День української писемності та мови у Львові. Перелік заходів

3717 0
Сьогодні, 9 листопада, в Україні відзначають День мови та писемності. Tvoemisto.tv зібрало події, приурочені до цього дня, до яких можна долучитись у Львові.
фото: 404.in.ua, old.1tv, fakty.ua

фото: 404.in.ua, old.1tv, fakty.ua

Кругий стіл на тему на тему «Українська мова для іммігрантів та емігрантів: зберегти рідне, набути нове».

Головним питанням на обговоренні стане мовна адаптація іммігрантів в Україні та проблема викладання української мови для внутрішньо переміщених осіб та мігрантів четвертої хвилі

Коли: 9 листопада

Час: 14:00 – 15:30

Місце: ауд. 204 головного корпусу Національного університету «Львівська Політехніка»

Для тих, хто зацікавлений взяти участь у дискусії, але не може бути у цей час у Львові, передбачена онлайн-трансляція.

 

Радіодиктант

Текст радіо диктанту звучатиме в радіоефірі й написати його зможе кожен охочий. На перевірку диктанти необхідно надіслати до 11 листопада у Львівську обласну науково-педагогічну бібліотеку (вул. Зелена, 24; І поверх, відділ абонементу).

Коли: 9 листопада

Час: 21: 10

Місце: текст радіо диктанту лунатиме на діапазоні FM (частота 103,3 мегагерц) та дротовому радіо Львівського обласного радіо.

Читайте також: Львів’ян закликають написати радіодиктант. Де і коли?

 

Перегляд фільму «Олекса Довбуш»

Із нагоди Дня української мови та писемності у Львові в середу, 11 листопада, відбудеться показ фільму «Олекса Довбуш» (1959р.) із оригінальним озвученням українською мовою. Досі фільм був оцифрований та доступний для широкого загалу лише російською мовою, хоча його першопочаткове озвучення було україномовним, а в кінопрокаті стрічка демонструвалася і російською, і українською мовами.

Коли: 11 листопада

Час: 19:00

Місце: Львівський Палац Мистецтв (вул. Коперника, 17)

Вартість: 20 гривень

Читайте також: Сьогодні День української мови: 10 корисних порад із правопису

Підготувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!