Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2810 0
До кінця літа залишилось стільки трохи більше місяця. Якщо ви не у відпустці, але все одно бажаєте гарно проводити час, Tvoemisto.tv щодня до кінця серпня пропонуватиме вам афішу культурних подій Львова. Так ви нічого не пропустите. Отже, пропонуємо найцікавіші події на сьогодні, 23 липня.
фото: be-inart.com, lpm.com.ua, uk.wikipedia.org

фото: be-inart.com, lpm.com.ua, uk.wikipedia.org

Виставки

Арт-проект «Килим. Сучасні українські митці».

Ідея масштабного всеукраїнського проекту «Килим. Сучасні українські митці» – об’єднати традиційне мистецтво і сучасне, актуалізувати етнічну культуру і надати додаткових «народних» смислів актуальному арту. У проекті беруть участь близько двох десятків авторів, кожний з яких покаже своє бачення традиційного мистецтва у сучасному світі. На виставці будуть представлені живопис, скульптура, інсталляції та відео-арт. Серед учасників – Роман Мінін, Назар Білик, Степан Рябченко, Артем Волокітін, Тетяна Малиновська та інші.

Час: 10:00 – 18:30

Адреса: вул. Коперника, 17, Львівський палац мистецтв.

Вхід: вільний.

Виставка Андрія Майовця «Львів – грація духу»

Андрій Майовець – випускник Львівської іконописної школи «Радруж». Художник захоплюється вивченням середньовічного малярства, багато уваги приділяє іконописанню, яке займає провідне місце у його творчості.

Кошти із продажу робіт буде скеровано на підтримку молоді з особливими потребами НРЦ «Джерело».

Час: 10:00 – 20:00

Адреса: ТЦ «Роксолана», пл. Соборна, 14, 4 поверх

Вхід: вільний.

Виставка живопису Ірини Сухомлин «У вирі кольору».

Ірина Сухомлин - київська художниця. Закінчила Національну академію керівних кадрів культури та мистецтва за спеціальністю мистецтвознавець експерт. Вона працює у стилі абстрактного пуантилізму.

Час: 9:00 – 22:00

Адреса: вул. Котлярська, 8

Вхід вільний.

Виставка «Новий Львів: історії, люди, простір»

Фотовиставка показує найхарактерніші для Нового Львова простори: парки, водні ресурси, архітектурні цікавинки – у їхній взаємодії з мешканцями. Фотографії та мапи з різних часів пропонують кілька образів Нового Львова.

Час: 10:00 – 18:00      

Адреса: вул. Запорізька, 20.

Вхід вільний.

Музика

Концерт «Музика Й. С. Баха»

У програмі концерту музика видатного композитора Й.С.Баха. Один з кращих виконавців на органі у свій час, Бах створив для цього інструменту твори, які стали вершиною розвитку органної літератури.

Виконують:

Ігор Мацелюх (флейта Пана)

Олена Мацелюх (орган)

Час: 17:00

Адреса: вул. Бандери, 8, Будинок органної та камерної музики.

Вхід: 40 грн.

Концерт гурту Len on Jazz

Len on Jazz виступає із власним матеріалом та кавер-версіями пісень Бітлз, Роллінг Стоунз та інших виконавців. Група Len on Jazz заснована у 2010 році у тому ж році вийшов дебютний альбом Little Islands of South Africa.Бронювання столиків за ном. тел.: +38 (032) 235-46-25

Час: 20:00

Адреса: вул. Лесі Українки, 15, Паб «Білий Лев»

Вхід вільний.

Концерт гурту RockyRoad

Гурт, який минулого разу здійснив справжнє свято на нашій сцені! Чудові, атмосферні люди з не менш яскравими та незвичними каверами! Бронювання столиків: +380971049704, +380639660607.

Час: 21:00

Адреса: вул. Братів Рогатинців, 27, Клуб-кафе «Music Lab».

Вхід вільний.

Література

Транскордонний літературний фестиваль «Місяць Авторських Читань 2016».

Протягом місяця Львів відвідають 31 письменник з Іспанії та 31 письменник з Чехії, Польщі, Словаччини і України. 23 липня тут відбудеться зустріч з українським письменником та науковцем Андрієм Содоморою та іспанським письменником і перекладачем Адольфо Гарсіа Ортега.

Час: 19:00      

Адреса: вул. Вірменська, 35. Культурно-мистецький центр «Дзиґа».

Вхід вільний.

Театр

Вистава «Жирафа і носоріг»

Будь-яка дитина і дорослий з душею романтика, а значить дитини, будуть слухати цю історію з великим інтересом, і навіть захопленням. Дивно добра, життєва казка не залишить байдужим нікого, у кого є душа і потреба любити і розуміти почуття інших людей і життя. Цей спектакль навчить дитину бути самими собою.

Час: 12:00, 14:00

Адреса: пл. Данили Галицького, 1, Львівський академічний обласний театр ляльок

Вхід: 20 грн.

Фестивалі

Фестиваль лауреатів Золотої пальмової гілки

Фестиваль фільмів-лауреатів Золотої пальмової гілки – це 7 фільмів, відзначених головною премією Каннського кінофестивалю. Дуже різні стрічки, яких об’єднує одне – всі вони були визнанені кращими та найбільш значущими фільмами того чи іншого року. Це драми та мюзікли, трилери та роуд-муві, експериментальні фільми та фільми-трагедії. Не пропустіть цікаве кіно у центрі свого міста!

Всі фільми фестивалю – з українським перекладом, окрім «Париж, Техас» Віма Вендерса, який демонструватиметсья з субтитрами.

23 липня демонструватимуть стрічку «Весь цей джаз» Б. Фоссі.

Час: 19:00

Адреса: вул. Коперника, 9

Вхід: 30 грн

Свято вулиці Ярослава Пстрака

Цієї суботи, у рамках соціально-культурної програми Свята вулиці Ярослава Пстрака, львів’ян та гостей міста запрошують дізнатись про невідомі сторінки з історії мікрорайону Клепарів. Початок дійства 23 липня о 15:00 год у саду СЗШ №44 (вул. Ярослава Пстрака, 1). Детальніше можна прочитати ТУТ

Еколологічний фестиваль «Еко-фест»

У Сокалі відбудеться екологічний фестиваль «Еко-фест». На гостей тут чекають конкурси, активний відпочинок, дискусії та ін. Організатори кажуть, що хочуть показати фестивалем, що екологія – це «не тільки чисте повітря та вода, а й здорова їжа, активний відпочинок та, перш за все, культура поведінки, екологічна свідомість». Детальніше можна дізнатись ТУТ

Читайте також: ТОП-10 ресторанів Львова від відомого ресторатора Марка Зархіна

Підготувала Ганна Беловольченко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!