Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3117 0
Цими вихідними, 26 та 27 березня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: фестиваль етноляльок, Літургії Пасхального Тридення, активні розваги у Парку культури та кілька захоплюючих концертів.
фото: Evgeny  Kraws, Руслан Литвин, ucu.edu.ua, Facebook, krystyna0077.blogspot.com, tcb.vn.ua

фото: Evgeny Kraws, Руслан Литвин, ucu.edu.ua, Facebook, krystyna0077.blogspot.com, tcb.vn.ua

Фестиваль етноляльок

У п'ятницю, 25 березня, у Львівському палаці мистецтв відкрився VIII етнофестиваль «Ляльковий світ». Народні майстри, професійні митці з різних куточків України демонструють львів’янам і гостям міста свої творіння – давню українську мотанку, текстильні, солом’яні мотанки, сучасні ляльки в авторських інтерпретаціях.

Під час цього заходу люди мають можливість познайомитися з різноманіттям технік та категорій виконання авторської ляльки, культурою лялькової творчості, а також налагодити контакти між митцями, які спеціалізують на виготовленні українських мотанок. Виставка діятиме у Львівському палаці мистецтв упродовж 2 тижнів (до 9 квітня). Вартість дорослого квитка – 20 грн. Ознайомитися з експозицією можна щодня із 10 до 18:30, окрім понеділка.

 

Концерти

У цю суботу, 26 березня, гурт «AtmAsfera» у рамках European Mantra Diving Tour запрошує львів’ян та гостей міста на унікальну весняну програму. Чарівні звуки мантр у виконанні «Атмасфери» прозвучать о 19.00 у клубі «Event Hall KINO» (вул. Чорновола, 2). Як зазначають організатори, це абсолютно новий формат на українській музичній сцені. «Mantra Diving» – це альтернативне дозвілля, територія вільна від поганих думок. Територія,  в яку ти поринаєш, як у своє дитинство або у свої мрії.  Ти не знаєш чому так відбувається але після таких концертів ти виходиш зовсім інший», - говорить солістка гурту Ямуна. За словами музикантів гурту головною причиною, що призводить до таких змін – є мантри.

26 березня о 19:00 год. розпочнеться фортепіанний концерт Владислава Сташенка «Французький імпресіонізм». Запрошує кав’ярня «Штука», вул. Котлярська, 8 (бічна вул. Шпитальної). Серед запланованих композицій: Ерік Саті – 5 Gnossienne: 5 Nocturnes, 4 Preludes; Клод Дебюссі – Прелюдії: №6 Des pas sur la neige, №8 La fille aux cheveux de lin, Elegie. Вхід вільний.

 

Активне дозвілля

Вже від цієї суботи, 26 березня, львів’яни та гості міста зможуть насолодитися новою розвагою у Парку культури. Активність назвали – Турбо-гіркою.

Перша у Львові гірка зі штучним покриттям вже розміщена на алеї, поруч з центральним входом у парк. Всі охочі незалежно від віку та погодних умов зможуть відчути азарт швидкісного спуску з гірки на тюбах. Довжина гірки більше 70 метрів. Гірка працюватиме з 11:00 до 20:00 години. Вартість спуску – 5 гривень.

 

Творчий вечір до іменин Олекси Новаківського

Цього року у музеї художника вирішили повернутись до традиції проведення  мистецьких вечорів на іменини Олекси Новаківського. Разом з тим під час творчого вечора буде можливість детальніше ознайомитися із такими програмними творами у спадщині митця, як «Ісусове Серце», «Ангел смерті», «Благовіщення», «Мати Милосердя» в рамках сакральної тематики художника. Музичну частину вечора забезпечить духовний спів у виконанні камерного хору «Soli Deo» храму Пресвятої Євхаристії у Львові (Домініканський собор).

Творчий вечір відбудеться 27 березня 2016 року о 16:00 год, у Художньо-меморіальному музеї Олекси Новаківського (вул. Листопадового чину, 11).

 

Літургії Пасхального Тридення

Римо-католицька парафія св. Йоана Павла у Львові запрошує на Пасхальні Літургії за латинським календарем і обрядом, які відбудуться у каплиці філософсько-богословського факультету Українського Католицького Університету у Львові (вул. Хуторівка 35а). Наглядні, з коментарями, відправи (українською мовою) допоможуть узріти багато скарбів християнської Пасхи, глибше зрозуміти суть Великодня.

Центральними службами усього року є ті, що відбуваються у пасхальні дні.  Літургії, що служать від четверга до неділі (літургії Страсного тижня), у латинський традиції звуться Святим Пасхальним Триденням.

Субота, 26 березня

Пасхальна Літургія о 18.30 год. (з посвяченням великодніх страв).

О 20.30 розпочнеться літургія пасхальна англійською мовою, за участю (і співами) африканських студентів.

Неділя, 27 березня:

 Служба Воскресіння Господнього

Початок о 12.00 год. Процесія (хресний хід, що проголошує Воскресіння).

 

Хресна хода

У другу суботу Великого посту, 26 березня 2016 року, відповідно до затвердженої Синодом УГКЦ Програми протидії вчиненню абортів «Рух за життя» Львівської архиєпархії організовує вшанування пам’яті абортованих дітей. В цей день о 15.00 год. біля статуї Пресвятої Богородиці у центрі міста Львова відбудеться Хресна дорога ненародженої дитини. «Рух за життя» запрошує всіх охочих взяти участь у молитві, особливий покаянний характер якої закликає нас до переосмислення щоденного життя з позиції любові та служіння.

 

Фільм тижня

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду фільм 55-й за рахунком анімаційний фільм від компанії «Walt Disney».

Анімаційний фільм «Зоотрополіс» – 55-й за рахунком, випущений компанією Walt Disney. Творці приготували глядачам сюрприз і запропонують нову концепцію, відмінну від традиційної, де герої-тварини наділені людськими здібностями. Фільм можна переглянути у кінотеатрі «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт. Сокільники на вул. Стрийській, 30.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!