Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4648 0
Цими вихідними, 1-ше і 2-ге жовтня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: сімейний фестиваль у парку, ярмарок еко-продукції, Свято вулиці, виставка «найдорожчого» художника України.
фото: afishalviv.net, facebook.com/groups, fakty.ua, www.prostir.ua, smila-dnz19.ucoz, vgo-kraina.org

фото: afishalviv.net, facebook.com/groups, fakty.ua, www.prostir.ua, smila-dnz19.ucoz, vgo-kraina.org

Сімейний фестиваль «Дивогонка»

Сімейний фестиваль «Дивогонка» проходитиме 1 жовтня з 10:00 до 17:00 у Стрийському парку, біля кінотеатру «Львів».

Традиційні перегони, майстер-класи,  творчі заняття та багато іншого. А кошти з благодійних внесків пластуни передадуть на встановлення дитячого майданчика у сквері Святого Юра.

«Ми плануємо, щоб це стало традицією, громада міста може будувати місто. Ми робимо фестиваль для всієї родини, а далі щороку хочемо бачити результат цього фестивалю: нова гірка, гойдалка, пісочниця. Чому б і ні», – зазначає Квітослава Пасічник, організатор фестивалю.

До участі у фестивалі запрошуються діти від 2 до 10 років та їхні батьки.  На відвідувачів чекають веселі розваги від пластунів, організаторів фестивалю, море сміху, а головне традиційні перегони на велосипедах.

Свято вулиці

Із нагоди храмового празника церкви святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії відбудеться Свято вулиці.  У неділю, 2 жовтня, церква святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, що на вулиці Пилипа Орлика, 5, святкуватиме храмовий празник. З цієї нагоди відбудеться Свято вулиці, яке триватиме з 16:00 до 22:00  на площі перед СЗШ№97  на вулиці Миколайчука, 18. Про це повідомляють у прес-службі міськради.

Вперше храмове свято переросте у святкове дійство всього мікрорайону. У програмі – дитяче свято з виступами наймолодших місцевих мешканців, музична частина від талановитих виконавців. Окрасою свята буде виконання українських мелодій оркестром народних музичних інструментів, таких як цимбал, баяна, скрипки, сопілки, контрабаса, кларнета, бубна, гітари.

Виставка «найдорожчого» художника України

У Національному музеї імені Андрея Шептицького триває виставка «Музейна колекція» Анатолія Криволапа – українського художника, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка. Під час церемонії відкриття митець подарував Львову одну зі своїх картин – роботу «Вечірні рефлекси». Окрім того, для відвідувачів презентували арт-каталог із серії «Музей приватних колекцій» під назвою «Анатолій Криволап. Збірка №1». Це перший в Україні каталог творів одного художника, до якого увійшли 299 робіт тільки із зібрань українських колекціонерів.

Виставку можна відвідати до 17 жовтня в історичному музейному комплексі Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького за адресою: вул. Драгоманова, 42. Вхід вільний.

Ярмарок еко-продукції

Усіх охочих скуштувати органічної, натуральної та регіональної продукції та навчитись вирізняти її на полицях магазинів запрошують 1-2 жовтня до Парку Культури імені Богдана Хмельницького, де проходитиме V-тий Ярмарок органічної та натуральної продукції.

В цьогорічному ярмарку візьмуть участь близько 25 виробників органічної та натуральної продукції. Вони запропонують до уваги відвідувачів сертифіковані органічні овочі, яйця, мед, сири, макаронні вироби, крупи, соки та регіональну продукцію під ТМ «Смак Українських Карпат»: сири, соки, чаї та напої, та інші натуральні продукти, які Ви зможете придбати.

Повна програма Ярмарку органічних продуктів

01 жовтня

11.00 – 11.30 – офіційне відкриття ярмарку.

12.00 – 15.00 – проведення практичного семінару: “Маркетинг в органічному виробництві” (місце проведення: на території ярмарку)

15.30 – 18.00 – дегустація натуральних та органічних продуктів членів ТМ «Смак Українських Карпат».

13.00 –  18.00 - для найменших відвідувачів майстер-класи: по розпису автентичної дерев’яної Яворівської іграшки, соленого тіста та полімерної глини.

18:00 – закриття першого дня ярмарку

02 жовтня

11.00  - початок другого дня ярмарку

12.30 – проведення дегустації натуральних та органічних продуктів членів ТМ «Смак Українських Карпат».

17.30 – 18.00 – Офіційне закриття ярмарку

Безкоштовне обстеження дітей

1 жовтня до 13:00 год. на базі міської дитячої клінічної лікарні (вул. Орлика, 4) безкоштовно обстежуватимуть дітей: УЗД внутрішніх органів, УЗД кульшових суглобів, діагностика захворювань шкіри, консультації ортопеда-травматолога, невролога, отоларинголога, дерматолога, педіатра.

Молитва до чудотворної ікони

Ікона Божої Матері Зарваницької, що датується серединою XVII ст., перебуватиме в Храмі Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії до 6 жовтня 2016 року.

Молитва до Божої Матері перед іконою відбуватиметься щоденно о 18:00 в Храмі Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії за адресою: вул. Пилипа Орлика, 5.  Окрім того, святиня Зарваниці протягом тижня буде виставлена для урочистого пошанування віруючих з 8.00 год. до 20.00 години.

9-тий Екуменічний соціальний тиждень

З 28 вересня по 2 жовтня у Львові триватиме 9-тий Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) «Міграція: виклик для України». Традиційно представники різних конфесій, релігійних організацій, освіти, влади, бізнесу, громадського сектору, ЗМІ та люди доброї волі зберуться, щоб поділитися досвідом та напрацювати способи вирішення соціальних проблем.

У межах заходу відбудуться однойменна конференція, круглі столи та панельні дискусії, доповіді і майстер-клас для ЗМІ, презентації програм допомоги вимушеним переселенцям та візити в центри, що працюють у цій сфері. А також – пленарне засідання Українського християнського академічного товариства (УХАТ), презентація перекладу книги «Флорентійський Собор», Літургії та концерт духовної музики.

Із детальною програмою 9-того Екуменічного соціального тижня можна ознайомитися за посиланням.

 

У рамках рубрики «Куди поїхати на вихідних зі Львова» цього тижня Tvoemisto.tv пропонує відвідати старовинний замок у місті Мукачеве, який пережив десятки й сотні облог, нападів та штурмів. Казкове місце, яке щороку збирає тисячі туристів, оповите магією та легендами. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!