Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3692 0
Цими вихідними, 5 та 6 березня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: заходи у рамках Чемпіонату шахів, серія майстер-класів від шеф-кондитерів, концерти атмосферних львівських гуртів та покази цікавих фільмів.
фото: facebook.com/lvivfilmcenter, tr.turkeytribune.com, 032.ua, britishcouncil.org.ua, afishalviv.net, tcb.vn.ua

фото: facebook.com/lvivfilmcenter, tr.turkeytribune.com, 032.ua, britishcouncil.org.ua, afishalviv.net, tcb.vn.ua

«Шахові» події

Цими вихідними, 5 та 6 березня, Львівський кіноцентр підготував спеціальну програму до Чемпіонату світу з шахів серед жінок.

«Партія в шахи»
Жанр: комедія, драма.
Коли: субота, 5 березня, 15:00.
Вхід – вільний.

«Жертвуючи пішаком»
Жанр: біографічний, драма.
Коли: неділя, 6 березня, 15:00.
Вхід – вільний.

Також 5, 6 березня у місті пройдуть шахові кінопокази й в інших локаціях. Фільми присвячені цьому виду спорту транслюватимуть у вказані дні у кінотеатрі «Сокіл», за адресою вул. Володимира Великого, 14а. Початок показів о 12:00 год.

Окрім того, 6 березня (а в подальшому – кожної неділі) о 12:00 год. в парку «Горіховий гай» на площі перед Lviv Film Center триватимуть районні змагання з шахів.

До 18 березня львів’яни мають нагоду зробити селфі з шаховими скульптурами. Сфотографуватись з шаховими фігурами можна на площі Ринок.

 

Національне свято шоколаду: заходи у Львові

У Львові, в рамках Національного свята шоколаду, відбудуться майстер-класи від визнаних шеф-кондитерів України. Львів’ян навчать як приготувати трюфелі, цукати в шоколаді та шоколадні цукерки. Відвідувачі також зможуть скуштувати приготовлені вироби.

Серія майстер-класів називається «BISCOTTI chefs». Проводитимуть їх з 4 по 8 березня у Львівському палаці мистецтв. Протягом п'яти днів Свята кожен гість матиме змогу спробувати оригінальні шоколадні напої, придбати «шоколадні» сувеніри та взяти участь у різноманітних майстер-класах від справжніх зірок кондитерської справи. 5-8 березня львів’ян запрошують стати гостями свята з 12:00 до 20:00 години.

5 березня майстер-клас проведе шоколатьє з Ужгорода Валентин Штефаньо. Він створюватиме шоколадну скульптуру та цукерки. Їх матимуть нагоду про дегустувати всі охочі.

5 та 6 березня Євгеній Сушко, шеф-кухар Citadel Inn Hotel & Resort, та В’ячеслав Савенко, почесний президент Західної шеф-групи, розкажуть та покажуть, не тільки як  готувати, а ще й як красиво презентувати свої солодкі шедеври.

 

Концерти

Львівський фольк-бенд «Бурдон» на початку лютого отримав премію «Eiserner Eversteiner» на фестивалі «FolkHerbst» в Німеччині та влаштовує концерт у рідному місті, аби відсвяткувати цю подію. Виступ музикантів запланований на неділю, 6 березня, у клубі «UNDERGROUND» (вул. Коперника, 17). Початок о 20:00 год. Вартість квитків становить 70 гривень.

Також у неділю, 6 березня, о 20:00 годині в клубі «Ринок зброї «Під арсеналом» розпочнеться концерт ще одного львівського гурту «Хочу ЩЕ!». Свій стиль команда називає альтернативною музикою: суміш року, хіп-хопу та етно. Уже кілька років гурт створює пісні для шанувальників якісної української музики. У гостях гурти: «Гримить» та «THOMAS NIGHT». Вартість квитків – 30 гривень.

 

Саморозвиток, освітні програми

В рамках року англійської мови в Україні, Британська Рада (British Council) запустила безкоштовні онлайн-курси LearnEnglish Pathways. Курс складається з шести розділів, кожен з яких фокусується на окремій темі (родина, подорожі, робота і культура), які вивчаються завдяки аудіозаписам, текстам, зображенням та відеo. Кожен розділ поділено на 5 секцій, які містять від 5 до 10 вправ. Реєстрація триватиме до 13 березня.

Українських бізнес-лідерів та підприємців запрошують взяти участь у міжнародній навчальній програмі для розвитку приватного сектора «Стратегічне управління бізнесом». Програма включатиме тритижневий тренінг у Швеції, додаткові регіональні та національні семінари, а також можливості для роботи з мережею шведських національних та регіональних підприємств. Для участі необхідне знання англійської мови. Кінцевий термін подачі заявок для участі у програмі – 2 травня 2016 року.  

З метою розвитку ІТ-освіти в Україні навчальний центр комп’ютерного навчання «Логос» оголошує конкурс на написання найкращих письмових робіт на тему «ІТ-майбутнє України». Умови конкурсу: для участі в конкурсі необхідно надати  українською мовою креативне есе на тему «ІТ-майбутнє України». Обсяг есе – до 1 000 слів. Конкурсні роботи приймаються до 31 березня 2016 року. 

 

Фільми

У суботу, 5 березня, у кінопалаці «Коперник» покажуть документальний фільм «15 сторін світу». Це розповідь про одного з найбільш видатних польських експериментальних музикантів – Євгеніуша Рудніка. Початок о 19:00. Вартість – 40 гривень. Стрічка розповідає про революційні ідеї Євгеніуша, який був частиною легендарної «Експериментальної Студії Польського Радіо» та створював експерементальну музику задовго до появи поняття «електронна музична сцена». Замість музичної студії, він використовував наукову лабораторію, магнітну стрічку та ножиці. Архітектура ритмів, пульс природи та людського тіла – саме ці речі намагався відчути Руднік в своїх музичних пошуках. Його експерименти – спроба дослідити нову реальність, в якій можна доторкнутися до звуку.

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду фільм за історіями єгипетських міфів про змагання богів і боротьбу за владу. Сюжет фільму «Боги Єгипту»: Єгипет був процвітаючим, сповненим життя краєм в часи правління Осіріса. Але правителю судилося загинути від руки власного брата – бога пустелі, буревіїв і хаосу Сета (Джерард Батлер). Захопивши владу, Сет вирішив встановити свої порядки. Квітуча долина Нілу з кожним днем усе більше ставала схожою на випалену пустелю. А доброзичливий зовсім нещодавно народ поринув у кровопролитні конфлікти. Перемогти Сета і повернути колишнє процвітання Єгипту зважився син Осіріса, бог неба Гор (Ніколай Костер-Вальдау). Місцевий злодюжка Бек (Брентон Туейтс) має з Сетом свої рахунки. Сміливці об'єднуються, щоб викликати Сета на бій, подібного якому не бачив світ.

Фільм можна переглянути у кінотеатрі «Планета кіно», що в «King Cross Leopolis» у смт. Сокільники на вул. Стрийській, 30 та у ТРЦ «Forum Lviv» (вул. Під дубом, 7б).

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!