Куди піти у Львові на вихідні і наступного тижня. Підбірка подій

1947 0
Tvoemisto.tv зробило підбірку головних подій у Львові, які можна відвідати на тижні.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Марш єдності

Завтра, 19 лютого, у Львові відбудеться Марш єдності, який пройде центром міста. Такий захід має продемонструвати готовність українців чинити опір агресії Росії. Марш єдності пройде 19 лютого о 13.00 год. Почнеться біля пам’ятника Іванові Франку, а завершиться виконанням гімну біля Меморіалу Героїв Небесної Сотні. Такий маршрут обрали для того, щоб символічно поєднати українців не тільки в просторі, але й в часі: тих, хто живе, і тих, хто боровся і загинув за Україну. Тvoemisto.tv транслюватиме Марш єдності на своїх ресурсах.

Усіх охочих закликають брати з собою українську символіку і готувати плакати, зокрема пропонують для надписів такі гасла: Разом до перемоги! Ми є! Україна – це простір нашого майбутнього! Схід і Захід разом! Захист України – наша справа! В єдності сила! Пишаюся армією! Люблю Україну! Зберігай спокій та захищай Україну! Україна починається в серці! В своїй хаті своя правда, і сила, і воля! За кожною краплею стоїть океан! Єдність – наша зброя!

Коли: 19 лютого о 13.00

Де: Почнеться біля пам’ятника Іванові Франку

#Україна, Майдан, Пам'ятаємо

У Львові в Театрі Заньковецької, що на вул.Лесі Українки, 1, пройде концерт-реквієм «#Україна, Майдан, Пам'ятаємо». Це буде вечір вшанування Героїв Небесної Сотні. Концерт відбудеться 20 лютого о 18.00 год. Вартість квитків становить від 50 до 250 гривень.

Коли: 20 лютого, о 18.00

Де: Театр Заньковецької, вул.Лесі Українки, 1.

Органний речиталь. Галина Булибенко

20 лютого у Львові відбудеться сольний концерт легенди української органної школи Галини Булибенко. У її виконанні можна буде почути Дюбуа, В’єрна, Гільмана разом з рідкісними творами українських композиторів.

Вона є однією з провідних органісток України, яка й сьогодні веде активну концертну діяльність. Як солістка вона брала участь у міжнародних фестивалях України, Німеччини, Чехії, Словаччини, Швейцарії, Польщі, Нідерландів, Литви, Латвії, Естонії та інших країнах.

Коли: 20 лютого, 19.00

Де: Львівський органний зал, вул. Степана Бандери, 8.

Симфонічний Queen

21 лютого у Львові у виконанні оркестру GosОrchestra під керуванням Олександра Госачинського лунатимуть хіти гурту Queen у залі Львівської національної філармонії. Концерт почнеться о 17.00 і триватиме до 20.00 год.

Коли: 21 лютого, о 17.00

Де: Львівська національна філармонія, вул. Чайковського, 7.

Концерт ДахаБраха

ДахаБраха – один з найвідоміших у світі українських гуртів, створюють музику в стилі етнохаус. У програмі концерту – нові роботи з альбому Alambari, а також вже добре відомі хіти гурту: «Ягудки», «Сухий дуб», «Карпатський реп» та інші шедеври у незрівнянному виконанні ДахаБраха. Концерт відбудеться на вулиці Чорновола, 2 на концерт-арені «Малевича».

Коли: 25 лютого, 19.00

Де: Malevich: concert arena, вул. Чорновола, 2.

Виставка дитячого живопису та графіки

У галереї Львівського органного залу з 4 лютого по 4 березня діє виставка живопису та графіки від учнів Дитячої школи народних мистецтв. На виставці представлені роботи юних художників, яким від 7 до 12 років. Виставка діє щодня з 13:00 до 19:00 до 4 березня.

Коли: до 4 березня, щодня з 13.00 до 19.00

Де: Львівський органний зал, вул. Степана Бандери, 8.

Монументальне мистецтво Святослава Гординського: начерки, рисунки, проєкти

Виставка Святослава Гординського має на меті представити глядачам процес втілення художнього задуму митця: від начерку-рисунка до проєкту, за яким згодом виконано монументальні твори. Вона відбувається у Національному музеї Шептицького до 27 лютого.

Святослав Гординський (1906–1993) – митець, який залишив багату спадщину в царинах малярства, поезії, літературної та мистецької критики, художнього перекладу, мистецтвознавства. Маестро Гординський був також визнаним майстром монументальних розписів на християнську сакральну тематику. Мозаїки, стінописи та іконостаси його авторства прикрашають 56 храмів у Європі, в Канаді, у США й Австралії. 

Коли: До 27 лютого

Де: Національний музей у Львові ім.Андрея Шептицького, пр. Свободи, 20.

Євген Лисик. Драма

Виставка «Драма» – це насамперед результат, який став можливий після виходу альбому рисунків Євгена Лисика, що торік впорядкували Анна Лисик і Остап Лозинський. Основні теми рисунка  Євгена Лисика стають дороговказом нашої оповіді й допомагають створити новий погляд на митця: війна, спогади про село та дитинство, смерть актора й безліч образів та створення світу як абсолютну метафору художньої практики автора. Вартість квитків становить від 20 до 50 грн. 

Коли: до 27 березня

Де: Я Галерея, вул.Шота Руставелі, 8.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!