Куди піти у Львові на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує

3805 0
Цими вихідними, 9-10 січня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити: концерти українських виконавців та вистави-перформенси, незвичні виставки. Більшість заходів присвячені різдвяній тематиці. Перелік найбільш цікавих подій у Львові пропонує Tvoemisto.tv
фото: afishalviv.net, monolittour.lviv.ua, moemisto.ua, afisha.vash.ua

фото: afishalviv.net, monolittour.lviv.ua, moemisto.ua, afisha.vash.ua

Вистави

9 січня маленьким львывёянам покажуть виставу  «Різдвяна Зірка», яка оповідає  про Ангелятка, яке загубило на небі зірку. Тож воно спускається на землю, щоб її віднайти. Відповідно, Ангелятко переживає багато різноманітних пригод, проте, за традицією жанру, все закінчується благополучно. Вистава є музичною, тож діти матимуть змогу насолодитись колядками та дійством вертепу.

Місце: Львівський естрадний театр «І люди, і ляльки» Львівський естрадний театр «І люди, і ляльки»

Час: 9 січня о 12:00 та 14:00

Вартість квитка: 30 грн – дитячий, 40 грн – дорослий

10 січня можна буде подивитись стару, добре відому нам усім з дитинства казку Ганса Хрістіана Андерсена «Снігова королева». Вона розповідає про те, як важливо вміти зберегти в своїх серцях щирий, дитячий вогник любові, вірності, чесності й відданості одне одному. Адже лише гаряче серце може подолати усі перешкоди, розвіяти холод, розтопити і запалити серця інших людей.

Вікові обмеження: старші 4-х років. Тривалість 60 хв.

Місце: Львівський естрадний театр «І люди, і ляльки» Львівський естрадний театр «І люди, і ляльки»

Час: 10 січня о 12:00, 14:00 та 16:00

Вартість квитка: 25 грн – дитячий, 35 грн – дорослий

 

В неділю, 10 січня львівський театр дає змогу насолодитись переглядом містерійної казки притчи одного з найвитонченіших письменників Британії Оскара Уайльда «Зоряний хлопчик»

Вікові обмеження: для дітей від 5 років. Тривалість: 1 год. 20 хв.

Місце: Перший український театр для дітей та юнацтва, вул. Гнатюка, 11

Час: 10 січня о 12:00 та 15:00

Вартість квитка: від 16 до 30грн

10 січня львів’ян запрошують на ексклюзивну лялькову виставу «Чарівні ліки або чому кіт не з’їв мишку». Виставу розроблено разом із Майстернею «Мистецький простір»

Режисер - Уляна Мороз, художник ляльок - Ельвіра Босович.

Час: 10 січня о 12:00

Місце: в приміщенні таємної аптеки, площа Соборна, 1

Вартість квитка: 35 грн. Забронювати та придбати квитки можна за телефоном: +38 (067) 370 56 98 (з 9.30 до 20.00)
в приміщенні таємної аптеки: пл.Соборна,1 або на сайті музею

 

Виставки

У неділю буде останній день, коли у Львові діє традиційна Різдвяна виставка в «Зеленій канапі». Цьогоріч в ній беруть участь кілька десят українських художників. Експонуватимуть твори живописців, графіків та керамістів. Місце проведення: Мистецька галерея «Зелена канапа», вул. Вірменська, 7. Час: з 15 грудня 2015 року по 10 січня 2016 року.

Насолодитись пейзажами снігу можна не тільки на вуличка міста, а й на виставці скляних картин Яни Андрухової «Перший сніг», яка триватиме до 21 січня. 

Місце: арт-галерея під відкритим небом «Щось цікаве», пл. Ринок, 13.

Вхід вільний.

Виставка живопису львівського художника Петра Сипняка «Бог ся рождає» об’єднала полотна із яскравими героями вертепів – неодмінного атрибуту святкування Різдва Христового у Західній Україні. Все рідше можемо застати вулиці Львова засніженими, натомість на виставці побачимо їх багато – урочистими та затишними.

Час: до 31 січня

Місце: кав’ярня «Штука», вул. Котлярська, 8

 

Сімейне дозвілля

9 та 10 січня відбудеться програма з виступами вертепів, колядками та руханками у Парку культури. Окрім цього для львів’ян та гостей міста буде облаштована фотозона з дзеркальними ялинками, фотосектор з хаскі та ялинка. Десять щасливчиків, які прийдуть у найоригінальнішому вбранні з українськими мотивами отримають різдвяні подарунки.

Місце: Парк культури та відпочинку ім.. Богдана Хмельницького (біля арки головного входу у парк)

Час: 8 - 10 січня з 14:00 до 18:00

Вхід вільний

 

9 січня останній день, коли триватимуть Ковальські дні на площі Музейній — можливість доторкнутись до таємниць ковальського мистецтва. Два дні ковальських майстер-класів, душевної музики на одній з найстаріших площ Львова.

Час:  з 13:00 по 17:00

Місце: площа Музейна (біля Домініканського собору)

 

9 січня у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» організують проект «Різдво в гаю» – місце зустрічі львівських родин, друзів та гостей міста.

Час:13:00 – 17:00

Місце: Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай», вул. Чернеча гора, 1

Вартість квитків: дорослий – 25 грн, дитячий – 10 грн.

Детальну програму можна подивитись тут.

До 10 січня триватиме традиційне Свято Пампуха у Львові. Гості Свята матимуть змогу долучитися до давніх звичаїв та насолодитися виступами найкращих вуличних вертепів та дитячих ансамблів, різдвяними виставами, відвідати великий ярмарок,який щедро частуватиме численними різдвяними стравами, а саме – медовою кутею, духмяним узваром та іншими смаколиками. Ну і звичайно не обійдеться без пампухів, які можна буде скуштувати з найрізноманітнішими начинками, а також дізнатися більше про особливості їх приготування та історію цієї смачної страви.

Час: 9 -10 січня 2016

Місце: Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай», вул. Чернеча гора, 1

 

Концерти

9 січня потанцювати на наспівувати кавери охочі зможуть на концерті гурту Wszystko, що є єдиним у Львові та одним з небатьох кавер-бендів в Україні, який займається пропагандою саме української музики.

Місце: паб «Білий Лев», вул. Лесі Українки, 15

Час: 9 січня о 20:00

Послухати, а також поспівати українські, польські, німецькі та англійські колядки охочі зможуть на концерті Світлани Позднишевої та Софії Роговської

Місце: кав’ярня «Штука», вул. Котлярська, 8

Час: 9 січня о 19:00

ShockolaD, EwaNovel та Іванка Червінська запрошують всіх поціновувачів вишуканого українського етно-джазу на святкування Різдва з проектом «Щедрий вечір з Добрим Джазом». Всі, хто завітає, матимуть унікальну нагоду поринути в неперевершену святкову музичну атмосферу різдвяного джазового настрою. Гурт ShockolaD виконає джазові колядки з програми, що за океаном заполонила серця багатьох людей, які знають, що таке найкращий етно-джаз світового рівня.

Час: 10 січня о 19:00

Місце: Львівська обласна філармонія, вул. Чайковського, 7

Вартість квитка: 50-200 грн.

 

 

 

Підготувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!