Міжнародного бієнале сучасного мистецтва, а саме медаль, виготовлену за зразком старовинної медалі роботи скульптора Маріо Пачолі з зображенням Лоренцо Медичі. Виставка триватиме до 6 серпня, арт-галерея «Мадам Пальмгрен» (вул.Федорова, 8).

 

Концерти

На цих вихідних у Львові проходитиме музичний вікенд. 25 липня о 19:00 – фортепіанний концерт Миколи Дороша. У програмі – джазові стандарти, емоційні танго аргентинця Астора П’яццоли та ліричні композиції норвежця Едварда Гріга. 26 липня о 18:30концерт Сергія Зеленського (гітара) і Аркадія Орєхова (фортепіано). Гостей кав’ярні чекає свято імпровізаційної музики відомих львівських виконавців. Місце: кав'ярня-галерея «Штука» (вул. Котлярська, 8).

Концерти також відбуватимуться у Львівському органному залі. 25 липня о 17.00: «Органні перлини французьких та німецьких композиторів». Солістка – Олена Мацелюх. 26 липня о 17.00 – вечір інструментальної музики (орган, флейта Пана). Солісти: Олена Мацелюх, Ігор Мацелюх. Місце: Органний зал (вул. Бандери, 8).

 

Відпочинок біля води

Літо в розпалі, в такому ж розпалі і курортний сезон, але не завжди вдається потрапити на омріяне море. Відчути хвилі та зануритися в морську прохолоду. Та не варто опускати руки і відмовляти собі в задоволенні провести час біля води. Tvoemisto.tv пропонує п'ять водойм де львів'янам можна – хоч і не з таким розмахом як на морі – відпочити на воді: Шацькі озера, озеро Дийда на Закарпатті, Біле озеро, нове озеро в Буковелі, водойми поблизу Кам’янця-Подільського.

Окрім того, пропонуємо перелік водойм Львівщини, на яких дозволено купатися. Нещодавно до цього списку додалося й Винниківське озеро. Новим місцем літнього відпочинку у Львові потішив аквапарк «Пляж», відкривши для відвідувачів літню терасу для засмагання.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!