Куди піти у Києві на вихідних. Добірка подій і локацій

4022 0
Пропонуємо підбірку локацій у Києві, які можна відвідати на вихідних, 14 і 15 травня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Музей «Золоті ворота»

У суботу, 14 травня, відновлює роботу музей «Золоті ворота». Це – унікальна оборонна пам’ятка, частково збережена з XI століття. Золоті ворота були зведені як парадні ворота міста за наказом князя Ярослава Мудрого після здобутої ним перемоги над печенігами.

Адреса музею: вул. Володимирська, 40а. 

Графік роботи: 10:00-18:00. Каса та вхід працюють до 17:30. 

Музей води

У тестовому режимі відновлює екскурсійну роботу Музей води. Він розташований у спорудах першого київського централізованого водогону, побудованого в XIX столітті.

Адреса музею: вул. Грушевського, 1в. Графік роботи: середа, четвер, п’ятниця – 10:00-17:00 (з вересня по травень – за попереднім записом), субота, неділя – 10:00-18:00. 

Виставка тюльпанів

Від 3 травня на Співочому полі в Києві триває виставка тюльпанів. Окрім тюльпанів також можна побачити нарциси, іриси, крокуси, мускарі та інші багаторічники. Для дітей передбачена зона розваг та батут. 

Адреса: вулиця Лаврська, 33. Графік роботи у суботу та неділю: з 10.00 до 19.00. Ціна: від 25 до 100 грн. 

Київський зоопарк

Цього тижня Київський зоопарк розпочав роботу в режимі парку. Відвідувачам доступні для огляду вуличні експозиції, пташині озера та дендропарк. Як зазначають у зоопарку, на відвідувачів вже чекають горила Тоні та бегемот Лілі у своїх літніх оновлених вольєрах, лемури на зелених острівцях, слон Хорас, леви, жирафи, олені, ведмеді, птахи та багато інших мешканців закладу. 

Адреса: просп. Перемоги, 32.

Час роботи квиткових кас: 10:00-15:00, час знаходження на території зоопарку – до 16:30.

Кінотеатр «Жовтень»

12 травня поновив роботу кінотеатр «Жовтень». У цього закладу надзвичайно цікава історія. Він розпочав роботу в 1931 році під назвою «Дев'яте Держкіно». У 1990-их кінотеатр припинив роботу діяти ембарго на ввезеня голівудських фільмів в Україну. Робота відновилась у 2000 році. Наразі «Жовтень» вважається артхаусним. 

Цікаво, що зараз квитки в кінотеатр для вимушених переселенців, які зараз проживають у Києві та Київській області, є безкоштовними. 

Адреса: вул. Костянтинівська, 26.

«Мистецтво–Зброя!»

«Мистецтво–Зброя!» – це день сучасної української культури в стінах НЮ31. Разом зберуться митці та мисткині , артисти, музиканти, аби поділитися своїми відчуттями війни. 

Адреса: вул. Нижньоюрківська 31.

Час: 14 травня, 12.00 - 20.00


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!