Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2589 0
Цими вихідними, 27 та 28 лютого, у Львові відбудеться низка цікавих заходів. Зокрема мешканці міста матимуть нагоду особисто поспілкуватися з патрульними, підтримати кримських татар на Дні спротиву російській окупації, а також відвідати ряд цікавих виставок, вистав та концертів.

Виставки

З 27 лютого у Львові розпочинається «Фестиваль кота». Організовує його Французький альянс у Львові. Під час фестивалю пройде виставка дитячих малюнків, літературні зустрічі тощо.

Центр міської історії Центрально-Східної Європи запрошує на історичну виставку «Велика війна 1914 - …Індивідуальний та глобальний досвід». Виставка подає погляд на Першу світову війну з двох різних, але поєднаних перспектив: з одного боку, як на глобальний конфлікт, а, з іншого, як на індивідуальний досвід різних її учасників. Експозицію можна переглянути до 29 лютого за адресою вул.акад. Богомольця, 6.

Вистави

У неділю, 28 лютого для маленьких львів’ян покажуть лялькову виставу «Чарівні ліки або чому кіт не з’їв мишку». Організатори запевняють, що дійство буде цікавим для всіх, розпочинаючи з 2 до 102 років. Виставу можна буде переглянути о 12:00 в приміщенні Інтерактивного музею D.S. Таємна аптека (пл. Соборна, 1). Вартість квитка: 35 грн з особи. Забронуювати та придбати квитки можна за телефоном: +38 (067) 370 56 98 (з 9.30 до 20.00) або в приміщенні аптеки: пл.Соборна,1 або на сайті музею www.secret.lviv.ua

27 лютого о 19:00 у Львівському академічному театрі ім. Леся Курбаса  відбудеться вистава «Ma-na Hat-ta (Небесна Земля)». Перетворивши назву  «Добрий бог Мангеттену» на Ma-Na Hat-ta, слово, що мовою індіанців означає «небесна земля», режисер намагався відірвати сюжет від землі, піднести дію не лише на останній поверх хмарочоса, а вище, далі, в безконечність. Вартість квитків: 70-80 грн.

Опера «Севільський Цирульник» розказує про Альмавіва та Розіни, які не можуть бути разом. На допомогу закоханим приходить цирульник Фігаро - хитрий, кмітливий і дотепний витівник. 27 лютого о 18:00 у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької . Вартість квитка 40-200 грн.

Вистава «Теремок» за відомою з дитинства казкою сприймається глядачем з радістю, як маленьке свято. Чергове свято можна відвідати з дітлахами 27 лютого о 12:00 та о 14:00 у Львівському театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки». Для дітей віком від 2-х років. Тривалість 45 хв. Вартість квитка 30 грн.

День кримськотатарського спротиву

26 лютого в Україні відзначають День кримськотатарського спротиву російській окупації. Тому ще в суботу львів’яни та гості міста матимуть нагоду відвідати низку заходів присвячених другій річниці окупації півострову Крим

Перформанс  «Крим», присвячений тотальному порушенню прав людини на півострові 
У перформансі задіяно близько 50 учасників, які намагатимуться передати атмосферу, яка панує на півострові та розказати про політв’язнів, викрадених та вбитих.
Коли: 14-00 год

Де:проспект Свободи, площа біля пам’ятника Т. Шевченку 
 

Відкриття фотовиставки Катерини Пікун «Україна очима переселенця
Катерина Пікун – фотограф, переселенка з Луганська, живе у Львові. Вона одна з понад півтора мільйона людей, які змушені були залишити свої рідні домівки.

Час:15-00 год

Де:мистецька галерея «Дзиґа», вул.Вірменська, 35

Концерти

У неділю, 28 лютого, для львів’ян цілу годину лунатимуть популярні блюзові та джазові композиції. Приєднатись до «Вечір блюзу і джазу» можна о 19:00 год в кав’ярні «Штука», що за адресою, вул. Котлярська, 8

Зустрічі з патрульними Львова

З 25 лютого у Львові стартував проект «Моя Нова Поліція. Моя довіра», головною метою якого є побудова довірливих відносин між патрульними і жителями міста. Спілкування відбуватиметься у форматі «живих бібліотек». Зустрічі відбудуться у суботу, 27 лютого о 15:00 год. Львів’яни матимуть нагоду потрапити на Жива бібліотека «Моя Нова Поліція» у Сенсотеці. (Контакти: Віталій Сергійчук, 063 276 91 96)

 А у неділю, 28 лютого відбудеться Жива бібліотека  «Я- поліцейський? Так!» у філії ЦБ №41

(Контакти: Марія Руда, 098 798 12 81) Вхід на зустрічі вільний.

Кіно

Вже вийшла у прокат стрічка «Політ золотої мушки» - український комедійно-драматичний  фільм, знятий Іваном Кравчишиним за мотивами збірки оповідань «Бурачковські хронічки» Богдана Волошина. Стрічка у трьох новелах розповідає про жителів села Бурачковичі в Західній Україні, які опиняються в різних комічних ситуаціях. Фільм був показаний 17 липня 2015 року в національному конкурсі на Одеському міжнародному кінофестивалі. Фільм «Політ золотої мушки».

Кінотеатр «Планета Кіно / King Cross» (с. Сокільники, вул. Стрийська, 30) Сеанси: 12:45, 17:15, 21:30

Кінотеатр «Планета Кіно / Forum» (вул. Під Дубом, 7а) Сеанси: 10:00, 12:50, 18:00 (тільки 27 лютого о 12:50, 19:00)

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!