Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2590 0
Цими вихідними, 14-15 листопада, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: Фестиваль свічок, «Розумні» вихідні, матч між збірними України та Словенії, вечір кримськотатарської музики.
фото: lviv.vgorode.ua, regid.biz, stadion.lviv.ua, inlviv.in.ua, vsitury.com.ua

фото: lviv.vgorode.ua, regid.biz, stadion.lviv.ua, inlviv.in.ua, vsitury.com.ua

Фестиваль свічок

У п’ятницю, 13 листопада, на площі Музейній (біля Домініканського собору) стартував триденний Фестиваль Свічок. Розпочнуть дійство о 18:00 із проекції спеціально створеного 3D-мапінгу на фасад Львівської Свічкової мануфактури, що на площі Музейній, 1.

14 листопада (субота)                    

Що: Створення в рамках Фестивалю Свічок величезних  свічкових мозаїк.  
Де: площа Музейна, 1 (біля Домініканського собору).     
Коли: 14:00 – 20:00.               

Що: Львівські скетчери спільно із гостями Фестивалю Свічок «розмалюють» будинок Львівської Свічкової  Мануфактури.
Де: площа Музейна, 1 (біля Домініканського собору).     
Коли: 18:00.

15 листопада (неділя)

Що: Створення в рамках Фестивалю Свічок величезних  свічкових мозаїк.  
Де: площа Музейна, 1 (біля Домініканського собору).
Коли: 14:00 – 20:00.            

 

«Розумні» вихідні у Львові

14-15 листопада в рамках святкування Днів Науки у Львові пройдуть «розумні вихідні». Цього року на львів’ян очікує програма на трьох локаціях: Державному природознавчому музеї НАН України (вул. Театральна, 18), біологічному факультеті Львівського національного університету ім. Івана Франка (вул. Грушевського, 4) та Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького (вул. Пекарська, 52). Всі заходи у рамках Днів Науки — безкоштовні.

Дні Науки – це спільна науково-популярна ініціатива Ради молодих вчених НАН України, ГО «UniaScientifica» та команди сайту популяризації науки «Моя наука». Відзначаються Дні Науки два рази на рік: Дні Науки Весна — у третю суботу травня разом з професійним святом працівників науки України, Дні Науки Осінь – у найближчі вихідні дні після Всесвітнього дня науки в ім'я миру та розвитку, що відзначається 10 листопада.

Цього разу Дні Науки Осінь стартують одночасно у Одесі, Харкові, Львові, Дніпропетровську та Києві. Десятки науково-дослідних установ, музеїв та інститутів відкриють свої двері для усіх, хто бажає дізнатися більше про навколишній світ та його пізнання.

Детальніше з програмою можна ознайомитись за сторінках у Facebook:
https://www.facebook.com/LvivMuseum,
https://www.facebook.com/dni.nauky/?fref=ts

 

Соціальні проекти, духовність

У суботу, 14 листопада, в арт-кафе «Дзиґа» пройде Вечір кримськотатарської традиційної музики за участю композитора Джеміля Карикова та співачки Афізе Касара. Вечір відбуватиметься у форматі концерту, лекції та майстер-класу. Початок о 17-00, вхід вільний.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав звернувся із проханням до владик УГКЦ помолитися за загиблих під час ДТП у межах Національного тижня безпеки дорожнього руху (9–14 листопада). Блаженніший запропонував після Божественної Літургії 14–15 листопада у всіх храмах на знак пам’яті загиблих у ДТП висловити співчуття їхнім рідним та закликати всіх до неухильного дотримання правил дорожнього руху.

Ще в 2008 році Блаженніший Любомир, архиєпископ-емерит УГКЦ, у Зверненні щодо дотримання правил дорожнього руху наголосив, що порушення цих правил є гріхом. Тому кожен, хто сідає за кермо, має використовувати автомобіль на користь для себе та інших і ретельно оминати всього, що може стати причиною матеріальних збитків, втрати здоров’я чи життя.

 

Фільми

Цього тижня >Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду продовження американського мультфільму про милих зомбі, перевертнів, мумій, вампірів і місцевої знаменитості Франкенштейна – «Монстри на канікулах 2».

Граф Дракула далеко від людських очей створив готель, куди всіляка нечисть з'їжджається аби приємно провести час. Зомбі, перевертні, мумії, вампіри і місцева знаменитість Франкенштейн найменше хотіли б побачити тут людей. Особливо після того, як енергійний хлопець Джонатан забрів сюди, подорожуючи горами. Наближається час галасливої сімейної вечірки, головний гість на якій – старомодний Влад – тато Дракули і дідусь Мейвіс.

 

Подорожі та прогулянки

На цих вихідних пропонуємо вам відвідати наскельне місто-фортецю Тустань. Фортеця, яка немає аналогів, за способом будівництва у цілому світі, а також одне з семи чудес України – розташована на Львівщині. Ця місцевість настільки красива,що серед її поціновувачів були Іван Франко, Леся Українка, а також Іван Вагилевич.

 

Спортивні події

Коли: 12-15 листопада
Що: Айкідо Йошінкан. Міжнародний семінар під керівництвом Шіхана Жака Паєта
Де: Виставковий зал «Шувар Експо» (вул. Хуторівка, 4б)

Коли: 13-14 листопада. Початок о 16:00 год.
Що: Вільна боротьба. Кубок Львівської обл. серед чоловіків та жінок
Де: ЛООФСТ «Динамо» (вул. Янева, 10)

Коли: 13-15 листопада. Початок об 11:45 год.
Що: Шахи. Чемпіонат області серед юнаків та дівчат до 16 років
Де: готель «НТОН» (вул. Шевченка, 154б).

Коли: 14 листопада. Початок о 19.00 год.
Що: Футбол. Кваліфікаційний матч етапу чемпіонату Європи 2016 року між національними збірними командами України та Словенії
Де: стадіон «Арена-Львів» (вул. Стрийська, 199)
Деталі: інформація, як курсуватиме транспорт, ТУТ

Коли: 14 листопада
Що: Дзюдо. Всеукраїнський командний турнір «Відкритий Кубок Львова пам’яті залуженого тренера України Михайла Федоровича Євтушова»
Де: ТРЦ «Forum Lviv» (вул. Під Дубом, 7Б)
Деталі: 8 команд з усієї України змагатимуться за Кубок Львова у вагових категоріях 66, 73, 81, 90 та +90 кілограм.

Коли: 14-15 листопада. Початок об 11:00 год.
Що: Велосипедний спорт (крос). Відкритий Чемпіонат області пам’яті видатним велосипедистам
Де: парк «Погулянка»

Коли: 15 листопада. Початок о 10.00 год.
Що: Армспорт. Змагання у рамках обласних комплексних змагань, присвячених Року Андрея та Климентія Шептицьких за програмою XXIV спортивних Ігор Львівщини, VIII обласних Ігор ветеранів спорту
Де: головний корпус ЛДУФК (вул. Костюшка, 11)

Коли: 15 листопада, 14:00 год.
Що: Баскетбол. Суперліга. БК «Галичина» – БК «Дніпро».
Де: ПС «Галичина» (вул. Керченська, 8)

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!