Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4068 0
Цими вихідними, 9 і 10 липня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: перегляд фільмів під зорями, День відкритих дверей у ботанічному саду, дискусія про соціальні мережі, а також кінопокази до виставки «Тіні забутих предків».
фото: report.if.ua, facebook.com/lvivfilmcenter, tiniproject.com.ua, facebook-сторінка «Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка», svitlit.ippo.kubg.edu.ua, itcluster.lviv.ua

фото: report.if.ua, facebook.com/lvivfilmcenter, tiniproject.com.ua, facebook-сторінка «Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка», svitlit.ippo.kubg.edu.ua, itcluster.lviv.ua

День відкритих дверей у ботанічному саду

У неділю, 10 травня, Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка запрошує усіх охочих на День відкритих дверей. Цього разу львів’янам пропонують помилуватися ліліями. «Цих красунь ми чекаємо з особливою любов'ю. Лілейники немов вбирають у свої пелюстки літнє сонце і дарують нам неймовірні кольори. В нашому Саду ми зібрали колекцію з 240 сортів. Давайте милуватись! Тим більше, що їхня краса згасає всього за одну добу», – пишуть на фейсбук-сторінці «Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка» і додають, що цього разу День відкритих дверей проходитиме за іншою адресою: вул. Кирила і Мефодія, 4.

Гаражний розпродаж від «Емаус – Оселя»

9 липня з 13.00 до 19.00 у подвір’ї «Музею ідей» на вул. Валова, 18а відбудеться Гаражний розпродаж в американському стилі від Спільноти «Емаус – Оселя».  На Гаражному розпродажі традиційно можна буде придбати різні речі, які львів’яни віддають на благодійність – одяг, книги, предмети побуту, а також меблі, відремонтовані у спільноті.

Цьогорічний Гаражний відбудеться у співпраці з організацією Global Synergy Group зі штату Мінесота, США. Молодь з батьківщини гаражних розпродажів привезе до Львова книги та різний крам і візьме участь в Гаражному розпродажі. Відвідувачі зможуть поспілкуватися з носіями мови.

Також, для дітей організують цікаве дозвілля та ігри. «Зважаючи на багато екологічних питань, що виникають у місті останнім часом хочемо звернути увагу мешканців Львова на те, як можна сортувати сміття, як давати друге життя речам, щоб вони не потрапляли на смітник під час екологічних майстер-класів на Гаражному», - стверджують організатори дійства.

Також відбудуться цікаві кантрі забави та сценки з американського життя. На розпродажі можна буде придбати вироби ручної роботи від різних майстрів.

«Емаус – Оселя» вже багато років займається збором непотрібних речей від мешканців Львова з їх подальним перевикористанням на соціальні потреби. У 2013 році організація встановила перші в Україні контейнери для вживаного одягу, книг, взуття. Сьогодні їх є двадцять у різних районах міста. Лише у 2015 році «Емаус – Оселя» здала на переробку близько 90 тон нерпридатного до носіння одягу, ще більше було роздано потребуючим та реалізовано у благодійних крамницях.

Перегляд фільму під зорями

На початку червня у Львівському кіноцентрі, що на вулиці Володимира Великого, розпочав роботу кінотеатр на даху. На даху одночасно переглядати фільми можуть 65 людей. Вартість одного сеансу: 40 грн. Цієї суботи, 9 липня, о 22 годині покажуть фільм «Загадкова історія Бенджаміна Баттона (The Curious Case of Benjamin Button)».

Початок сеансів зазначають о 22:00 годині, але безпосередньо показ фільму починається трішки пізніше (на 15-40 хв) – залежно від того, коли стає достатньо темно. Проте до початку фільму можна випити чай/каву/ помилуватись дуже гарним заходом сонця над озером/пофотографуватись.

Територія імпровізованого кінозалу застелена спеціальним покриттям, є м'які безкаркасні крісла та меблі з палетів. Також можна приносити власні каремати та будь-що, на чому буде комфортно сидіти під час перегляду. Також організатори радять прихопити коцики/пледи, бо коли сонце сідає, стає прохолодно.

Дискусійна розмова про соціальні мережі

У неділю, 10 липня, у Львові відбудеться відкрита дискусія молоді «Я, Ти і Фейсбук». Львів’ян запрошують долучатися до розмови про те, як не загубитися у соцмережах. Організатори пропонують подискутувати про цікаві та важливі теми із відомими та фаховими людьми у рамках зустрічі «Я, Ти і Фейсбук». Участь в дискусії також візьмуть професійний психолог Наталка Ільчишин, відомий молодий львівський священик, настоятель Гарнізонного храму Петра і Павла о. Степан Сус, та засновник і один з керівників холдингу емоцій !Фест Андрій Худо.

«Не є таємницею, що багато молодих людей чимало часу проводять у соцмережах: вдома, в університеті, на роботі, в транспорті – повсюди люди не розстаються зі своїми ґаджетами. Спостерігаючи за цим явищем, хтось каже, що це особливість нашого часу, яку слід сприймати як даність. Натомість, інші люди б’ють на сполох, стверджуючи, що соціальні мережі руйнують справжні зв’язки між людьми

Формат зустрічі передбачає короткий вступ запрошених гостей, а опісля відкрита дискусія усіх учасників. Початок зустрічі – о 16:00 годині. Місце: вул. Підвальна, 5 (Арсенал). Вхід – вільний.

Ініціатором таких зустрічей став єпископ УГКЦ Владика Венедикт, а організовуються зустрічі спільними зусиллями Львівської Бізнес-школи, Холдингу емоцій !Фест та Комісії у справах молоді УГКЦ. 

Кінопокази до виставки «Тіні забутих предків»

З 26 червня по 17 липня Львівському Палаці Мистецтв проходитиме масштабний музейний проект, присвячений культовому фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків». У рамках проекту у кінозалі буде представлена програма фільмів Сергія Параджанова, Івана Миколайчука, Юрія Іллєнка та Тенгіза Абдуладзе. 10 липня (неділя) о 17:00 год. Покажуть стрічку  «Легенда про Сурамську фортецю» (режисер – Сергій Параджанов). Вхід на покази по загальному квитку на виставку, який можна придбати в касі Палацу мистецтв з 11:00 до 19:30, вартість — 20 грн.

Додамо, що «Тіні забутих предків. Виставка» – назва масштабного музейного проекту, присвяченого культовому фільму Сергія Параджанова. Структура виставки складається з 9 залів, кожен з яких відсилає до певного етапу створення стрічки. Назви залів («Червоне», «Етнографія», «Автори», «Amor sacro e Amor Profano», «Графічні історії», «Невидима сокира», «Розмови», «Ліс») задають вектор тематики проекту. Мультимедійність виставки сприяла більш повному заглибленню у світ «Тіней…». Окремим експонатом експозиції є музика композитора Святослава Луньова, створена спеціально для кожної зали виставки.

Локація:  Львівський палац мистецтв, за адресою Коперника, 17. Відкриття відбудеться о 16:00. Виставка триватиме до 17 липня включно. Графік роботи виставки:  вт.-нд. 11:00 – 20:00. Вартість квитків: 20 грн (загальний).

Місяць авторських читань у Львові

У Львові стартував «Місяць авторських читань», який триватиме до 4 серпня. Протягом заходу у місті виступлять 62 письменники з України, Іспанії, Чехії, Польщі й Словаччини.  Фестиваль «Місяць авторських читань»  проводиться, починаючи з 2000-го року. Щодня упродовж одного місяця 62 письменники виступають на публіці, пишуть статті й репортажі, поширюють власні твори й переконання. Традиційно читання починаються у чеському місті Брно, звідки рухаються далі до Острави, Кошице, Львова і Вроцлава. Організатори ще називають «Місяць авторських читань»  фестивалем «других міст», адже він принципово ніколи не відбувається у столицях країн-учасниць.

«Для Львова, який цього року до того ж несе звання міста літератури ЮНЕСКО,  участь у нинішньому фестивалі авторських читань матиме особливе значення», – вважає прес-секретар львівської частини проекту Євгенія Нестерович. – Кожна літературна подія у місті тепер додає до загального рахунку Львова як міста літератури, і «Місяць авторських читань»  в тому числі. Після першого року у якості почесного гостя Україна стала постійним учасником найбільшого літературного фестивалю Центрально-Східної Європи – а отже, продовжує все більше входити у європейський літературний контекст. Львів відвідають 60 авторів, з яких абсолютна більшість – іноземці, і нам самим буде цікаво запитати їх, чи виглядає Львів як місто літератури ззовні? На відповідях таких гостей можна багато чого навчитися – це ж унікальна фокус-група».

Програма фестивалю складається з двох частин – «домашньої» (література того місця, де відбувається подія) і «гостьової» (література країни, яка виступає почесним гостем). Цього року це Іспанія. В минулі роки гостями «Місяця авторських читань»  були Канада, Франція, Білорусь, Австрія та інші.

У рамках Фестивалю на вихідних, 9 та 10 липня, можна відвідати такі заходи:

9.07 19:00 Губерт Клімко-Добжанєцький (PL)

9.07 20:30 Аркайтс Кано (ES)

10.07 19:00 Ян Літвак (SK)

10.07 20:30 Альфонсо Запіцо (ES)

Детальніше про програму та локації читайте на фейсбук-сторінці «Місяць авторських читань у Львові».

 

У рамках рубрики «Куди поїхати на вихідних зі Львова» цього тижня Tvoemisto.tv пропонує відвідати містечко із давньої історією на березі річки Стрий. У суботу, 9 липня, тут також пройде благодійний етнофестиваль.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!