Куди піти у Львові на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує

2302 0
Цими вихідними, 16 та 17 січня, у Львові відбуватиметься низка цікавих подій: різдвяні фестивалі, інтерактивні читання, вистави про кохання та розчарування, а також зустріч з полярником, який тричі побував на Антарктиді. Перелік найбільш цікавих подій у Львові пропонує Tvoemisto.tv.
Фото: lviv.dityvmisti.ua, www.poetryclub.com.ua, anderver.livejournal.com, www.facebook.com/oles.badio

Фото: lviv.dityvmisti.ua, www.poetryclub.com.ua, anderver.livejournal.com, www.facebook.com/oles.badio

Вистави

Вечір української драми «Білії листи»

Вистава «Білії листи» – це частина проекту «Українська Драма. Світло і опік», матерія якої базується на поезії Шевченка та давніх традиційних піснях України, які міг чути сам поет. Назва вистави відсилає до вірша «Лічу в неволі дні і ночі…», а постать Шевченка тут далека від образу революціонера і бунтаря, з яким його часто ототожнюють.

Коли: 16 січня о 19:00

Де: Театральний центр «Слово і голос» (вул. Городоцька, 38)

Вартість квитка: 50 грн

Вистава «За дверима»

Зворушлива історія випробування віри людини, яка повернулася з війни  та розчарувалася у світі, а також тема кохання – як порятунку людини у нашому світі – все це не дасть Вам ні на хвилину відірвати погляд  від сцени.

Де: Львівський академічний театр Воскресіння

Коли: 16 та 17 січня о 18:00

Вартість квитків: 70 грн та 50 грн – студентський

Вистава «Небезпечна гра»

Це історія про двох жінок – авантюрної пенсіонерки Клот та революційно налаштованої проти минулого Марго, котрі вирішують йди ва-банк і розпочинають свою ризиковану, проте захоплюючу гру із життям. На кону поставлено все – минуле, сім’я та спогади, попереду – невідоме, але таке жадане – бажання почати все з початку. На чийому боці фортуна цього разу?

Де: Перший Український театр для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка, 11)

Коли: 16 січня о 18:00

Вартість квитка: 25-50 грн

 

 

Виставки

Виставка Вікторії Проців та Олени Цілуйко «Ми родом з дитинства»

Живопис та ляльки. Обидві авторки, хоча уже й дорослі, і виховують своїх дітей, зовсім не забули, звідки вони родом. А родом вони з дитинства, яке не відпускають, яке продовжують і увічнюють у своїй творчості. Вони пам’ятають всі кумедні і світлі моменти тієї пори і нагадують її споглядачам їхніх виставок.

Коли: 16, 17 січня о 19:00

Де: Мистецька галерея «Зелена Канапа» (вул. Вірменська, 7)

 

Концерти

Концерт гурту «Очеретяний Кіт»

Вінницький гурт «Очеретяний кіт» презентує новий кліп та виступить з концертом. «Очеретяний кіт» вирушає у традиційну зимову мандрівку і везе з собою жбани-гердани нових і старих пісень.

Коли: 16 січня о 20:00

Де: арт-кав’ярня «Квартира 35», вул. Вірменська, 35

Вартість квитка: 50 грн

Різдвяна програма «Вам колядочка, нам пива бочка».

Державна академічна хорова капела «Дударик» та скрипаль-віртуоз Олександр Божик презентують нову різдвяну програму «Вам колядочка, нам пива бочка». Серед інших учасників концерту Камерний хор капели «Дударик», «Колядничі гурти», «Троїста музика». Художній керівник – Народний артист України Микола Кацал, диригент – Дмитро Кацал. Організатори обіцяють слухачам стародавні коляди, дохристиянські, сучасні, гуцульські, коляди на слова Григорія Сковороди, щедрівки, віншування. Програма поєднає стародавні та сучасні коляди,віншування, музичні жарти.

Коли: 16 та 17 січня о 17:00 год

Де: Львівська обласна філармонія, вул. Чайковського, 7

Різдвяний концерт хору «Етерія».

Коли: неділя, 17 січня, з 19:00 по 20:30.

На концерті львів’яни зможуть почути багато цікавих колядок із різних регіонів України – лемківщини, полтавщини, галичини, київщини та інших куточків  України в оригінальних і несподіваних обробках.  Усіх запрошують з родинами, друзями та знайомими. Благодійні внески спрямують на реалізаці проекту збору та популяризації автентичної хорової музики.

Де: Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8).

Вхід вільний.

«Коляда на Повітряній»

Коляда на Левандівці відбувається в рамках заходу «Різдво Єднає», який проходить у Львові і цього року тішить не лише центральну частину, але й жителів спальних районів міста.

Де: Левандівський парк, вул. Повітряна

Коли: 17 січня о 13:00

 

Сімейне дозвілля

Інтерактивні книгочитання від «Англійська Хелен Дорон».

 На інтерактивному демо-занятті з англійської мови діти 2-6 років через музику, співи, мультиплікацію та ігри вивчатимуть історію про Дракончика англійською. Для старших діток (7-12 років) організовано квест англійською «У пошуках книги». Заняття відбуватимуться о 12.00 (для дітей 2-6 років), о 14.00 (для дітей 7-12 років).

Де: книгарня «Є», проспект Свободи, 27

Коли: 16 січня о 12: 00 та 14:00

 

Фестивалі

Міжнародний фестиваль «Різдвяні лялькові історії»

З 15 по 17 січня у Львові відбуватиметься фестиваль «Різдвяні лялькові історії». Участь в фестивалі братимуть лялькові театри з Грузії, Білорусі, Польщі та України. Ознайомитися з програмою фестивалю можна за посиланням

Де: Фестиваль відбудеться в театрах міста, також деякі вистави покажуть на вулицях міста.

 

Лекції

Вранішня кава з львівським полярником

Вранішня кава з…» — це проект ранкових зустрічей у форматі відкритої розмови з цікавими та відомими особистостями. Цього разу гостем недільної зустрічі стане Ігор Дикий — викладач Львівського національного університету імені Івана Франка, відомий український полярник, учасник трьох антарктичних експедицій.

Де: в залі з роялем арт-кав'ярні «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35, 2-й поверх «Дзиґи»)

Коли: неділя, 17 січня

Вхід вільний


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!