Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4808 0
Львів’яни вже дочекалися одного з найулюбленіших та найтепліших свят року – Різдва. Пропонуємо програму святкових заходів, які відбуватимуться у місті упродовж 7 – 8 січня.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Різдвяний Дідух в центрі Львова

6-го січня у Львові розпочалися різдвяні святкування. У центральній частині міста – на площі Яворського – встановили Дідуха. Незамінний атрибут Різдва урочисто несли з площі Ринок та встановили на площі Яворського. Тут він тішитиме львів’ян та гостей міста до 19-го січня. Цьогоріч Дідух складається з близько 150 снопиків та сягає трьох метрів заввишки.

Читайте також: Різдво у Львові: повна програма святкових заходів

Різдвяна шопка, яка оживає

Різдвяну шопку можна знайти поблизу фонтану «Діана» на площі Ринок в час різдвяних свят – до 9-го січня. Цього року шопка матиме оновлену конструкцію. Творці  удосконалили конструкцію шопки, аби краще було видно всіх персонажів та тваринок. Також її зробили такою, щоб львів’янам та гостям міста було зручніше сфотографуватись.

Ролі Марії, Йосифа, ангела, трьох царів та пастушка виконуватимуть львівські пластуни. Також в шопці житимуть тваринки: овечки, телятко та ослик. Їх щодня доставлятимуть до центру Львова, а ввечері повертатимуть додому. В шопці можна буде сфотографуватись. А хто любить співати, зможе також заколядувати разом із персонажами святої родини.

Різдво в гаю та Свято Пампуха

У ці дні в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» організують проект «Різдво в Гаю» – місце зустрічі львівських родин, друзів та гостей міста. Традиційно відкриють свої двері садиби гаю, де відбуватимуться майстер-класи, гості спільно колядуватимуть від хати до хати, що створить особливу родинну атмосферу.

У рамках проекту «Різдво в Гаю» відбудеться традиційне Свято Пампуха. Гості Свята матимуть змогу долучитися до давніх звичаїв та насолодитися виступами найкращих вуличних вертепів та дитячих ансамблів, різдвяними виставами, відвідати великий ярмарок.

Вартість загального квитка – 30 грн. Вартість пільгового квитка – 20 грн.

Лазерне шоу від театру «Воскресіння»

7-го, 8-го, 9-го січня в дворику львівської Ратуші відбудеться вогняне і лазерне шоу «Коли ангели спускаються на землю» від Львівського академічного духовного театру «Воскресіння». «З вежі львівської Ратуші в дворик спустяться ангели, де оживе коляда з різними сценічними атрибутами. Атмосфера буде панувати різдвяна і гарна. Будуть задоволені не лише гості, а й мешканці нашого міста. Щиро всіх запрошуємо», – зазначають в театрі «Воскресіння».

Вистави відбудуться:

7-8-ме січня о 17:00, 18:00, 19.00, 20:00, 21:00;

9-те січня о 17:00, 18.:00, 19:00, 20:00.

Показуватимуть шоу в дворику Львівської ратуші, триватиме воно 40 хв. Квитки коштуватимуть: дорослий – 70 грн, дитячий – 30 грн.

Читайте також: Львів’ян запрошують зустріти Різдво у храмах міста. Розклад богослужінь

«Різдвяні чудеса в театрі Лесі»

Святкові заходи відбуватимуться в Львівському театрі імені Лесі Українки 8-го та 9-го січня. «Ми святкуватимемо Різдво по-театральному. Велика і мала сцени, дворик, дзеркальна зала – головні локації торжества. На вас чекають виставки, концерти та багато іншого», – зазначають організатори. Дійство пройде у дворику та на малій сцені Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36). Детальніше читайте за посиланням.

Хода звіздарів

У неділю, 8-го січня, о 12:00-13:00 відбудеться Хода звіздарів на площі Ринок та на проспекті Свободи.

Яскраві зірки, зроблені старими майстрами та їхніми учнями, сповіщають усім навколо про народження Христа. Ця традиція роками підтримується у Львові, і звіздарі по-доброму хизуються своїми унікальними та різнобарвними зірками, проходячи центральними вулицями міста до серця ярмарку – головної сцени на ярмарковій площі.

Фестиваль вертепів

Це добра традиція Різдвяного ярмарку у Львові: десятки колективів та дружніх компаній діляться своїм неповторним та колоритним варіантом різдвяної вистави. Виступи відбуваються на головній сцені ярмарку біля міської ялинки, тож усі, хто прогулюється центром міста, неодмінно побачать це уособлення різдвяних традицій у формі п’єс.

Читайте також: У Львові відкрили Різдвяний ярмарок: родзинки цьогорічного сезону

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!